«خبرجنوب» نوشت: «هیچ کسی اجازه ندارد حتی یک میلی متر در حریم باغ جهانی ارم ساخت و ساز غیر قانونی انجام دهد» این خط و نشان معاون استاندار فارس برای افرادی است که بخواهند برجی چند طبقه در حریم این میراث جهانی بسازند.
شاپور رستمی با تاکید بر اینکه اجازه نمی دهیم حریم باغ جهانی ارم با ساخت و سازها مخدوش و یا شکسته شود می گوید: باغ ارم تنها میراث جهانی شیرازاست که باید از این میراث حفاظت کردودر این زمینه استانداری فارس تمام قد پای کار است وی می افزاید: هم اینک در فارس ۴ اثر وجود دارد که در فهرست یونسکو به ثبت رسیده و سه تا چهار پرونده دیگر نیزدر دست تهیه است که باید اطلاع رسانی شود. معاون امور زایرین و گردشگری استانداری فارس درادامه تا کید می کند: میراث فرهنگی موظف است رسما به ادارات و دستگاهای استان اطلاع دهد که چه آثاری در فهرست جهانی و ملی جای گرفته و دارای چه ضوابط و حریمی برای ساخت و ساز ها هستند.
رستمی می گوید : متاسفانه عدم اطلاع رسانی مناسب و به موقع موجب شده برخی مشکلات به وجود آید که می توان به پرونده هتل آسمان در شیراز یا ساخت و ساز های غیر مجاز در حریم مجموعه جهانی پاسارگاد اشاره کرد که چنین اتفاقاتی به دلیل عدم اطلاع رسانی و اعلام به موقع میراث فرهنگی فارس به ادارات و دستگاهای اجرایی و مدیریتی استان برمی گردد.
معاون استاندار فارس اضافه می کند:ضروری است میراث فرهنگی نسبت به اطلاع رسانی در این رابطه دست به قلم شود و به ادارات در سطح استان نامهنگاری کند که این موضوع هزینه ای هم ندارد . رستمی در ادامه می گوید : چنانچه فرد یا افرادی بخواهند خارج از ضوابط و حریم آثار تاریخی اقدام کنند با آنها بر خورد قانونی می شود.به گزارش خبرنگار ما طی هفته های اخیر، ساخت برجی در حریم باغ جهانی ارم در سایت های خبری و فضای مجازی نگرانی فعالین حوزه میراث فرهنگی را دوچندان کرده به طوری که این اخبار حکایت ازتغییر کاربری چند پلاک مسکونی در خیابان ارم به وسعت ۵ هزار مترمربع، به یک مجتمع فرهنگی، اداری در ۱۳ طبقه دارد که ارتفاعش به بیش از ۳۰ متر می رسد در حالی که طبق حریم مصوب، ارتفاع ساخت و ساز ها در حریم باغ جهانی ارم تنها ۸ و نیم متر است و اما آنطور که مصیب امیر ی مدیر کل میر اث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری فارس می گوید: میراث فرهنگی مجوزی مبنی بر ساخت و ساز ساختمان های بلند مرتبه و خارج از ضوابط و قوانین میراث فرهنگی در حریم باغ جهانی ارم صادر نکرده است .به گفته وی ، ارتفاع ساخت و ساز در حریم این مجموعه جهانی ۵/۸ متر است و هر گونه ساخت و ساز بدون رعایت ضوابط و مقررات در حریم خلاف قانون می باشد که میراث فرهنگی ، به هیچ عنوان اقدام به صدور مجوزی خلاف قانون نمی کند . امیری می گوید: تاریخ آخرین صورتجلسه کمیسیون طرح تفصیلی شهر شیراز، ۳ دیماه ۱۳۹۳ است که براساس این صورتجلسه که امضای تمام اعضاء را دارد، حداکثر ارتفاع این پروژه ۸.۵ متر اعلام شده است.
به گفته مدیر کل میراث فرهنگی فارس ، ساخت مجتمع مذکور در حریم باغ قرار دارد اما اگر ارتفاع آن بیشتر از ۸.۵ متر نباشد حریم بصری باغ را مخدوش نکرده و از لحاظ قانونی مشکلی برای ساخت و ساز ندارد.
رییس کمیسیون معماری و شهرسازی و مدیرعامل شرکت سپهر فارس: ساخت پروژه مشکلی ندارد!
در این خصوص محمدرضا دیهیمی، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر شیراز، با اشاره به اینکه مجموعه ای که قرار است در خیابان ارم ساخته شود ۸ طبقه بر روی زمین است و ۵ طبقه هم در زیر زمین و کاربری پارکینگ دارد می گوید: ساختمان مذکور خارج از حریم درجه ۳ باغ ارم قرار دارد به طوری که این ساختمان در فاصله ۴۰۰ تا ۵۰۰ متری از این حریم است . وی یا اشاره به اینکه هنوز ساخت و ساز و حتی خاکبرداری این پروژه آغاز نشده است می افزاید: اطراف این زمین ساختمانهای بلند مرتبه متعددی دیده می شود که برخی ۶ طبقه هستند .دیهیمی ادامه می دهد: ساخت این پروژه دارای مجوز کمسیون ماده پنج است و دارای ۶۰ متر عقب نشینی است و در واقع بر خیابان ارم محسوب نمی شود.باغ ارم از جمله جاذبههای طبیعی شیراز است که در فهرست یونسکو قرار گرفته است.این باغ که در زمان سلجوقیان ساخته شده در طول زمان، کاربریهای متفاوتی داشته تا اینکه در زمان پهلوی به دولت و دانشگاه شیراز واگذار میشود.
به نظرم همین الان بعضی از ساختمانهای بلند اطراف فلکه علم منظره باغ ارم رو خراب کردن. کافیه از داخل باغ یه نگاهی به محیط اطراف بندازیم.
چرا شرکت سپهر و آقای دیهیمی دست گذاشتند روی خیابان باغ ارم. این همه فضای بی حاشیه در شیراز برای سرمایه گذاری و برج سازی وجود داره. ساخت و ساز در خیابان باغ ارم و اطراف باغ ارم باعث از بین رفتن اصالت و زیبایی این بلوار می شه. خاطره تلخ خیابان زیبای عفیف آباد از ذهن ما شیرازی ها پاک نمی شه و امیدوارم که خیابان باغ ارم هم به سرنوشت تلخ خیابان عفیف آباد دچار نشه
معلومه که نمذارن یک میلیمتر از حریم باغ ارم شکسته بشه، این عزیزان ترجیح میدن همه چیز رو متری خراب کنن که دیگه راه برگشت نباشه. شما نگران میلیمتر هستین؟ همین حضور مدرسه، اداره ها، شیلات و غیره خیابون ارم رو خراب کرد و رفت. حالا فرض کنید که این مجتمع اصلا ارتفاعش یک متر باشه، به نظر شما خیابون ارم جای ساخت مجتمع فرهنگی یا تجاریه؟ یعنی شیراز جای دیگه ای نداره؟ جز این هست که فقط یه خیابون شیک تو شیراز هست و این رو هم میخوان به هر روشی که شده خراب کنن؟
شهرداری شیراز تقریبا چیزی از فضای سبز شهر باقی نگذاشته و شیراز رکورد دار تخریب فضای سبز شهری است .تقلیل ۳۰۰۰ هکتار از باغها به ۷۰۰ هکتار این واقعیت را روشن میکند که طبق قوانین شهرداری از فضای سبز موصوف ۷۰ درصد آن به شهرداری منتقل و ۳۰ درصد به مالک برای ساخت واگذار شده است پس بنابراین غیر از ۷۰۰هکتار باقی مانده کنونی شهرداری باید ۱۶۰۰ هکتار باغ در تملک خود داشته باشد ولی عملا حتی یک متر مربع آن نیز وجود ندارد حالا این ۱۶۰۰ هکتار کجا رفته که بطور یقین ساخت و ساز در آن انجام شده و قیمت آنرا فقط یک میلیون تومان به ازای هرمتر مربع در نظر بگیریم مبلغی حدود ۱۶۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ ( شانزده هزار میلیارد تومان ) را معلوم نیست شهرداری چکار کرده