شهردار شیراز در بازدید از پروژههای عمرانی شهرداری منطقه شش بر لزوم حفظ و احیای باغات این شهر تاکید کرد.به گزارش شیراز۱۴۰۰، مهندس علیرضا پاکفطرت به منظور نظارت بر روند پیشرفت پروژههای عمرانی منطقه شش به همراه معاونین و مسئولین شهرداری از این پروژهها بازدید کرد. وی در حاشیه این بازدید گفت: با توجه به اینکه قسمت عمده محدوده شهرداری منطقه شش را باغات تشکیل میدهد حفظ، نگهداری و احیای باغات به عنوان ثروت ملی باید در اولویت فعالیتهای این منطقه قرار گیرد.
علیرضا پاکفطرت با بیان اینکه فضای سبز بخش عمده و پیکره شهر را تشکیل میدهد افزود: عدم توجه به این مسأله میتواند شهر را با مشکلات عدیدهای مواجه کند و در همین راستا شهرداری شیراز در طول سالهای گذشته تمامی تلاش خود را به کار گرفته است تا سرانه فضای سبز عمومی را در شهر شیراز بالا ببرد.
وی تاکید کرد: علاوه بر اینکه گسترش فضای سبز سبب جلوگیری از بسیاری اختلالات جدی در حیات شهر و در چرخه پاکسازی هوا میشود تاثیر بسزایی در سلامت شهروندان و آرامش روان، افزایش بازدهی کاری و بالا بردن کیفیت زندگی دارد.
شهردار شیراز خاطرنشان کرد: نیاز به نشاط یک نیاز اساسی برای خوب زیستن است که این مهم جدا از تعابیر سیاسی باید صورت گیرد.
علیرضا پاکفطرت با ابراز امیدواری از اینکه شهرداری شیراز بتواند با هدف ایجاد محیطی امن و آرام به دور از هرگونه دغدغههای روزمره، شرایطی را فراهم آورد که مردم بتوانند با آسایش و آرامش ساعاتی را در کنار خانواده سپری کنند بیان کرد: شهرداری باید نسبت به تحقق این موضوع اهتمام ویژه داشته باشد.
وی به اجرای پروژههای مختلف در محدوده شهرداری منطقه شش اشاره و عنوان کرد: در اجرای پروژهها در محدوده منطقه شش تمامی موارد مانند طراحی، زیباسازی شهری، افزایش امنیت اجتماعی و محلی، کنترل آلودگی محیط زیست و عملکرد اجتماعی شامل تقویت حس تعلق در بین اهالی منطقه و برقراری تعاملات اجتماعی در نظر گرفته شده است.
شهردار شیراز گفت: امیدواریم شهرداری با کمک شهروندان و یاوران شورای اسلامی در محلات بتواند در خدمتگزاری به شهروندان و توسعه شهر همواره سربلند و سرافراز باشد.
بنا بر این گزارش پیادهراه سلامت و محور دوچرخهسواری جنوب بلوار شهید چمران نخستین گزینه بازدید شهردار شیراز بود.
این پروژه که حد فاصل بلوار شاهد به سمت تقاطع بصیرت به طول دو و نیم کیلومتر است که با توجه به همجواری پروژه با باغات قصردشت و شرایط ویژه این مسیر در راستای ایجاد محیطی امن و ایمن و ارتقا سلامت شهروندانحال احداث است.
پروژه مسیر پیادهراه سلامت واقع در قصردشت در مجموع به طول چهار و نیم کیلومتر با اهداف فوق و بلوار شهید کسایی که فاز نخست آن به اتمام رسیده و ادامه فاز دوم آن تا خیابان خلبانان در حال احداث است دیگر پروژههایی بودند که مورد بازدید قرار گرفت.
شهردار شیراز پس از آن نیز از باغ در حال احداث جماران واقع در معالیآباد با مساحت دو و هشت دهم هکتار و باغ خانواده شهید چمران که عملیات عمرانی آن به پایان رسیده و به زودی به بهرهبرداری میرسد بازدید کرد.
شیلا جهانجاه، شهردار منطقه شش شیراز نیز در این بازدید به ارائه اطلاعات کلی و جامع در خصوص روند اجرای پروژهها پرداخت و گفت: مجموعه شهرداری منطقه شش تمام تلاش خود را در جهت تحقق اهداف عالی شهرداری که ارائه خدمت و جلب رضایت شهروندان است به کار گرفته و در راستای ضوابط و مقررات گام بر خواهد داشت.
معنی واژه ها در ۶ سال اخیر
حفاظت می کنیم =تخریب می کنیم
تله کابین = کیوکس نگهبانی
پارک ابی=حوض ابی
پارک چند هکتاری =باغچه چند ده متری
رینگ شهری=چهارراه بیشتر
واقعا متاسفم که تلاشهای درون شهرت رو به این سادگی نادیده میگیری و یه عده هم بسرعت اون تصویر سبز زیر کامنتتو انتخاب میکنند و خلاص!
وقتی واسه پارک دراک ۱۰۰ میلیارد تومن هزینه شده شما چطور میگی پارک چند هکتاری یعنی چند ده متری؟ پروژه ی بام شیراز و پارکهای مادر و نماز و… رو ببینی اینطور قضاوت نمیکنی! شیرازی که یه زمانی در فضای سبز اختلافش با اصفهان زیاد بود الآن تا پایان سال با افتتاح ۷۰۰ هکتار فضای سبز، سرانش به حدود۲۹ متر میرسه این درحالی هست که به گفته ی مسئولین اصفهان سرانه ی فضای سبز اصفهان امسال به ۲۶/۵ متر میرسه و فقط تا پایان امثال عنوان اولین شهر ایران در این زمینه رو خواهد داشت و بعدش به شیراز میرسه!
تاحالا هیچ شهری به حجم و با قوت شیراز نتونسته در مدتی کوتاه رینگ شهری بسازه و پل و بزرگراه احداث کنه. هیچوقت چنین حجمی از کار در هیچ شهری نبوده!
کم و بیش با حرف شما موافقم اما واقعن برای ساخت چنتا آلاچیق توی کوه های بی آب و علف اطراف شیراز ۱۰۰ میلیلرد تومان هزینه کرده اند؟
چندتا آلاچیق نبوده ها ???
حرف شما درسته اما اصفهان با وجود خشکسالی شدید و کمبود آبی که داره تاهمین جای کارهم نسبت به شهرهای پربارش بسیارخوب عمل کرده…
و مطمئنا اگر کمبود آب نبود الان فضای سبز اصفهان بیش از ۳۰ متر مربع میشد…
توی فارس هم به عنوان استانی که بیشترین تولیدات کشاورزی رو داره خشکسالی وجود داره. این حرفت اصلا درست نیست آقا مهدی.
شیراز بخاطر همتی که درش وجود داره سرانش از اصفهان بیشتر شده نه پر آبی.
درسته که فارس هم خشکسالی داره اما در مقایسه با اصفهان پرآب تره الان ذخیره سد زاینده رود ۱۷۰ میلیون مترمکعبه که سال گذشته ۳۰۰ میلیون بود و آب رو در اواسط آبان باز کردند اما امسال به خاطر کمبود بارش در سرچشمه های زاینده رود بعید میدونم تا پایان سال آبی جاری بشه و فقط باید همین سرانه سبز رو اداره کنیم تا ازبین نرود…
در حال حاضر تنها چیزی که اولویت شهرداری نیست حفظ باغ هاست
شما جیب ما را نزن….شما تخریب نکن حفظ کردن پیش کش
متاسفانه در عمل شاهد چیز دیگری هستیم: تخریب، تخریب، تخریب و نابودی باغات
کاش علاوه بر حفظ باغات ، به فضای سبز سطح شهر هم بیشتر توجه میکردن . خیلی از باغچه ها خالیه، خیلیا هم نهال نیم متری کاشتن که حداقل هفت هشت سالی لازمه تا بزرگ شه و سایه بده . خیلی از پیاده رو ها درخت بزرگ یا متوسط و سایه اصلن ندارن . بعضی درختارو هم از شاخه های اصلی بریدن به عنوان هرس . نظم و هماهنگی هم کم دیده میشه تو کاشت درختا .کوچیک و بزرگ و انواع متفاوت کنار هم میکارن. بنظر من نظم و همانگی هم خیلی مهمه تو زیبایی .
حمید جان
علاوه بر الاچیقها – دریاچه و ابنما و مسیرهای دوچرخه سواری و پیاده روی و زمینهای متنوع ورزشی و پارکینگ و رستوران و …. ایجاد شده اند .
یکی از دلایل زیبا نبودن بسیاری از خیابانهای شیراز نداشتن درختان زیبا مانند چنار است . اگر دقت کرده باشید بیشترین تعداد درخت خیابانهای شهر بخصوص در قسمتهای جنوبی درخت کاج است که زیبایی خاصی ندارد .نمونه بارز میدان ولی عصر.
آمار های غیر واقعی نمک حرفهای مسئولین شده و ما هم با ساده لوحی آنرا با ور میکنیم آخه اگه شیراز سرانه فضای سبزش ۲۹ متر باشه با جمعیت یک میلیون و هفتصد هزار نفریش باید نزدیک ۵ هزار هکتار فضای سبز داشته باشد . میشه لطفا آدرس این ۵ هزار هکتار فضای سبز را به ما بدهید . بالاترین فضای سبز شهری متعلق به باغهای شیراز در قبل از انقلاب ۳ هزار هکتار بود که عملا نزدیک به ۲۵۰۰ هکتار آن نابود شده است . ما از روی گوگل ارت که فقط نابودی باغها را میبینیم ایا شهرداری بعد از انقلاب ۴۵۰۰ هکتار پارک درست کرده . لطفا آدرس کوهها را ندهید.
برای اینکه به نابودی باغهای شیراز بهتر پی ببرید توجه شما را به باغهای خیابان زرگری – همت شمالی – خیابا ن گلخونه – خیابان قصردشت حد فاصل چهار راه زرگری تا پل معال آباد و باغهای جنب تونل های دوقلو از طرف محمودیه جلب میکنم . در شهری که به هریک از درختانش احتیاج دارد ، این سونامی نابودی و بی تفاوتی ما مایه حیرت و تاثر فراوان است.
m-r عزیز
سرانه فضای سبز شیراز در حال حاضر ۲۲ متر مربع هست و جزئیات ان در سایت شهرداری موجود هست .
تا اخر سال ۷۰۰ هکتار به فضای سبز شیراز اضافه میگردد و ۴ متر مربع به سرانه فضای سبز اضافه میشود و مقدار سرانه میشه ۲۶ مترمربع .
البته ۷۰۰ هکتار دیگه هم در حال ساخت هست که در یکی دو سال اینده افتتاح میگردند و ان موقع سرانه شیراز میشه ۳۰ مترمربع .
دوست عزیز همین دو سه ماه پیش بود که رییس شورای شهر شیراز اعلام کرد، سرانه ی فضای سبز شیراز به ۲۵ متر مربع رسید و خیلی وقت نیست که شهردار شیراز گفته ۷۰۰ هکتار فضای سبز رو تا پایان سال افتتاح میکنیم.
همون ۲۵ و ۲۹ درست هست نه ۲۲ و ۲۶ که شما فرمودید.
با سلام خدمت دوستان
دوستان اگر واقعا نگران فضای سبز شهرتون هستین،بیاییم کاری به مال دیگران نداشته باشیم! چرا این قدر که می گیم حفظ کنیم، حفظ کنیم؛ نمی گیم درست کنیم! این باغات هر کدام مالکی دارد و هر جور هم که صلاح بداند عمل می کند!! حق باغدار به باغش مثل حق شما هست به اموالتون! بنابراین از همین امروز با هم همکاری کنیم، زمین بخریم و باغ درست کنیم! یعنی اگر واقعا می خواهیم کاری کنیم بهتره خودمون به فکر باشیم نه زحمتی برای دیگران درست کنیم !! هر کسی که می خواد فضای سبز درست کنه، بسم الله! خودش درست کنه و تقدیم کنه به شهرداری! فقط خواهشاً از خودتون مایه بگذارید!
با تشکر. ممنون
آقا اشکان مالکیت اکثر این باغ ها قارصی هست یعنی زمین مال شخصی بوده که به هر دلیلی الان وجود نداره تا اعلام مالکیت کنه و مالک فعلی فقط به درختها آب داده و بزرگشون کرده، چند مورد تو قصردشت خودم با مالکینش صحبت داشتم و قارصی بودن که ریسک خرید رو به هیچ عنوان انجام ندادم
با سلام خدمت دوستان
دوستان اگر واقعا نگران فضای سبز شهرتون هستین،بیاییم کاری به مال دیگران نداشته باشیم! چرا این قدر که می گیم حفظ کنیم، حفظ کنیم؛ نمی گیم درست کنیم! این باغات هر کدام مالکی دارد و هر جور هم که صلاح بدانند عمل می کنند!! حق باغدار به باغش مثل حق شما هست به اموالتون! بنابراین از همین امروز با هم همکاری کنیم، زمین بخریم و باغ درست کنیم! یعنی اگر واقعا می خواهیم کاری کنیم بهتره خودمون به فکر باشیم نه زحمتی برای دیگران درست کنیم !! هر کسی که می خواد فضای سبز درست کنه، بسم الله! خودش درست کنه و تقدیم کنه به شهرداری! فقط خواهشاً از خودتون مایه بگذارید!
با تشکر. ممنون