تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

14

رأی منفی به خیابان کشی در بافت تاریخی شیراز

  • کد خبر : 33467
  • 02 مرداد 1396 - 16:32

کوچه های بافت تاریخی شیراز – محله سنگ سیاه

طرح خیابان‌کشی در بافت تاریخی شیراز که دیروز در جلسه کمیسیون عمران شورای شهر شیراز مطرح شده بود، با موافقت ۳عضو و مخالفت دیگر اعضا به نتیجه نرسید و این جلسه بدون نتیجه در این خصوص پایان یافت.
طرح احداث خیابان در بافت تاریخی شیراز مورد تأکید آیت‌الله ایمانی امام جمعه شیراز و تولیت آستان شاهچراغ(ع) است. اما سازمان میراث فرهنگی و وزارت راه و شهرسازی به همراه فعالان میراث فرهنگی شهر شیراز همگی متفق‌القول هستند که احداث این خیابان در بافت ارزشمند شیراز منجر به تخریب خانه‌های تاریخی این بافت و از بین بردن هویت بافت تاریخی شیراز است.

حمایت قاطع از ثبت جهانی بافت شیراز
محمودرضا طالبان، نایب‌رئیس شورای شهر و شهردار سابق بافت تاریخی شیراز درخصوص خیابان‌کشی در بافت تاریخی شیراز حتی به بهای تخریب بافت تاریخی یکهزار ساله این شهر به همشهری گفت: موضعی که شورای شهر شیراز از ابتدا درخصوص احداث خیابان ۲۴متری در بافت تاریخی شیراز داشت، این بود که مراجع قانونی ازجمله شورای‌عالی معماری و شهرسازی نظر موافق خود را با احداث این خیابان اعلام کنند تا شهرداری و مدیریت شهری نیز براساس نظر آن شورا اقدام کنند. به گفته او، احداث خیابان در بافت تاریخی شیراز مغایر ضوابط میراث فرهنگی و قوانین شهرسازی است.

نایب‌رئیس شورای شهر شیراز افزود: نگاه متولیان حرم مطهر شاهچراغ(ع) از ابتدا این بود که خیابان ۲۴متری در بافت تاریخی شیراز احداث شود. اما مطالعاتی که در شورای شهر شیراز و شهرداری و تیم ترافیکی دانشگاه شیراز انجام شد به این نتیجه رسید که بازگشایی این مسیر نه‌تنها از ترافیک اطراف حرم شاهچراغ کم نمی‌کند بلکه ترافیک را بیشتر نیز خواهد کرد.

طالبان با اشاره به اینکه ۳مورد از تخریب‌ خانه‌های تاریخی بافت تاریخی شیراز در سال گذشته در طرح توسعه حرم مطهر شاهچراغ سازمان یافته بود، تأکید کرد: مسئولان شهر شیراز باید این آمادگی را داشته باشند تا بافت تاریخی این شهر به سمت ثبت جهانی برود تا ظرفیت خوبی برای شهر شیراز و حفظ و حراست از قلب تاریخی شیراز ایجاد شود و شورای شهر و شهرداری شیراز نیز به‌شدت از جهانی‌شدن بافت تاریخی شیراز حمایت می‌کنند.

کمک به ثبت جهانی بافت تاریخی
غلامرضا میثاقیان، مدیر دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی کشور نیز به همشهری گفت: احداث خیابان در بافت تاریخی شیراز هیچ منطقی ندارد و کمکی به حل رفت‌وآمد نمی‌کند و حتی در طرح‌های توسعه شهری نیز دیده نشده است.

او با اشاره به ثبت جهانی بافت تاریخی یزد گفت: ‌اگر مسئولان شهرهای کشور بخواهند امکان ثبت جهانی بافت‌های تاریخی وجود دارد. وی افزود: بافت تاریخی شیراز غنی‌ترین بافت تاریخی است که اگر حفظ شود می‌توان به ثبت جهانی امید داشت.

وی گفت: مشخص نیست چرا برخی آقایان اصرار بر احداث خیابان در بافت تاریخی شیراز دارند در حالی که هیچ قانونی احداث خیابان در بافت تاریخی را تأیید نمی‌کند و به همین خاطر از افرادی که اصرار بر احداث خیابان در بافت تاریخی دارند، خواهش می‌کنیم به این موضوع فکر کنند که آیا این امکان وجود ندارد که بافت تاریخی شیراز برای بازدید جهانی آماده‌‌ شود؟

نگران از نابودی
امین طباطبایی، مدیر خانه فرهنگ جاودان و فعال میراث فرهنگی شهر شیراز نیز در گفت‌وگو با همشهری با اعلام اینکه دسترسی به حرم شاهچراغ تا قبل از طرح توسعه از ۲خیابان دستغیب و احمدی امکان‌پذیر بود و پس از آنکه خیابان احمدی در طرح توسعه بسته شد بار ترافیکی محدوده حرم افزایش یافت و اکنون تولیت شاهچراغ(ع) فکر می‌کند اگر خیابان دیگری در بافت تاریخی احداث شود، می‌تواند بار ترافیکی اطراف حرم را بکاهد درحالی‌که مشکل ترافیک اطراف شاهچراغ با استقرار مناسب پلیس راهور هم حل می‌شود.

وی افزود: احداث خیابان در بافت تاریخی شیراز موجب می‌شود بناهای داخل بافت در اطراف حرم که ثبت ملی هستند یا هنوز به ثبت نرسیده‌اند تخریب شود و فرم تاریخی بافت از بین برود. در کنار همه اتفاقات بد قطعا هر خیابان جدیدی که در بافت تاریخی کشیده شود، جداره‌های خیابان را تبدیل به مجموعه مغازه‌هایی می‌کند که بافت را به مرکز تجاری سوق می‌دهد و این اتفاق در یک بافت تاریخی نگران‌کننده است. جدای از این احداث خیابان در بافت تاریخی شیراز بافت ارگانیک داخل بافت را از بین می‌برد و اطراف حرم شاهچراغ فضای فرهنگی بافت تاریخی را از دست خواهد داد.

به گفته وی، نگرانی دیگر آن است که احداث این خیابان منجر به عملیاتی‌شدن ادامه طرح ۵۷هکتاری اطراف حرم شاهچراغ شود که اکنون شورای‌عالی معماری و شهرسازی برای صیانت از بافت و آثار تاریخی شیراز جلوی اجرای آن‌را گرفته است. در این طرح عملا ۱۰۰هکتار از بافت ۳۵۷هکتاری شیراز با خاک یکسان می‌شود.

ارزش‌های غنی‌ترین بافت تاریخی کشور
آیت‌الله ایمانی، امام جمعه شیراز دیروز پس از مدت‌ها سکوت در مورد تخریب بافت تاریخی شیراز به همشهری اعلام کرد که تنها باید تک‌‌دانه‌های این بافت تاریخی حفظ شود و خیابان ۲۴متری در بافت تاریخی شیراز برای دسترسی به حرم شاهچراغ احداث شود. بخش عمده‌ای از بافت تاریخی شیراز دارای خانه‌های دوره قاجار است و بناهای دوره زندیه، آثار دوره تیموری، آثار برجای مانده از دوره سعدی در ۸۰۰سال پیش و مقبره سیبویه مربوط به قرن دوم هجری در این بافت تاریخی ارزشمند کشور وجود دارند.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=33467

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 7در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۷
  1. با سلام
    لطفاً مسوولان محترم در معیت و محضر حضرت آیت الله ایمانی بازدیدی از محله قدیم سنگ سیاه و بافت قدیم داشته باشند تا معظم له از نزدیک ببینند که چگونه با با تلاش های شهرداری و مسوولان مربوطه بازسازی و زیبا سازی این مناطق چقدر به زیبایی منطقه و اطراف حرم شریف احمد بن موسی کمک کرده است. مسلماً حضرت آیت الله ایمانی امام جمعه محترم شیراز اگر از نزدیک بازدیدی از این محله داشته باشند. قطعاً حمایت خود را برای حفظ این مناطق دریغ نخواهند داشت. مسجد مشیریه، ، بی بی حکیمه ، سیبویه بهسازی و زیبا سازی معابر و خانه های قدیمی هر زائر و مسافری را به وجد خواهد آوردو بر اعتبار این منطقه خواهد افزود. شاید تصور معظم له این بوده که هنوز این منطقه همانند سابق محلی برای جولان متکدیان و معتادین است

    • شما خیلی خوش بینی که فکر میکنید با بازدیدشون مشکل حل میشه. بافت تاریخی این شهر برای مسولین اهمیت نداره و میخوان کل شهر رو هزینه توسعه حرم کنن چون شیراز برای آقایون سومین حرم هست نه پایتخت فرهنگی. با بازدید و … هم نظرشون عوض نمیشه وگرنه مگه کسی جلوشون رو گرفته که برن اونجا رو ببینن یا مگه خبر ندارن که اونجا چه خبره که اگر خبر نداشته باشن دیگه عذر بدتر از گناه هست.

  2. آقا ما این روش توسعه حرم رو نخوایم باید کی رو ببینیم. از روزی که شیراز سومین حرم نامگذاری بدبختی این شهر با بی کفایتی مسولین ۱۰ برابر شد. اگر نصف این سرمایه رو برای بازسازی این بافت هزینه میکردن اثرش برای شیراز چند برابر توسعه حرم به روش کنونی بود.

  3. متاسفانه امام جمعه شیراز اهل این شهر نیستند که در این سن خاطره ای از بافت قدیم شیراز داشته باشند و بلاطبع علاقه ای هم به حفظ و نگهداری بافت قدیم شهر ندارند .
    آیا هدف وسیله را توجیه میکند؟

  4. مردم شیراز بافت تاریخی این شهر را دوست دارند . امیدوارم مسئولین خدمت به مردم را وظیفه ی خود بدانند و اگر برای خدمت به مردم و تاریخ و فرهنگ شیراز آمادگی ندارند کار را به کاردان واگذار کنند. وقتی شما فرهنگ و بافت تاریخی را به جای احیا و معرفی آن از بین می برید چطور انتظار دارید که تهاجم فرهنگی را دور کنید . ما ملت ایران حق داریم که درباره ی تاریخ و فرهنگ خود اطلاع کافی داشته باشیم و هر گونه آسیب رسانی به بافت تاریخی شیراز و تخریب آن به بهانه های مختلف و ساخت واحدهای تجاری بی ارزش و پولسازی و رانت خواری از این طریق ظلم به مردم شیراز و حق الناس است و هرگز بخشیده نخواهد شد. به جای تخریب بافت را مرمت کنید و مردم را به دیدن آن دعوت کنید تا با ارزش های تاریخی و فرهنگی خودشان آشنا شوند. ریشه ها تاریخی این مردم را قطع نکنید

  5. اقای ایمانی چی از جون بافت تاریخی شیراز میخواد
    من میدونستم روزی توسعه حرم میشه مثل یک غده سرطانی که باور کنید مجموعه زندیه روهم در خودش نابود میکنه این ها برای آثار تاریخی ارزشی قائل نیستن کاش میشد با آقای ایمانی صحبت کرد
    امیدوارم شورای جدید محکم جلوی این توسعه نابخردانه رو بگیرن

  6. خدایی یه نفر از شمایی که نظر دادید خونتون بافت قدیم نیست و نبوده حتی یه بار هم از ترس از داخل بافت قدیم رد نشدید، بافت قدیم یه مشت خونه خرابه با اکثریت مهاجر و افغانی چیز دیگه ای نیست، شاید یه زلزله ۶ ریشتری همه مسئولان رو از خواب بیدار کنه وقتی که کلی تلفات و خسارات وارد شد به این منطقه دغدغه های امام جمعه کاملا به جاست، این منطقه سالهای سال به حال خودش رها شده، با بزک کردن و چند تا دیوار رنگ کردن و… هم این عجوزه زشت جوون و زیبا نمیشه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.