تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

25

موزه‌ای که شیراز را جهانی می‌کند

  • کد خبر : 26334
  • 18 اسفند 1394 - 18:12

طرح ایجاد موزه هنرهای معاصر شیراز که با نام «آلوار آلتو» معمار و هنرمند سرشناس فنلاندی عجین شده، شیراز را به عنوان پایتخت فرهنگی ایران دوباره جهانی و احیا خواهد کرد. به گزارش شیراز۱۴۰۰ به نقل از مهر، موزه هنرهای مدرن شیراز نیمه دوم دهه چهل خورشیدی در جوار سایت دانشگاه شیراز و روبروی صدا و سیمای مرکز فارس بر فراز تپه‌ای مشرف به شهر شیراز مکان‌یابی و معمار شهیر فنلاندی آلوار آلتو دعوت به طراحی پروژه مذکور شد.

پروژه مذکور سال ۱۹۶۹ میلادی آغاز شد و پس از سه سال تلاش بی وقفه تیم طراحی سه ماکت و یک ماکت اتود، بالغ بر ۱۵۰ اسکچ و طراحی و سیصد و اندی نقشه معماری و جزییات اجرایی را برای پروژه مذکور فراهم کردند، متاسفانه با مرگ آلتو پروژه مذکور مسکوت ماند و سایت پروژه به منازل مسکونی اختصاص یافت.

پیشنهاد، ایده پردازی و بازتعریف موزه هنرهای معاصر شیراز خرداد ماه سال ۱۳۹۳ هنگام برگزاری نمایشگاه و نشستی تحت عنوان به روایت معماران با حضور هری کامرانین، سفیر کشور فنلاند، در حوزه هنری شیراز از سوی محسن نطنج داده شد.

در پیوند با این پروژه بین المللی که مورد استقبال نهادهای فرهنگی و هنری از جمله بنیاد آلوار آلتو، حوزه هنری فارس و سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی است و دریچه ای به روی فرهنگ و هنر ایران پسابرجام گشوده است، مهندس محسن نطنج مسئول پیگیری و بازطراحی این پروژه در ایران در گفتگویی به پرسش های مهر پاسخ گفت.

*خاستگاه پروژه راه اندازی موزه هنرهای مدرن شیراز کجاست و مراحل اجرایی آن از چه هنگام آغاز شد؟

این پروژه توسط آلوار آلتو که یکی از چهار معمار برتر و پدران معماری مردن جهان است طراحی شده و تاثیرپذیری که از معماری مدرن دارد به عنوان میراث مدرن محسوب می شود، در حقیقت این پروژه به منظور تبدیل شیرازبه شهری با توسعه پایدار فرهنگی در ایران و برای رشد پیوند ایران با جهان تعریف شده است.

طرح راه‌اندازی موزه هنرهای مدرن شیراز متعلق به سال ۱۳۴۸ خورشیدی است که آلتو به شیراز دعوت می شود و در یک ماهی که در این شهر به سر می برد این پروژه را بر اساس بافت تاریخی شیراز طراحی کرد. وقتی از او درباره دیدگاه و نظرگاه او در این طرح جویا می شوند او عنوان می کند که «این موزه را برای باغات و آسمان شیراز طراحی کرده است».

این معمار بزرگ فنلاندی در این سفر به مدت یک‌ماه در میان معماری و بافت تاریخی شیراز به گشت و گذار و پژوهش می پردازد که در نهایت معماری شبستانی مسجد وکیل را در این پروژه پیاده می‌کند. یعنی اجزای معماری شبستانی مسجد وکیل در این پروژه در نظر گرفته شده و قوس‌ها و عرقچین‌های مسجد وکیل به عاملی برای بازتعریف نور در این طرح تبدیل شده است.

موزه هنرهای معاصر شیراز

بدین ترتیب معماری درون این موزه در حقیقت مبتنی بر معماری و بافت شیراز است. آلتو برای اینکه حال و هوای شیراز را در این موزه نمایان سازد از بافت سنگی کوهستان پیرامون شهر شیراز الهام گرفته و از سنگ، بتون و آجر استفاده می کند. بدین خاطر، این پروژه به این شکل دارای ابنیه ارزانی است. این پروژه در عین حال به منظر شیراز آسیبی وارد نمی کند و حتی به منظر شیراز اضافه می نماید. بدین ترتیب با وجود این پروژه منظر شیراز تبدیل به یک منظر فرهنگی خواهد شد. از این رو، شیراز به واسطه این موزه تبدیل به شهری فرهنگی جهانی بر اساس شاخصه های ایرانی و اسلامی می شود.

با وجودی که سال ۱۹۷۲ پروژه کاملا آماده و ۴ ماکت و ۱۵۰ اسکچ آن نهایی و افزون بر ۳۰۰ نقشه تهیه می شود تا تسطیح زمین پروژه آغاز شود، مرگ آلتو روی می دهد و پروژه مسکوت می ماند. پس از انقلاب اسلامی هم زمین این پروژه به سایت مسکونی اختصاص می یابد و ساخت موزه هنرهای مدرن شیراز فراموش می شود.

*از این پس، جانمایی پروژه موزه چه سرنوشتی خواهد یافت؟

با توجه به اینکه زمین اختصاص یافته به این پروژه در نزدیکی دانشگاه شیراز به سایت مسکونی تغییر کاربری داده و از آنجا که منظر باغات در پهنه شیراز به کانسپت این پروژه نزدیک است، با مذاکراتی که با شهرداری انجام گرفت سایت جدید موزه هنرهای معاصر شیراز روی کوه‌های منطقه منصورآباد شیراز، انتهای بلوار نیایش مشرف به باغ‌ها در حال جانمایی است.

چنانچه این مکان‌یابی روی دهد، از آنجاکه هم منظر باغ‌های شیراز را دارد و هم آسمان شهر در این نقطه دیدنی است این حسن بزرگ را دارد که توجه جهانی به باغ‌های شیراز جلب شود و یونسکو برای حفظ آن‌ها تسهیلاتی در اختیار متولیان شهر قرار دهد.

از سویی این موزه تبدیل به منظری جذاب برای جلب گردشگران می شود. لذا این پروژه به تنهایی مختص موزه نیست و جایگاه شیراز را ارتقا می دهد. البته تاکنون درک مشخصی از این پروژه میان مدیریت شهری وجود نداشته و حتی معتقد بودند این پروژه باید به نقاط کمتربرخوردار و توسعه یافته شهر منتقل شود، اما برای طراحی پروژه‌ای با این شکل و منظر ، پهنه اصلی شهر نیاز به ۴ سالن تئاتر با استاندارد بسیار بالا، پردیس‌های سینمایی درجه یک دارد، نزدیک ۲۰ گالری بین المللی نیاز است و در کنار آن هتل های استاندارد مورد توجه است، آیا این امکانات در شیراز وجود دارد؟

لذا این پروژه برای این طراحی می شود که منجر به ارتقا جایگاه شهر شیراز شود. در شیراز برای نمونه یک موزه استاندارد نداریم؛ لذا از آنجا که این نخستین موزه ای‌ است که در شیراز با این شیوه ساخته می شود نمی توان آن‌را در نقطه‌ای مکان یابی کرد که کمتربرخوردار است. به هر روی امیدواریم این پروژه با همراهی و نظرگاه توسعه ای شهردار شیراز به زودی مورد موافقت قرار گیرد تا به نتایج دلخواه برسیم.

 وقتی آلتو این پروژه را برای ایران تعریف می کند، در واقع دارد برای فضا و تاریخ ایران طراحی می کند. این معیاری به ما می‌دهد که بتوانیم راهی در معماری باز کنیم.

من همیشه درصدد بودم که این کار را انجام دهم، لذا از بهار ۱۳۸۷ بر لزوم ایجاد موزه هنرهای مدرن شیراز دوباره تاکید کردیم. این امر فراهم نشد تا اینکه در پروژه‌ای با عنوان «تخت زر» پیشنهاد این طرح داده شد. با رایزنی‌های انجام گرفته در خردادماه ۹۳ در حوزه هنری فارس در جریان برپایی نمایشگاه معماری و هنر فنلاند با حضور سفیر این کشور پروژه مطرح شد که مورد استقبال قرار گرفت و پس از آن به شدت از سوی وزارت‌خارجه این کشور پیگیری شد و وزیر خارجه این کشور به خاطر این پروژه شهریورماه ۹۳ به فاصله کمی به شیراز سفر کرد.

در مکاتباتی که با بنیاد آلوار آلتو انجام گرفت تصمیم بر این شد که پروژه بازتعریف شود و بر اساس مکاتبه بنیاد آلتو مجوز بازتعریف و مکان یابی جدید این موزه صادر شد. در این بین تاکید شد که روند بازتعریف و احیا پروژه باید با مشارکت یک تیم فنلاندی از انجمن ملی معماران این کشور انجام شود و استانداردهای آن ارزیابی شود. از سویی، اسکچ ها، نقشه ها و ماکت هایی که ارزشی افزون بر ۳ میلیون دلار دارد به ایران آورده شده و در یک گالری در مجاورت این موزه نمایش داده خواهد شد.

*درحال حاضر ماکت موزه کجا نگهداری می شود؟

در موزه و بنیاد آلوار آلتو در هلسینکی فنلاند قرار دارد که متشکل از ۴ ماکت است. البته این پروژه موجب می شود این ماکتها به ایران بازگردانده شوند.

* فنلاندی ها برای سرمایه گذاری در این پروژه ابراز علاقه کرده اند؟

وقتی وزیرخارجه فنلاند به خاطر چنین پروژه ای به شیراز سفر می کند نشان از این دارد که نخستین چراغ سبز را نشان داده است، اما از این سو باید مسیری طی شود تا اهمیت موضوع نزد ما برای آنها مسجل شود. جالب اینجاست که برای ابراز ارادت به این پروژه، وزیرخارجه این کشور یکی از ظرف‌های آلتو را به عنوان هدیه به شیراز آورد و به یادگار در اختیار شهردار قرار داد، درحالیکه این هنرمند بیش از یک‌هزار ظرف طراحی کرده که هریک متفاوت از دیگری است.

ما از همان ابتدا با شهرداری تعامل کردیم. شهرداری نیز اعتقاد داشت که ما باید نخست سرمایه گذار این پروژه را معرفی کنیم تا آنها هم زمین را تامین کنند. درحالیکه از سوی فنلاندی ها هم خواسته شد که زمین این موزه تامین شود تا آنها مقدمات انتقال طرح را انجام دهند.

با وجود آماده بودن شرح خدمات و انجام مراحل اولیه عقد قرارداد این پروژه، اینک ساخت و راه اندازی موزه هنرهای معاصر شیراز در انتظار امضای شهردار است، و دستور شهردار، شیراز را تبدیل به یکی از شهرهای خاص دنیا خواهد کرد.

هزینه ساخت این موزه چقدر است؟

پروژه موزه هنرهای مدرن شیراز به لحاظ جنس ساختمان ارزان تمام می شود. اما نسبت به سال ۱۹۶۹ تاکنون با تغییر تجهیزات، امکانات، محیط و … آنچه تخمین زده می شود مبلغی افزون بر ۱۰۰میلیارد تومان است.

اکنون هم با چندین سرمایه گذار وارد مذاکره شدیم و آنها هم ابراز تمایل به مشارکت در ساخت آن دارند، کما اینکه در مشهد و شیراز هم در حال سرمایه گذاری هستند. این پروژه به واسطه ملی بودن آن  در تهران معاونت هنری وزارت ارشاد هم در حال پیگیری است تا با حضور سفیر فنلاند، نمایندگان ارشاد، مسکن و شهرسازی و حضور مقامات ارشد استان امور اداری-فرهنگی پروژه انجام گیرد.

*نمونه آثار آلتو با مختصات موزه در کدامیک از شهرهای معتبر جهان قرار دارد؟

آلتو در فنلاند دو موزه اصلی را طراحی کرده که موزه ملی و موزه شخصی‌اش از آن جمله است. یک ویلای بسیار معروف دارد که به نام «ویلا مایرا» شناخته می شود که این از آن دسته ابنیه‌ای است که وقتی می خواهیم شاخصه های مدرنیته و حتی پست مدرنیته را مطرح کنیم به آن ارجاع می دهیم. پروژه‌های آلتو از شمال آفریقا تا سراسر اروپا دیده می شوند.

* ویژگی معماری موزه هنرهای مدرن شیراز در چیست؟

زمانی که مدرنیته در اوج است و ادعای معماری بین المللی دارد، این یک معماری کنتکست یا بسترمحور است، یعنی فقط برای شیراز طراحی شده و به متریال این شهر احترام می گذارد. این پروژه لکه ای بر شهر شیراز نیست، بلکه می خواهد جزیی از آن باشد. حتی اگر این پروژه در کوه ساخته شود.

موزه هنرهای معاصر

با پذیرش اینکه آلتو از بین رفته این پروژه از زمان و مکان جدا می شود و در زمان کنونی قرار می گیرد، پس مانند آنچه عباس کیارستمی در سینما می کند، این پروژه می تواند «طعم گیلاس» معماری ایران باشد. در عین حال که این پروژه متعلق به موزه هنرهای مدرن است و زمانی که طراحی شده آثار اندی وارهول، کانسپچوال آرت و نمونه هایی از این دست طرح نشده بود، لذا  ما در کنار معماران فنلاندی به دنبال آن هستیم که بتوانیم تعریف جدیدی از موزه هنرهای مدرن بدهیم و نگاه خویش را به مدرنیته بیان کنیم. به عبارتی موزه هنرهای معاصر شیراز با بازخوانی مدرنیته از رهگذر مرگ مولف اندیشه ای خلاق را در عصر پست مدرن طرح ریزی می کند.

*نقش شما در این پروژه چگونه تعریف شده است؟

طراح و سرپرست بازتعریف این پروژه هستم. از این مهمتر معماری همیشه با طراحی از سوی معمار تعریف شده است، اما آنچه امروزه مهمتر است این گزاره است که «چگونه یک پروژه را به سرانجام برسانیم» و چگونگی اجرایی شدن آن و مدیریت اندیشه به نتیجه برسد،لذا امروزه خیلی از معمارها در برج عاج نشسته اند و منتظر هستند کارفرمایی از در اتاقشان وارد شود و کاری به آنها ارجاع دهد، درصورتی که خودم تولید می کنم و می توانم نیاز تولید کنم. بله؛ همه می دانستند که ما موزه نیاز نداریم، اما با تعریف این پروژه است که احساس نیاز به موزه دوباره به وجود می آید.

 فرض بگیریم که امروز شهردار شیراز با این پروژه موافقت کند؛ چه مدت زمان نیاز است که این موزه ساخته شود؟

این پروژه تا اینک مانند یک فیلم سینمایی پیش تولید اساسی داشته است. این پیش تولید به گونه ایست که با همه نهادها وارد مذاکره شدیم. مثلا ما با نهاد ائمه جمعه نامه نگاری کردیم و نظر مساعد و مثبت ائمه جمعه استان را کسب کردیم، حتی به طور غیر رسمی با بعضی مراجع دینی هم وارد صحبت شدیم. این پروژه از جایی شروع شد که داعیه حرکت به جلو دارد و آینده نگری انقلاب اسلامی را از بُعد هنری دنبال می کند.

افزون بر همراهی های فرهنگ و ارشاد فارس، بنیاد نخبگان و مرکز اسناد و کتابخانه ملی همراهی شایانی داشته اند و با تمامی دستگاه‌هایی که نیاز است دست به دست یکدیگر دهند تا این پروژه نتیجه دهد وارد مذاکره شده ایم. برای اینکه عامه مردم اهمیت این پروژه را درک کنند باید گفت این پروژه مانند انرژی هسته ای است که از گذشته ها به ما رسیده و باید برای آن جنگید، این هم یک جور احقاق هویت ما در جهان است.

ما نخستین شهری خواهیم بود که به واسطه این طرح، یک پروژه بین المللی را آغاز کرده ایم، چه بهتر که با امضای این پروژه و حمایت های مدیریت شهری برای تبدیل این شهر به عنوان شهری بین المللی در خاورمیانه اقدام شود و با اینکه پایتخت سیاسی نیست تبدیل به پایتختی بین المللی به لحاظ فرهنگی شود.

این پروژه می تواند در مقابل ساخت و سازهای کشورهای حوزه خلیج فارس گونه جدیدی از ساخت و ساز را احیا کند که حتی به کشورها و شهرهای دیگر صادر شود. چرا نباید الگوی شهرهای دیگر شیراز باشد؟ مطمئنا پروژه ای که آغاز آن با حضور وزیرخارجه فنلاند است، کلنگ احداث آن همراه با حضور هیئت دولت این کشور خواهد بود.

*بالاخره این پروژه در چه مدت اجرایی می شود؟

یکسال تا یکسال و نیم مدت زمان طراحی و بازتعریف پروژه است. از سویی نیاز به بررسی مدارک، مطالعه مدارک دیگر، مذاکره با فنلاندی ها، بازدید طرفین و انتقال نمادین ماکتها، اسکچها و نقشه های موزه است. درحالیکه می شود با وجود این ماکتها و اقلام گالری گردانی کرد و با سپردن اینها به موزه های معتبر جهان روی دادن این اتفاق مهم را در شیراز مطرح سازیم.

* با راه اندازی موزه هنرهای مدرن شیراز می توان ادعا کرد که این شهر در ردیف شهرهای بین المللی صاحب موزه قرار دارد؟

با تعریفی که از سوی نهادهای بین المللی چنانچه شهری دارای موزه هنرهای معاصر نباشد در رنکینگ شهرهای فرهنگی بین المللی قرار ندارد.

لذا درست است که شیراز دارای استوانه‌های فرهنگی و ادبی مانند حافظ و سعدی است، اما باید حداقل‌هایی از معاصر بودن را ارایه کنیم که در این فهرست قرار بگیریم. شیراز با راه اندازی این پروژه گنجینه خاصی را شکار می کند.برای تبیین اهمیت این پروژه برای مردمان فرهنگ دوست شیراز و هموطنان عزیز شاید مثالی را در مصاحبه با تلویزیون ملی فنلاند نقل کردم روشن کننده اهمیت موضوع باشد،در جواب خبرنگار تلویزیون ملی فنلاند اهیت پروژه همانند یافتن آخرین تابلو از لئوناردو داوینچی نقاش شهیر ایتالیایی مطرح شد، این پروژه پیچیده و ظریف ترین طراحی آلوار آلتو و وصیت نامه هنری آلتو است که با فضاهای تازه تر ساخته می شود. با وجود این موزه، شیراز نخستین شهر خاورمیانه است که به شکل اختصاصی دارای مکانی برای نمایش هنرمفهومی است.

گالری های این مجموعه برای «لندآرت» و «استریت آرت» طراحی خواهد شد. این موزه به خاطر اهمیتی که دارد می تواند با حراجی های معتبری مانند کریستیز یا خواهرخواندگی با بسیاری از موزه ها مانند لوور پاریس ارتباط بگیرد.

*در مدتی که این پروژه را پیگیری می کنید؛ از سوی دیگر شهرها از جمله حاشیه های خلیج فارس پیشنهادی برای انتقال این موزه به آنجا دریافت داشته اید؟

بارها پیشنهاد این موضوع شده است، اما چون متعلق به این خاک هستم در قبال پیشنهاد ساخت این موزه در شهرهای همجوار هم مقاومت کردم. خوشبختانه پس از یکسال و نیم با تعیین شرح خدمات فقط مانده است که شهردار شیراز با درایتی که دارد اراده این تحول را به زیرمجموعه های خود انتقال دهد تا شهر ما الگوی سیمای شهری دیگر نقاط باشد. مکتب شیراز باید بار دیگر احیا شود و خود را نشان دهد.

در انتها لازم می دانم به چند نکته اشاره کنم، شیراز به واسطه اینکه دروازه تجاری جنوب ایران به آبهای نیلگون خلیج فارس بوده همیشه با چشمان باز، تغییرات را رصد کرده و منشا تغییرات و تحولات فرهنگی بوده و خواهد بود. این پروژه می تواند در کنار بلند آوازگانی همچون حافظ و سعدی شیراز را در عرصه هنرهای تجسمی و فرهنگ بصری و دیداری به جایگاه رفیعی برساند.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=26334

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 27در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۲۷
  1. خبر بسیار خوبی است. انشاالله ساخت این موزه با همت و حمایت مسئولین و جلوگیری از سنگ اندازی بدخواهان پایتخت فرهنگی ایران، هرچه زودتر آغاز شده و شیراز به جایگاه اصلی خود که همانا پایتخت فرهنگی ایران و خاورمیانه است برسد. به امید کوتاه شدن دست بدخواهان، حسودان و تنگ نظران از شیراز عزیز.

  2. با اجرای این موزه و پروژه باغ موزه مشاهیر حافظیه فرهنگ شیراز به رخ جهانیان کشیده خواهد شد .

  3. خیلی خوشحال کننده هست و مایه ی افتخار. لطفا پیگیری های بعدی این پروژه رو هم انجام بدید و نظر آقای پاکفطرت رو در مورد امضای این پروژه و حمایت های شهرداری از اون جویا شوید.باتشکر

  4. امیدوارم شهردار محترم به این پروژه به عنوان پروژه ای همطراز مترو و پل ولیعصر(عج) و … نگاه کنند ایهمیت این طرح به مراتب در جایگاه پروژه های بزرگ عمرانی شهرمون قرار میگیره و برگ زرین دیگری میتونه باشه در کارنامه موفق اقای پاک فطرت- باید توجه داشت که این موزه باعث درآمد پایدار برای شهرما مجموعه شهرداری و حوزه هنری فارس میشه باعث رونق گردشگری میشه و باید توجه کرد که هویت فرهنگی شیراز باعث بازیابی و زنده نگه داشتن شکوه تاریخیش میشه امیدوارم این خبر خوب هرچه زودتر همه شیرازی ها و ایرانی هارو شاد کنه

  5. روز و شب دعا می‌کنیم این طرح عملی‌ و اجرایی بشه. حرف و سخن آسان و شیرین است اما واقعا اجرایی میشه؟؟ چنین موزه‌ای نیاز فوری شیراز است و نباید یک روز به تأخیر بیفته. باید دید آقای پاک فطرت هم چنین اعتقاد و عزمی داره یا طرح میره لای پوشه و توی کمد بایگانی.!

  6. ای جاااانم، چه خبر خوبی، آقا من از الان دارم اشک شوق میریزم، نیاز به موزه ای با استانداردهای بین المللی واقعأ حس میشد ولی این طرح آلتو گام بسیار بلندتری از توقعات من نوعی بود، امید که زودتر اجرایی بشه و پرچم شهر زیبامون رو بیشتر بالا ببره، بازم دمتون گرم بچه های شیراز ۱۴۰۰، دلمونو خوش کردین

  7. این موضوع رو می شه به عنوان یه مطالبه از شهردار شیراز خواست. من به شخصه هر گونه طرحی رو در این زمینه حمایت فکری و معنوی می کنم.

  8. دوستمون خیای خوشحال تشریف دارن، بابا یک زیرگذر ساختش تو این شهر ۲۰ ماه طول میکشه شما ۱۹۶۹ رو بگیر بعلاوه ۷۰-۸۰ بکن شاید تونستی یک کارایی بکنی، البته بعد از افتتاح طرح مشابه در سایر شهرهای ایران طوریکه موزه شما بتونه رتبه ۲۵ رو بین کلانشهرهای آن روز ایران بدست بیاره.

    • دوست عزیز اگه مسئولین بخوان و با انصاف باشن میشه پروژه همون یکسال و نیم که آقای مهندس گفتن تموم بشه.
      همین برج میلاد تهران “مثلا افتتاح شده اما واقعا حتی نصف اون مواردی هم که تو طراحی پیش بینی شده هنوز که هنوز کامل نشده. فقط ستون بردن بالا. اینی که قرار بود نماد ایران بشه :/ اینه وضعیتش.
      بحث سر خواستن است نه توانایی.
      نه اینکه تو این شهر میانگین زمانی ساخت یه سازه چقدره،
      بحث سر اینه که یه چند نفر که حسابی باید عاشق باشن (ترجیحا مجنون باشن) تصمیم بگیرن این کار رو انجام بدن. اون وقت میشه امید داشت که این کار هرچند سخت و احتمالا پردست انداز اما به سرانجام خواهد رسید.
      بعدشم این اثر از نظر معمارش که آقای آلوار آلتو هستن به تنهایی فقط خود اسم طراحش و اینکه این جزو اخرین اثرهای وی است که نصفه رها شده می تونه قدرت تبلیغاتی باشه. خود کشور فنلاند روی این پروژه می تونه تبلیغات کنه.
      پس حتی میشه گفت زمان اتمام ساخت این موزه براش اونقدرا هم جای نگرانی نیست و نگرانی شما برای اینکه جایگاه این موزه بین موزه های آینده ایران چه جایگاهی خواهد داشت بی مورده. این اثر اگر فقط درست خود سازه معماریش اجرا بشه. سازه منحصر به فردی در ایران و جهان خواهد بود. معمارش یک معمار خاص و معروفه و حتی اومده باز هم طرحش رو با ویژگی های خود شهر شیراز عجین کرده. همه این موارد باعث میشه فارغ از زمان، این اثر منحصر به فرد خود شهر شیراز باشه و نه شهر دیگه و بتونه ماندگار بشه. (البته درصورتی که درست اجرا بشه مثل برج میلاد نصفه نیمه نخوان سر و تهشو هم بیارن)
      طرح مشابه هم نداره. چون این طرح وابسته به المان های”مکان شیراز طراحی شده و حتی اگه شهرهای دیگه بیان بر فرض طرح های کپی بزنن(فارغ از اینکه قوانین خودمون هیچی فنلاندی ها نمیذارن اثر معمار معروفشون کپی شه بدون اجازشون)، این طرح در مکان دیگه زیبایی و معنای اصلیش رو نخواهد داشت. *به همین دلیل شاید اینکه دارن سایتی که طراح برای اون طراحی انجام داده را جابه جا می کنن کمی نگرانی ایجاد کنه اما در متن آقای مهندس گفتن که روی این سایت جدید مطالعات انجام دادن و بادقت به مفهوم طرح داره انتخاب میشه که امیدواریم موفق باشن.

      • خوشحالم که هنوز میبینم دوستان امیدوار وجود دارند و با حساسیت از فکرشان دفاع میکنند. شما دنبال کنید شاید اینبار خلف وعده نشه. این همه پروژه هرجای دنیا داره ساخته میشه ولی لازم نیست حتما عاشق باشن.هرچند کارنامه ما در این سایت نشان داده که همیشه حمایت کردیم و میکنیم اما متاسفانه تجربه ۱۰-۱۵ ساله من میگه امثال این طرح ها تبلیغاتی و با اهدافی مشخص هست و طرفداراشون هم خودشون رو کم و بیش نشان میدن . از این سایت های دلسوز هم استفاده میکنن که افکار عمومی را همراه کنن بعد هم به اهداف خودشون و نزدیکانشان که رسیدند همه چیز و رها کنن و برن!! و گرنه فلاند بیاد در شیراز طرح بریزه کمی خارج از دایره واقعیت هست، بهتره جایگاه شهرمون رو بریم در واقعیت ببینیم نه در خیالات و تاریخ! درضمن آقای مهندس رو از کجا میشناسین؟

      • ر.ا.ش عزیز
        راستش درست می فرمایید من فقط امیدوارم.
        والا چی میشه گفت
        می دونم چی میخواهید بگید انقدر سابقه خرابه که هرکی فقط چند تا از این پروژه ها که چه سرانجام و روندی داشتن و یا به قول شما “این طرح ها تبلیغاتی و با اهدافی مشخص هست” رو بدونه
        دیگه براش این خبرا پشیزی نمی ارزه…..این خبرها فقط یه سری جمله های قشنگ قشنگ ان که یه مدت “افکار عمومی را همراه کنن بعد هم به اهداف خودشون و نزدیکانشان که رسیدند همه چیز و رها کنن و برن!”
        قبول دارم.
        ولی خب چیکار میشه کرد؟
        و حق با شماست که میگید “این همه پروژه هرجای دنیا داره ساخته میشه ولی لازم نیست حتما عاشق باشن”
        ولی تو ایران، با این شرایط، فکر کنم تنها راه حلی که یه پروژه انجام بشه و یا هرکاری درست بره جلو و رها نشه! اینه که باید فعلا یه سری افراد عاشق دست به کار بشن و بیان تو کار. :/

        من فقط دلم نمیخواد این روند داغون ادامه اشته باشه.
        وگرنه من خودمم تو ناامیدی از این پروژه ها و خبرها فکرکنم میتونم دست کمی از شما نداشته باشم. 🙂

      • یک نکته هممون همینو میگیم “قبول دارم اما خب چکار میشه کرد“
        یه راه حل حداقل طرفداری بیهوده نکنیم و آب به آسیاب بعضی سواستفاده کنندگان نریزیم. بذار این آقای مهندس طرحشو بسازه بعد تعریف و تمجید کنید.
        مثل صدها طرح دیگه، یادمه یه شرکت مواد غذایی بود مشهور اما حالا مشکلاتی داشت یا هر دلیل دیگه اومد گفت میخواییم استادیوم بسازیم و تیم داری کنیم و …. دوستان در این سایت باید بیاد داشته باشن .اما نساخت که. از روزنامه و سایت ها استفاده کردن تا به خواسته خودشون برسن حالا میتونه وام کلانی باشه نمیدونم زمین جایی رو می خواستن یا صدتا دلیل دیگه! یه عده رو گذاشتن سرکار خودشون خندیدن. میگم بازم میگم دوستان خوششون بیاد یا نیاد.

  9. اون یه نفری که به همه نظرا منفی داده فازش چیه؟

  10. چه خوب
    شهر من شهر راز شهر عشق و دوستی

  11. آخه واقعا ۱۰۰ میلیارد تومن واسه یه همچین کاری عددی حساب میشه اگر درست درش بیارن ۳ ساله پولشو از توریستها و حراج اثار هنری ایرانی که الان در گالری های دبی انجام میشه در میاره اثار ایرانی در حراجی باعث خواهد شد ثروتمندان خلیج فارس برای خرید به شیراز بیان و حق العمل خوبی هم به شهرداری هم به موزه خواهند داد

  12. خیلی خوشحال شدم امیدوارم هرچه سریع تر ساخته بشه و شورای شهر و شهردار هم توجه لازم رو به این پروژه داشته باشن چون از این به بعد ما باید دیدمان جهانی شدن باشد نه رقابت با دیگر کلان شهر های ایران

  13. درود
    درمورد همچین پروژه های شاخصی،اصلا نباید دید بالا شهر و پایین شهر داشت(که متاسفانه ظاهرا شورا شهر همچین دیدی داره) وبگن باید پایین شهر ساخته بشه که اونجا هم توسعه پیدا کنه،بلکه بایستی در بهترین نقاط شهر از لحاظ توریستی و اب و هوا ساخته شود.

  14. امیدوارم موفق باشید و تو این راه دلسرد نشید.
    لطفا تا انتهای راه برید و هرچند سخت بود دوباره اونو نصفه رها نکنید.
    موفق باشید.

    (یه نمایشگاه کتاب تو تهران میخواستن بزنن، دیگه از دستم در رفته چند سال منتظر بودم. تازه امسال(یعنی ۹۵) اگه خدا بخواد دیگه باید افتتاحش کنن.
    امیدوارم این پروژه شیراز دیگه انقدر طول نکشه و قاطی بازی های بین مسئولین نشه که مردم دلسرد و ناامید بشن)

    • کلنگ تونل کوهسار شیراز زودتر از تونل توحید تهران به زمین زده شد اما روزگاره دیگه میبینین حرفش تو شیرازه ساختش جایه دیگه!

  15. راش جان
    در این چند سال تغییرات مهمی در شهر شیراز ایجاد شده و سال اینده نتایج کار مشخص خواهد شد .
    تا خرداد ماه ۹۵ تقاطع تخت جمشید و پارک ۵۸۰ هکتاری دراک افتتاح خواهند شد . تا شهریور ماه ۹۵ پل میدان معلم و پارک چمران افتتاح خواهند شد . تا اسفند ماه ۹۵ ورزشگاه پارس و خط اول مترو بصورت کامل و پل کابلی ولیعصر افتتاح خواهند شد و ……
    از سرمایه گذار بخش خصوصی باید حمایت بشه و اجرای موزه توسط بخش خصوصی زودتر به نتیجه خواهد رسید چون پروژه لنگ مسائل مالی نخواهد شد .
    مقایسه پروژه در تهران با پروژه در شیراز صحیح نیست چون بودجه تهران با هیچ شهری قابل مقایسه نیست .

    • میگم امیر م چندسال هست اینجا وعده افتتاح استادیوم میانرود رو میدی؟؟ بس کن برادر من .فکر کنم از ۸۶ وعده اش رو خود منم میدادم اما دیگه سال ۹۰ منم ولش کردم اما تو هنوز هم امیدواری به این سازه که ساخته بشه!! خسته نباشی، پیر شدیم رفت.

    • والا در رابطه با جمله “مقایسه پروژه در تهران با پروژه در شیراز صحیح نیست چون بودجه تهران با هیچ شهری قابل مقایسه نیست .”
      مقایسه کردم چون اصلا بحث بودجه نیست….
      بحث سر اینه که “میخوان بسازن یا نه. پروژهایی که مثال زدمو “نمیخوان بسازن یا بعضا تمومش کنن.
      بودجه هست خیلی هم هست درست مصرف نمی کنن. تو هر سازمان و مکانی. جدی میگم.

      اگه بخوایم از نظر بودجه ای مقایسه کنیم که دیگه اوضاع خیلی بد میشه!!! میگم برج میلاد تهران، چیزی که می خواستن نماد کشورش کنن هنوووووووز کامل نیست و بهانشون هم اینه که میگن بودجه نیست. (تهران و بودجه نبودن معنی داره؟)
      این طوری که شهرهای دیگه و طرح هایی مثل موزه اینا که دیگه کلا کلاهشون پس معرکه است و امیدی به حتی شروع ساختشون هم نیست که. :/
      بحث سر خواستن به ساخته.
      (اینکه زمان کدوم مسئول باشه، به اسم کی تموم بشه، کی ربانشو ببره و از همه مهم تر چه زمانی تموم شه؛ باید یه زمانی تموم شه که نزدیک انتخاباتی چیزی باشه که بشه باهاش تبلیغ کرد، زودتر تموم شه فایده نداره مردم یادشون رفته:/ )
      خلاصه انقدر این جور پارامترها میاد وسط که دیگه کلا پروژه ها پر.
      برای همین گفتم “امیدوارم این پروژه شیراز دیگه انقدر طول نکشه و قاطی بازی های بین مسئولین نشه که مردم دلسرد و ناامید بشن”

  16. سلام به همخ دوستان بنده نطنج هستم و پیگیر موزه هندهای معاصر شیراز هستم،ازدوستان عزیزی که حمایت میکنند بسیار سپاس گذارم امیدوارم که با همراهی شما و تبدیل این داستان به یه کمپین و یه خواست اجتماعی شهردار به درک اهمیت پروژه برسن و پروژه به مرحله اجرایی برسه ،یه خواهش هم از دوستان شیراز ۱۴۰۰ دارم ،خواهش دارم حمایتمون کنین ارادتمند همه دوستان.
    نطنج
    طراح و مسءول باز طراحی پروژه موزه هنرهای معاصر شیراز

    • درود بر شما، بی تردید پیگیری شما و اطلاع رسانی از طرف رسانه ها سهم مهمی در به ثمر نشستن این طرح مهم دارد. متاسفانه تجربه ثابت کرده که یک طرح برای نخستین بار در شیراز پیشنهاد داده می شه و سپس در دیگر شهرها پیگیری اجرا میشه، مانند طرح پارک آبی، برج مرکز تجارت جهانی، پارک پرندگان، شهر تمدن ها و … . امیدوارم اینبار این موزه آغازی باشه بر پایان این روند و شروعی برای جهش فرهنگی شهر شیراز.

    • جناب نطنج ما چطور از حسن نیت شما در ارائه و پیگیری این طرح مطمئن بشیم؟؟ خیلیا درخواست ایجاد کمپین دارن از این سایت. اما معمولا این حمایت ها منجر میشه به سودبردن بعضیا از احساسات مردن و تحت فشار گذاشتن دستگاه های ذیربط برای رسیدن به اهداف افتصادی خودشون و اطرافیانشون و نه شهر و بعد از مدتی هم این افراد و طرفداراشون بطور کامل ناپدید میشن.

  17. راش عزیز
    ایندفعه قضیه فرق میکنه و به نظر میاد بودجه ان تامین شده است .

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.