لایحه بودجه ۳۱۵۰ میلیارد تومانی پیشنهادی شهرداری شیراز، تقدیم شورای اسلامی این کلانشهر شد.
به گزارش شیراز۱۴۰۰ به نقل از ایسنا منطقه فارس، عصر دوشنبه ۵ بهمن، علی رضا پاکفطرت، شهردار شیراز، لایحه بودجه پیشنهادی سال ۹۶ این کلانشهر را تقدیم شورای اسلامی شیراز کرد.
پاکفطرت گفت: بودجه پیشنهادی شهرداری شیراز برای سال ۹۶ رشدی حدود ۳.۲۸ درصد نسبت به بودجه سال ۹۵ دارد.
وی مدعی شد که بعد از ابرشهر تهران، بودجه شهرداری شیراز بالاترین رقم را در سال ۹۶ داشته است.
شهردار شیراز گفت: لوایح بودجه پیشنهادی شهرداری تهران ۱۸ هزار و ۴۸۹ میلیارد تومان، شهرداری اصفهان ۳ هزار میلیارد تومان، شهرداری مشهد ۲۸۶۰ میلیارد تومان و شهرداری کرج ۲۲۰۰ میلیارد تومان، بوده است.
پاکفطرت یادآور شد: از کل بودجه پیشنهادی شهرداری شیراز برای سال آینده، ۱۸.۴۷ درصد جاری و ۸۱.۵۳ درصد عمرانی است.
شهردار شیراز خاطرنشان کرد: این درحالی است که براساس قانون باید ۴۰ بودجه عمرانی باشد اما شهرداری شیراز طی سال های گذشته بیش از ۸۰ درصد بودجه خود را به امور عمرانی اختصاص داده است.
به گزارش ایسنا، غلام مهدی حقدل، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز تاکید کرد که لایحه بودجه پیشنهادی شهرداری در زمان مقرر قانونی در کمیسیون های تخصصی و صحن علنی شورا بررسی خواهد شد.
متاسفانه نگاه حاکم بر مجموعه شهرداری و شورای شهر شیراز یک نگاه عمرانی صرف هست که پیشرفت شهر را فقط در ساخت راه و پل میدونه. ریشه این نگاه الگو گرفته از شهرسازی شهر تهران هست که من اسمشو قالیبافیسم میگذارم. ای کاش مجموعه شهرداری و شورای شهر نتیجه اینگونه نگاه به شهر را در تهران امروز مشاهده کنند که ترافیک سنگین و آلودگی هوا شهروندان تهرانی را به مرز دیوانگی رسونده! من اعتقادی به معجزه ندارم! ولی امیدوارم در سال آینده این نگاه کمی تغییر کنه و نگاه انسان محور به شهر جای خودشو به نگاه ماشین محور بده و شاهد بهبود وضعیت حمل و نقل عمومی، فضای سبز، زیباسازی شهری، فرهنگ سازی خصوصا در بحث رانندگی، توسعه فضاهای تفریحی و موارد مشابه که هدف بهبود کیفیت زندگی شهروندان هست باشیم. به امید روزهای بهتر به امید آسمان آبی تر به امید شهر سبزتر و به امید شهروندان مسیولیت پذیرتر و آگاه تر
چنین مقایسه ای از اساس بیهوده ست. این وسط صرفا مشکل از شهرداری شیرازه. چون شهرداری شیراز در تقلید از شهرداری تهران فقط بخش ساخت پل و تقاطع رو یاد گرفته! همین! ولی شما گویا فراموش کردی که قالیباف همزمان با این پلها و تقاطع ها و بزرگراه ها، خطوط ۸ گانه مترو و چندین تونل طویل درون شهری(۸ تونل) و انبوهی پروژه ی بسیار بزرگه احیا و مرمت بافتهای فرسوده و تاریخی و زیباسازی و مجموعه ای از مراکز مدرن و ناب تفریحی/توریستی مانند پل طبیعت و دریاچه مصنوعیِ بزرگِ چیتگر و چندین پردیس سینمایی و تئاتر و… رو هم ساخت! شهزرداری شیراز کدوم یکی از اینها رو انجام داد؟!
وحید جان این پروژه هایی رو که جناب قالیباف درست کرد از بدوجه مفت مملکت و پول بلیط بازدید از اماکن توریستی شهرهای کشور و از جمله شهر ما بود. تهران پایتخت ایرانه و دولت هرچی بتونه بهش میرسه تا بگه پایتخت دولت ایران خصوصا بعد انقلاب چقدر پیشرفت کرده. گذشته از اینا شهرداری تهران اگه هنر داره جلوی ترافیک مزخرف شهر رو بگیره که برای یه مسیر دوکیلومتری باید ۴۵ دقیقه تو خیابون بمونی و همیشه هم اوضاع همینه. شهرداری تهران اگه هنر داره یه کاری کنه که وقتی از یه نقطه شهر به یه جای دیگش نگاه میگنی بتونی حداقل تا ۴ کیلومتر جلوتر رو ببینی. شهرداری تهران اگه هنر داره جلوی معتادین و کارت خوابهای شوش و مولوی رو بگیره که جلوی چشم مأمور نیروی انتظامی با هم مواد رد و بدل میکنن. شهرداری تهران اگه هنر داره جلوی تردد تاکسی ها و ماشین های قراضه و دودزا رو بگیره. شهرداری تهران اگه هنر داره جلوی مین خواریهاش رو بگیره که به دامنه کوه هم رحم نمیکنن و همینطور دارن تو تهران برج میسازن. خدا میدونه روزی که یه زلزله خیلی معمولی تو مرکز شهر تهران اتفاق بیفته چند میلیون کشته بده. گفتنی و درددل زیاده جناب وحید خان. شیراز مظلوم خیلی وقته که بی صاحب شده .قبلا تو مملکت ما به هرشهری با توجه به ظرفیت و استحقاقش توجه میشد. اما الآن ….. یه موقع فکر نکنی شیراز دلنواز ما قراره یه روزی مثل شهر بی در و پیکر تهران بشه. شیراز قلب فرهنگ و تمدن ایرانیه و افتخارش به همین داشته هاشه بنابراین نیازی نداره هویت کاذب خودش رو با تقلید از شهرهای غربی و ساختن چند تا برج بی ریخت و مزخرف بسازه. هر وقت فرصت داشتی تاریخ ایران رو یه ورقی بزن تا ببینی تهران چطوری شد تهران. تا ببینی که از همون روز اول پایتخت شدن تهران در زمان دودمان خائن و پست قاجار تزیینات بناهای شیراز رو کندن بردن تهران تا بهش شکل و قیافه بدن تا بفهمی که هنرمندان شیرازی چه ها در شهرتون کردن و چه جلوه هایی به شهر بی روحتون دادن. تهران خیلی به شیراز دین داره عزیز من. روزی که میخواستن مترو رو تو تهران افتتاح کنن بسیاری از روستاها و شهرهای کوچک و حتی متوسط کشورما هنوز برق و گاز نداشتن. چه خرج ها که شد تا تهران دارای مترو بشه. وقتی مترو دار شد گفتن خب الآن میتونه چند میلیون هم بیشتر بشه. بعد هی اومدن بزرگراه ساختن تا ایران خودرو و سایپا هم بیشتر ماشین تولید کنن و بفرستن تو شهر و این اسرافگری ها و مخارج همچنان ادامه داره. با این کامنت هایی که گذاشتید معلومه که بحث با شما بیفایده هست و اطلاعاتتون از تاریخ شهرداری و شهرهای تهران و شیراز کمتر از حد لازمه. فقط یه چیزی میخوام در پایان حرفم بگم و اونم این که وقتی تو دنیا اسم ایران میاد انسانهای با فرهنگ و جهاندیده، اهل تاریخ و فرهنگ و هنر، گردشگران و تمام افرادی که به نحوی ایران رو میشناسن و یا بهش علاقه دارن اول نام شیراز در ذهنشون تداعی میشه شاید بعضیاشون اصلا اسم تهران رو هم نشنیده باشن. اگه شهرداری تهران هنری داره یه کاری کنه که از این به بعد ایران رو با نام تهران بشناسن نه شیراز. البته این کار یه دو هزارسالی زمان لازم داره تا تهران هم مثل شیراز تبدیل به یه شهر باستانی بشه.
مترو شیراز در ایستگاه بی پولی متوقف شد و علی رغم تمام وعده ها که تا یک ماه قبل ادامه داشتند، اعلام شد به دلیل بی پولی و عدم تامین واگنهای مورد نیاز، تنها ممکن است مترو از نمازی به ایستگاه زند برسد. نکته جالب اینکه شیراز در عدد ۹ رام واگن متوقف مانده و تبریز و اصفهان به رقم ۱۲ رام رسیده اند و جالب تر آنکه از این ۹ رام، ۳ رام را شهرداری خود تامین اعتبار کرده و خریده است! یعنی دولت تنها ۶ رام قطار برای شیراز تهیه نموده.
این متن از همین سایت انتخاب شده وحید خان اگه بخونیش یه چیزهایی از مفهوم ظلم و تبعیض به شهرداری شیراز دستگیرت میشه و میفهمی که اگه پول باشه میشه از شیراز که چه عرض کنم از فلان روستای مرزی ایران هم نیویورک و لندن و پاریس ساخت.
به قول شیخ اجل آنچه دیدی برقرار خود نماند این که بینی هم نماند برقرار ما دلمون به روزی خوشه که شیراز جایگاه واقعیش رو تو ایران پیدا کنه. اون وقت بهت میگم چند چندیم وحید عزیز.
جناب محمدسعید! شما حالت خوش نیست! به پزشک مراجعه کن! اینرو هرکسی که ارزنی از مسائل شهری اطلاع داره می دونه و من هم به شم اگوشزد کردم که بودجه شهرداری ها رو خودِ شهرداری ها از طریق منابع شهری تامین می کنن و دولت در هیچ کجای جهان نقشی در بودجه شهرداری ها نداره! اما شما باز سازِ خودت رو می زنی و داعیه منطق هم داری! حرفهایی می زنی که به قدری کودکانه و ساده لوحانه ست که حیران می مونم چی پاسخ بده!
پول بلیت اماکن توریستی شیراز و اصفهان رو نمیدن به خود شهرداریهاتون، درسته؟! خب شنیدم که واریز میشه به خزانه دولتی. خب دولت حالا ربطش به شهرداری تهران چیه؟! اونم تو این وضعی که قالیبافِ اصولگرا و پاسدار دشمنِ خونیِ روحانی هست و رقیبِ انتخاباتش هم بود! حالا روحانی به قالیبباف پول هم بده؟!! دیگه چی؟! بعد اونوقت جناب شما می دونی که مثلا هزینه ساخت پروژه هایی مثل دریاچه مصنوعی خلیج فارس و اراضی عباس آباد و پردیس های سینمایی و.. چقدر بوده؟! هر کدوم صدها میلیارد تومان و بعضا بالای هزار میلیارد! بعد می دونی مثلا درآمد بلیت فروشی مجموعه تخت جمشید(پربازدیدترین سایت تاریخی ایران) در سال چقدره؟ فقط یک میلیارد تومان! اونوقت بودجه پروژه های هزاران میلیاردیه تهران از پول بلیت سایتهای تاریخی استان فارس تامین میشه؟!
حرفهات درباره معتادها و تاکسی و… هم بسیار بچگانه بود . پاسخی نمیدم.
تهران هم شهر بی روح نیست. شهری که در دامنه ی زیباترین رشته کوه ایران(البرز) بنا شده و تنها کلانشهر ایرانه که دارای ویژگی منحصر بفرده دو اقلیمیه و محلات شمالش به کوهستان و محلات جنوبش به کویر ختم میشن، به یقین که دل انگیزه. اینکه تهران پایتخته و مرکز شهر تهران با انبوه خودروها به دود آلوده شد ، بحثی دیگه ست. اما طبیعتِ ذاتیه تهران، در ایران بی نظیره. کوهستانهاش، چشمه هاش و پیستهای اسکیش و…
تهران شهر بی فرهنگ و تمدن هم نیست. شهری که ۲۳۰ سال یکسره پایخته ایران و تاریخ بیش از دو قرن ملت ایران تو کوچه پس کوچه های این شهر رقم خورده و بزرگترین شخصیتهای ایرانی در علم و هنر و ادبیات و سیاست و رزم در خیابانهاش قدم زدن و درش زندگی کردن، به ققین فرهنگ داره. شهری که برای قرنها یکی از شهرستانهای حومه ایه ولایتِ بسیار کهن و باستانیِ “ری” بوده، به یقین که تمدن داره. شیراز شهری با ۱۱۰۰ سال قدمته و در دوران خلفای عباسی بنا شد. تمدن باستانی پارس، در شوش و استخر شکل گرفت، نه شیراز امروزی. شیرازی وجود نداشت. درست برخلاف “ری” که قدیمی ترین کلانشهر همه ی تاریخ ایرانه که یکسره برای هزاران سال قطب فرهنگ و تمدنِ ایرانی بوده و از بین نرفته و حتی نامش هم تغییر نکرده! عمربن سعد امام حسین رو کشت فقط به عشق و عطش کلیدِ ولایتِ ری(که امام حسین بهش میگه به خدا که از گندم ری نخواهی خورد)… نگینِ ولایتهای اون دوران. در دوران ورود اسلام به ایران و در نوشتارهای عربها، نامی از شیراز وجود نداره. هر چه هست صحبت از دو خطه ی “ری” و “خراسان” به عنوان نگینهای انگشتریِ تمدنِ ایرانی هست. فرهنگ شهر کوچک تهران که در ده کیلومتریِ شمالِ ری بوده، همواره متاثر از تمدنِ ری بوده. با پایتخت شدنِ تهران، بسیاری از مردم ری به تهران کوچیدن و بخشی از هویتِ پایتختِ تازه رو ساختن. ری باستانی امروز خودش جزیی از شهر تهران هست و محلات جنوبیِ اون رو تشکیل میده. یعنی امروزه مرکز شهر تهران میرانٍ دوران قاجار و پهلوی رو در خودش داره و جنوبِ تهران میراثِ باستانیِ ایران رو. پس تو از کدوم تاریخ و تمدن و فرهنگ حرف می زنی؟! صدای نفسهای تاریخ ادوار مختلفِ ایران در کوچه پس کوچه های تهران میاد. اونوقت تو از کدوم “ایران و تاریخ” صحبت می کنی؟! زمانیکه در کفِ خیابانهای تهران “خونِ مشروطه” جاری بود و سرنوشتِ تاریخِ یک ملت رقم می خورد، دوستان در شیراز چه کار می کردن؟ خواب بودن؟!
و البته که خارجی ها نامِ تهران رو بیشتر از شیراز می شناسن. شیراز قطبِ توریستی ماست و دوست داریم که در دنیا بدرخشه. اما حقیقت اینه که همه ی توریستهایی که میان شیراز، مطمئن باش تهران رو می شناسن! چون حداقلش اینه که اول مجبورن بیان فرودگام امام تهران و دو روز تهران بمونن و تهرانگردی کنن(توچال، منطقه ۱۲ و…) و بعد برن جاهای دیگه ی ایران! به علاوه که محاله ممکنه کسی تو دنیا بخواد به شهر یک کشوری سفر کنه، اما نامِ پایتختِ اون کشور رو ندونه! از توهم بیرون بیا! همه ی کسانیکه در دنیا شیراز رو می شناسن، بی تردید تهران رو هم می شناسن…. اما بسیاری از کسانیکه تهران رو می شناسن، نمی دونن شیراز کجا هست! مگر چند درصد مردم دنیا دغدغه سفر به ایران دارن که بدونن شیراز کجا هست اصلا؟! ولی برو اخبار رسانه های دنیا رو دنبال کن… تا اسم ایران میاد، نامِ تهران هم بغلشه! همه ی گزارشهاشون ازتهرانه. ده ها هزار سفیر و کاردار و بازرگان و تکنسین و ورزشکار با خانواده هاشون در تهران زندگی می کنن! یه مقام خارجی میاد ایران به مردم کشورش میگه دارم میرم تهران و…! البته نه اینکه اینفا فخر باشه… نه. دیدنِ یه خارجی احتمالا برای شما ذوق داره اما یکسر بیای تهران مثلا می بینی که هر صبح توی هر پارک تهران چند تا زن و مردِ خارجی دارن ورزش می کنن. این چیزا تو تهران عادیه. اما آخه شما فرمودی کسی تو دنیا اسم تهران رو نشنیده، خندم گرفت. خواستم بگم مطمئن باش تعداد کسانیکه تو دنیا نام تهران رو شنیدن و می دونن کجاست، هزار برابره تعداد کسانیه که می دونن شیراز چیه و کجاست! توریستهاش هم از شیراز بیشتره.
تو رو خدا تو سال جدید کلنگ نزن جایی، اول اینا رو تموم کن کاااااامل
دوستان همیشه بودجه کلان شهرداری تهران برام یه علامت سوال بزرگ بوده و هست و احتمالا خواهد بود!!!!!. جمعیت تهران حدودا پنج برابر شیرازه(طبق سرشماری ۹۰) و وسعتش هم طبق جدیدترین نقشه های بروزرسانی شده ای که بنده از گوگل ارث گرفتم و با نرم افزار مساحت یاب(با دقت نسبتا خوب) محاسبه کردم کمتر از دوبرابر شیرازه. چیزی که همیشه به دروغ در اینترنت و ویکی پدیا و جاهای دیگه میخونیم سه برابر!!!!!!!!شیراز بیش از ۳۰۰ کیلومتر مربع وسعت داره که همیشه به دروغ مساحتش رو ۲۴۰-۲۵۰-۲۷۰ و در مجموع زیر ۳۰۰ کیلومتر مربع حساب میکنند و تهران که همیشه مساحتش رو ۷۵۰و۷۳۰ و بالای ۷۰۰ اعلام میکنن بین ۵۰۰ تا ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت داره.اگه کسی حرف من رو قبول نداره نقشه گوکل ارث آپدیت شده رو تهیه کنه و مساحت رو حساب کنه از شرق تهران که حکیمیه هست تا غربش که دریاچه چیتگر باشه از شمالی ترین نقطش که بام تهرانه تا جنوبی ترین جاش که شهرری باشه. مساحت شیراز هم از شمالی ترین نقطه شهری که شهرک رکن آباد باشه تا شهرک میانرود و از انتهای بلوار خلیج فارس تا گویم. تازه شما اگه کوه های بین اکبرآباد تا چمران رو هم حساب نکنی( که در واقع بین دو محدوده شهری رکن آباد و جوادیه و چمران قرار دارند) باز شیراز ۳۰۰ کیلومتر وسعت داره با توجه به میانگین نسبت جمعیت و وسعت تهران به شیراز بودجه این شهر باید حدود سه برابر شیراز باشه. پس چرا شش برابره؟ خب به خاطر این که پایتخته و باید بخور بخور توش زیا باشه. باید پول بلیط بازدید از اماکن تاریخی و فرهنگی شهر عزیز ما سرریز بشه توش و تبدیل به بزرگراره ها و تونل ها و قطارهای حومه ای بشه که نه تنها هیچ دردی از تهران دوا نمیکنه بلکه سال به سال بر جمعیت معتادین و کارتن خوابه او فسادهای نامشروع و اینجور چیزها افزوده میشه. امیدوارم این تبعیض وحشتناک بین تهران و سایر کلانشهرها بزودی و به بهترین طریق ممکن رفع بشه که واقعا فکر کردن بهش آدم رو دیوونه میکنه.
مشکل شما اینه که متاسفانه اطلاعات کافی نداری و گمان می کنی که بودجه شهرداری ها رو دولت رداخت می کنه! برای همین بر اساس وسعت و جمعیت شهرها، توقع تناسب بوده رو داری! کل کامنتهای شما بیهوده ست و ناشی از یک عدم آگاهی هست!
عزیز من… بودجه شهرداری ها رو خودی شهرداری ها از طریقِ منابع شهری به دست میارن، و نه از طریقِ دولت! حالا می خوای بدونی چرا بودجه شهرداری تهران به جای سه برابر، شش برابره شیرازه؟! خب ریشه ی این مسئله رو باید در این جستجو کنی که تهران با اختلافِ زیاد، اقتصادی ترین شهر ایرانه. کانون تجارت و مبادلات مالی و محل تمرکز سرمایه و تجارت در ایران هست. طبق آمارهای ملی، نزدیک به ۴۰ درصد از کلِ تولید ناخالص داخلی ایران، متعلق به تهران هست. فقط یه ساختمان پلاسکو که سقوط کرد، ۱۳۰۰ میلیارد تومان به اقتصاد کشور خسارت زد! نبض اقتصاد کشور در تهران هست. بیست برابره شیراز هم مراکز تفریحی داره…. خب بخش زیادی از این بنگاه ها و واحدهای تولیدی و مراکز تجاری و تفریحی، سالانه به شهرداری تهران پرداخت مالی دارن. به علاوه که بخش بزرگی از درآمد شهرداری تهران از محل صدور مجوزهای ساخت و ساز هست. در تهران سالانه بیش از ۱۰ تا ۱۵ برابره شیراز مجوز ساخت و ساز صادر میشه که علتش هم تمرکز بالای سرمایه های بخش خصوصی در این شهر هست. فقط یه منطقه ۲۲ تهران داره دو برابره تمام شیراز درش ساخت و ساز انجام میشه! خب اونوقت شما توقع داری توانایی مالی شهرداریهای این دو شهر یکسان باشه، و یا حتی تهران فقط سه برابره شیراز بودجه ش باشه؟! هرچقدر اقتصاد و سرمایه در یک شهر پویاتر و بیشتر باشه، تواناییهای مالی شهرداری ها هم بیشتر خواهد شد.
شما نگران بحث ترافیک و مترو تهران هم نباش. خود اهالی تهران می دونن که خطوط مترو چه کمک شایانی به حمل و ترافیک در تهران کردن و تکمیل خطوط هشتگانه تا پایان سال ۹۶، چقدر این گره گشایی رو بیشتر خواهد کرد. دلواپس کارتن خوابهای تهران هم نباش. چون هموارهدر دنیا هر چقدر یک کلانشهر بزرگتر و پرجمعیت تر باشه و اقتصاد بزرگتری داشته باشه، مشکلاتی مثل مهاجرت و اختلاف طبقاتی هم درش بیشتره و کارتن خواب هم بیشتر خواهد داشت. نمونه مشهورش هم نیویورک که باشکوهترین و ثروتمندترین کلانشهر دنیاست و همزمان کارتن خوابهاش هم در دنیا بسیار معروف هستن! مقایسه شیراز با تهران در این زمینه خنده داره چون این دو شهر جایگاه ها و کارکردهای متفاوتی دارن. در شیراز همینکه سعی بشه چادر خوابهای اطراف بیمارستانها جمع بشن، کافیه.
از بیاناتتون مستفیذ شدیم آقا وحید عزیز. من الان سومین سالیه که تهران زندگی میکنم. میشه بفرمایید مراکز تفریحی که ۲۰ برابر شیراز هستن دقیقا تو کدوم نقاط شهر واقع شدن؟ بگین که منم یه سری بزنم حوصلم بدجوری سررفته. در ضمن چند بار رفتید نیویورک رو دیدید که از کارتن خوابهاش و وضع خرابش صحبت میکنید؟ شما نیویورک رو با تهران مقایسه میکنید؟ جالب اینجاست که شما اقتصاد تهران را اقتصاد پویا معرفی میکنید. در کل از کامنت شما متوجه شدم که قایل به وجود تبعیض بین شیراز و تهران نیستید و ظاهرا به تهران حق میدید که چنین بودجه ای داشته باشه و همین برای ناقص بودن اطلاعاتتون کافیه. موفق باشید.
وحید عزیز طوری تهران رو وصف کرد که یه لحظه فکر کردم داره از کشوری به اسم تهران صحبت میکنه. لطفا منبع دقیق و رسمی آمارهاتون رو در این کامنتی که گذاشتید اعلام بفرمایید. چون کامنت قبلی من با آمار دقیق بود و صحبت از روی تقریب و حدس و گمان هیچ وقت نتیجه قابل قبولی نداره. اینو همه میدونیم وحیدجان.
جناب محمدسعید! من نگفتم بر اساس استانداردهای جهانی اقتصاد تهران پویاست! بلکه داشتم به شمای بی سواد یاد می دادم که به جای نق زدن به دولت و توهین به پایتخت کشورت، یاد بگیر که بودجه شهرداری ها رو دولت نمی ده و در همه جای دنیا هر شهری که اقتصادش بزرگتر و سرمایه هاش بیشتر باشه، منابع مالی شهرداریش هم بیشتره. درکش خیلی سخته برات نه؟! شیراز با کدوم واحد تولید و بنگاه های مالی و ساخت و ساز می خواد بودجه برابر با شهرداری تهران تامین کنه؟!
مراکز تفریحی؟! مجموعه برج میلاد که خودش از چندین مرکز تفریحی تشکیل شده، مجموعه اراضی عباس آباد که خودش از چندین بخش تفریحی تشکیل شده(از جمله پل طبیعت)، دریاچه مصنوعی شهدای خلیج فارس(چیتگر) و پارک جنگلی چیتگر که خودشون از چندین بخش تفریحی تشکیل شدن، پردیس های سینمایی مدرن و ۱۲۰ سالن سینما، پردیس تئاتر، شهر بازی بسیار بزرگه پارک ارم و باغ وحشش، مگامالهای مدرن و بزرگ و متفاوت، پیست اسکی توچال، پیست اسکی دیزین، منطقه توریستیِ معروفِ دربند با رستورانهاش، درکه، چندین پارک جنگلی، پارک آبی روباز آزادگان، پارک آبی مسقف پارس، ارتفاعاتِ توریستیِ لواسانات و فشم و… فقط بزرگها و معروف ها رو گفتم. اونهایی که در حال ساخت و آماده بهره برداری هستن رو هم نگفتم. از کامنتت متوجه شدم دو سه ساله با خانواده مهاجرت کردی و در یکی از مناطق دورافتاده و فقیر و حومه ایه تهران زندگی می کنی. درسته؟! برای همین تفریحاتِ تهران برات جای دوردستیه.
مشکل شیراز هم تبعیض و… نیست. شما در شیراز فقط یاد گرفتید که بگید تهرانیا حقتون رو می خورن و تبعیض و تهرانیا رانت خوارن و… . برای خودتون لولو درست کردید و به هم میهنتون و پایتخت کشورتون دشنام میدید و کینه ورزی می کنید. فقط می خواید خودتون رو فریب بدید و آروم کنید. اما اینرو نمی دونید یا نمیگید که یه تهرانی در ماه ده برابره یه شیرازی کار می کنه. زندگی در تهران آسون نیست. تهرانیا کار می کنن. زحمت می کشن. مفت خور نیستن. راست راست راه نمیرن. برای خودشون و اقتصاد کشورشون از صبح تا شب فعالیت می کنن و می دوئن. بخور و بخواب در تهران معنی نداره. تهران شیراز نیست. تو تهران بخوای بخوری بخوابی نابود میشی. محو میشی. نمی تونی تو این شهر باقی بمونی… زنده بمونی. هزینه ها نمیذاره. پس باید از طلوع آفتاب تا بوق سگ بدویی دنبالِ یه لقمه نون. برای همین همه کار می کنن. از جون مایه میذارن. شما نق نقوهای پر افاده و طلبکار آیا می تونید اندازه ی ادعا و طلبکاریهاتون، قد تهرانیا کار کنید؟! که بدویید، نفس نفس بزنید؟ که ۴۰ درصد از تولید ناخالص داخلی ایران رو تامین کنید؟! مشکل شما از تهران نیست. شما حتی حوصله ندارید کرکره مغازه هاتون رو بدید بالا. اونوقت می خواید به اندازه مردم تهران ثمره بگیرید؟! تهران حق هیچ شهری رو نخورده. تازه اگر مدیریتن اقتصادیِ کشور افتضاح نبود و همه چیز سر جاش بود، وضع تهران و مردمش خیلی از الان بهتر بود. پتانسیلِ این شهر بسیار بالاست…چون پایتخت شدن این شهر در دو قرنِ اخیر و روندِ مهاجرت به اون در نسلهای تمادی، باعث شده که مردم این شهر بیشتر یاد بگیرن که برای تثبیت و بقا باید کار کنن و کار کنن و کار کنن و فکر اقتصادی داشته باشن و زحمت می کشن. مثلا چند نسل قبل مردم یک شهرستان آذری نشین(دریان) دسته ای مهاجرت می کنن تهران و با تلاش و نبوغ اقتصادی میشن مافیای فروشگاه های مواد غذایی در تهران… فروشگاه های دریانی. چون همه دنبال صید و رقابت از این اقیانوس بزرگ هستن. فکرها تعطیل نیست. بدنها هم کرخت نیست. اهل کارن. برای زندگی می دوئن. و مردمی که کاری باشن، بهترین اقتصادها رو خواهند داشت. نه تنبلهای نق نقو و طلبکار. این مسئله رو در اشلی دیگه مردم اصفهان هم بهتون گفتن و میگن. به خودتون رجوع کنید.
دوستان نقشه شیراز که بالای همین سایت قرار داره درواقع با یه سرچ ساده تو گوگل با عنوان شیراز در کنار لینک ویکی پدیا باز میشه. اون خط قرمزی هم که دور نقشه کشیده شده تقریبا درسته و محدوده شهری رو نسبتا خوب نشون میده. اگه با یه نرم افزار مساحت یاب دور همین خط قرمز رو مساحت یابی کنید مساحت شیراز تقریبا ۳۴۰ کیلومتر مربع میشه اما درواقع یک مقدار کمتر از اینه و حدود۳۱۰تا۳۲۰ کیلومتر مربع وسعت داره که میشه حدود ۶۰ درصد وسعت تهران. اینجا نمیخوام سر مساحت شیراز و تهران دعوا کنم و از اون آدمایی نیستم که بگم هرچی مساحت یه شهر بیشتر باشه اهمیت اون بیشتره. خیر اصلا هدفم این نیست. اما در راستای بحث بودجه امسال شیراز و تهران میخوام نشون بدم که شهری با وسعت و جمعیت شیراز چرا باید یک ششم تهران بودجه داشته باشه. یعنی درواقع چرا بودجه های اضافی و بی مورد و تبعیض گرایانه به پایتخت تزریق میشه ولی حتی اعتبار خرید چند واگن قطار شهری به شیراز داده نمیشه؟؟؟؟ تهران از ابتدای سلسله قاجاریه تاکنون از یک روستای کوچک در ناحیه ری تبدیل شده به یک کلانشهر بزرگترین شهر غرب آسیا. واقعا چرا؟ شهرهای در طول تاریخ باید یک رشد منطقی و تدریجی در جمعیت و وسعت داشته باشند وگرنه مشکلات عدیده اجتماعی و فرهنگی به علت رشد کاذب به سراغشون میاد و تهران البته بهترین نمونه برای این رشد کاذب در تمام تاریخ ایرانه.
امیدوارم شاهد پیشرفت روزافزون شهرمون باشیم
من هرچی سرچ میکنم خبری مبنی بر ارائه ی بودجه ی ۲۸۶۰ میلیاردی مشهد پیدا نمیکنم. أقای پاکفطرت از کجا متوجه شدند که بودجه ی پیشنهادی مشهد ۲۸۶۰ هست و مدعی شدند شیراز دومین بودجه رو بعد از تهران داره؟ فکر کنم اشتباه لپی باشه! آخه سال گذشته طبق آمار مشهد ۶ هزار میلیارد تومان درآمد داشت چطور در سال ۹۵ اینقدر خورد زمین؟
در ضمن امین جان اطلاع داری تا ۹ ماه نخست سال جاری شهرداری شیراز چند درصد از بودجه ی خودشو محقق کرده؟
۵۴ درصد
این بودجه ای که ارایه شده به طور کامل محقق نخواهد شد ،با توجه به اینکه بودجه سه هزار میلیاردی امسال هم فقط ۵۴درصد فعلا محقق شده، بایستی بودجه رو واقع بینانه تر و تخصصی تر میبستند ودنبال جنبه های تبلیغاتی که میگن دومین شهر از لحاظ بودجه هستیم نمیرفتند، قطعا یکی از دلایل تاخیرهای انجام پروژه های شهری همین بودجه ی غیر واقعیه
تحقق بودجه بر اساس سال مالی هست که تا تیرماه محسوب میشه.
و جالبه بدانید بودجه مشهد فقط ۴۲ درصد محقق شده است
اگه ۴۲ درصد یعنی ۴۲۰۰ میلیارد تومان محقق کرده بودند نمیومدند برای سال آینده ۲۸۶۰ میلیارد پیشنهاد کنند. حد اصل همون ۴۲۰۰ میلیارد رو پیشنهاد میدادند.
بودجه ی مشهد مطمعن هستین اینقدر هست؟واقعا عجیبه!!!
چند درصد بودجه توی ۹ ماه اول تحقق یافته؟
۵۴ درصد
سلام.من یه سوال بی ربط دارم امیدوارم جواب بدین
چندروز پیش تو خبر فارس خبر افتتاح پروژه شارستان رو دیدم. با توجه به اینکه من شیراز ی نیستم( اهل آباده هستم) و واسم مقدور نیست که هر دفعه بیام ، میخواستم بدونم که آیا مغازه هاش پر شده که بتونیم مبل بخریم یا نه
ممنون.
خیر هنوز واحدها تحویل داده نشدن
وحید جان. در کل شهر تهران با توجه به شلوغی ها و وضع آلودگی و همچنین مسائل روان شناختی، در برابر شیراز اصلا شهر مناسبی برای زیستن بشر نیست. این رو بدون تعصب میگم!
در مورد پروژه هایی مثل تونل و اینها هم که گفتی همش با پل و زیر گذر سر و ته یه کرباس هستند.ولی در مورد پروژه ی مترو حق باشماست که شهرداری تهران خیلی در این زمینه پیشرو هست ولی مخالفم که این ناشی از ناتوانی شهرداری شیراز هست، چراکه یکی از نقاط قوت شهرداری شیراز در چند سال اخیر با توجه به امکانات و بودجه ی دولتی و همچنین بودجه ی بسیار کمتر خودشهرداری، همین احداث مترو بوده این رو در مقایسه با متروی سایر کلانشهر ها بسادگی میتوان متوجه شد! بهرحال در زمینه ی تفریحی هم عملکرد شهرداری صفر نبوده، درسته که دریاچه ای به بزرگی چیتگر توی شیراز ساخته نشده، اصلا نیازی هم به ساختش نبوده و شهرداری تهران با بودجه ی نجومی صرفا بدلیل ندانم کاری این پروژه زائد رو ساخته که هم کانون فعال مشکلات بوم شناختی و زیست محیطی و هم محل هدر رفت زیاد آب هست! ولی در عوض در مقیاسی متناسب و حساب شده چندین دریاچه در پارک دراک احداث کرده، با مصرف آب، بودجه و منابع کمتر و بازدهی بیشتر. مجموعه ی تئاتر شهر هم در شیراز کم کم داره تکمیل میشه و مجموعه ی استانداردی از نظر تئاتر ایجاد میکنه. در زمینه احیا و مرمت بافت تاریخی هم شیراز در مدت اخیر خوب عمل کرده و بیش از ۵۰ اثر تاریخی هم توسط خود شهرداری شیراز داره احیا و مرمت میشه و حدود ۵۰ خانه ی تاریخی هم توسط سرمایه گذار در حال احیا و مرمت برای ساخت هتل سنتی هست!
شما چون در تهران زندگی میکنید بخیالتان تهران خیلی شهر خوبی برای زندگی هست ولی من بشخصه اگه لحظه ای فکر کنم که میخوام در تهران زندگی کنم دپرس میشم. بله شهرداری تهران کارهای شاخص و تکی انجام داده که خیلی از اونها زاید هستند و نه تنها نسبت به هزینه، سود خاصی ندارند بلکه ضرر هم دارند. نمونه های شاخصی از پروژه های شاخ و کلان شهرداری تهران در مدت اخیر که جز افتضاح ترین و ضرر آور ترین پروژه های شهری کشور هستند دریاچه ی چیتگر و بزرگراه دو طبقه ی صدر هستند. البته بخش قابل توجهی از پروژه ها هم از حق نگذریم مفید بوده اند مثل احداث مترو که تقریبا تنها پروژه ی موفق و خوبی هست که توی تهران تاحالا انجام شده. بنظر من شهرداری تهران نتونسته از منابعی که در اختیار داره خوب استفاده کنه و بیشتر بفکر رکورد زنی و کارهای خارق العاده انجام دادنه ، تا سود شهر!
اینکه تونلهای درون شهریه زیرسطحی رو با تقاطع های روسطحی همسطح می دونید، حیرت انگیزه! جناب در مهندسی شهریِ امروز اساسا ساخت تاطع های روسطحی منسوخ شده و تمام زیرساختهای ترافیکی به زیرِ سطحِ شهرها منتقل شده. این مسئله هم باعث حفظ سیمای شهر میشه، هم ایمنتره و هم از لحاط ترافیکی پر بازده تره و امکان بهره مندی از پتانسیلهای زیر سطح شهر رو هم برای کاستن از شلوغیهای معابر روسطحی فراهم می کنه. و جدای از اونها، ساخت تونلهای درون شهری هم هزینه ی بزرگتر و هم علم و دانش و مهندسی بسیار پیچیده تری از تقطع های روسطحی داره و اساسا تکنولوژی ای در ورای کلاس تقاطعهای ساده ی روسطحی هست.. الان در همه ی کلانشهرهای برتر دنیا، ساخت تونلهای درون شهری بسیار فراگیر و مورد تاییده. شما آخه چرابه جای اینکه شهرداریتون رو دعوت کنید که به جای تداوم ساخت تقاطع های غیرهمسطحِ ضمخت و منسوخ شده بر روی زمین، زیرساختهای ترافیکی رو به زیرزمین شهر منتقل کنه و راهی رو که تهران به تبعیت از کلانشهرهای معروف دنیا آغاز کرده رو ادامه بده، میایی و با یکسری جملاتِ عجیب حقیقت رو کتمان می کنی؟! ببین چی به مصلحت شهر شیراز هست.
درباره دریاچه چیتگر هم شما از اساس در جریان نیستی. مشکلات زیست محیطی؟! اصراف در آب؟! جناب! این دریاچه دارای یک تصفیه خانه ی پیشرفته در کنارش هست که چندین بخش مختلف داره. این دریاچه تنها سالی یکبار(سالی یکبار!) آبگیری میشه و به طور هفتگی توسط تصفیه خانه ی بسیار مجهز و همه کاره ش، آبش از نو پالایش و تصفیه میشه… از هر نوع ذرات ریز و درشت و میکروب و آلودگی و زائده ای! این دریاچه همچنین جدای از بحث زیبایی شناختی بالاش، باعث پاکیزگی و تلطیفِ بیشترِ هوای اون منطقه شده. دریاچه مصنوعی خلیج فارس امروز یکی از کانون های اصلیِ گردشگری در تهران هست و خانواده های زیادی همه روزه و بویژه شبها و آخر هفته ها در کنار این دریاچه تفریح می کنن. دریاچه مصنوعی خلیج فارس یکی از سوده ترین و موفق ترین پروژه های شهرداری تهران و ایران بوده که جایزه معتبر هم گرفته. یکی از همون کانونهای تفریحی ای که شیراز شدیدا بهش نیاز داره تا جوونهای عزیزش(عزیزِ ایران) به خاطر نبود مراکز تفریحی بیهوده تو خیابونها نگردن و با ماشین دور دور نکنن. من دیگه حتی اسم اراضی عباس آباد که مجموعه آب و آتش و پل طبیعت و پانوراما و عمارتهای بسیار زیبایی مثل هنرستان و کتابخانه ملی و… همگجی زیر مجموعه ش هستن و یکی دیگه از کانونهای مدرنِ تفریحیِ تهران هست(ساخته شده در دوران قالیباف) نمیارم. شما باید به شهردارتون اصرار کنید که به جای اینهمه پلِ بی فایده، اگر بخش خصوصی پا پیش نمیذاره، خودش با بودجه شهری پروژه های تفریحی/فرهنگی رو استارت بزنه و بخش خصوصی رو به تحریک بندازه تا همه چیز به مرور وی دور بیفته. مثل کاری که شهرداری تهران در زمینه ساخت پردیس های سینمایی کرد. من درد دلهای مردم شیراز رو سالهاست می خونم و می شنوم که از نبود امکانات تفریحی و بی توجهی شهرداری شیراز گله می کنن. زبانِ همه ی ما فارسیه مهدی جان!
درباره اینکه شما در تهران دپرس میشی هم می تونه ناشی از وابستگیتون به زادگاهتون باشه. مثلا حتما شنیدی که بسیاری از مردمان عزیز روستاهامون هم وقتی به شهرها میان دلشون می گیره و طاقت نمیارن و باید هر چه زودتر به زادگاهشون برگردن(قیاس مع الفارغ با کلانشهر شیراز). برخلافِ نظرِ شما، تا اونجایی که مردم تهران سالهاست متوجه شدن، بخش عمده دانشجوهایی که از شهرستانها برای تحصیل به دانشگاه های تهران میان، متاسفانه پس از اتمام تحصیل علاقه ای به ترک تهران ندارن و هرجور شده سعی می کنن در تهران بمونن. این نقطه ی برعکسشه که غالبا تهرانی ها وقتی به شهرستانها سفر می کنن، دلشون می گیره و افسرده میشن و باید هر چه زودتر به تهران برگردن. دلیلش هم متاسفانه کمبود امکانات و زیرساختهای مختلفه(از جمله تفریحی) شهرهای دیگه ی ایران به نسبتِ تهران هست(که باید بابتش مسئولان کشور رو سرزنش کرد). شما چون خودت اهل شیرازی، به این مسئله عادت داری. ولی باید یک تهرانی باشی تا بدونی احساس تهرانی ها از زندگی دائم در شیراز و تبریز و اصفهان و… علی رغم زیباییهاشون چی هست. به علاوه که جدا از بحث امکانات، تهران خودش صرف نظر از آلودگی هوا در طول روز، شهر خوش طبیعتیه. یعنی نیمه ی شمالی و مناطق شمالِ شهر تهران به کوهستان و درکه و دربند و کلکچال و پیستهای اسکی ای مثل توچال محدود میشن و مناطق جنوبی، به فلات مرکزی ایران و کویر…. کویر و کوهستان در کنار هم. یک استثنا. تنها کلانشهر ایران که چنین مختصات شگرفی داره. من خیلی از مردم شهرستانها رو دیدم که تحت تاثیر از فیلمها و سریالهای ایرانی و روشنفکربازیه هنرمندا و نویسنده ها، تصویر تیپیکالی از تهران دارن و فکر می کنن تهران فقط شهر شلوغ و آلوده ایه با کلی ساختمانِ بلند و مراکز تجاری و اتوبان و گرفتاری! سالی دویست تا فیلم و سریال تو این کشور تولید و پخش میشن که همه شون توی تهران فیلمبرداری میشن و همین تصویر کلیشه ای رو از تهران در بر دارن. خب اینها صرفا تیپِ تهران تو سریالها و فیلمهاست. تهران همه اش این نیست. از پای تلویزیون باید بلند شی. هر عزیزِ شهرستانی ای که برای چند هفته اومده تهران زنگی کرده، با جزییات و نقاط مختلف تهران آشنا شد و فهمید که همه ی تهران مناطق تجاری و بزرگراه ها و… نیست. جاذبه های تفریحی و فرهنگیِ تهران از مجموعِ همه ی کلانشهرهای کشور هم بیشتره…. یا جاذبه های طبیعیش… تاریخیش.
و البته هیچکدوم از اینها که گفتم به معنی عالی بودن تهران نیست. به معنی عالی بودن قالیباف هم نیست. اما قالیباف با همه ی خطاهاش کارهای بزرگی کرد. کارهای ماندگاری که خود مردم تهران بهترین قاضی براش هستن.
خدارو شکر اگه هیچی بلد نباشم حداقل بخاطر دکترای تاریخی که دارم میدونم تاریخ شیراز از کی شروع میشه و تاریخ تهران از کی. وحید جان میدونی، با انسان بی منطق و بی ادب نمیشه صحبت کرد. شمای باسواد که تاریخ ۲۵۰۰ ساله شیراز رو ۱۰۰۰ سال اعلام میکنی و بعد به من میگی بی سواد خیلی سخته بخوام باهات بحث کنم. نام شیراز به شکل تیرازیش و شیرازیش حدود ۸۰ بار در الواح باروی تخت جمشید تکرار شده که به عقیده جورج کامرون، هلک، و دکتر عبدالمجید ارفعی بزرگترین ایلام شناسان و هخامنشی شناسان جهان شیرازیش همین شیراز امروزی است و جز این هم نمیتواند باشد و واقع در همین محدوده کنونی شیراز است. ۸۰ بار این نام در اسناد تخت جمشید ذکر شده میفهمی یعنی چی؟ میدونی ۸۰ چقدره؟ با انگشتات بشمار ببین میفهمی یا نه؟ شیراز از دوره هخامنشی با همین نام که هنوز معنی دقیقش رو نمیدونیم تا حال ادامه حیات داده استخر(یا اصطخر) و پارسه شهرهای دیگر فارس بودن و ربطی به شیراز ندارن آقای باسواد!!!!!اگه میتونی انگلیسی بخونی چندتا کتاب بهت معرفی کنم تا با تاریخ شیراز بیشتر آشنا بشی؟ باید تاریخ رو بیشتر بخونی عزیزم. من چند تا سوال کلی از شما پرسیدم و دنبال جواب اونا بودم ولی شما یک طومار نوشتی بدون جواب هیچ کدوم از اون مسائل. بدون این که بخوام وقتم رو یه بار دیگه با نوشتن یه کامنت مفصل برای شما که علامه هستی!!!!!!! تلف بکنم باز از شما میخوام که به این چندتا سوال فکر کنی و به جای حرافی به دنبال جواب منطقیش بگردی.از این به بعد من وقتم رو برای جواب دادن به یه تهرانی متعصب که قبول نداره بخش عمده ی بودجه دولت و بیت المال کشورش رو سالها برای ابادانی شهرش اختصاص دادن بیشتر از این نمیشه توقع داشت. این همه خرج شهرش کردن تا از حالت یه روستای دروه قاجار بشه یه شهر دوازده میلیونی بعد با بی شرمی تمام میگه شما هم اگر کار کنید و زحمت بکشید مشکلتون حل میشه. حالا سعی کن بی هیچ تعصبی نسبت به شهر تهران به من بی سواد جواب درست بدی
۱- علت یا علل استمرار پایتختی تهران در سه دوره قاجار و پهلوی و جمهری اسلامی چیه؟آیا توی این سالها هیچ گزینه بهتری برای پایتختی وجود نداشت یا این که نخواستن اون رو پایتخت کنن؟
۲- مزیت های جغرافیایی شهر تهران بر شیراز رو تک تک ذکر کن(از نظر آب و هوا و چشم انداز بصری و محدوده های طبیعی و بکر نزدیک شهر و منابع آبی طبیعی اطراف شهر و هرچی که تو فکر کنی)
۳- علت موندن اون دانشجوها تو تهران چیه؟ آیا عاشق تهران شدن یا اینکه بخاطر تبعیض بین تهران و شهر یا روستاشون امکانی جز ماندن در تهران برای پیشرفت ندارن؟
۴- بودجه های کلانی که سالها از دوره پهلوی اول تا حال حاضر برای تهران صرف شد چه در زمینه عمرانی و چه آموزشی مثل همین دانشگاه های متعدد، آیا همش درآمد خود تهران بود؟ یعنی هیچ بودجه ای از دولت بهش تزریق نشد؟منظورم بودجه ناعادلانه و زیادتر از حد معموله چون دولت به همه شهرداری ها اعتباراتی تخصیص میده مثلا برای مترو که البته تا حالا چیزیش نصیب شیراز نشده. چطور میشه که تو تهران فقط حدود ۲۰ تا دانشگاه دولتی داریم و تو شیراز این مقدار نیست؟؟ یا حداقل نصفش هم نیست؟ ثلثش هم نیست؟شما میگی درآمد تهران از صنایعش هست. من میگم اصلا چرا از اول صنایع رو بردن تهران استقرار دادن؟ چرا اون ها رو بین شهرهای مهم کشور توزیع نکردن؟ آقای باسواد به این نمیگن تبعیض؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟چرا یه گردشگر خارجی از فرانسه مستقیما باید بیاد تهران؟؟؟؟؟ این خودش تبعیض نیست؟؟ چرا شهری به مهمی شیراز هنوز پرواز مستقیم به خیلی شهرهای مهم دنیا نداره؟؟؟؟این که دیگه دست دولته عزیز من. باسوادجان بگو بینم چرا راه اهن شیراز به بوشهر و بندرعباس و کرمان و اهواز هنوز تکمیل نشده. مگه این دولت باشعور نمیدونه که شیراز یک چهارراه ارتباطی بسیار مهم در ایرانه و مهم ترین شاهراه جنوبی ارتباط با خلیج فارس؟؟؟ این هم تبعیض نیست؟؟؟من کاری به جناب قالیباف و روحانی ندارم دارم از تبعیض بین تهران و شیراز و دیگر شهرها صحبت میکنم. ولی شما هی بیراهه میری و بحث رو منحرف میکنی. ایا در اصل این تبعیض شک داری؟همه حرف من این تبعیضه ولسلام تبعیـــــــــــــــض!!!!شیراز هم اگه ۱۸ هزار میلیارد تومن بودجه داشت هزارتا پارک چندصدهکتاری میساخت. شیراز که مثل تهران اقتصاد پویا نداره!!!!شیراز که مثل تهران استحقاق استقرار صنایع مدرن و درآمزا رو نداره!!!از نظر شما اینا هم همش دست شهردار شیرازه!!چون بی عرضه بوده شیراز به جایی نرسیده!!!!!
وحید بی ادب و بی نزاکت که میگی تهرانیا مفت خور نیستن و ده برابر یه شیرازی کار میکنن، مگر این که شبانه روز تو تهران ده برابر شیراز باشه که تهرانیا بتونن ده برابر شیرازیا کار کنن. این بی ادبیت رو نمیتونم نادیده بگیرم چون سالهاست که به ناحق سوژه ای برای جوک ساختن علیه شیرازیا شده. تهرانیا تو گرداب شهر مزخرفی که ساختن دارن دست و پا میزنن نه این که بیشتر کار میکنن. بدون داری چی میگی آمار و ارقامت رو دقیق و درست به کار ببر رو هوا حرف نزن منطق داشته باش و حرف دهنت رو بفهم. آقای بی سواد ۴۰ درصد تولید کشور مال تهرانه چون حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور تو استان تهران یا اطرافش ساکن هستن. حالا فهمیدی یه حساب خیلی ساده هست.
بزرگترین خدمت قالیباف را در مدیریت بحران پلاسکو همه جهان نظاره گر بودند که در ساختمان کناری پلاسکو، در حالی که عزیزان آتش نشان در زیر هزاران تن آهن و فولاد مذاب پودر شده بودند، جناب قالیباف با وزیر کشور در حال خندیدن و شوخی کردن بود!!!!!!!!!!
آزه وحید جان الآن یه سه سالی میشه که به تنهایی و نه با خانواده به خاطر شرایط شغلی و اداری و البته فقر شدید و بیچارگی مفرط موقتا در یکی از حلبی آبادهای دورافتاده تهران بنام ولنجک ساکن هستم! و بزودی تا آخر سال آینده برمیگردم شهر عزیز خودم. تو این مدتی که تهران بودم خیلی چیزها دستگیرم شد. خیلی از جاهای شهرتونم دیدیم وحیدخان. پالادیومتون رو دیدم یه چیزی در حد ستاره فارس و آفتاب شهر ما بود و البته یک پنجم یا یک ششم مجتمع خلیج فارس ما.البته قیمتاش حدود ده برابر استاندارد همه جای کشوره و به درد پولای بادا.رده میخوره!!!!! خیابون ولیعصرتون هم دیدیم اصلا قشنگتر و باصفاتر از ارم و قصرالدشت ما نبود. هوای به اصطلاح پاک ولنجکتون رو هم دیدیم و تنفس کردیم و دیدم هوای مرکز شهر شیراز به مراتب پاکتره. وقتی بری توچال میفهمی ولنجک رو چه دودی گرفته و تو چه گندی داری نفس میکشی. دانشگاه های شهرتونم دیدیم که غیر از دانشگاه تهران که به حق نماد آموزش عالی ایرانه و خودم در دوره دانشجویی اونجا درس میخوندم، بهشتی و تربیت مدرستون تو اکثر رنکینک های وزرات علوم یا در سطح دانشگاه شیراز بودن یا پایین تر خصوصا بهشتی معمولا پایین تره. اگه حرفم رو قبول نداری یه سری به سایت وزرات علوم بزن زحمت به خودت بزن رنکینگ دانشگاه های ایران رو دربیار بخون. مطالعه خوب چیزیه وحید جان بهت قول میدم هیچ ضرری هم نداره خیالت راحت!!!! هیچ اتفاقی برات نمیفته!!! اصلا سایت وزرات علوم هم ول کن میتونی بری خودت از نزدیک با دانشجوهاشون صحبت کنی و کتابخونه هاشون رو ببینی. مگه ساکن تهران نیست؟ پس سختی برات نداره!!!پارک های سرشار از جو فرهنگی شهرتونم دیدیم که یکیش معروفه به پارک همجنس بازا، یکی پارک سگ بازا و به اصطلاح حیوون دوستا که جون سگاشون از آدما هم مهم تره یکیش معروفه به پارک مواد فروشا و کارتن خوابها. روبروی دانشگاه تهرانتونم که بزرگترین مرکز خیانت به علم کشوره و بزرگترین مرکز علنی و کاملا مشورع و قانونی فروش تحقیقات علمی و دزدی های پژوهشی. ولی تو هنوز به سوال من جواب ندادی. از کجات امار درآوردی گفتی تهران ۲۰ برابر شیراز مراکز تفریحی داره؟؟؟؟ خیلی دوست دارم نسبت ۲۰ به یک رو برام ثابت کنی!!!حرف مفت زدن کاری نداره عزیز من اگه راست میگی مستدل حرف بزن.
من نگفتم چرا بودجه شیراز و تهران برابر نیست گفتم نسبت یک به شش ناعادلانه و غیرمنطقی است اون هم با توجه به پتانسیل های اقتصادی و همین مراکز تفریحی و اقتصادی که تو شیراز کم نیستن. چکیده کلام من این بود که اول این نسبت بودجه ناعادلانه هست دوما اصلا این مراکز به قول شما درامدزای اقتصادی تهران رو از روز اول رو چه حسابی همه رو بردن اونجا مستقر کردن؟ مثل اینه که یکی از مالت بدزده از حقت بدزده بره باهاش کار و کاسبی راه بندازه بعد بگه هرچی درآمد دارم از سرمایه خودمه. این سرمـــــــــــــــــایه کلان اقتصادی رو روز اول کی به تهران داد و چرا؟ حالا تازه میفهمی دارم چی میگم نه؟!!!
حیف این همه پولی که تو شهرتون خرج کردن تا شد این مزخرفی که میبینی بعد یکی با کمال بی شرمی بیاد بگه تهرانیا ده برابر شیرازیا کار میکنن و شهرشون رو ساختن!!!!!!
تهران مثل یه قلک سوراخ میمونه که هرچی پول میریزن توش داره هدر میده ولی مصداق همون مثل نه خود خورد نه کس دهد شده که نباید تو جای دیگه ای هم خرج بشه.
راستی فلسفه ساخت برج میلادتون چیه؟ مگه برای تقویت آنتن مخابراتی شهر ساخته نشده؟ خوب این برنامه ریزای احمق شهرتون چرا نبردن رو کوه دماوند ویا حداقل ولنجک بسازنش؟؟؟؟؟ لاونجا که ارتفاعش بیشتر بود نیازی به ۴۳۷ متر هم نبود. برج مخابراتی یه سازه معمولی و نسبتا ساده فلزیه با ساز و کارهای خاص خودش. دیگه رستوران گردون میخواد چیکار؟؟؟؟؟ همین کارا رو میکنید دنیا بهمون میخنده میگه اینا جهان سومی هستن.
شما که شهرت این قدر پیشرفته هست، تو چند روز گذشته یه سری به چهارراه استانبول هم زدی یا نه؟ از اتشنان ها شنیدی که میگفتن کوچکترین امکانات پیشرفته آتشنشانی رو برای خاموش کردن طبقات بالایی پاسکو نداشتیم یا نه؟؟؟؟؟راستشو بگو رفتی یا نه؟؟؟؟ ولی من رفتم و دیدم و شنیدم و به حال شهرپولدارتون بسیار تأسف خوردم. این درامدهای نجومی شهرتون په تو کجا داره هزینه میشه؟؟؟؟ آبرومون رو بردید تو دنیا با این خاموش کردن پلاسکو که؟؟؟؟؟ از همه نظر برای خودت و شهرت متأسفم
وحید جان
درست هست که امکانات تفریحی تهران بیشتر از مابقی کلانشهرها هست ولی با توجه به ترافیک وحشتناک امکان استفاده محدود هست و وقت برای تفریح منتهی میشه به پنج شنبه ها و جمعه ها که در این دو روز هم ترافیک وحشتناک هست .
یکی از اشناهای ما که در تهران زندگی میکنه میگه پنج شنبه عصر خواستیم بریم دربند ۴ ساعت در ترافیک بودیم و اخر هم قید اون رو زدیم .
وحید بی ادب و بی نزاکت که میگی تهرانیا مفت خور نیستن و ده برابر یه شیرازی کار میکنن، مگر این که شبانه روز تو تهران ده برابر شیراز باشه که تهرانیا بتونن ده برابر شیرازیا کار کنن. این بی ادبیت رو نمیتونم نادیده بگیرم چون سالهاست که به ناحق سوژه ای برای جوک ساختن علیه شیرازیا شده. تهرانیا تو گرداب شهر مزخرفی که ساختن دارن دست و پا میزنن نه این که بیشتر کار میکنن. بدون داری چی میگی آمار و ارقامت رو دقیق و درست به کار ببر رو هوا حرف نزن منطق داشته باش و حرف دهنت رو بفهم………………
وحید عزیز
مراکز تجاری تهران تا ساعت ۲۱ شب بیشتر فعال نیستند و اگر یک نفر بخواهد بعد از شام به خرید بره به مشکل برمیخوره در صورتی که مراکز تجاری شیراز تا ساعت ۲۴ باز هستند .
بیشتر خانواده ها به دلیل مشغول بودن در سر کار ترجیح میدهند که شب به خرید بروند .
تهرانیها به دلیل ترافیک و مسافت زیاد مجبورند که در ساعات غیر مفید باز باشند و این مشکل خود تهرانیها هست .
اظهارات تکان دهنده حافظی عضو شورای شهر تهران از نحوه درآمد شهرداری تهران. قابل توجه علامه دهر جناب وحید!!!!!!!فقط سعی کن فیلم کاملش رو بینی یه موقع نگینی محمدسعید یه تیکه از یه فیلم رو دیده توهم زده. برو این فیلم رو ببین بعد بیا از شهرداری مزخرف تهران حرف بزن این لینک دو دقیقه این فیلم هست
https://www.youtube.com/watch?v=GOLSLRO-fug