استاندار فارس گفت: با توجه به کمبود آب، یکی از مهمترین برنامهای استان، کشتهای گلخانهای میباشد که کشور هلند نیز در این حوزه تجربه گران سنگی را دارد و آماده همکاری در این زمینه هستیم.
به گزارش شیراز۱۴۰۰، سید محمد علی افشانی در دیدار وزیر اقتصاد، انرژی و کشاورزی هلند و هیئت همراه اظهار داشت: فارس با ۱۲۲ هزار کیلومتر مربع وسعت و حدود پنج میلیون نفر جمعیت یکی از پهناورترین استانهای کشور به شمار میرود.
استاندار فارس با اشاره به اینکه این استان دارای بناهای تاریخی فراوانی میباشد افزود: این استان قریب ۲ هزار و ۵۰۰ سال قبل پایتخت ایران بوده و ایران در آن زمان به عنوان یک کشور بسیار گستردهتر از امروز بر بخش قابل توجهی از جهان مدیریت میکرده است.
وی ادامه داد: وجود بناهایی مانند تخت جمشید و پاسارگاد در این استان بیانگر این مطلب میباشد.
مهندس افشانی گفت: استان فارس به لحاظ ادبی یکی از استانهای بسیار مهم ایران است و آرامگاه دو تن از شاعرانی که چهره جهانی هستند «حافظ و سعدی» در این استان جای دارد.
وی به ظرفیتهای بالای کشاورزی استان اشاره کرد و افزود: فارس به لحاظ کشاورزی با تولید حدود سه میلیون تن محصولات باغی و حدود یک میلیون تن محصولات دامی و حدود هفت میلیون تن محصولات زراعی که بیشتر گندم است، جزء استانهای اول کشور محسوب میشود.
استاندار فارس افزود: با توجه به پتانسیلهای موجود در این استان و شرایط پیش آمده پس از برجام، فارس آمادگی لازم برای سرمایه گذاری در بخشهای مختلف کشاورزی اعم از باغی، دامی و زراعی را دارد.
مهندس افشانی بر امنیت سرمایه گذاری در فارس تاکید کرد و اظهار داشت: کشور ایران در منطقه خاورمیانه امنترین کشور و فارس نیز امنترین استان کشور به شمار میرود.
وی به موقعیت جغرافیایی و اقلیمی استان اشاره کرد و افزود: با توجه به گستردگی استان و تنوع بالای آب و هوایی و کیفیت بالای خاک که در فارس وجود دارد زمینه کاشت هرگونه محصول در این استان فراهم است.
استاندار فارس گفت: در زمینه اصلاح بذر و بهرهمندی از تکنولوژیهای نوین خصوصاً در زمینه انتقال تکنولوژی و فناوری در زمینه کشاورزی آماده هرگونه همکاری هستیم.
مهندس افشانی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شیراز جزء معتبرترین دانشگاههای کشور میباشد ادامه داد: علاوه بر کشاورزی در زمینه گیاهان داروئی نیز استان فارس بسیار غنی بوده و اگر سرمایه گذاران هلندی در این زمینه نیز علاقمند به سرمایه گذاری باشند شرایط فراهم است.
وی افزود: پیشنهاد میکنیم که تیم کشاورزی هلند از مرکز تحقیقات کشاورزی استان دیدن کنند تا با وضعیت کشاورزی استان و توان تحقیقاتی و علمی آن آشنا شوند خصوصاً اینکه دانشگاه شیراز نیز یکی از مهمترین دانشگاههای کشور در حوزه آب و کشاورزی میباشد.
استاندار فارس گفت: مردم ایران به دلیل اینکه نتیجه خوشی از دادگاه لاهه در ذهنشان است همیشه کشور هلند را کشور خوبی میدانند چرا که ملی کردن صنعت نفت در دادگاه لاهه نهایی شد.
وی افزود: ما بخش خصوصی توانمندی داریم که در حوزههای مختلف فعال هستند که در صورت نیاز میتوانند با آنها نیز جلساتی داشته باشند
استاندار فارس با اشاره به اینکه وزیر کشاورزی هلند اداره وزارت جهانگردی این کشور را نیز بر عهده دارد افزود: با توجه به جایگاه استان در حوزه گردشگری امیدواریم در آینده در این زمینه و همچنین در حوزه کشاورزی مراودات خوبی داشته باشیم و قراردادهایی را منعقد نمائیم.
وی گفت: با توجه به اینکه جنوب استان فارس در مجاورت دریا قرار دارد، هم از طریق دریا و هم از طریق فرودگاه شیراز امکان هرگونه مبادلات تجاری و اقتصادی سهل و آسان است.
در این دیدار وزیر اقتصاد، انرژی و کشاورزی هلند نیز آمادگی خود را برای همکاری با بخشهای مختلف استان فارس اعلام نمود.
همین رتبه اول در کشاورزی اون هم به شیوه های بسیار غلط باعث خشکیدن چشمه ها و دریاچه ها و آب های زیر زمینی شده.
آخه استانی که ۱۰ ساله دچار خشکسالی با درجات مختلف هست و وارد مرحله خشکسالی هیدرولیک(بدترین نوع خشکسالی) شده و عملا تغییر اقلیم رو در این استان شاهد هستیم چه لزومی داره که برنج کشت بشه؟ چرا باید محصولاتی کشت بشه که نیازمند آب زیادی هست؟
از طرفی اون بنده خدای کشاورز هم یه عمری اینجوری کسب درآمد کرده و نمیتونیم به این راحتی شغل آب و اجدادیش رو ازش بگیریم! این وسط دولت هست که باید مدیریت کنه و محصولاتی رو براشون جایگزین کنه که آب کمتری نیاز دارند. یا اینکه به شکلهای دیگه سرمایه گذاری کنه و ….
۴۰ سال پیش زمانی که محمدرضا شاه پهلوی به راحتی مجوز چاه آب صادر نمیکرد و اجازه نداد کشاورزی به این شدت گسترش پیدا کنه همه گفتن میخواد جلوی پیشرفت رو بگیره اما اون با مشورتی که با “متخصصین” داشت متوجه شد ایران پتانسیل کشاورزی به این شکل رو نداره. نه تنها ایران بلکه پرآب ترین کشورهای دنیا هم به شیوه غرق آبی کشاورزی نمیکنن!
مشکل اینه که حتی از متخصصین و نوابغ خودمون هم استفاده نمیکنیم چه برسه به مشورت گرفتن از متخصصین مجرب خارجی!
هر چند خیلی دیر شده اما از همین امروز هم که شروع کنیم به ارائه و انجام شیوه های نوین کشاورزی میتونیم از تشدید فجایع آبی که در پیش رو داریم بکاهیم.
یه سوال خداییش اب و هوای استان ما شبیه کشور هلنده پدر ما رو دراوردید از بی سوادی چقدر پول مردم رو خراب می کنید یه کم فکر کنید بعد دعوت کنیدیه سرمایه گذار تا حالا بعد از انقلاب زیمنس ساخته یه کارخانه سیمان رو از شهر بیرون نتوانستید بکنید تا مردم اینقدر گرد وخاک سیمان نخورند ولی همه کارخانه ها رو تعطیل کردید ماردونا کیه غضنفرکیه