تاریخ : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 25 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

10

رونق اقتصاد هنر در فارس / پیشرفت ۷۵ درصدی پردیس سینمایی خلیج فارس

  • کد خبر : 30622
  • 04 مهر 1395 - 10:30

277412_orig«نقدها را بود آیا که عیاری گیرند»، شاید این مصرع از غزل معروف حافظ بهانه خوبی باشد برای ورود به خبر یا گزارشی که می خواهد هم به جلسه نقد یک مدیر فرهنگی در سالنی به نام غزل بپردازد و هم برنامه‌های یادروز بزرگداشت حافظ را اعلام کند. همه چیز به صبح پنجشنبه برمی‌گردد، پایان هفته ای که با اقدام یک مدیر کل در نقد خود و عملکرد دو ساله اش می توانست آغاز خوبی برای اقدام مشابه سایر مدیران استان نیز باشد و آن ها هم در فضایی باز و آزاد و صد البته بدون موضع گیری های یک جانبه، اجازه بدهند مورد نقد قرار گیرند و بدون این که تقصیر کم کاری ها را به طور مطلق به دوش مدیران گذشته بیاندازند به ضعف های خود اعتراف کنند و آن ها را بپذیرند.

این‌ها برخی از ویژگی‌های نشست اصحاب رسانه، فرهنگ، ادب و هنر این شهر با مدیرکلی بود که «خوب شنیدن مدیران» را یکی از ضرورت‌های پیشرفت و رخ دادن اتفاقات خوب در جامعه می‌داند. مدیر کلی که معتقد است شنونده بودن و ارتباط دو طرفه، زمینه ساز شکستن دیوارهای بین مردم و مسئولان است اما به رغم مزایای این گونه از ارتباط، برخی مدیران علاقه دارند همانند کانال یک طرفه تلگرام باشند و یا از قاب تلویزیون و روزنامه ها با مردم ارتباط داشته باشند.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر «خبرجنوب»، نشست نقد و بررسی عملکرد دو ساله مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در درون خود با حواشی مختلفی نیز همراه بود. از داد و فریادهایی که گاهاً در میان سخنان مدیر کل این اداره از بیرون سالن غزل به گوش می رسید و بهزاد مریدی با کنایه های طنز آمیز به استقبال آن ها می رفت و حواس مخاطبان را به خود و سخنانش برمی‌گرداند تا اعتراض برخی اصحاب رسانه به این که نشست نقد و بررسی عملکرد مدیر کل فرهنگ و ارشاد فارس نباید به صورت جمعی و با حضور دست اندرکاران سایر بخش های فرهنگی، هنری و ادبی برگزار می شد.

گرچه استدلال خبرنگاران مبنی بر برگزاری جلسه نقد با حضور اصحاب رسانه به دلیل داشتن فرصت بیشتر برای پرسش و پاسخ منطقی به نظر می‌رسید اما بهزاد مریدی حضور همه گروه های فرهنگی و هنری را عاملی برای شکل گرفتن فضای نقد چند سویه و چند جانبه می دانست. یکی دیگر از نکات جالب توجه این نشست، اعلام برنامه های یادروز حافظ، تئاتر استانی و هفته دفاع مقدس در میان مباحث مطرح شده در جلسه بود که مدیر کل فرهنگ و ارشاد فارس را شاید ناخواسته به این سمت می‌کشید که در میان پاسخ به پرسش های حاضران، نقبی هم به اعلام برنامه مذکور بزند.

در ادامه می‌توانید مهم ترین مباحث مطرح شده در این جلسه که نزدیک به چهار ساعت طول کشید را بخوانید.مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در ابتدای سخنان خود و در پاسخ به انتقاد علی ناجی- یکی از فعالان عرصه فیلم سازی استان- در خصوص وضعیت نامناسب مالی ۲۷ شرکت فیلم سازی در شیراز و فارس و همچنین بی اعتبار بودن پروانه های صادر شده توسط ارشاد در این حوزه، اظهار داشت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه تولی گری فرهنگ و هنر در طول سال های گذشته به نوعی از جایگاه و شاقول خود عدول کرده بود و ما سعی کردیم تا این جایگاه را به ارشاد برگردانیم اگرچه ادعا نمی کنیم که همه چیز به جای خود بازگشته اما نسبت به گذشته بهتر شده است.بهزاد مریدی با بیان این که اداره فرهنگ و ارشاد کار خود در حوزه تولی گری سینما را نسبت به بخش های دیگر تا حدودی دیر شروع کرده خاطر نشان کرد: نخستین اقدام ما در این حوزه، شهریور سال گذشته کلید خورد و با برگزاری یک جلسه کاری متوجه شدیم نگرانی هایی بیش از آن چه که ما تصور می‌کنیم در این حوزه وجود دارد، به طوری که تصمیم گرفتیم با جدیت تمام با آموزشگاه ها و شرکت های فیلم سازی که حرمت هنر هفتم را نگه نداشته اند و دامن این هنر را آلوده کرده اند برخورد کنیم.
بهزاد مریدی با تاکید بر این که مجموعه ارشاد و حراست این اداره کل سریعاً و با جدیت با تخلفات برخورد می کنند و در این مسیر هیچ اغماضی را اعمال نخواهد کرد افزود: تغییر در مدیریت بخش سینمایی یکی دیگر از اقدامات انجام شده در راستای بهبود عملکرد این حوزه بوده است، چرا که شخصاً به مدیریت بسته و محدود به چند فرد خاص اعتقاد ندارم و آن را نمی‌پسندم.

وی با اشاره به برخی تیترهای رسانه ها در قبل از سال ۹۴ مبنی بر از دست رفتن سینماهای استان ابراز داشت: ما پیش از این سال، واقعاً سینماها را از دست داده بودیم اما امروز در کمتر از ۱۱ ماه شاهدیم که بالغ بر ۳ هزار صندلی به سینماهای استان افزوده شده و بالغ بر یک میلیارد و ۱۱۰ میلیون تومان در قالب وام‌های بلاعوض و تامین تجهیزات به آن ها پرداخت شده است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، در تشریح چگونگی هزینه کرد این کمک ها نیز گفت: راه ‌اندازی و تجهیز سینما در شهرستان های فسا، داراب، آباده، کازرون، جهرم و لارستان با اعتباری بالغ بر ۶۵٠ میلیون تومان و همچنین تجهیز سینما فرهنگ، هنر و تجربه و سینما گلستان شیراز با اعتباری بالغ بر ٣٢٠ میلیون تومان بخشی از حمایت‌های انجام شده از صنعت سینما در استان فارس می باشد. مریدی در پاسخ به سوال خبرنگار «خبرجنوب» مبنی بر این که چرا این اعتبارات در اختیار سینماهای قدیمی تر و نیازمند به بازسازی استان قرار نگرفته است؟ اظهار داشت: با توجه به این که عمده سینماهای شهر شیراز در اختیار حوزه هنری است امکان حمایت از این سینماها بدون امضای تفاهم نامه مشترک همکاری وجود ندارد.

وی همچنین در خصوص آخرین وضعیت سینما پرسیا به عنوان یکی از سینماهای خصوصی شیراز گفت: این سینما پرسیا یک جدال و دعوای ١٠ ساله حقوقی دارد و تا زمانی که این مشکل حقوقی برطرف نشود هیچ دستگاه دولتی نمی‌تواند برای کمک به این سینما وارد میدان شود.مدیر کل ارشاد فارس در بخش دیگری از سخنان خود به پیشرفت فیزیکی ٧۵ درصدی ۶ سینمای موجود در مجتمع تجاری خلیج فارس نیز اشاره کرد و افزود: در صورت تکمیل این سینماها اداره ارشاد حاضر است تجهیز آن ها را به عهده بگیرد.

مریدی در ادامه و در پاسخ به سوال محمد جواد شلتوک‌ کار، خبرنگار خبرگزاری ایلنا در خصوص کم ‌توجهی به حوزه مطبوعات نسبت به سایر حوزه های فعالیتی اداره ارشاد گفت: یکی از مشکلات ما در حوزه مطبوعات تمرکز بیش از حد فعالیت ها در تهران است، موضوعی که باعث شده تا همه امور مرتبط با رسانه ها اعم از صدور مجوز تا پرداخت یارانه ها همه از کانال پایتخت انجام شود. وی با تاکید بر این که اعتقادی به تمرکز گرایی ندارد گفت: با وجود این تمرکزها اگر اتفاقی هم در حوزه مطبوعات استان ها بیفتد چندان به چشم نمی‌آید، کما این که در ماه های اخیر به رغم تمرکزهای موجود، با افزایش چند صد درصدی نشریات مکتوب و پایگاه های خبری در استان مواجه بودیم. مدیر کل ارشاد فارس همچنین با اشاره به راه‌اندازی خانه مطبوعات در شهرستان ‌های استان و برگزاری کارگاه‌ های آموزشی با حضور استادان بنام روزنامه‌ نگاری کشور، این موارد را از جمله نقاط قوت اداره متبوع خود در حوزه مطبوعات عنوان کرد و افزود: با پیگیری های انجام شده، مسئولان وزارتخانه برای بازتر گذاشتن دست مدیران استان‌ها در حوزه مطبوعات وعده هایی را داه اند.وی همچنین آرامش حاکم بر فضای رسانه ای استان را مورد اشاره قرار داد و گفت: این آرامش به نحوی است که هم اکنون رسانه های طیف مختلف در کنار یکدیگر به آرامی فعالیت می کنند و حرکت در مسیر پیشرفت را در دستور کار خود قرار داده اند.

 برای ۳۶۵ روز سال در گذر هنر برنامه داریم
مریدی در بخش دیگری از سخنانش به آخرین وضعیت گذر هنر شیراز نیز اشاره کرد و گفت: امیدوار بودم که گذر هنر مسیری برای ورود استان فارس به اقتصاد هنر باشد و مسیری باشد که برای مردم به جای خوراکی و پوشاک، هنر سرو شود اما این اتفاق نیفتاد. وی با تاکید بر این که از خواسته خود در خصوص راه اندازی مجدد گذر هنر عقب ‌نشینی نکرده ایم بیان داشت: ما برای ۳۶۵ روز سال در گذر هنر برنامه داریم اما امکان مجادله با شورا و شهرداری را در این خصوص نداریم اگرچه پیگیر عملیاتی شدن مجدد گذر هنر هستیم.

مریدی همچنین در پاسخ به اعتراض یکی از فعالان هنرهای تجسمی و نگارخانه داران شیراز در خصوص نبود فضای کافی برای تبلیغ فعالیت های هنری هنرمندان ابراز داشت: در گذشته سه بیلبورد سطح شهر در اختیار هنرمندان بود تا تبلیغات خود را انجام دهند اما بنا به دلایلی این تعداد به یک بیلبورد کاهش یافت که پاسخگوی نیاز هنرمندان نیست. بر همین اساس مکاتبات اداری لازم با شهرداری شیراز برای گرفتن تعداد بیشتری از این بیلبوردها انجام شده که امیدواریم به نتیجه برسد.

وی درباره تشکیل انجمن صنفی نگارخانه‌ داران نیز گفت: ابتدا باید مدیران نگارخانه ‌ها به یک جمع ‌بندی برسند و پس از آن برای تشکیل انجمن اقدام کنند، ارشاد هم یقیناً نقش حمایتی خود را انجام خواهد داد. مریدی همچنین به بیان خبرهایی از راه اندازی نگارخانه های جدید پرداخت و گفت: بخشی از هزینه‌های ساخت یک باب نگارخانه از سوی پدر زنده یاد نیما مرتضوی هنرمند فقید تامین شده که به زودی ساخت آن آغاز خواهد شد. این در حالی است که مقدمات
راه اندازی نگارخانه ای در مجموعه کوی زهرا (س) در اداره فرهنگ و ارشاد شیراز نیز فراهم شده است.

تشکیل بنیاد حامی هنرمندان استان فارس
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در بخش دیگری از سخنانش به تشکیل بنیاد حامی هنرمندان در استان فارس اشاره و خاطرنشان کرد: تشکیل این بنیاد می تواند رونق اقتصاد هنر و فراهم کردن زمینه سرمایه‌گذاری در این عرصه را تسهیل کند. مریدی شکل گیری همه انجمن ‌ها را عاملی موثر در مسیر تشکیل این بنیاد عنوان کرد و ادامه داد: در حال حاضر عمده انجمن های هنری و فرهنگی که باید عضو این بنیاد باشند تشکیل شده و پیگیری برای ثبت این بنیاد در حال انجام است. وی همچنین اظهار امیدواری کرد با کمک نمایندگان مجلس ردیف اعتباری مستقلی برای این بنیاد اختصاص یابد تا با راه‌اندازی و فعالیت بنیاد در حوزه هنر نیز درآمدزایی ایجاد شود.در ادامه این نشست یکی از حضار با مخاطب قرار دادن مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس به انتقاد از تعطیلی جشنواره‌های مختلفی همچون داستان ‌نویسی، تئاتر و بداهه ‌سرایی پرداخت. مدیر کل فرهنگ و ارشاد فارس نیز در پاسخ به این سوال با تاکید بر این که جشنواره‌ زدگی آسیبی است که هنر را در رشته‌های مختلف تهدید می‌ کند اظهار داشت: در حال حاضر کارگاه‌ های آموزشی جای جشنواره‌ های بدون خروجی مثبت را گرفته است.

نقش عمده گردشگری ادبی و هنری در تحقق اقتصاد هنر
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در بخشی دیگری از این نشست و در پاسخ به سوال خبرنگار «خبرجنوب» مبنی بر بیان برنامه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه رونق گردشگری فرهنگی و هنری در استان فارس اظهار داشت: یکی از دلایل راه‌اندازی گذر هنر و برگزاری دهه های بزرگداشت شخصیت‌ها و یادمان‌ها در واقع رونق همین بخش بوده است. مریدی با تاکید بر موضوع اقتصاد هنر و نقش عمده گردشگری ادبی و هنری در رونق این گونه از اقتصاد تصریح کرد: یکی از دلایل اصرار ما در پیوند زمانی یاد روز سعدی با روز بزرگداشت شیراز این است که در این فاصله زمانی می توانیم جشنواره ها و رویدادهای متعددی را برای جذب گردشگر داخلی و خارجی برگزار کنیم، در عین حال باید به این واقعیت توجه داشت که گردشگری ادبی و هنری هیچ هزینه ای در پی ندارد و شکل گرفتن آن موضوعی ضروری به نظر می رسد. وی با اذعان بر این که در راستای عملیاتی کردن این ایده بسیار تنها می باشد، متقاعد کردن مسئولان در این خصوص را سخت ارزیابی کرد. مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در همین ارتباط به تلاش برای برگزاری جشنواره بین ‌المللی ادبیات جهان در شیراز اشاره کرد و افزود: بنا به گفته وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی، شیراز باید برگزاری جشنواره بین المللی ادبیات را به نام خود ثبت کند، بر همین اساس تلاش ما این است که بتوانیم در فاصله زمانی روز بزرگداشت سعدی و روز شیراز این جشنواره را برگزار نماییم.

وی همچنین شیراز را قطب ادبیات ایران توصیف کرد و گفت: این مطلب چه در جایی ثبت شود یا نشود تنها زیبنده شیراز است و بر تارک این شهر می ‌درخشد.مریدی در ادامه این نشست به سوال نجمه اشرفی، خبرنگار روزنامه سبحان مبنی بر این که چرا موسیقی در دو سال اخیر رشد کاریکاتوری نسبت به سایر حوزه های هنری داشته است، نیز پاسخ داد و گفت: کاهش مجوزهای موسیقی پاپ در سال ٩۵ نسبت به سال ٩۳ نشان دهنده این است که توجه ما صرفاً به حوزه موسیقی معطوف نبوده و برخلاف گذشته که تالار حافظ عمدتاً به عنوان مکانی برای برگزاری کنسرت‌های موسیقی می‌شناختند امروز شاهدیم که سایر بخش های هنری و فرهنگی نیز در این مجموعه فرصت عرض اندام یافته‌اند. مریدی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به مباحث مطرح شده در خصوص عنوان پایتختی فرهنگی شیراز، براین نکته تاکید کرد که هیچ یک از شهرهای ایران این عنوان را به صورت دایمی ندارند.

وی با بیان اینکه شاید این موضوع برای مردم به درستی تشریح نشده ابرازداشت: پایتخت فرهنگی بودن مانند جام قهرمانی است که ممکن است هرسال در اختیار یک شهر قرار گیرد، اگرچه شیراز به واسطه دارا بودن سعدی، حافظ و دیگر بزرگان دینی و فرهنگی در مقامی است که نمی توان این عنوان را از او سلب کرد.مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس دربخش دیگری از سخنان خود با گلایه از اینکه امروزه همه در حوزه فرهنگ نظریه پردازی می کنند، گفت: حوزه فرهنگ جایی است که نظریه پردازان بزرگی را به خود دیده و از چارچوب های نظری قوی برخوردار است، لذا باور داریم این حوزه نشاط آور مجالس و گوشواره سایر بخش ها نیست. مریدی با اذعان براینکه حوزه فرهنگ است که می تواند برای بخش های دیگر نسخه پیچی کند، خاطرنشان کرد: فرهنگ می تواند باور درمان را نهادینه کند، این درحالیست که حوزه هایی مانند سلامت، شهروندی و… باور ندارند که هنر قادر است و می تواند تاثیرگذاری و حرکت اجتماعی ایجاد کند.

مجازی شدن خدمات اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس
گفتنی است در پایان این نشست نقد و بررسی، از اپلیکیشن موبایل اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس رونمایی شد که قابلیت ارایه خدمات آنلاین برای صدور مجوزهای فرهنگی هنری را دارا می باشد. براین اساس متقاضیان می توانند با نصب این اپلیکیشن به گونه الکترونیکی و بدون مراجعه حضوری کارهایشان را به سرانجام برسانند. به گفته بتول معلم، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شیراز،تمام برنامه‌های فرهنگی، ادبی، هنری، جشنواره ها، همایشها، نشستها و اجراهای تئاتر، موسیقی، نمایشگاه و هرگونه فعالیتی که مربوط به حوزه فرهنگ و ارشاد فارس، شیراز و شهرستان‌ها باشد از طریق این نرم افزار قابل رویت است. وی تصریح کرد: این اپلیکیشن بزودی برای نصب کامل آماده می شود و در دسترس عمومی از طریق پایگاه اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس قرار می گیرد تا به عنوان اداره کل مجازی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، خدمات خود را برای انجام در سهولت کار ارباب رجوع و اصحاب فرهنگ و ادب و هنر، ارائه دهد.

اعزام هنرمندان استان به اروپا، آسیا و آفریقا
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس همچنین در حاشیه نشست نقد و بررسی عملکرد دو ساله خود، از اعزام گروه های موسیقی سنتی و مقامی به همراه هنرمندان تجسمی و نقاشی به کشورهای اروپایی، آسیایی و آفریقایی خبر داد. مریدی در خصوص نحوه اعزام گروه های هنری به دیگر کشورها، گفت: در دوسال گذشته بر اساس وعده ای که داده شد در موضوع تبادل های فرهنگی و هنری میان ایران و دیگر کشورها اعزام گروه های موسیقی سنتی و مقامی استان فارس در قالب ۶ گروه به کشورهای آفریقای جنوبی، ایتالیا، ترکمنستان و روسیه انجام گرفت. این درحالیست که پس از ماه های محرم و صفر در قالب گروه های موسیقی، هنرهای تجسمی و نقاشی سه گروه به کشورهای بنگلادش، اتریش و آلمان در اولویت برنامه های اعرام هنرمندان توسط فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس قرار دارد.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=30622

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 2در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۲
  1. شورای شهر و شخص شهردار اصولگرا که به پایان کار خود نزدیک میشوند بخاطر دستورات از بالا گذر هنر شیراز را جمع کردند و با اینکار همگامی با گروه‌های فشار را نشان دادند و نقطه تاریکی‌ با کارنامه خود و ضربه‌ای فراموش نشدنی‌ بر هنر و فرهنگ این شهر وارد ساختند. اینان حتا حاضر شدند این گذر پارکینگ باشد اما محل تجمع هنرمندان شهر نباشد. شیراز که اصالتا شهر هنر، فرهنگ، شعر و شادی بوده است امروز با یک برنامه هدایت شده از هویت ارزشمند خود فاصله می‌گیرد. در بدو ورود به شیراز شما به هیچ وجه احساس نمی‌کنید وارد شهر سعدی و حافظ شده‌اید. نه المان و نماد و مجسمه ای، نه نشانی‌ از این مردان تاریخ ساز… همه فعالیتها در راستای مذهبی‌ سازی شهر است. حافظه تاریخی‌ شیراز این ظلم آشکار به هنر و فرهنگ این شهر را فراموش نخواهد کرد.

  2. هاجری، حق دل، تذوری، شعرا و…. اسامی هستند که به عنوان لکه سیاه در تاریخ شورای شهر شیراز باقی خواهند ماند

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.