«خبرجنوب» نوشت: یکی از مسایلی که چند سالی است به دغدغه اصلی مسئولین کلانشهر شیراز بدل شده؛ کاهش ساخت و ساز و در نتیجه درآمدهای شهرداری است که بخش اعظم آن وابسته به عوارض ساخت و ساز است.
همین امر باعث شده تا مسئولین شهر به فکر راه هایی جدیدتر برای درآمدزایی باشند؛راه هایی مانند استفاده از حوزه سرمایهگذاری که بی شک میتواند نسخهای مناسب برای رفع مشکلات مالی شهرداریها باشد. همان گونه که در بسیاری شهرهای کشور توسعه حوزه سرمایه گذاری باعث رونق اقتصاد آنها شده در شیراز نیز با توجه به وجود ظرفیتهای موجود اقداماتی صورت گرفته تا پتانسیل های بالقوه آن برای توسعه بیشتر شهر به کار گرفته شود که یکی از این ظرفیت ها وجود منابع خدادادی از جمله ارتفاعاتی است که دور تا دور شهر را فراگرفته و شاید کمتر کلانشهری در کشور در چنین طبیعت بکری قرار گرفته؛ تا جایی که به گفته مدیر ارتفاعات شهرداری شیراز فرش سبز طبیعت بکر کوهستانهای اطراف شیراز برای حضور سرمایهگذاران گسترانیده شده است.
غلامرضا غلامی در این رابطه گفت: هدف اصلی ما در ارتفاعات ایجاد تفرجگاهها و نقاط گردشگری برای تسهیل حضور مردم در این مناطق بکر است و در حال مناسب سازی محلهای عبور و مرور مردم در این ارتفاعات و ساخت برخی زیرساختهای خدماتی نظیر سرویسهای بهداشتی و محلهایی برای حضور شهروندان و گردشگران هستیم.
وی اظهار داشت: این ارتفاعات به عنوان ریه های شهر شیراز و تلطیف آب و هوای شهر تأثیر بسزایی دارد و از سویی تنوع این فضاها در کنار بوستانهایی که در سطح شهر وجود دارد باعث میشود تا کسانی که قصد دارند از طبیعت کوهستانی اطراف شهر استفاده کنند راحت تر در این محل ها حضور یابند.
وی با اشاره به اجرای برخی دیگر از زیرساختهای مورد نیاز در ارتفاعات شهر برای حضور گردشگران ادامه داد: برای امنیت حضور مردم و تشویق سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در ارتفاعات شهر ما اقدام به راه اندازی خطوط انتقال آب و برق در این مکانها کردیم و حتی در برخی موارد نیز که به دلیل صعب العبور بودن منطقه امکان برق رسانی وجود نداشت، از انرژی خورشیدی برای روشنایی این ارتفاعات استفاده کردیم.
غلامی از ایجاد مسیرهای سبز در ارتفاعات شیراز خبر داد و گفت: امسال ۱۷ کیلومتر مسیر سبز در ارتفاعات شیراز ایجاد شده و تا پایان سال نیز ۱۰ کیلومتر دیگر مسیر سبز به آن افزوده می شود که البته این مسیرها علاوه بر تسهیل کوهپیمایی علاقهمندان در مواقع بحرانی مانند آتشسوزیها نیز مورد استفاده نیروهای امدادی قرار می گیرد.
وی همچنین از احیای پوشش گیاهی بومی این ارتفاعات خبر داد و افزود: درخصوص پوشش فضای سبز ارتفاعات، تمامی تلاش خود را برای استفاده از گیاهانی که آب کمتری مصرف میکنند و نیز گیاهان بومی کوهستان های اطراف شیراز مانند انجیر کوهی، بادام وحشی، بنه و … به کار خواهیم بست و به طور کل در ۷۵درصد موارد از گیاهان بومی استفاده میشود و تنها در ۲۵درصد ارتفاعات از پوشش گیاهی که به طور معمول در شهر مورد استفاده قرار می گیرد بهره خواهیم گرفت.
غلامی از ممنوعیت ساخت هرگونه اماکن مسکونی در ارتفاعات شهر شیراز خبر داد و گفت: طبق مصوبه شورا تنها در ۷درصد از ارتفاعات امکان سرمایه گذاری و ساخت وجود دارد اما این اماکن تنها باید کاربردهای عمومی، گردشگری و تفرجگاه داشته باشد و به هیچ عنوان اجازه ساخت واحدهای مسکونی به افراد داده
نمی شود.
مدیر ارتفاعات شهرداری شیراز گفت: علاوه بر این با توجه به وجود برخی گیاهان دارویی در این ارتفاعات سعی داریم تا از این ظرفیت نیز استفاده کنیم و مردم برای لحظاتی با حضور در محل رویش این گیاهان از دمنوش های تهیه شده از این گیاهان استفاده کنند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر از مجموع ۱۳هزار هکتار ارتفاعات واگذار شده به شهرداری در ۳۶۰۰ هکتار فضای سبز ایجاد شد و بیش از ۳هزار هکتار از ارتفاعات در مناطق باباکوهی،کوه نور، دراک و بام شیراز برای حضور سرمایه گذاران آماده شده است.
غلامی اظهار داشت: در همین ارتباط هم اکنون در ارتفاعات کوه نور ۱۶ بسته سرمایه گذاری آماده ارایه به سرمایه گذاران است و تنها خط قرمز ما در ارتفاعات ساخت واحدهای مسکونی است.
وی با اشاره به توسعه فضای سبز ارتفاعات شیراز گفت: علاوه بر ۳۶۰۰ هکتار از این ارتفاعات که تاکنون توسط شهرداری سبز شده، هرسال بالغ بر یک هزار هکتار بر این میزان افزوده میشود که کاشت ۲۰۰ هزار اصله درخت انجیر تا پایان سال در کوه های اطراف شهر شیراز نیز به همین منظور صورت
می پذیرد.
مدیر ارتفاعات شهرداری شیراز ادامه داد: البته هنوز مدیریت برخی دیگر از ارتفاعات شهر از جمله «سبزپوشان» در اطراف میانرود بر عهده منابع طبیعی است و شهرداری شیراز برای ایجاد فضای سبز در این محل ها آمادگی کامل را دارد.
مدیریت محترم سایت ۱۷ کیلومتر پیاده رو سبز شروع و پایانش کجاست
بوستان سایه، دراک و بام شیراز
اولویت شهرداری باید به موازات حفظ و احیا باغات تاریخی شیراز به عنوان ریه شهر به فکر سرسیز کردن ارتفاعات باشه و نباید باغات شیراز را به امان خدا رها کنه