شهردار شیراز تاکید دارد که حفظ و احیاء بافت تاریخی، نیازمند توجه به واقعیتها و خارج شدن از مرحله شعار و ارائه ایدهها و طرحهای قابل اجرا است.
به گزارش شیراز ۱۴۰۰ به نقل از ایسنا، علیرضا پاکفطرت، ظهر شنبه ۲۵ اردیبهشت و در افتتاحیه جشنواره سیراه، با انتقاد از اینکه بسیاری از دغدغهداران بافت تاریخی، در برنامههای مختلف و مرتبط با این بافت حاضر نیستند، گفت: هجمههای زیادی در خصوص بافت علیه شهرداری شده است اما کاش بهجای هجمه، راه حل ارائه میدادیم.
وی تصریح کرد: من اگر دغدغه حفظ و احیاء بافت تاریخی را دارم، باید طرح ارائه بدهم، باید راهکار داشته باشم. این بافت قطعا متعلق به مردم شیراز است. مردم مالک تکبناهایی هستند که در این بافت قرار دارد. زمانی که منفعتی برایشان نباشد، به هیچ عنوان در حفظ و احیاء مشارکت نخواهند داشت.
شهردار شیراز با بیان اینکه ابتدا باید از خرابتر شدن بافت جلوگیری و سپس در راستای احیاء آن اقدام کرد، گفت: دیگر زمان نوشتن کتاب و مقاله و گزارش گذشته است. باید همه کسانیکه صاحبنظر هستند و ایده دارند در عمل ورود کرده و طرحی که با تمام محدودیتها قابلیت اجرا داشته باشد ارائه دهند.
او با اشاره به انتقادهای مطرح شده در خصوص کارتنخوابها و معتادانی که در محدوده بافت تاریخی حضور دارند، گفت: برخی معتقد هستند شهرداری باید تمام کارتنخوابها و معتادان را نگهداری کرده و خوراک و پوشاک و سرپناه برایشان ایجاد کند، معتادان را ترک داده و رها کند. اما اگر بارها این افراد به سمت اعتیاد یا کارتنخوابی رفتند باز هم شهرداری وظیفه دارد به آنان همان خدمات را ارائه دهد.
شهردار شیراز گفت: جمعآوری و نگهداری و … این افراد هزینههای بسیار سنگینی دارد. این هزینه را چه کسی باید بدهد، شهروندان شیراز؟ اعتبارات شهرداری را که دولت تامین نمیکند. بودجه شهرداری از محل درآمدی است که مردم آن را تامین کردهاند.
وی با تاکید براینکه باید راهکاری برای جلوگیری از ورود کارتنخوابها و معتادان به بافت پیدا و عملیاتی کرد، گفت: برای احیاء بافت تاریخی ابتدا باید از تخریب بیشتر آن پیشگیری کرد و زندگی را به بافت بازگرداند و اقتصاد این منطقه را با تعریفی دقیق رونق بخشید.
شهردار معتقد است سرمایهگذاری در مسیر احیاء بافت تاریخی موجب سوددهی چندبرابری خواهد بود، گفت: شورای محترم شهر شیراز دغدغه بافت تاریخی را دارد اما هرچه پیگیری کردهایم که در گام اول زندگی را به بافت بازگردانیم، به نتیجهای نرسیدهایم. میراث پاسخ قانعکنندهای به ما نداده است. آنها معتقد هستند که بافت باید همینگونه که هست حفظ شود و در این شرایط احیاء امکانپذیر نیست.
او گفت: شهرداری به میزانی که اعتبارات و اختیارات داشته، ورود و اقدام کرده است. اقداماتی هم برای واگذاری ۲۸ خانه تاریخی از سوی میراث فرهنگی به شهرداری برای احیاء انجام شده که امیدواریم با سفر دکتر سلطانیفر، گام نهایی برداشته و این خانهها واگذار شود.
شهردار شیراز تاکید کرد: قرار نیست با اعتبارات شهرداری این ۲۸ خانه را مرمت و احیاء کنیم. قرار است با استفاده مناسب از توان بخش خصوصی و با روشBOT این منازل به افراد توانمند و علاقهمند واگذار و کار احیاء دنبال شود.
پاکفطرت همچنین پیشنهاد داد که دروازههای شیراز قدیم احیاء شود زیرا با چنین اقداماتی امکان جذب گردشگر بیشتر فراهم خواهد شد.
شهردار شیراز گفت: گردشگران بهدنبال دیدن ساختمانهای جدید به شیراز سفر نمیکنند، گردشگران میآیند تا با سنتها، رسوم و آداب گذشته ما آشنا شوند و بافت تاریخی، بهترین فرصت برای این اقدام است.
پاکفطرت از آماده شدن بستههای سرمایهگذاری برای علاقهمندان به حضور در بافت تاریخی شیراز خبر داد و گفت: شهرداری با استفاده از اوراق مشارکت طرحهایی را در محدوده بافت تاریخی شروع و اجرا کرده است به این امید که زمینه برای جذب سرمایهگذار فراهم شود.
شهردار شیراز تصریح کرد: میراث فرهنگی باید واقعیتهای بافت تاریخی را در نظر گرفته و سختگیریهای قانونی خود را با مکانیزمهای مناسبی، در مسیر تسهیل در احیاء این بافت، پاسخگو باشد.
پاکفطرت با بیان اینکه تمام دستگاههای اجرایی باید در احیاء بافت تاریخی سهیم باشند، گفت: در شیراز بیش از ۱۰۰ مدیر دستگاه اجرایی داریم که همگی عضو شورای اداری و برنامهریزی هستند، هر یک از این ادارهها دفتری در بافت تاریخی تاسیس کرده بودند، زندگی در بافت جریان مییافت و احیاء آن تسریع میشد.
به گزارش ایسنا، جشنواره سیراه، یکی از برنامههای پیشبینی شده به مناسبت بزرگداشت هفته شیراز است که طی آن بخشهایی از آئینها و سنتهای مردم شیراز در محدوده بافت تاریخی و محله سنگ سیاه، به نمایش گذاشته میشود.
من ۳۰ ساله احیای بافت قدیم رو از تمام شهرداران استانداران فرمانداران وزیران نمایندگان مجلس روسای ریس جمهور را شنیدم زمانی که حقوق ۷۰ یا ۸۰ میلیونی نبود حال باید ببینیم کی جیب ها پر می شود تا بافت قدیمی به بخش خصوصی واگذار شود و شهرداران سوپر من ما کیسه هاشون رو جمع جور کنن بابا شهر مال مردمه نه مال شهرداری چی ها و کارکنان انها پروزه ها ما پیمانکاران بهش خصوصی هست نه عمران شهرداری بنیاد ها کم بودن که شهرداری ها هم سایه انداخت بر سر مردم خدایا کمکی کن که بخش خصوصی و سرمایه گذار خصوصی بدون وابستگی هم جزئ از ادمیزاد باشه
شهردار جان ! تا وقتی تکلیف کارتن خوابها معلوم نشه و از بافت قدیم جمع آوری نشن،،، و تا وقتی که ساختمانهای نیمه مخروبه که هر لحظه امکان ریزش دارند تخریب نشن، و امنیت منطقهٔ بطور کامل برقرار نشه، بازگشت زندگی به بافت ممکن نیست. اخه با این وضع من و شما مگر شیرین عقل شده ایم که در محله هایی با این نابسامانی و نا امنی اقامت کنیم؟،،،،البته در این میان حفظ و احیای تعدادی از خانههای تاریخی که ارزش میراثی دارند واجب و لازم است.
میراث فرهنگی باید این ۲۸ خانه تاریخی رو به نام شهرداری کند تا شهرداری بتونه ۲۸ هتل سنتی همراه با رستوران راه اندازی کنه و درامد حاصل از ان عاید شهر و مردم شود .
آیا خودتان عامل ورود معتادان به بافت تاریخی نبودید؟ خانه هایی که هر روز خراب کردید بدون اینکه جاگزین یا طرحی برای محل آن ها داشته باشید. تنها فضایی بکر و ناب برای معتادان و کارتن خواب ها ساختید، مردم را از آن بافت زنده فراری دادید و حالا طمع گسترش سومین حرم اهل بیت را بر سر بافت نیمه جان خالی میکنید.
تاریخ شیراز ۳ هزار سال بیشتر میشود/کشف آثار مربوط به هزاره سوم
قدمت شیراز فراهخامنشی است
بر اساس نتایجی که تاکنون از این کاوش به دست آمده، احتمال اینکه تاریخ شیراز سه الی چهار هزار سال عقب تر برود، وجود دارد.
اوش باستان شناسی از دو هفته قبل در یک محوطه تاریخی در بولوار رحمت با همکاری دانشکده هنر و معماری شیراز و پژوهشکده میراث فرهنگی آغاز شده است.
http://mehrnews.com/news/3659560/%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%B2-%DB%B3-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%D9%84-%D8%A8%DB%8C%D8%B4%D8%AA%D8%B1-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF-%DA%A9%D8%B4%D9%81-%D8%A2%D8%AB%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D8%B1%D8%A8%D9%88%D8%B7-%D8%A8%D9%87-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D9%87