تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

16

نامگذاری یکی از میادین شهر وروشو لهستان به نام شیراز

  • کد خبر : 26468
  • 24 اسفند 1394 - 13:35

با علاقه مندی شهر ورشو در کشور لهستان برای نامگذاری یکی از میادین این شهر به نام شیراز، این اتفاق بزودی رخ خواهد داد. به گزارش شیراز۱۴۰۰ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در دیدار با عبدالعلی قسامی استاد طراحی و مجسمه سازی از آمادگی ساخت گالری اختصاصی خبر داد.

در این دیدار بهزاد مریدی همزمان با قرار گرفتن در جریان ساخت مجسمه ها و سردیس ها و تندیس هایی که استاد قسامی ساخته است از این هنرمند درخواست کرد در طراحی تندیس حافظ شیرازی ایده های خود را بیان کند که او، اظهار داشت: ذهنیت همه مردم و حتی محدودی از فرهیختگان غیر ایرانی دیدگاه دیگری نسبت به این موضوع دارند.

نامگذاری یکی از میادین شهر وروشو لهستان به نام شیراز

شیدایی و رندی حافظ در طراحی نماد او بایسته است

وی، ادامه داد: وقتی که آنچه ساخته می شود که بیانگر حافظی است که ما می گوییم، آن ارزش و اعتباری که شاید به تعداد افراد آدمهایی که حافظ را شناختند و شعری از او خوانده اند، است، این ذهنیت ممکن است خراب شود.

قسامی، تاکید کرد: چنانچه نمادی از حافظ ساخته شود که حداقل بر مبنای یکی از خصوصیت های حافظ مانند رندی یا شیدایی او را متبادر سازد دست کم می تواند جلوه ای از این شاعر بلندآوازه را متجلی سازد. چنانچه این کار را بتوانیم انجام دهیم به ابعاد مختلف حافظ لطمه ای وارد نمی شود.

این هنرمند مجسمه ساز تاکید کرد: می توانیم نمادی از رندی را مجسم کنیم که این اشتباه مصطلح را جبران کند.

قسامی اتودها و طرح های یک دهه اخیر را در خصوص تندیس حافظ دارای وزن کافی برای این شخصیت بزرگ ادبی ندانست و گفت: آنچه از حافظ در اندیشه و ذهن مردم است به واسطه تصویر کردن چهره، گوش، چشم، ابرو و … از جایگاه رفیع او می کاهد. من معتقدم باید از حافظ طرحی باشد که یک ایرانی، یک فرانسوی، یک چینی یا یک ژاپنی هم آن را پس از دیدن، حافظ را تداعی کند.

وی پیشنهاد کرد که المانی از یکی از خصوصیت های حافظ در نظر گرفته شده و از آن ساخته شود.

هم اندیشی برای جستجوی واقعیت

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در ادامه خواستار برگزاری نشست هایی در خصوص طراحی چهره حافظ پیش از برگزاری آیین های یادروز این شاعر بلندمرتبه شد و گفت: هم اندیشی برای جستجوی راهی در این زمینه می تواند به واقعیت نزدیکتر و شرایط نزدیکتر شد.

این مقام فرهنگی استان در این دیدار از علاقه مندی شهر ورشو در کشور لهستان برای نامگذاری یکی از میادین این شهر به نام شیراز خبر داد و گفت: شاید غرب غیر اسطوره ها را به این شکلی که ما متصور هستیم  نپذیرد، لذا آنها عینیت و جسم و جسد را می خواهند. ضمن اینکه در شیراز هم المانی از حافظ نداریم.

وی جای خالی نمادی از حافظ در شهر ادب و فرهنگ را مورد تاکید قرار داد و گفت: قابل پذیرش نیست که در شهری که داعیه دار ادب و هنر است، نمادی از حافظ نداشته باشیم. ما به هرحال جایی نیازمند ویژگی های رندی و شیدایی حافظ هستیم. تمام اینها در کنار شیراز هست و جنت طراز بودن آن باید از نمادی برخوردار باشد. چنانچه این کار نشود مشخص نیست سال ها و دهه ها بعد چه اتفاقی خواهد افتاد. ممکن است واژگان دهه های بعد معنی خود را از دست دهند و آنچه امروز از رندی و شیدایی است آن زمان معنایی نداشته باشد.

برای طراحی نمادی از حافظ از خود او بپرسیم

قسامی که به هنرمندی با طراحی و مجسمه سازی نمادهایی مانند میدان شهید فهمیده ماهشهر، میدان حضرت علی اصغر(ع) در شیراز، انرژی هسته ای در این شهر، سردیس محمد زکریای رازی در پتروشیمی رازی و … را ساخته در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، دیدگاه و سلیقه مردم را از روی حساب دانست و گفت: چنانچه به هنرمند اجازه داده شود که افکار خود را بدون دخالت عوامل بیرونی انجام دهد آنچه حاصل می شود بسیار شیواست.

قسامی پیرامون طراحی چهره یا نمادی از حافظ، خاطرنشان کرد: بهترین راه برای طراحی نمادی از حافظ این است که از خود او بپرسیم. چنانچه در دیوان حافظ سری ببریم مطمئنا حافظ را از این دیوان و اشعار خواهیم شناخت؛ حافظ با زبان خود صداقت و رندی را به وضوح بیان می کند.

وی جانمایی تندیس حافظ را نیازمند شخصیت این شاعر نامی عنوان کرد و به جوانان علاقه مند به هنر مجسمه سازی، توصیه کرد: در آینده از کلاس های آموزشی بهره ببرند.

عبدالعلی قسامی(سهی) متولد سال ۱۳۲۲ شهرستان آباده است. دوران تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در شهرستان های مرودشت، آباده و شیراز گذراند. فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی اهواز و بازنشسته شرکت ملی صنایع پتروشیمی ماهشهر است.

این هنرمند مجسمه ساز در زمینه هنر خوشنویسی شاگر بزرگ استاد عباس اخوین است. او تابه حال کتاب مجموعه شعری به نام «شاک گل رز» از سروده های خود را چاپ و منتشر نموده و در رشته های نقاشی، طراحی و پیکرتراشی فعالیت چشمگیری دارد.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=26468

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 9در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۹
  1. خدارو شکر بلکه در کشور های بیگانه نامی از بزرگان و تمدن و اسامی ایران بروی خیابان هایشان بگذارند ما که دیگه امیدی نداریم و احساس میکنیم در یکی از شهر های عربی زندگی میکنیم

  2. باعث افتخار ما شیرازی ها هست. من با (من شیرازی)بسیار موافقم ننگ بر کسانی که از پیشینه و تاریخ این شهر و این استان به سادگی بگذرن و نام اونها رو بر سر زبان ها نندازن.البته روی سخن من با کسانی هست که در این زمینه مسؤولیت ها و اختیاراتی دارند و دستشان برای این کار بازه.

  3. متاسفانه مسئولین شیراز به ویژه شورای معلوم الحال شهر شیراز در مبارزه با فرهنگ اصیل ایرانی و اسامی اصیل پارسی گوی سبقت را از تمام شهرهای ایران ربوده است. بطوری که شهرداری شیراز در نامگذاری اسامی عجیب و غریب عربی و غیر ایرانی بر روی معابر در سرتاسر ایران پیشرو است ولی در نهایت این مردم فهیم و با فرهنگ شیرازی است که نامهای اصیل را انتخاب و ترویج می کنند

    • دقیقا با فرهاد موافقم در این چندسال واقعا این نحوه نامگذاری در هیچ جای ایران وجود نداره نه تنها خبری از اسامی ایرانی و ملی نیست حتی اسامی گل ها و مکان های ناریخی هم محروم شدیم جالب دیگه اسم شهید کم اوردن و اسم تقاطع تخت جمشید رو گذاشتن شهدای پودنک واقعا فکر کردن با این کارهاشون میخوان منت سر مردم بذارن و از شهدا سو استفاده کنن

      • سلام اصلا ربطی نداره همه محله ها اسم دارن پودنک هم خیلی زحمت کشیده واسه پل حق مردم پودنک هست که اسم محلشون رو زمین هاشون باشه

  4. شورای شهر ما هم لابد برای اینکه جبران بکنه اسم یه خیابون شیراز رو میزاره ” شهدای لهستان ” :))))

    • امیر بخدا راست گفتی ای ول بعیدم نیست شایدم بذارن شهدای مسلمان کشته شده در هولوکاست لهستان

  5. شایسته و صحیحش اینه که نام یکی از خیابان های شیراز هم به اسم ورشو نامگذاری بشه. بسیار زیبا هم خواهد بود.

  6. بذارین اول راست و دروغ این ادعا در ورشو معلوم بشه بعد میتونید سر شهدای لهستان به توافق میرسیم. همش ادعاس!

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.