نتایج کاوشهایی که توسط هیئت باستانشناسی بر روی محوطه تاریخی در شهر شیراز در حال انجام است این احتمال را میدهد که تاریخ این شهر سه تا چهار هزار سال بیشتر شود. به گزارش شیراز۱۴۰۰ به نقل از مهر، اخیرا یک هیئت باستانشناسی مشغول کاوش یک محوطه تاریخی به نام تپه «پوستچی» در شهر شیراز است. محوطهای که اسرار زیادی را از تاریخ شیراز نمایان خواهد کرد.
بر اساس نتایجی که تاکنون از این کاوش به دست آمده، احتمال اینکه تاریخ شیراز سه الی چهار هزار سال عقبتر برود، وجود دارد. یکی از سرپرستان تیم کاوش محوطه تاریخی در بولوار رحمت شیراز در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: کاوش باستانشناسی از دو هفته قبل در یک محوطه تاریخی در بولوار رحمت با همکاری دانشکده هنر و معماری شیراز و پژوهشکده میراث فرهنگی آغاز شده است.
حسنعلی عرب افزود: بر اساس عکسهای هوایی، این محوطه نزدیک به ۲۴ هکتار بوده که ۱۲ هکتار از آن از بین رفته و کاوش در ۱۲ هکتار باقی مانده آغاز شده است.
وی با بیان اینکه ۱۲ هکتار از این محوطه مسکونی شده، بیان کرد: بر اساس مطالعات انجام شده آثاری از دوره «باکون» و هزاره سه الی چهار پیش از میلاد به دست آمده است. این سرپرست تیم کاوش محوطه تاریخی با اشاره به اینکه قدمت برخی از این آثار به شش هزار و ۵۰۰ سال قبل بر میگردد، اظهار داشت: نتایج کاوشها با توجه به برشی که در محوطه دیوارهای ایجاد شده که چهار متر ارتفاع دارد و آثار معماری که در این محوطه کشف شده از دوره باکون هزاره سوم و چهارم است.
احتمال دسترسی باستانشناسی به معماری دوره نوسنگی
عرب ادامه داد: بر اساس این نتایج انتظار میرود که در صورت ادامه کاوش در قسمتهای پایینتر به معماری دوره نوسنگی نیز برسیم که این موضوع ارزش زیادی دارد. وی گفت: عکسهای قدیمی شیراز که مربوط به سال ۴۸ است نشان میدهد قدمت شیراز فراهخامنشی است.
این سرپرست تیم کاوش محوطه تاریخی با بیان اینکه بر اساس نتایج باید قدمت شیراز سه الی چهار هزار قبلتر برود، افزود: فصل اول این کاوش تا ۲۰ خردادماه ادامه دارد و یک کاوش آموزشی است که توسط دانشجویان انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه این محوطه به شماره ۲۱۴۶۲ ثبت ملی شده، اظهار داشت: تاکنون آثاری از قطعات سفالی، مهرههای سنگ، ابزارها و استخوان کشف شده که نشان میدهد ارزش دشت شیراز فراتر از مطالعاتی است که تاکنون صورت گرفته است.
عرب ادامه داد: پیشنهاد دانشکده هنر و معماری و پژوهشکده این است که یک سایت موزه ایجاد و این آثار در معرض دید مردم قرار گیرد.
تپه پوستچی دقیقا کجای بلوار رحمت واقع شده
قرار است همزمان با روز جهانی موزه دفتر اتحادیه موزه جهانی در تهران و شیراز افتتاح شود.
دلیلی بر اثبات اینکه: شیراز پایتخت فرهنگ و تمدن ایران زمین است
چه فایده داره مگه در کشور ما برای تمدن پیش از اسلام هم ارزشی قائل هستن
شهر شیراز خیلی رازهای بیشتری در دل آب و خاک خودش پنهان داره خاکی که پروش دهنده بزرگان و مشاهیر بزرگ ایران و جهان هست. مشاهیری که افتخار هر ایرانی در طول تاریخ و سرتاسر جهان بوده و هستند. این شهر خیلی زارگونه الطافش رو به روی همه مردم ایران و بلکه جهان گشوده اما هنوز خیلی چیزها برای کشفش وجود داره. امیدوارم خاری در چشم حسودانش که قصد تخریب و نابودی این شهر دارن فرو بره تا کمر راست کنه و به ایران و جهان نشون بده که اینجا شیراز پایتخت و مهد فرهنگ و تمدن و تاریخ و عظمت ایران زمین است
بسیاری از این وسایل به تهران خواهد رقت و در مزه اونجا مطمئنا نگهداری خواهد شد و شیراز همچنان محروم از موزه ….جالب که به خاطر تمام این فرهنگ و هنر و تمدن کل دنیا دارن سود میبرن به جز شهر خودمون…هما آثار شهرمون تو موزه های بزرگ ایران و دنیاست و باید پول بدیم و بریم ببینیم….در صورتیکه بقیه میتونستن بیان اینجا و تو موزه های شهر شیراز (اگه که داشتیم موزه) ببینن….جالب که پول درآمد حافظیه و سعدیه میره خزانه و کل ایران سود میبرن ولی خود حافظ و سعدی فاقد فضای درخور شانشونن….امیدوارم روزی یه انسان باغیرت تز میون مسولین پیدا شه به داو این شهر برسه که همه چیزش به تاراج رفته و داره میره
احسنت بر رضای عزیز من دعوت میکنم یک بار دیگه نظر رضا رو بخونید این نظر منه
مرسی رضا جان
به به جانم دیگه باید قدیمی ترین کشور جهان یه پایتخت فرهنگی و تمدنی ۶۵۰۰ ساله هم داشته باشه