معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان فارس گفت: مجموعه ارزشمند وکیل شیراز در آستانه ثبت جهانی قرار دارد و امیدواریم رسانهها برای تحقق این مهم ما را یاری کنند. به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه فارس، رضا حکمتنیا امروز دوشنبه در یک کنفرانس خبری، افزود: با ثبت این اثر در فهرست میراث جهانی، با رویکرد جدیدی در گردشگری فارس مواجه خواهیم شد.
وی با اشاره به قرار داشتن در آستانه روز جهانی گردشگری، گفت: برنامههای متنوع و متعددی متناسب با سیاستهای کلان سازمان و شعار تدوین شده برای این روز، در نظر گرفتهایم که هر روز اجرایی خواهد شد. حکمتنیا با بیان اینکه ماه مهر پیک گردشگری شیراز است، از حضور گردشگران مذهبی در شیراز بهعنوان سومین حرم اهل بیت (ع) خبرداد و گفت: زائرانی از شیعیان عراق، پاکستان و آفریقا داریم.
وی استقبال از گردشگران در مبادی زمینی، هوایی و ریلی ورودی به استان، استقرار ۸۰ نفرشیفت راهنمای افتخاری گردشگری در اماکن تحت پوشش میراث و شاهچراغ (ع) و سیدعلاالدین حسین (ع) و برخی مساجد تاریخی شیراز، اختصاص ۱۰ تا ۳۰ درصد تخفیف در اماکن اقامتی، بهصدا در آمدن زنگ ملی گردشگری، گردشگری هوایی بر روی رودخانه کر بهعنوان رودخانهای تاریخی و بند امیر بهعنوان یادگاری آبی از ۱۱ سده پیش، قدردانی از فعالان حوزههای گردشگری، رسانه و کارکنان واحدهای اقامتی و.. و برگزاری همایشها و سمینارهای تخصصی بهعنوان برنامههای ویژه این هفته یاد کرد.
حکمتنیا گفت: برگزاری آموزش شیرازشناسی، سمینار تخصصی میراث وکیل، کارگاههای فرهنگ گردشگری، برپایی تورهای گردشگری طبیعتگردی و شیراز گردی و استانگردی، قدردانی از منتخبان ایثارگران و خانوادههای شهدای فعال در بخش گردشگری، از دیگر برنامههای مورد نظر در این هفته خواهد بود.
معاون گردشگری میراث فرهنگی با اشاره به وجود حمامهای متعدد تاریخی در ایران، توجه به آداب و رسوم ایرانیان و شیرازیها، مانند آداب و رسوم حمام رفتن را لازم دانست و گفت: در این هفته در مجموعه وکیل، خانه جهانگردی و ضلع غربی ارگ کریمخانی، نمایشگاههای مختلفی برگزار خواهد شد.
حکمتنیا از حضور عشایر و فعالان صنایع دستی فارس در نمایشگاههای تهران و اجرای نمایش جیجیبیجی و رسم حنا بندان شیراز، در نمایشگاه برج میلاد تهران و.. بهعنوان برنامههای شاخص این هفته یاد کرد.
خبر ندارید پروژه اتصال بزرگراه کنار گذر شمال شرقی به انتهای کمربندی جنوی شیراز چه مرحله ای رو طی میکنه؟
قبلاً یادم هست تو همین سایت خونده بودم که احتیاج به ساخت تونل داره این مسیر اما امروز که توی گوگل ارث نگاه کردم متوجه شدم که مسیر حدفاصل آرمستان احمدی تا این طرف کوه که باید تونل زده میشد رو دارن از روی کوه راه سازی میکنن(یعنی تونل تعطیل).البته شاید من اشتباه میکنم
نه مسیح جان تونل برای سمت شرق شیراز که به پل خلیج فارس میخواد وصل بشه لازمه
خبر خوبی بود.ایشالا زودتر شاهد ثبت جهانی این آثار باشیم تا در آینده زمانی که خواستیم خودمون رو به دنیا معرفی کنیم و صنعت توریسم واقعی رو راه بندازیم کارمون راحت تر و سریع تر پیش بره.
در مورد گردشگران و توریست های مذهبی که قراره به شیراز بیان من نمی دونم چرا کشوره افغانستان رو از قلم انداختن !! چون وضعیت اونها هم به خوبی وضعیت پاکستانی ها و عراقی ها و آفریقایی هاست 🙂
وقتی نام این کشورهارو کنار هم می زاریم من بیشتر به یاده کاروان آواره ها می افتم تا کاروان توریست ها !!
ایشالله
یک نکته که خیلی مهمه اینه که خود ما هم که به هر کشوری در دنیا بریم دوست داریم اماکن و مراسم مذبی اون کشور ها رو ببینیم
پس هر توریستی از هر نقطه دنیا که به شیراز بیاد و مسلمان هم نباشه میخواد اماکن مذهبی شیراز رو ببینه . پس باید اماکن مذهبی ما طوری ساخته و طراحی بشه که بتونه اون توریست رو تحت تاثیر خودش قرار بده .
باید این مسئله مهم که در شهر تاریخی شیراز هیچ اثری در فهرست یونسکو ثبت نشده را متذکر شد.
این مسئله ضرورت و اهمیت پیگیری ثبت آثار تاریخی شهر شیراز و در فهرست جهانی نشون میده.
البته اگه هتلهای به اصطلاح بلند مرتبه خیابان رودکی مانع ثبت جهانی مجموعه کیمخانی نشه.
مهدی جان توی شیراز باغ ارم رو داریم که ثبت جهانی شده
ثبت مجموعه ای از باغهای ایران بود که باغ ارم جز آن بود ولی هیچ اثری به تنهایی در این فهرست از شهر شیراز نیست.
خبر خوبی هست.پایتخت فرهنگی ایران……درود بر شیراز
سلام
خبر موثق دارم یونسکو شرطش برای ثبت مجموعه زندیه اینه که خیابونی که ماشین درش تردد بکنه در کنار ارگ نباشه!
اگه بخوام ثبتش کنن باید شهرداری رو به کل ببندن.
اگر غیر از این به شما گفتن دارن بهتون دروغ میگن و هیچوقت ثبت نمیشه.
لازم به توضیح است که نام آقای حکمت نیا “امیر حسین” است که به اشتباه “رضا” ذکر شده است.
احسال جان با این حساب تنها راه دسترسی با بازار وکیل و مجموعه زندیه از پشت بازار وکیل شمالی که به خیابان تیموری راه داره میشه و باید تحول عظیمی در ان منطقه بوجود بیاد و پارکینگهای بزرگ در ان منطقه طراحی بشه و کلیه خیابانهای منتهی به ارگ و بازار وکیل سنگ فرش بشه
دقیقا همین طوره.