تاریخ : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 25 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

11

سفر رئیس مجلس ترکیه به شیراز

  • کد خبر : 3322
  • 02 مهر 1392 - 11:59

رئیس مجلس ملی ترکیه گفت: گسترش و تعمیق روابط ایران و ترکیه، بر ایجاد و تداوم ثبات در منطقه خاورمیانه تاثیرگذار است. به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از خبرنگار ایسنا، جمال چیچیک که عصر امروز به شیراز سفر کرده بود، بعد از بازدید از نقاط تاریخی و گردشگری این شهر، در جمع خبرنگاران گفت: در تمام دیدار‌ها، امکان ارتقا سطح روابط بین دو کشور و هدف گذاری گسترش این روابط این اولین بررسی شد.

وی با مناسب خواندن نتایج دیدار‌هایش با مسئولان عالیرتبه ایران اسلامی، خاطرنشان کرد: بعد از انتخاب آقای روحانی به عنوان رییس جمهوری ایران، بیشتر کشور‌ها رویکرد جدیدی نسبت به ایران در پیش گرفتند. چیچک تصریح کرد: هم جامعه بین الملل از دولت جدید ایران انتظاراتی دارند هم ما به عنوان ترکیه و یک کشور همسایه، از نظر ما ورود ایران به مذاکرات و روابط با جامعه جهانی بسیار پر اهمیت است.

وی بااشاره به ریشه‌های تاریخی مشترک ایران و ترکیه، تصریح کرد: روابط دو کشور از گذشته تاکنون خوب بوده و روابط ایران و ترکیه چه در حوزه سیاسی چه در حوزه اقتصادی و هر حوزه مشترک دیگری هرچقدر که عمق پیدا کند، هم برای دو کشور و هم برای صلح، ثبات و استقرار منطقه پر فایده است. چیچک با تصریح اینکه مذاکرات زیادی در سرفصلهای عنوان شده با مسئولان ایران داشته، گفت: خوشحالم از اینکه‌‌ همان اراده‌ای که از طرف ترکیه برای گسترش و تحکیم روابط وجود دارد، در مقامات سطح عالی ایران هم وجود دارد.

وی با اشاره به لزوم توسعه روابط بین مجلس دو کشور ایران و ترکیه، تصریح کرد: ما در این سفر در خصوص اتفاقات منطقه به شکل تفصیلی صحبت و مذاکراتی داشتیم. چیچک با اظهار تاسف از تداوم خونریزی‌ها در منطقه، گفت: متاسفانه چه در سوریه و چه در عراق و به طور کلی در تمام کشورهای اسلامی و جهان اسلام ما یک دوران بحرانی را سپری می‌کنیم.

او ادامه داد: متاسفانه در کشورهایی که دین اعتدال و انعطاف، یعنی اسلام را قبول کردند کسانی پیدا می‌شوند و با شعار الله اکبر، به دیگران حمله کرده و خونریزی می‌کنند. چیچک همچنین تاکید کرد: متاسفانه این تصویری که پیش رو هست، تصویر برازنده‌ای برای جهان اسلام نیست، آنچه که می‌بینیم این است که هرچقدر که پیش می‌رویم ترور دارد به بخشی از واقعیت جهان اسلام تبدیل می‌شود.

در این گونه عملیات‌های خونین که در جهان اسلام اتفاق می‌افتد، خصوصا در جغرافیای ما، باعث نگرانی همه است. رئیس مجلس ترکیه خاطرنشان کرد: متاسفانه در وضعیت فعلی درگیری‌های قومی و مذهبی ابعاد تازه گرفته و این می‌تواند به سمتی برود که خطر تجزیه کشور‌ها و یک بحران بزرگ را برای منطقه در پیش داشته باشد.

چیچک تصریح کرد: هر روز چه در سوریه و چه در عراق انسان‌هایی چه با سلاح‌های شیمیایی متعارضین و ارتش کشته می‌شوند و هر روز انسان‌هایی هستند که جانشان را در این کشور‌ها از دست می‌دهند. وی جلوگیری از تداوم خونریزی‌ها در منطقه را خواسته دو کشور ایران و ترکیه دانست و گفت: در گام دوم آرزوی ما این است که با در نظر گرفتن خواسته ملت‌ها، سیستم‌ها و نظام‌هایی اعتدالیتر و صلح آمیز‌تر در منطقه مستقر شده و پاسخگوی خواسته‌های مردم باشند.

چیچک ادامه داد: بی‌شک در این راستا ابزارهای دیپلماتیک حائز اهمیت است و ما نیز از این ابزارهای دیپلماتیک و مذاکراتی که خیلی می‌تواند مفید باشد برای حل بحرانهای موجود استفاده خواهیم کرد. رئیس مجلس ملی ترکیه گفت: ما در دیدارهایی که داشتیم درباره مسایل منطقه‌ای صحبت کردیم و الان رییس جمهور هر دو کشور در نیویورک هستند و در حاشیه اجلاس مجمع عمومی و در روزهای آینده حتما دیدارهایی خواهند داشت.

چیچک همچنین در خصوص سفرش به شیراز گفت: شهر شیراز شهری است که در تاریخ و فرهنگ اسلامی خیلی حائز اهمیت است و ویژگی‌های خاص خود را دارد. او ادامه داد: شاعران بزرگی مانند حافظ و سعدی که در این شهر مدفون هستند نه فقط میراث فرهنگی ایرانیان بلکه میراث فرهنگی تمام کشورهای اسلامی و جهان اسلام به شمار می‌روند و مسلمانان در ذهن و زبان خود همواره از آن‌ها یاد می‌کنند و جایگاه مهمی را در فرهنگ کشورهای اسلامی دارند.

چیچک گفت: این شعرا با شعر‌ها و آثار خود به حق صاحب شهرت جهانی هستند و توانسته‌اند علی رغم فاصله زمانی که با عصر ما دارند، همچنان حرفهایی برای گفتن داشته باشند. رئیس مجلس ملی ترکیه تصریح کرد: این شعرا خصوصا تاثیر بسزایی در ادبیات دیوانی کشور ترکیه دارند و ادبیات دیوانی ما متاثر از ذهن و زبان این شاعران است.

چیچک گفت: متفکرین و علمای دینی وقتی می‌خواهند مسایل خیلی پیچیده را برای مردم توضیح بدهند، با بیان یک بیت از ادبیات شعرایی مانند حافظ و سعدی به راحتی مطالب را منتقل می‌کنند.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=3322

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 12در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱۲
  1. دوستانی که با محوریت حرم مطهر شاهچراغ برای توصیف شیراز موافق هستند یه نگاه به سخنان رئیس مجلس ترکیه (یک کشور اسلامی) در مورد شیراز و توصیف اون بندازن.ببینن گنجینه های اصلی ما چیه؟ جالب تر اینجاست که ایشون دارن از دیدگاه تاریخ و فرهنگ اسلامی شیراز رو توصیف می کنن !! مطمئنا شهری مثل شیراز اگر در ترکیه بود مرکز فعالیت های فرهنگی قرار می گرفت و پایتخت بی چون و چرای فرهنگ و تمدن اون کشور نامیده می شد..اون وقت در ایران برای توصیف شهری با این همه داشته های بی نظیر فرهنگی و تاریخی به امام زادهاش متوسل می شن.بدون اینکه توجه بشه که فقط در ایران نزدیک ده هزار امام زاده ی عظیم الشان وجود داره که از روستاهای دورافتاده ی چهار محال بختیاری تا میدان تجریش تهران میزبان آنها هستند…!

    “””چیچک همچنین در خصوص سفرش به شیراز گفت: شهر شیراز شهری است که در تاریخ و فرهنگ اسلامی خیلی حائز اهمیت است و ویژگی‌های خاص خود را دارد. او ادامه داد: شاعران بزرگی مانند حافظ و سعدی…………….”””””

    چندتا شاعر در ایران وجود داره که ابعاد جهانی مثل سعدی و حافظ پیدا کرده باشن ؟

    • چیچک غلط کرد شیراز مذهبی نیست و نمی خوایم باشیم ما شیرازی های اصیل اینو نمیخوایم

      • عزیزم ایشون نگفته شیراز مذهبیه ! ایشون داره می گه شیراز در فرهنگ و تمدن اسلامی خیلی حائز اهمیته. این اظهار نظر هم بخاطر اینه که اولا ایشون به جهموری اسلامی سفر کرده پس باید در صحبتهاش اسلامی بودن رو لحاظ کنه ثانیا خوده فرهنگ و تاریخ ترکیه همگی با اسلام عجین شده و در هم تنیده .اونها مثله ایران یک تمدن و تاریخ قبل و بعد از اسلام ندارن.هرچی دارن مربوط به بعد از اسلامه و در کل فقط جزی از فرهنگ و تمدن اسلامی بودن .ترکیه قبل از اسلام جزی از امپراتوری ایران و امپراتوری رم شرقی بوده.
        ولی در کل حرفاشون در تایید جایگاه بلند و انکار نشدنی شیراز در زمینه ی فرهنگ و ادب و تمدن است.

    • رئیس مجلس ترکیه اهل سنت هست و کلا به این چیزا اعتقاد ندارن و توقعی هم نیست.

      کاش روزی فرا برسه که ما هم در کنار تخت جمشید شاهچراغ داشته باشیم در کنار حافظیه تالار موسیقی و تئاتر داشته باشیم در کنار ارگ حکومتی کریمخان از باغهای زیبا و معماری مساجدی همچون عتیق لذت ببریم. در کنار پاسارگاد به سعدی هم افتخار کنیم و در کنا معماری سنتی و ملی ایرانی از سازه های مدرن و امروزی بهره مندبشیم.
      و در یک کلام چند بعدی و کل نگر باشیم و از تنگ نظری از هر جهت پرهیز کنیم.

  2. به جای اینکه شهرداری روی واژه “اولین شهر فرهنگی ایران” یا “اولین شهر باستانی ایران” تبلیغ کنه مادام میگه “سومین شهر مذهبی ایران”. به خدا ما شیرازی های أصیل از این نام از ٢ جهت رنج میبریم ؛ یکی اینکه نمیخوایم جاذبه شهر ٢۵٠٠ سالمون با محوریت مذهبی باشه و در سطح منطقه و جهان با کاظمین و نجف و کربلا هم ردیف باشه. دوم هم اینکه خنده داره که قُم با اون آب شور و آب و هوای خشک و کویریش و شهریت ضعیفش توی رده بندی یه پلّه جایگاهش از شیراز ما با اون همه باغ های خوش آب و هوای قصرالدشت بالاتر باشه

    • دقیقا باهات موافقم اینم لونگ دستش گرفته
      یاد شکلات چیچک افتادم انقدر که حرف مفت زده از تمدن شیراز چیز نگفته اسلام اسلام بابا یکی به این میگفت تاریخ شیراز از قبل از اسلامه این همه ترک ریختن تو شهر یکی براش ترجمه میکرد

  3. مثل اینکه آقای چیچک از تخت جمشید دیدن نکردن و جای تعجب دارد که این مهم از قلم افتاده است

    • چون بازدید در بعدازظهر بوده و تخت جمشید فاقد سیستم روشنایی بوده این بازدید انجام نشده احتمالا

      • متاسفانه این مسئله هم باعث تاسفه که بزرگترین مجموعه تاریخی توریستی کشور نمی تونه در شب پذیرای مهمانها و گردشگران باشه.
        باید به مسئولان میراث در طول این سالیان دست مریزاد گفت !!!!

  4. شیراز إسلامی نیس.تاریخی هست رئیس مجلس کشور ترک

  5. واقعا تو دردناک ترین دوره ی ایران هستیم با وجود مفاخر بسیار وطنی باید بشینیم ببینیم که کشورهای دیگه چه جوری نداشته های خودشونو به دنیا میشناسونن .
    من خودم اصالتا اذری هستم بیشتر برنامه های کانال های ترکیه رو میبینم این مراسمی که همین کشور ترکیه برای مولانا و ملانصردین میگیره رو باید ببینید .در صورتی که اصلا ترک نیستن
    اینا اگه مفاخری چون کورش حافظ سعدی … داشتند جوری تو دنیا اینارو مشناسوندن که بچه های ۱۰ ساله ی امریکایی رو هم با حافظ و کورش و اشنا میکردند بعد ما میریم سریال مختار میسازیم
    واقعا دردناکه خیلییییییییی دردناکه ولی یه روز خوب میاد…

    • دقیقا حمید جان اینجا میگیرن ولی برای شاهچراغ البته بگیرن برای شاهچراغ ولی باید برای کورش هم گرفته بشه برای سعدی و حافظ برای خواجوی کرمانی برای بابا کوهی اینا چی آیا مراسمی در خور میگیرن

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.