تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

18

نجات باغ های قصردشت با سنگ بزرگی که نشانه نزدن بود

  • کد خبر : 31079
  • 03 آبان 1395 - 12:27

«خبرجنوب» نوشت: چندماه قبل که شوراییان با طرحی موافقت کردند که طبق آن ۵۰۰ هکتار از یک هزار هکتار باقی مانده باغ های حوزه قصردشت شیراز تملک شده و تبدیل به پارک بزرگی در میان شهر شیراز می شود؛ این مصوبه به نورامیدی برای حفظ نگین سبز شیراز بدل شد اما با گذشت زمان و با اعداد و ارقام مطرح شده به نظر می رسد که این کار نشدنی است!

این را می شود از رقم بودجه اختصاصی هر سال برای تملک این باغ ها که هم اکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان است دریافت. به عنوان مثال اگر قیمت خرید هر متر از باغ های قصردشت را یک میلیون تومان فرض کنیم برای تملک ۵۰۰ هکتار از آن ها به ۵ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است که با تخصیص سالانه ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار، تملک کل این باغ ها آن هم به قیمت امروز نیم قرن به طول می انجامد حتی اگر سالانه یک هزار میلیارد تومان هم به این امر اختصاص یابد باز هم این مهم ۵ سال طول می کشد که البته این هزینه جدای از هزینه های ساخت و نگهداری پارک است.
رییس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر شیراز از مخالفان این مصوبه در این رابطه به خبرنگار «خبرجنوب» گفت: در خصوص باغهای قصردشت هر مصوبه ای که در آن منافع و سود مردم دیده نشود نشدنی است و مردم قصردشت و باغداران این منطقه بهترین افراد برای حفظ این باغ ها هستند.
محمدیان افزود: اگر امتیازات و منافعی که برای برخی گروه های دولتی در این باغ ها دیده شده به اهالی و باغداران اختصاص یابد آن ها خود باغ ها را حفظ می کنند.
وی تصریح کرد: برخی درختان این باغ ها فرسوده شده و باید درختان جدید جایگزین آن شود.
محمدیان با اشاره به برخی تفکیک های قانونی در این منطقه طی سال های گذشته ادامه داد: اقدامات و تفکیک های غیرقانونی که البته گاه از راه قانونی درگذشته در این منطقه صورت گرفته باعث شده ۲ تا ۳ هزار هکتار مساحت گذشته باغ های قصردشت امروز به کمتر از یک هزار هکتار برسد در حالی که اگر از ابتدا منافع باغداران از این باغ ها در نظر گرفته می شد هرگز چنین اتفاقاتی نمی افتاد.
وی در خصوص مصوبه چند ماه قبل شورای شهر در ارتباط با تملک ۵۰۰ هکتار از این باغ ها توسط شهرداری شیراز نیز اظهار داشت: اگر حتی قیمت هر متر مربع از این باغ ها را یک میلیون تومان محاسبه کنیم تملک کل این محدوده ۵۰۰ هکتاری ۵۰ تا ۱۰۰ سال طول می کشد و علاوه بر آن باید چندین میلیارد تومان برای تبدیل آن ها به بوستان های عمومی هزینه شود، در نهایت نیز هر سال باید برای نگهداری آن میلیاردها هزینه شود.
رییس کمیسیون عمران شورای شهر شیراز ادامه داد: محیط باغ های قصردشت یک فضای گردشگری است که هم می تواند اشتغال ایجاد کند و هم ارزش افزوده دارد در این رابطه اگر ما بتوانیم کاری کنیم که این باغها اقتصادی شود، باغداران به جای آن که به دنبال تخریب این باغ ها و روی آوردن به ساخت و ساز باشند حتی نسبت به گسترش باغ ها هم اقدام می کنند.
محمدیان گفت: در یاسوج حجم باغ های این شهر طی چندسال اخیر ۳ برابر شده چرا که آن جا اجازه برخی کاربری ها و ایجاد تاسیسات گردشگری داده شده این در حالی است که در شیراز طی سال های اخیر ۶۰ درصد باغ ها از بین رفته است.
وی ادامه داد: در موردی دیگر طی سال های اخیر شاهد ساخت تعداد زیادی باغ شهر در شمال غرب و خارج از شهر و مناطقی مانند دوکوهک، گویم و صدرا بودیم که همین امر و برداشت بی رویه آب برای این باغ ها باعث شده تا باغهای قصردشت با مشکل مواجه شود در حالی که می شد از فضای همین باغ ها برای استفاده از چنین کاربری هایی استفاده کرد که اگر این گونه می شد امروز مساحت باغ های قصردشت ۲ برابر مساحت فعلی یعنی ۲ هزار هکتار بود. علاوه بر این ارزش افزوده و سودآوری آن برای صاحبان باغات باعث ایجاد درآمد و اشتغال پایدار برای شهر می شد و از طرفی دیگر شاهد تخریب باغ ها نبودیم.

ساخت ۴ تصفیه خانه محلی (لوکال) برای تامین آب باغ های قصردشت
نایب رییس کمیسیون خدمات شهری، محیط زیست و بهداشت شورای شهر شیراز هم در این رابطه به «خبرجنوب» گفت: با توجه به کمبود آب در شیراز، باغ های قصردشت از اهمیت به سزایی برخوردار است. اما باغداران دیگر بودجه ای برای نگهداری این باغ ها ندارند.
محمد حق نگر افزود: با توجه به تاکید برای نگهداری فضای باغ های گروه یک که افزون بر یک هزار هکتار وسعت دارد چندی قبل شورای شهر با تملک ۵۰۰ هکتار از باغ های این حوزه و تبدیل آن به پارک و کاربری های عمومی موافقت کرد.
وی اظهار داشت: اما با توجه به بودجه مورد نیاز شاید این تملک ها زمان بر باشد که یک راه میان بر نیز دیده شده است به گونه ای که برخی تغییر کاربری های عمومی از جمله ساخت رستوران های سنتی و اماکن تفریحی و گردشگری و سایر ظرفیت های دیگر مشخص و به اطلاع باغداران برسد تا در صورتی که خود آن ها تمایل دارند این اماکن را ایجاد کنند و سود آن به خودشان برسد.
نایب رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر شیراز افزود: یک پارک بزرگ نیازمند فضاهای مختلفی برای استراحت مردم است که باغداران و اهالی این منطقه می توانند از این فرصت نیز استفاده کنند. حق نگر گفت: اما در کنار این مصوبه ما مصوبه ای نیز برای حفظ کل باغ ها داریم که طبق آن سالانه ۱۰ میلیارد برای آبیاری، هرس و تهیه سم با هدف کمک به باغداران قصردشت در نظر گرفته شده است.
عضو شورای شهر شیراز افزود: در مصوبهای دیگر نیز قرار شد با همکاری جهاد کشاورزی در زمینه حفظ و نگهداری این باغها آفت هایی که در این عرصه های فضای سبز وجود دارد شناسایی و برای رفع این مشکلات اقدام شود چرا که پایین آمدن بازده و کیفیت میوه ها و ثمره باغ های قصردشت باعث می شود نگهداری آن ها توجیه اقتصادی نداشته باشد.
حق نگر ادامه داد: یکی از مشکلات اساسی امروز باغ های قصردشت کمبود آب است که برای تامین آن به زودی عملیات ساخت حداقل ۴ تصفیه خانه محلی (لوکال) برای استفاده از پساب آن در آبیاری فضای سبز و باغ ها آغاز می شود تا با این کار مشکل تامین آب باغ های قصردشت نیز برطرف شود.
وی با اشاره به تدوین ۵۲ طرح گردشگری و تفریحی در دل باغ های قصردشت گفت: در این طرح، برخی پروژه های گردشگری از جمله ایجاد پیاده راه ها و پیست های دوچرخه سواری و سایر پروژه های فرهنگی، گردشگری و تفریحی دیده شده است اما هنوز سرمایه گذاری برای اجرای این پروژه اعلام آمادگی نکرده است.
عضو شورای شهر شیراز گفت: البته در حال حاضر ۲۰۰ هکتار از این باغ ها به صورت پراکنده و مشاع توسط شهرداری تملک شده اما تملک ۵۰۰ هکتار از آن ها به صورت پیوسته، کاری سخت است که در دراز مدت می تواند انجام شود.

تبدیل ۲۲۰ هکتار از باغ های قصردشت به فضای گردشگری
دیگر عضو شورای شهر شیراز نیز به خبرنگار ما گفت: طبق مصوبه شورای عالی شهرسازی کشور در سال ۷۹ مقرر شده بود که در یک هزار هکتار از باغ های قصردشت اجازه تغییر کاربری داده نشود و شهرداری این باغ ها را تملک کند و ۲۲۰ هکتار از آن را به کاربری گردشگری اختصاص دهد که شامل برخی
پروژه های گردشگری از جمله رستوران، مرکز پرورش گل و گیاه، مراکز آموزشی، تفریحی و سایر پروژه های حوزه گردشگری بود.
سید محسن معین ادامه داد: البته در آن زمان قرار شد تا در صورتی که صاحبان باغ ها بخواهند این کار را انجام دهند ۸۵ درصد باغ خود را به نام شهرداری سند بزنند و ۱۵ درصد مابقی را به کاربری گردشگری اختصاص دهند اما جز در یک مورد هیچ کدام از صاحبان باغ ها این مصوبه را اجرا نکردند.
وی افزود: پس از نا موفق بودن آن طرح برای جلوگیری از نابودی باغ ها طرح دیگری را تهیه و به شورای شهر ارایه کردیم که طبق آن در همان محدوده ۲۲۰ هکتاری که شورای عالی شهرسازی برای تبدیل باغ ها به اماکن گردشگری اقدام کرده بود اجازه داده می شد تا در صورت تبدیل باغ ها به کاربری گردشگری در کمتر از ۱۰ درصد سطح باغ، هر چقدر که سطح اشغال پروژه ها کمتر شود تراکم یا ارتفاع ساخت و ساز بیشتر شود، به عنوان مثال اگر برای سطح اشغال ۱۰ درصد اجازه ساخت ۳ طبقه داده می شود برای سطح اشغال ۸ درصد اجازه ساخت ۴ طبقه داده شود.
معین ادامه داد: البته قرار شد که این امکان تنها برای ایجاد پروژه گردشگری باشد که قرار بود اجرای برخی کاربری های عمومی نظیر بیمارستان و اماکن آموزشی نیز به آن افزوده شود و اجازه ساخت واحد مسکونی نیز در این محل ها به هیچ عنوان داده نشود اما این پیشنهاد هنوز معطل مانده و شاید در آینده در شورا مطرح شود.
وی درخصوص مصوبه شورا برای تملک ۵۰۰ هکتار از باغ های قصردشت توسط شهردای شیراز گفت: تملک این میزان از باغهای قصردشت شاید ۶۰ سال طول بکشد که شاید با توجه به طولانی شدن روند تملک مابقی این باغها هم مسکونی شود و بهترین راه اجرای مصوبه شورای عالی شهرسازی و تبدیل ۲۲۰ هکتار از این باغ ها به حوزه گردشگری است.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=31079

مطالب مرتبط

23فروردین
نابودی باغ ۱۱ هزار متری ناصری در کوچه ۵۹ قصردشت در کمتر از ۴ سال
باغ های شیراز یک به یک محو می شوند و فریادرسی نیست؛

نابودی باغ ۱۱ هزار متری ناصری در کوچه ۵۹ قصردشت در کمتر از ۴ سال

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 3در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۳
  1. نگهداری از داشته ها مثل باغ ها و آثار تاریخی و میراث عرصه میخاد.

  2. قیمت گذاری هر متر مربع باغها ۶۰۰۰۰۰ تومان میباشد .

  3. شک نکنید که مسئولین عزیز شهرداری با تمام قدرت پشت ساخت و ساز در باغات هستند، چطور ممکن است شهرداری بخواهد و نتواند جلو تخریب را بگیرد! از مگر غیر از این است که ۶۰ یا ۷۰ درصد از زمینی که تفکیک می شود سهم شهرداری است. اگر شهر داری می خواست باغی باقی بماند سهم خود را به پارک و فضای عمومی تبدیل می کرد آیا این کار را کرد؟

    برادران عزیز مسئول در شهرداری قطعا جیب خود را به سلامت شرهر و شهروندان ترجیه می دهند وگرنه وضعیت به این صورت نبود.

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.