تاریخ : دوشنبه, ۲۶ خرداد , ۱۴۰۴ Monday, 16 June , 2025

آخرین اخبار

📸: نمایشگاه خودرو شیراز 📸: پروژه دوربرگردان میثم تا چهار ماه آینده به بهره برداری می رسد آزادی گروگان و دستگیری سه آدم‌ربا در شیراز ابلاغ ۲۲۰ میلیارد تومان اعتبار جدید برای توسعه زیرساخت‌های درمانی فارس 📸: مرگ تدریجی باغ های چمران قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ حضور تنها چهار کشور در جام بین المللی تختی در شیراز! ۳ کیلومتر جاده بلاتکلیف؛ مانعی بزرگ در مسیر توسعه شهر صدرا فوتسال فارس بدون حمایت صنایع به لیگ برتر نمی‌رسد آغاز به‌کار بیست‌ و دومین نمایشگاه بین‌المللی خودرو در شیراز مزایا و معایب ممنوعیت خرید و فروش مسکن ملی ۵ کشته و ۳ مصدوم در تصادف جاده فسا به داراب قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ آماده سازی سالن ۶ هزار نفری شیراز برای میزبانی از کشتی جام تختی 🎥: بازی با جان مردم توسط پزشکان قلابی 🎥: آخرین وضعیت آماده سازی ورزشگاه پارس سگ‌گردانی در فارس ممنوع شد 📸: مسدود سازی حاشیه محور دکتر حسابی با موانع بتنی قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ مسجد دستغیب وقفی نیست و متعلق به دولت است

53

درختان حافظیه شناسنامه‌دار شوند

  • کد خبر : 29666
  • 19 مرداد 1395 - 14:07

«خبرجنوب» نوشت: مدیر مجموعه فرهنگی حافظ از احیا و باززنده سازی سروهای قدیمی این مجموعه خبر داد و گفت: با پیگیریهای صورت گرفته و شست وشوی کامل و سم پاشی های پی درپی، پوشش گیاهی مجموعه فرهنگی حافظ به خصوص سروهای این مجموعه تاریخی- گردشگری احیا شد.

محبوبه رستمی با بیان اینکه پوشش گیاهی مجموعه فرهنگی حافظ ۴ فصل است، افزود: در این مجموعه تاریخی درختان مختلفی چون سرو، کاج، نارون، نارنج، بید مجنون و… وجود دارد که به استناد عکسهای قدیمی مربوط به دوره قاجار، اکثر این درختان متعلق به بیش از ۲۰۰ سال قبل است.
به گفته وی، چندی قبل به دلیل آفتی که به جان درختان این مجموعه افتاد، برخی از سروها دچار آسیب شد و قسمت هایی از آنها نیز خشک شد که با همکاری شهرداری شیراز، شست وشوی کامل و سم پاشی صورت گرفت و هم اینک این درختان در وضعیت مناسبی قرار دارند.
مدیر مجموعه فرهنگی حافظ در ادامه اضافه کرد: دو درخت سرو در این مجموعه کاملا خشک شده بود که یکی از آنها نیز واژگون شد و با هماهنگی انجام شده تصمیم به خروج این سروها از مجموعه گرفته شد.
رستمی با بیان اینکه در حال حاضر هیچ درخت خشکی در این مجموعه وجود ندارد، افزود: خوشبختانه سرسبزی و طراوت به پوشش گیاهی حافظیه بازگشته است.
مدیر مجموعه فرهنگی حافظ در ادامه گفت: به دلیل پوشش گیاهی منحصربه فردی که این مجموعه دارد؛ محوطه آرامگاه حافظ به باغ موزه معروف است و تنوع موجود در این پوشش گیاهی همواره گردشگران خارجی را شگفت زده می کند چرا که برخی از درختان مجموعه متعلق به آب وهوای خشک و بیابانی و برخی نیز متعلق به آب و هوای معتدل می باشد.
رستمی بر لزوم حفاظت از پوشش گیاهی مجموعه فرهنگی حافظ تاکید کرد و گفت: نه تنها مجموعه فرهنگی حافظ بلکه فضای سبز آن متعلق به یک ارگان و نهاد خاص نیست و باید در حفظ و احیای آن کوشا باشیم.
مدیر مجموعه فرهنگی حافظ در ادامه تاکید کرد: با توجه به اینکه درختان این مجموعه دارای قدمت و اصالت است جا دارد در فهرست ملی به ثبت برسد و مانند درختان قدیمی موزه پارس (عمارت کلاه فرنگی)، شناسنامه دار شود تا حفاظت و احیای آنها به درستی صورت گیرد.
وی در ادامه این گفت وگو با تاکید بر اینکه مجموعه فرهنگی حافظ قبل از آنکه باغ موزه و یا پارک موزه باشد مزارموزه است، افزود: با توجه به اینکه محوطه حافظیه زمانی قبرستان بوده و هم اینک نیز در قسمتهای مختلف آن، بزرگان و ادیبان بسیاری به خاک سپرده شده اند و از سویی هم سنگ قبور آنها جزء آثار ملی است از این رو به این محوطه میتوان لقب مزارموزه هم داد.
وی اضافه کرد: سنگ قبر حافظ یکی از سنگ های قدیمی و مربوط به دوره زندیه است که دارای ارزش بسیاری است و یا می توان به سنگ قبرهای علی محمد قوام الملک و یا کلانتری اشاره کرد.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=29666

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.