پاک نژاد با تاکید بر اینکه از این پس مجوز ساخت وسازها باید طبق بازنگری حریم ها داده شود، افزود: با توجه به حساسیت های موجود و آثار تاریخی و فرهنگی منحصربه فردی که در این منطقه وجود دارد، بازنگری حریم مجموعه در اولویت قرار گرفت.
وی در بخش دیگری از این گفت وگو به اجرای طرح بازنگری حریم مجموعه فرهنگی عرفان اشاره کرد و گفت: محور عرفان که مناطق چهارراه حافظیه، ادبیات و بولوار چهل مقام را شامل می شود یکی از محورهای تاریخی شیراز است که هم اینک طرح بازنگری حریم مجموعههای فرهنگی چون آرامگاه حافظ، تکیه چهل مقام و تکیه هفت تنان در دستور کار قرار دارد.
پاک نژاد در ادامه این گفت و گو به بازنگری و تعیین حریم آثار شاخص تاریخی در شهرستان های لامرد و سپیدان اشاره کرد و افزود: تل بیضاء و تپههای شاه قطب الدین در شهرستان سپیدان و مسجد جامع و حمام علی خانی اشکنان و تل علامرودشت در شهرستان لامرد تعیین حریم می شوند.وی ادامه داد: طبق برنامه ریزیهای صورت گرفته، حریم این مجموعه ها تا آخر تابستان به پایان خواهد رسید.بنا بر این گزارش در آثار تاریخی، حریم، محدودهای است که متولی اثر تاریخی بر اساس ضوابط قانونی برای حفظ اثر تاریخی تعیین میکند. حریم آثار تاریخی، باعث حفظ موجودیت و یکپارچگی اثر میشود و میتوان به حریم درجه یک یا حفاظتی و حریم درجه دو و بصری اشاره کرد. حریم، حفاظتی برای جلوگیری از فرو ریختن و آسیب دیدن کل اثر تعیین میشود. در این حریم، فعالیتها، کاربریها و ساختوسازهای نامناسب بر روی نقشه مشخص میشود.در حریم بصری ایجاد ارتباط دیداری دوطرفه بین محیط و اثر تاریخی تعیین میشود. به عبارت دیگر، حریم بصری، دید اثر تاریخی به بیرون و چشم انداز بیرون به اثر تاریخی را حفظ می کند و ارتقا می دهد و البته می توان به حریم کاربردی هم اشاره کرد که این حریم بدین جهت تعریف می شود که پیوستگی اثر تاریخی و محدوده پیوسته به آن، دارای پیوستگی و همگنی با کارکردهای شهرها و مراکز تاریخی باشد. در تعیین این نوع حریم، بخش ویژهای به تعیین کارکردهای مطلوب و قابل توصیه اختصاص می یابد.
یه تله کابین از سهدی به کوه غربی سعدی زیبایی و توریستی منطقه را بالا می برد البته توسعه باغ اطراف سعدی و جاذبه های جدید گردشگری اون منطقه رو کولاک می کنه