17:56:16تاریخ : سه شنبه, ۱۲ فروردین , ۱۴۰۴ Tuesday, 1 April , 2025

آخرین اخبار

وعده ادامه ساخت ترمینال پروازهای خارجی فرودگاه شیراز جای خالی تابلو راهنمای مسیر آزادراه شیراز-اصفهان در معابر شیراز واژگونی خودروی سواری با یک کشته و چهار مصدوم قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ 📸: دریاچه سرسبز پریشان! ۴ اثر شاخص گردشگری فارس در روز “سیزده به در” باز است بررسی الحاق اراضی شرق صدرا ۲ کشته در جنوب فارس در پی انحراف سواری پژو قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ 📸: هتل بزرگ صولت دو شهربازی جنت و پارک شهر به زودی به بهره برداری می رسد تخت جمشید زیر فشارجمعیت گردشگران نجات جان دو کارگر گرفتار در مخزن تولید رنگ در شیراز محدودیت تردد کامیون‌ها در محور کازرون – بوشهر قیمت طلا، سکه و ارز در بازار شیراز/ ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ اجرای طرح ساماندهی چهارراه قصردشت تخت جمشید با ۳۲۵ هزار بازدید؛ مقصد نخست گردشگران نوروزی یک کشته در برخورد وانت نیسان با تریلر در جاده جهرم-لار 📸: حجم سنگین ورود مهمانان نوروزی؛ دروازه قرآن شیراز 🎥: طبیعت بهاری شیراز

30

رازهای ناگفته تاریخ از دل خاک بیرون کشیده می شود

  • کد خبر : 28927
  • 29 تیر 1395 - 14:41
2183«خبرجنوب» نوشت: مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید از انجام دو برنامه کاوش باستان شناسی در این مجموعه جهانی خبر داد.

مسعود رضایی منفرد گفت: هفتمین فصل از کاوش های باستان شناسی و برنامه مطالعات تل آجری در حریم شهر پارسه، با حضور هیات مشترکی از باستان شناسان ایرانی و ایتالیایی در منطقه تاریخی تل آجری، مهر و آبان ماه امسال آغاز میشود . وی با بیان اینکه تل آجری در واقع در شمال غربی تخت گاه تخت جمشید قرار گرفته است، افزود: با همکاری باستان شناسان ایتالیایی سال گذشته ششمین فصل کاوش این محوطه به پایان رسید که طبق برنامه ریزی های صورت گرفته این کاوش ها در پاییز امسال از سر گرفته خواهد شد.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در ادامه افزود: در حال حاضر ۱۲ بنای باستانی دوره هخامنشیان در حریم تخت جمشید شناسایی شده که به دلیل وجود شباهت زیاد بین آجرهای لعابدار کشف شده دروازهها با نقوش اسطورههای بین النهرین، به نظر میرسد شهر پارسه در دوره کوروش هخامنشی نیز وجود داشته است.
وی همچنین گفت: بناهایی که در این محوطه کشف شده به احتمال زیاد پیش از بنای تختگاه تخت جمشید ساخته شده و در واقع کشفیات محوطه ، خلاء های تاریخی شهر پارسه به ویژه در دوره حکومت کوروش و کمبوجیه و پیش از به قدرت رسیدن داریوش هخامنشی در سال ۵۲۱ پیش از میلاد را پر می کند.
رضایی با بیان این که آجرهای لعاب دار و منقوش مکشوفه در این محل قابلیت بازسازی دارند به طوری که حیوانات و نقوشی که در این آجرها دیده می شود جزو مهم ترین و بی سابقهترین نقوش در ایران هستند.
وی مهم ترین کشفیات این محل کاوش را کتیبه هایی دانست که به زبان بابلی کلمه دروازه بر روی آنها حک شده است و افزود: با توجه به این کشفیات بیشک تل آجری دروازه ورودی شهر پارسه بوده که به کاخ بزرگ و پردیسهای اطراف آن معطوف می شده است.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید گفت: تل آجری در واقع دروازه شهر هخامنشی پارسه بوده که در زمان کوروش اما با فکر و معماری و فرهنگ بابلیها ساخته شده است. این دروازه تزئینات مختلفی داشته و بسیار زیبا طراحی و ساخته شده است که هم اکنون بسیاری از نقوش و آجرهای لعابدار و کتیبه های مکتوب در این محل به موزه تخت جمشید منتقل شده است تا مورد بررسی بیشتر و مرمت و حفاظت قرار گیرد.وی در ادامه به برنامه کاوش و گمانه زنی در حریم درجه دو تخت جمشید نیز اشاره کرد و گفت: این برنامه در ضلع غربی تختگاه و در مکانی که قرار است سیلو ساخته شود اجرا خواهد شد.
به گفته وی در حال حاضر ساخت و ساز سیلوها که در حریم مجموعه جهانی قرار داشتند متوقف شده و تا زمانی که گمانه زنی ها در محل انجام شود و به نتیجه برسد این پروژه متوقف خواهد بود.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=28927

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.