مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس گفت: با تلاش حوزه حقوقی این سازمان حکم تخریب یک انبار دامداری که بطور غیرمجاز در حریم درجه یک میراث جهانی پاسارگاد احداث گردیده بود، از مرجع قضایی استان دریافت شد. به گزارش شیراز۱۴۰۰، مصیب امیری افزود: با پی گیریهای میراث فرهنگی و همکاری دادگستری نسبت به ساخت و ساز این ساختمان جلوگیری شده و مجوز تخریب بنا صادر شده است.
وی اضافه کرد: به زودی عملیات اجرایی تخریب این ساختمان بدون مجوز در حریم درجه یک مجموعه جهانی پاسارگاد اجرایی میشود. امیری ادامه داد: ساخت این بنا از سال ۹۳ بدون مجوز از میراث فرهنگی و در حریم درجه یک مجموعه جهانی پاسارگاد صورت گرفته بود که میراث فرهنگی از همان ابتدای ساخت این ساختمان، شکایت کرده بود.
مجموعه میراث جهانی پاسارگاد، مجموعهای از سازههای باستانی بر جای مانده از دوران هخامنشیان است که در شهرستان پاسارگاد در استان فارس قرار دارد.
این مجموعه دربرگیرنده ساختمانهایی همچون آرامگاه کوروش، مسجد پاسارگاد، باغ پادشاهی پاسارگاد، کاخ دروازه، پل، کاخ بارعام، کاخ اختصاصی، دو کوشک، آب نماهای باغ شاهی، آرامگاه کمبوجیه، ساختارهای دفاعی تل تخت، کاروانسرای مظفری، محوطه مقدس و تنگه بلاغی است.
نام اصلی شهر پاسارگاد چیزی شبیه «پَسَرگَد» بوده و نام پاسارگاد از اسم قبیله شاهان پارسی یعنی قبیله «پاسارگاد» گرفته شده که به معنای آنان که گُرز گران میکشند.
سرزمین پارس، زادگاه هخامنشیان بود و خاندان پارس به رهبری کوروش دوم از سال ۵۲۹ تا ۵۵۹ پیش از میلاد بر ایران حکومت میکردند.
مجموعه میراث جهانی پاسارگاد، پنجمین مجموعه ثبت شده ایران است که در سال ۱۳۸۳خورشیدی در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.
شهرستان پاسارگاد به مرکزیت سعادت شهر در ۱۱۰کیلومتری شمال شیراز واقع شده است.
خوب این راهکار نیست امسال نشد سال دیگه سال دیگه نشد ۱۰ سال دیگه به هر حال طرف مقابل زمینش و میخواد ازش بحره ببره بهترین راه این است که زمین هایی که در حریم درجه یک این مکان تاریخی هستند خریداری بشه این ها که خرجی نمیکنن و نکردن حداقل اینکارو بکنن
باید در یک مناقصه پاسارگاد را با شرایط تامین هتل و سر پوشیده کردن برخی قسمت هاو بازسازی کردن و خلاصه انچه که هدف ازحفط یک مجموعه تاریخی می باشد رابه مناقصه برای بهره برداری بگذارد و در یک بازده ۱۰ تا ۲۰ ساله تا منطقه را با شرایط اسناد و مدارک ارایه شده احیا و بازسازی و ترمیم کند و هرانچه که کشف و استخراج شد به شرط اسیب نزدن به اصل مجموعه از کاشف خریداری شود بااین روش و تغییر در قوانین زیر خاکی ها قاچاق نشده و مجموعه های نفیس به قیمت خریداری میشود و نگهداری می شود