اما در تازه ترین اقدام شورای اسلامی شهر شیراز در مسیر هواداری از هیئت های مذهبی شهر و نمایش علایق وافر این نهاد به مذهب، بنابر اعلام روزنامه شهروند، مصوبه واگذاری ١۵٢٠ متر زمین شهرداری در خیابان شهید محلاتی شمالی به هیأت محبان ثارالله برای احداث مجتمع فرهنگی–مذهبی در صحن شورا به تصویب رسیده تا در صورت تایید فرمانداری اجرایی شود.
البته این مصوبه در ظاهر مشکلی ندارد و حمایت از هیئت های مذهبی که جایگاه خاصی در میان شهروندان دارند امری نیکو و پسندیده است، اما موضوع وقتی جالب و البته مشکل دار می شود که بدانیم که این زمین خریداری شده از مالک، در پهنه درجه یک باغهای شیراز قرار دارد و بنابر مصوبه های قانونی باید به صورت باغ حفظ شود. حال چه این زمین بایر باشد، چه بصورت باغ و فضای سبز.
حالا و این طور که از اطلاعات شهری این شهر پیداست، اکنون از آن همه باغ، تنها ١۴٠٠ هکتار باقی مانده که به نظر میآید روزگار خوشی در انتظار آنها نیست؛ کمآبی و خشکشدن برخی چاهها سلامتی باغهای شیراز را تهدید میکند؛ اما این تمام ماجرا نیست چراکه بعضی فعالان معماری و شهرسازی این شهر، شهرداری و شورای شهر را به تصمیمات نادرست در زمینه نگهداری این باغات متهم میکنند.
در جدیدترین اتفاق و در تاریخ ١٧مرداد امسال، شورای اسلامی این شهر تاریخی، لایحه «پیشنهاد واگذاری ١۵٢٠ متر زمین شهرداری در خیابان شهید محلاتی شمالی به هیأت محبان ثارالله برای احداث مجتمع فرهنگی–مذهبی» را به تصویب رساند تا موج اعتراضها به این تصمیم آغاز شود؛ اعتراضها به واگذاری زمینی که طبق مصوبه شورای مسکن و شهرسازی، باید تبدیل به فضای سبز و باغ شود اما شهرداری با طرحی که به شورای شهر شیراز فرستاده و موافقت آنها را گرفته، قصد تبدیل آن را به یک مجتمع فرهنگی–مذهبی دارد.
مخالفان تغییر کاربری این زمین که در منطقه قصرالدشت شیراز است، میگویند که این زمین به چند باغ پردرخت وصل است، از سالهای دور پر از درخت بوده؛ اما از چند سال پیش این درختها را خشکانده و حالا آن را آماده ساختوساز یک مجتمع کردهاند.
رئیس سابق دانشکده هنر و معماری دانشگاه شیراز و عضو کنونی هیأت علمی این دانشگاه یکی از مخالفان جدی این مصوبه شورا است. «خلیل حاجیپور» درباره دلیل مخالفت خود با این مصوبه به «شهروند» میگوید: «این ملک شخصی است و بهنظر میآید شهرداری با صاحب آن به توافق رسیده و تملک آن هماکنون در اختیار شهرداری است. در مجاورت این باغ ملکهای مشجر فراوانی وجود دارد که همه آنها مشمول باغات گروه یک استان فارس هستند و طبق مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری کشور، ساختوساز و تغییر کاربری آنها ممنوع و غیرقانونی است.»
مدیرگروه مطالعات شهری فاطر که پیش از این هم نسبت به تخریب آثار باستانی و فرهنگی شهر شیراز اعتراضاتی را مطرح کرده، درباره سابقه چنین کارهای از سوی مدیریت شهری شیراز میگوید: «درباره باغات گروه دو و سه شهر شیراز این اتفاق مسبوق به سابقه است؛ ولی در مورد باغات گروه یک سابقه ندارد و برای نخستینبار چنین تصمیمی صورت گرفته است؛ مثلا پیش از این بخشی از باغ جنت به همین هیأت محبان ثارالله واگذار شد که با اعتراض گروههای فعال، فرمانداری شهرستان این واگذاری را کنسل کرد. اگر چنین مصوبهای لغو نشود، امکان دارد در مورد دیگر باغات نیز تکرار شود.»
حاجیپور درباره اقدامات صورتگرفته از طرف فعالان معماری و شهرسازی برای اعتراض به این مصوبه، به نامه اعتراضی گروه مطالعات شهری فاطر اشاره میکند: «در این نامه دلایل غیرقانونی بودن این واگذاری ذکر شده و امیدواریم که در آینده شاهد لغو این مصوبه باشیم؛ هرچند که تاکنون هیچ جواب قانعکنندهای دریافت نکردهایم.»
فرماندار شیراز: مصوبه شورای شهر الزامات قانونی را ندارد
فرماندار شهرستان شیراز هم با تأیید مخالفت این نهاد تصمیمگیر با مصوبه شورا، بر رعایتنشدن ملزومات قانونی در این مصوبه تأکید میکند. «حیدر عالیشوندی» در اینباره به «شهروند» میگوید: «شورای مسکن و شهرسازی کشور مصوبهای درباره باغهای منطقه قصردشت شیراز دارد و هرگونه ساختوساز در این محدوده را غیرقانونی میداند.
شهرداری و شورای شهر ابتدا باید از شورای مسکن و شهرسازی مجوز لازم را میگرفتند و در مرحله بعد از کمیسیون ماده ۵ در استانداری اجازه تغییر کاربری را دریافت میکردند؛ اما هیچکدام از این مجوزها را دریافت نکردند.
شورای شهر پس از دریافت این الزامات میتواند چنین مصوبهای داشته باشد و به دلیل رعایت نکردن قانون، فرمانداری مخالفت خود با این مصوبه را به شورای شهر اعلام کرده و آن را مطابق با قانون نمیداند.»
عالیشوندی درباره امکان دریافت چنین الزاماتی از سوی شهرداری و شورای شهر نیز میگوید: «در این زمینه فرمانداری نمیتواند تصمیم بگیرد و کار ما فقط تطبیق مصوبات شورا با قانون است که در این مورد الزامات قانونی رعایت نشده بودند؛ البته من بعید میدانم که شورای مسکن و شهرسازی کشور و استانداری چنین مجوزی را صادر کنند.»
دلایل مخالفت سازمان نظام مهندسی فارس با مصوبه شورا
یکی از نهادهای معترض به مصوبه شورای اسلامی شهر شیراز، سازمان نظام مهندسی استان فارس است. «علی سلطانی» عضو هیأتمدیره این سازمان به «شهروند» میگوید: «ما اواخر هفته گذشته، نامهای را از طرف سازمان نظام مهندسی به شورای شهر، فرمانداری شهرستان شیراز و شهرداری ارسال کردیم که تاکنون جوابی نگرفتیم؛ ولی به ما گفتهاند که در دستور کار قرار گرفته است.»
نماینده شهرسازان در نظام مهندسی استان فارس درباره دلایل غیرقانونیبودن مصوبه شورای شهر میافزاید: «از سال ٧٠، ١۴٠٠ هکتار باقیمانده از باغات شیراز به ۵ گروه تقسیم شدند و حدود هزار هکتار از آنها زیرمجموعه گروه یک قرار گرفتند؛ به این معنی که هرگونه تغییر کاربری در این باغات ممنوع است.
در این گروه باید ٢۵٠ هکتار کاربری گردشگردی توسط بخش خصوصی صورت بگیرد و تملک حدود ٧٠٠ هکتار دیگر در اختیار شهرداری است که باید باغ و فضای سبز آنها حفظ شود و شهرداری حق هیچ فعالیتی دیگر در این محدود را ندارد؛ ولی باغی که اخیرا واگذار شده در همین محدود است.»
دانشیار شهرسازی دانشگاه شیراز با تأکید بر عدم صلاحیت شورای شهر برای تصمیمگیری درباره تغییر کاربری باغات گروه یک، به میراثفرهنگی بودن این باغها نیز اشاره میکند: «بحث باغات، بحث میراثفرهنگی ما هم است.
باغهای قصردشت با سابقه طولانی که دارند جزو آثار باستانی و فرهنگی شهر شیراز و متعلق به تمام مردم شیراز و ایران هستند.
شورا در چنین مواردی منفعت فردی را نباید بر منافع عمومی ترجیح دهد. نهتنها شورای شهر صلاحیت چنین واگذاریای را ندارد، بلکه شورای برنامهریزی استان هم نمیتواند در این زمینه تصمیم بگیرد و درنهایت این شورایعالی شهرسازی و معماری کشور است که باید در این زمینه تصمیمگیری کند.»
اجرایی شدن این مصوبه یا اصرار شورای شهر بر تغییر کاربری این باغ چه تبعاتی میتواند برای شهر شیراز و فضای سبز این شهر داشته باشد؟ سلطانی در اینباره میگوید: «به نظر من سوءنیتی در این ماجرا نبوده و شاید غفلتی صورت گرفته است یا قوانین بالادستی چنین موردی را اعمال کردند و نیاز است که شورا مجددا این موضوع را بررسی کند؛ چرا که اگر این موضوع اعمال شود، پلاکهای مجاور هم به همین تغییر کاربری استناد میکنند و خواهان تغییر کاربری خواهند شد. اگر جلوی این کار گرفته شود، در واقع پیامی است به مالکان و صاحبان که مطابق سابق، تغییر کاربری غیرقانونی است و با آن برخورد جدی صورت میگیرد.»
منشی شورای شهر: تمام مراحل تغییر کاربری قانونی است
«احسان اصنافی»، عضو هیأترئیسه شورای شهر شیراز با رد انتقادات نسبت به مصوبه شورا در گفتوگو با «شهروند» میگوید: «این زمین فاقد پوشش است، شورا تصویب کرده که اگر مراحل قانونی انجام شود، تغییر کاربری صورت بگیرد. ابتدا باید ستاد باغات و پس از آن کمیسیون ماده ۵ استانداری، این مصوبه را بررسی میکنند و درصورت قانونی بودن شرایط ساختوساز فراهم میشود که این موارد در ذیل مصوبه شورای شهر هم ذکر شدهاند.»
اصنافی درپاسخ به این پرسش که «چه دلایل و ضرورتهایی برای تصویب چنین مصوبهای از نظر شورای شهر وجود دارد؟» توضیح میدهد: «این موضوع را شهردار شیراز پیشنهاد داده و اتفاقنظر کارشناسی شهرداری است.
این پلاک تنها از یک ضلع به باغات وصل است؛ من سال ٨٣ و قبل از اینکه وارد شورا شوم، میخواستم زمین بخرم و همین پلاک مورد بحث را دیدم که هیچ درختی نداشت. من به دوستان مخالف هم گفتم که فضا را خراب نکنید، چراکه هدف حفظ باغات است. به جای انرژی گذاشتن برای ١۵٠٠متر، بیایید انرژی روی کل باغات بگذاریم و بقیه باغهای قصردشت را که درحال خشکشدن هستند، نجات دهیم؛ ضمن اینکه از لحاظ سرانه مذهبی این محدوده ضعیف است و نیاز به ساخت مسجد و فضای فرهنگی-دینی دارد.»
این عضو شورای شهر شیراز با تأکید بر قانونی بودن تمام مراحل این تغییر کاربری، درباره انتقادات مخالفان این طرح میگوید: «تأمین زمین جهت احداث بیمارستان و مسجد جزو قوانین است و این مورد هم پیشنهاد شهرداری است. دوستان درحال توهین کردن هستند، این بحث که آی برسید دارند شهر را از بین میبرند و… توهین است. ما در راستای قانون عمل کردیم. من به دوستان گفتم که اجازه بدهید قانون تصمیم بگیرد، هیچ چیزی بالاتر از قانون نیست. شهرداری باغات فراوانی دارد که مشکل آبرسانی دارند و باید به این موارد رسیدگی و کمک شود. در بودجه امسال شورا، ١٠میلیارد تومان برای نگهداری باغات درنظر گرفتیم.»
اصنافی ضمن رد این بحث که «اجراییشدن این مصوبه میتواند زمینه را برای تغییر کاربری دیگر باغات همجوار فراهم کند» میگوید: «هرکدام از مالکان این باغات میتوانند درخواست ساخت بدهند و در ٩٩/۵درصد، ما مخالفت میکنیم. الان در مورد باغاتی که در گروه یک نیستند، بحث جدی در شورا وجود دارد و معمولا اجازه تغییر در این باغها را شورا صادر نمیکند. ماده ١۴ قانون زمین شهری میگوید که باغات درصورتی که آسیب نبیند، میتواند ١٠درصد اجازه ساخت بگیرند. ما در شورای شهر و در این سهسال درباره همین ١٠درصد هم مقاومت کردیم.»
نایبرئیس شورای شهر: هفته اول مهر تکلیف تغییر کاربری مشخص میشود
با وجود مخالفت و اعتراض بسیاری از مدرسان رشتههای معماری و شهرسازی دانشگاههای شیراز، این لایحه از طرف شهرداری شیراز به شورای این شهر رسید و موافقت حداقل ١١ عضو این شورا را به همراه داشت. «حمیدرضا طالبان» نایبرئیس شورای اسلامی شهر شیراز درباره روند تصویب این لایحه در شورا به «شهروند» میگوید: «به هرحال طرحها و لوایحی که در شورای شهر مورد بررسی قرار میگیرد، حتما باید فرآیند قانونی خود را طی کنند و بعد از مطرحشدن در کمیسیون مربوطه به صحن شورا میرسند. این طرح هم تمام این مراحل را طی کرد و درنهایت به صحن شورا رسید. من از مخالفان این طرح بودم ولی درجلسات شورایی تمام تصمیمات جمعی است و درنهایت نظر کلی اعضای شورا منجر به تصویب این لایحه شد، ولی یکی از چالشیترین بحثهای شورا در این سهسال بود.»
اما موافقان این لایحه در شورای شهر چه دلایلی را درجلسه ارایه دادند؟ طالبان دراینباره میگوید: «این باغ در سالهای اخیر به زمین تبدیل شده بود و به همین دلیل برخی اعضا موافق تغییر کاربری بودند، ولی اگر چنین اتفاقی صورت بگیرد، این تبعات وجود دارد که دیگر مالکان باغهای قصردشت به فکر تغییر کاربری بیفتند و به این مورد استناد کنند. علاوه بر این شهرداری به صورت قهری این ملک را خریده و گویا صاحب ملک با شرط ساخت مسجد، ملک را واگذار کرده است.»
نایبرئیس شورای شهر شیراز، آخرین خبر درباره سرنوشت این مصوبه را نامه فرمانداری شهرستان شیراز مبنی بر مخالفت با این مصوبه شورا میداند؛ نامهای که در آخرین لحظات تنظیم این گزارش به شورای شهر ارسال شد و برخی اعضا هنوز آن را دریافت نکردند: «این خبر را بدهم که نامه مخالفت فرمانداری به دفتر شورا رسید. فرمانداری به دلیل مغایرت با موضوع «ساختوساز در محدوده قصردشت ممنوع است» با این مصوبه مخالفت کرد. حال باید ببینم که شورا چه تصمیمی میگیرد؛ زمانی که فرمانداری یک مصوبه را مغایر قانون بداند یا شورای شهر بر مصوبه اصرار دارد که درنهایت شورای حل اختلاف در استان تصمیم میگیرد یا اینکه شورا نظر فرمانداری را میپذیرد.»
مطابق گفتههای طالبان، شورای اسلامی شهر شیراز تعطیلات تابستانی خود را آغاز کرده و نخستین جلسه آن، هفته اول مهر برگزار خواهد شد که نامه ارسالی از فرمانداری نیز در این جلسه مطرح و بررسی خواهد شد؛ جلسهای که میتواند پایانی برچندین هفته کشمکش بین فعلان شهرسازی مخالف این مصوبه و اعضای شورا و شهرداری باشد یا اینکه درصورت اصرار شورا بر اجرای مصوبه، حاشیه و جدلها را به مرحله جدیدی برساند.
ایشالله زودتر انتخاب شوراها فرا برسد و این اعضای شهر را به کل تغییر دهیم با این مصوبات این چنینی انها // البته امیدوارم فرمانداری جلوی این مصوبه شهرداری را بگیرد
آیا اعضای فعلی شورای شهر شیراز پایبند به مسائل و آموزه های دینی و مذهبی هستند؟ مسلما جواب این سوال با توجه به اقدامات اخیر آنها و سخنان بزرگواران دینی منفی است. در آموزه های دینی و مذهبی که آقایان شورای شهر سنگ آن را به سینه می زنند احادیث و روایتهای زیاد و ارشمندی درباره حفظ محیط زیست و باغات است
امام صادق سلام الله علیه می فرماید : کشاورزی ودرختکاری کنید . به خدا سوگند کاری حلال تر و پاکیزه تر از آن نیست .
رسول خدا صلی الله علیه و اله و سلم می فرماید : اگر مسلمانی درختی بکارد و پرنده ، انسان یا حیوانی از میوه آن بخورد برایش صدقه به شمار می آید .
از پیامبر اکرم(ص) روایت شده است که حضرت فرمود: «تحفظو من الارض فانها امکم» یعنی از زمین حفاظت کنند به درستی که آن مادر شماست.
خداوند متعال می فرماید : «إِنَّا کُلَّ شَیْءٍ خَلَقْنَاهُ بِقَدَرٍ»(سوره قمر آیه ۴۹) یعنی ما هر چیز را به اندازه خلق کردیم . پس هر چیز مقدار و حدودی دارد و بایستی بطور صحیح و درست بهره برداری شود تا نابود و منهدم نگردد . چرا که این ثروتهای طبیعی فقط به یان نسل تعلق ندارد . بلکه این اندوخته ها به نسلهای بعد از ما نیز تعلق دارند.
نظر اسلام در مورد آباد کردن زمین و پایداری محیط زیست آمده است: «هُوَ أَنشَأَکُم مِّنَ الأَرْضِ وَاسْتَعْمَرَکُمْ»(سوره همود آیه۶۱) یعنی خداوند شما را در زمین خلق کرد و شما را به عمارت و آباد کردن زمین گماشت . در این رابطه پیامبر اکرم(ص) می فرماید: «ان قامت علی احدکم القیامه و فی یده فسیله فلیغرسها»، یعنی اگر قیامت برپا شود ودر دست نهالی باشد باید آن را بکارد.
امام صادق سلام الله علیه هم می فرماید : از چیزهایی که مؤمن پس از مرگش از آن ها بهره مند می شود نهالی است که آن را کاشته است .
تأثیر فضای سبز و مراتع در بهداشت انسان و سلامت محیط زیست ، مورد تأکید روایات است . پیش از انتقال روایات لازم است به این نکته عنایت شود که ارزش فضای سبز و ایجاد آن ، به بهره برداری شخصی اختصاصی ندارد ، از این رو کاشتن برای بهره برداری حیوانات و پرندگان هم ارزش دارد ، بلکه آنجا که کشاورز یا باغدار ، امیدی به حیات و بقای خود ندارد و از بهره مندی شخصی ناامید است ، به ایجاد فضای سبز ترغیب شده است .
پیامبر بزرگ اسلام صلی الله علیه و اله و سلم فرمود : سه چیز مایه روشنی دیده اند : نگاه به سبزه و به آب روان و به روی نیکو . اگر جلوه و روشنایی چشم افراد در دیدن فضای سبز و آب روان است ، معلوم می شود که ایجاد و حفظ پارک و بوستان و گلستان و فضای سبز و روان ساختن جوی صاف ، مطلوب اسلام است ؛ نه در ایجاد آن کوتاهی رواست و نه در حفاظت از آن قصور سزاست و نه در نگهداری منابع زیست محیطی و مراتع و مزارع گل و گیاه ، سنتی بجاست . اگر فضای سبز با زرع یا افشاندن دانه یا کاشتن شاخه ثمر بخش همراه است ، خیر مضاعف محسوب می شود .
در ایجاد فضای سبز ، گل و گیاه نمود نمود ویژه دارند ؛ امیر مؤمنان سلام الله علیه دربارۀ اهتمام پیامبر صلی الله علیه و اله و سلم به گل و گیاه فرمود : رسول خدا صلی الله علیه و اله و سلم با دو دستش گل محمدی به من هدیه کرد . چون آن را بوییدم فرمود : این گل ، پس از برگ و گل درخت مُورد ، بهترین گل بهشتی است .
پیامبر صلی الله علیه و اله و سلم نسبت به بوی خوشِ گل اظهار علاقه می کرد و می فرمود : یکی ازچیز هایی که از دنیای شما محبوب من است بوی خوش است . همچنین برای ترغیب به بوی خوش و تشویق به ایجاد فضای عطر آگین ، فرمود : اگر خدا به بهشتیان اذن تجارت می داد ، به تجارت پارچه و عطر می پرداختند . کنایه از اهتمامبه محیط سالم و هوای پاک و معطر است که در سایه رعایت اصول زیست محیطی فراهم می شود .
چون بوی خوش ، محبوب خداست و حبیب خدا ، دوستدار اوست ، رسول اکرم صلی الله علیه و اله و سلم فرمود : محبوب من از دنیای شما ، بوی خوش است .
حضرت آیت ا… خامنه ای، چالش زیست محیطی را چالشی فراگیر در سراسر جهان برشمردند و با اشاره به آثار بلندمدت مسائل زیست محیطی، خاطرنشان کردند: تجربه های کشورهای مختلف نشان می دهد بسیاری از مشکلات محیط زیستی قابل پیشگیری و دارای راه حل هستند. ایشان به عنوان نمونه به موضوع آلودگی هوا در کلان شهرها و پدیده ریزگردها اشاره و تأکید کردند: این مشکلات، با صبر و حوصله و تدبیر و پیگیری لازم، قابل حل هستند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: مسئله محیط زیست، مسئله این دولت یا آن دولت، مسئله این شخص یا آن شخص و مسئله این جریان و یا آن جریان نیست بلکه موضوعی کشوری و ملی است که باید برای حل مشکلات مرتبط با آن، همه دست به دست یکدیگر دهند.
رهبر انقلاب اسلامی هوا، آب و خاک را سه عنصر اصلی در محیط زیست برشمردند و گفتند: برای حل مسائلی همچون آلودگی هوا در کلان شهرها و پدیده گرد و غبار و همچنین کمبود آب و فرسایش خاک، بیشتر از تبلیغات، باید کار و تلاش جدی و پیگیری مستمر انجام داد.
حضرت آیت ا… خامنه ای با اشاره به جنگل ها و مراتع به عنوان ریه های تنفسی شهرها و عوامل نگهدارنده خاک، از دست اندازی افراد سودجو به جنگل ها و منابع طبیعی به خصوص در شمال کشور ابراز تأسف شدید کردند و افزودند: دستگاه های مسئول باید قاطعانه با تعدی به درختان به هر بهانه ای اعم از هتل سازی و جذب گردشگر و ساخت حوزه علمیه و برخی توجیهاتِ به ظاهر قابل قبول ، مقابله کنند
http://www.adeli-af.com/artical/765.html
http://ravazadeh.com/fa/content/ehyaye-salamat-article/general-articles/4324-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%AF%D8%B1%D8%AE%D8%AA%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%8C-%D8%AC%D9%86%DA%AF%D9%84-%D9%87%D8%A7-%D9%88-%D9%81%D8%B6%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%D8%A8%D8%B2%E2%80%93-%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%AF%D9%88%D9%85.html
احسنت به شما جالب بود
خدا کمکشان نکند …
خیلی مردم بی فکری هستیم، فقط حرف میزنیم، اگه یکبار یه اجتماع بزرگ جلوی ساختمان شورای شهر راه مینداختیم، حساب کار دستشون میومد، اما فقط نشستیم تو فضای مجازی اعتراض میکنم.
باید از مراجع قضایی بخواهیم اعضای شورای شهر را مورد تعقیب قرار دهند
حالا دیگه دارن. گروه ها و باند های زمین خوار شیراز در غالب مجتمع های مذهبی پیش میرن یه مدت به بهانه بیمارستان سازی حالا مجتمع های فرهنگی خبر را باید در خبر گزاری های کشوری پخش کنیم
در متن گفته شده که اینکار پیشنهاد شهردار شیراز است. پس علیرضا پاک فطرت هم در این موضوع و مورد مشابه مقصر است. اگر شهردار با این کارها همگامی نمیکرد شورا هم جرات نمیکرد اینچنین مصوبه هایی داشته باشه
باغ رو که چند سال بهش نرسی خشک میشه و میشه زمین…
اون وقت میشه تغییر کاربری داد!!!!
به همین راحتی!!!!
چه زیبا قانون رو دور میزنن مردان و مجریان قانون….
سلام
از طرفی سنگ حفظ باغات را به سینه میزنن حالا هم اینجوری
مظلوم تر از شیراز جایی نیست امیدوارم عملی نشه و من خودم به نوبه خودم هر کاری از دستم بیاد انجام میدم که این فضاها حفظ بشه
اینجا رو بکنید فضای سبز بخدا خیر دنیا و اخرت داره
اعضای شورای شهر دوره بعد هم همینا خواهند بود. چون متاسفانه دیگه شیرازی تو شیراز نیست و همه روستاییانی که کینه از شیراز قدیم دارن بر شیراز حکومت میکنند. و دوباره روستایی ها بهشون رأی میدن. دل سوزاندن برای شیراز همانند کوبیدن اب در هاونگ است برادر.
با سلام خدمت مدیر محترم سایت لطفا درباره خط واحد صدرا تا شاهچراغ که قراره راه بیفته گزارشی تهیه کنین آخه خیلی از شیرازیا محل کارشون صدرا هست و بلعکس خیلی از صدرایی ها محل کارشون شیرازه. قبلا از زحماتتونوممنونم
فعلا درمرحله صحبت هست و طبق تجربه تا آینده ای نزدیک اجرایی نخواهد شد.
یادم چندتا سگ رو کشتن همین مردم رفتن جلوی شهرداری اجتماع کردن همون موقعه گفتم ای کاش برای خودمون هم ارزش قائل بودیم الان کجان اون جماعت دارن ریه های تنفسی شهر و یکی یکی خشک میکنن و میسوزونن اگه مردن اون باغ رو احیاء کنن نمونه این مجتمع های مذهبی که زدن همون مجتمع الغدیر در بلوار چمران محل اسیاب سه توی که یه باغ نیم خشک بود من خودم ۱۳ بدر سال ۸۶ عکس دارم درختاش هنوز سرسبز بودن ولی بعد از ساخت این مجتمع نه تنها اقدامی برای احیاء اون نشد بلکه همین درخت ها نیز خشکیده شد
دوستان انتشار این خبر در رسانه های خبری کشوری از جمله سایت خبری پر بازدید انتخاب لطفا به این سایت برید و نظرات خودتون رو در اونجا بگذارید تا صدای اعتراضمان به گوش مسئولین بی خرد برسد الان بهترین فرصت است
http://www.entekhab.ir/fa/news/291100/%D8%AA%D8%BA%DB%8C%DB%8C%D8%B1-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%A7%D8%BA%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%B2
در کشور ما هر گونه تجمع حتی برای دوچرخه سواری هم مجوز وزارت کشور را می خواهد که ان هم داده نمی شود وتنها دست اویز برای مردم همین اعتراض الکترونیکی است
حالا باید دید جهت اینکار واگذاری زمین قراره چه هاپلوی بازی شود ما مردم که …..
دوستان کم ترین کاری که می شه کرد اینه که به تارنما ( سایت ) شروای شهر بریم و از اعضای شورای شهر بخوایم جلوی این کارها گرفته بشه به استناد سخنان مقام معظم رهبری که صریح گفته اند حتی حوزه ی علمیه هم نباید بهانه ی تخریب محیط زیست و درختان بشه