استان فارس با تقدیم ۱۴ هزار و ۶۰۰ شهید به خاک وطن در دوران دفاع مقدس در خط مقدم دفاع از ایران عزیز قرار داشت. به گزارش شیراز۱۴۰۰، برگزاری کنگره ۱۴ هزار و ۶۰۰ شهید و سردار دفاع مقدس یکی از اولین قدمها برای یادآوری یاد و خاطره عزیزانی است که جان خود را در راه حفظ از خاک فدا کردند.
پروژه موزه دفاع مقدس یکی از دیگر از اقداماتی است که برای زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدای جنگ در حال اجراست، اما این پروژه مانند بسیاری دیگر از پروژه به طرحی تاریخی تبدیل شده است که وارد سیزدهمین سال ساخت خود شده است.
این پروژه که در محل قدیم بازار میوه و تره بار شیراز در بلوار غدیر (فلکه مصدق) درحال ساخت است و همچنان تاریخ دقیقی برای افتتاح آن در نظر گرفته نشده است. فضای کنونی موزه دفاع مقدس فارس ۱۷ هزار متر مربع است و قرار است تا فضای ۲۴ هزار متر مربعی نیز به محوطه فعلی اضافه شود.
موزه دفاع مقدس فارس در واقع بخشی ازمرکز فرهنگی دفاع مقدس است که در طراحیهای انجام شده موزه، مرکز اسناد دفاع مقدس، کتابخانه تخصصی، مرکز تحقیق و پژوهش و سالن آمفی تئاتر رو باز برای استفاده در برنامههای متنوع نیر دیده شده است.
عملیات اجرایی ساختمان موزه تقریبا تکمیل شده و در کنار آن ساختمان اداری و سالن آمفی تئاتر در حال ساخت و ساز میباشد. سازندگان موزه دفاع مقدس فارس تلاش میکنند تا بوسیله این مکان یک المان شهری مناسب ایجاد کنند که خروجی آن افراد را جذب کند و فرد برای حضور مجدد در این مکان مشتاق باشد. با توجه به تفاوتهایی که ساخت موزه دفاع مقدس با سایر موزهها دارد تلاش شده تا ازکمک طراحان و معمارانی استفاده شود که ایدههای آنها به دوران جنگ نزدیکتر است ازاین رو ممکن است اتمام پروژه زمان بر باشد.
همچنین یادمان سرباز گمنام درورودی این موزه قرار خواهد گرفت تا مسئولان و افرادی که وارد پروژه میشوند به آن ادای احترام کنند. وجود ویژگیهای مختلف در این مکان میتوانند موزه دفاع مقدس فارس رابه یکی از نمادهای شهر شیراز تبدیل کند که اسفاده از پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران به عنوان نماد پایداری و ایستادگی مردمان فارس درابعاد بزرگ در حیاط موزه از جمله این ویژگیها است.
نشان ورودی موزه دفاع مقدس شیراز، بیانگرمفهوم عروج است، طبقه همکف این موزه به گذرگاه خاطره سالهای ۵۷ تا ۶۷ و روایت جنگ تحمیلی اختصاص دارد، در طبقه اول این موزه که به حماسه سازان اختصاص دارد، اسامی ۱۴ هزار و ۶۰۰ شهید استان فارس و تندیسهای برخی شهدا قرار خواهد گرفت و صحنههایی از بمباران هوایی شیراز و فضای جنگ نیزبه بازدید کنندگان نشان داده میشود.
در طبقه دوم که به عنوان «یادگاران» نام نهاده شده نیز یادگارهای به جا مانده از شهدا و اسامی اولینها دردوران دفاع مقدس نظیر اولین شهیدان، اولین فرمانهای جنگ، آثار هنری دفاع مقدس، روایت سقوط صدام با عنوان «سقوط سردار قادسیه» به بازدیدکنندگان نشان داده میشود.
به گزارش شیراز۱۴۰۰، نیکوست این پروژه که همانند تالار بزرگ شیراز، ورزشگاه پارس و مترو به پروژهای تاریخی تبدیل شده است مورد توجه ویژه مسئولان قرار گیرد و با اختصاص بودجه مناسب هرچه سریعتر تکمیل شود.
متن برگرفته از خبرگزاری مهـــر
ادمین یه انتقاد دارم
منکر انتقاد نیستم اما یه مدته اکثر پست ها انتقادی شده و القای نا امیدی می کنه . یه مقدار پست های مثبت تر بزار . این جوری هر وقت میایم اینجا اعصابمون خورد میشه.
خب وقتی خبر خوب نیست ما چی بذاریم ؟!
این همون پروژه ای که باید قسمتی از اون عقب نشینی کنه برای پروژه پل ولیعصر؟وهنوز نکرده
نه این پروژه مشکلی برای پل ایجاد نمیکنه و عرشه از حیاط ورودی موزه گذر میکنه که این خودش یه فرصت هست و می تونن از عرشه پل برای این موزه بهترین استفاده ها رو کنن
امین جان
اولین موزه دفاع مقدس در کدام شهر ایجاد شده
اطلاع دقیق ندارم، یا همدان بوده یا تهران
این اقای هاجری که این قدر فکر فضاهای فرهنگی هستند چرا فکری به حال این پروژه نکرده اند متاسفانه افراد مذهبی افراطی فقط هدفشون سنگ انداختن جلو کارهای دیگه هست وگرنه اگه واقعا هدفشون خیره چرا این پروژه های مذهبی هم رو زمین مونده