مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری شیراز از تکمیل و بهرهبرداری از ساختمان مرکز داده یا دیتاسنتر شهرداری شیراز در محدوده شهرداری منطقه یک این کلانشهر تا ۱۸ ماه آینده خبرداد. به گزارش شیراز۱۴۰۰، مهندس ناصر شمس در مراسم کلنگزنی مرکز دیتاسنتر شهرداری شیراز که با حضور رئیس شورای اسلامی شهر شیراز همراه بود، اظهار داشت: این دیتاسنتر در نوع خود بزرگترین دیتاسنتر در کلان شهرهای کشور و از مهمترین دیتاسنترهای کشور برای تبادل اطلاعات در جنوب کشور خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه چند سالی است که شهرداری شیراز حرکتهای بزرگی را در راستای شهر هوشمند و توسعه زیرساختهای آن فراهم کرده است افزود: با تکمیل شبکه فیبر نوری شهرداری شیراز و بارگذاری دیتاسنترهای فرعی لزوم احداث چنین دیتاسنتری برای شهر شیراز و شهرداری شیراز، بعنوان یک مرکز مهم استراتژیک برای تبادل دیتا و پالایش فناوری اطلاعات پیشبینی شده است.
مدیرعامل سازمان فاوا شهرداری شیراز با بیان اینکه در کنار این دیتاسنتر ساختمان اداری سازمان فناوری اطلاعات شهرداری شیراز همراه با احداث اتاقهای NOC و SOC و اتاقهای کنترل و مانیتورینگ و نظارت پیشبینی شده است خاطرنشان کرد: در کنار این مجموعه نیز ساخت سالن آمفیتئاتر شهر با امکانات مالتی مدیا به منظور استفاده مردم و شهرداری نیز ساخته میشود.
شمس زیربنای این پروژه را ۵ هزار و ۶۰۰ متر اعلام و بیان کرد: سالنهای نزدیک به ۱۰۰۰ متری برای دیتاسنتر در نظر گرفته شده است و در کنار عملیات عمرانی به طور موازی عملیات فناوری اطلاعات برای تجهیزات پسیو، اکتیو و پروژه شبکه انجام میشود.
وی تصریح کرد: در کنار این پروژه سالن اجتماعات ۱۸۰۰ متری مدرن با امکانات پیشرفته مالتی مدیا و با ظرفیت ۲۵۰ نفر پیشبینی شده که بخشی از رخدادهای فرهنگی شهر در این منطقه فرهنگی را مورد اجرا قرار خواهد داد و مورد استفاده شهرداری و بقیه سازمانهای شهر شیراز خواهد بود.
مدیرعامل سازمان فاوا شهرداری شیراز با بیان اینکه تمامی مجموعههای شهر چه زیرمجموعه شهرداری و چه غیر شهرداری با راهاندازی این مرکز دیتاسنتر میتوانند بسیاری از خدمات الکترونیکی و نیازمندی های حوزه فناوری اطلاعات خود را بهتر ارائه دهند عنوان کرد: عملیات الکترونیکی مانند صدور پروانههای ساختمانی، تمامی پروسههای شهرداری الکترونیکی و واگذاری خدمات شهرداری و برونسپاری به دفاتر پیشخوان یک زیرساخت مرکزی برای فناوری اطلاعات نیاز دارد و این مرکز پشتیبان سختافزاری و نرمافزاری تمامی فعالیتهای یک شهر هوشمند را فراهم میکند.
شمس افزود: علاوه بر این تعامل بین دستگاههای خدمترسان مانند آب، برق، گاز، تلفن، تأمین اجتماعی و غیره همه از محل این دیتاسنتر پشتیبانی میشود و این مرکز درواقع مغز فناوری اطلاعات شهر شیراز و نه تنها شهرداری شیراز خواهد بود.
وی با اشاره به حساسیت و اهمیت این پروژه زمان طراحی آن را نزدیک به ۱۲ماه بیان کرد و گفت: با برنامهریزی در جدول فشرده ۱۸ماهه این پروژه به بهرهبرداری میرسد و به طور موازی همزمان با عملیات عمرانی این مرکز، عملیات مربوط به زیرساخت برق، شبکه و تامین و نصب تجهیزات پیشرفته اکتیو و پسیو انجام میشود.
مدیرعامل سازمان فاوا شهرداری شیراز با ابراز امیدواری از اینکه این مرکز ظرف مدت پیشبینی شده ۱۸ ماهه به بهرهبرداری برسد اظهار داشت: برای انتخاب پیمانکارعمرانی این مجموعه از یکی از شرکتهای متخصص با سابقه اجرای پروژه های ملی مشابه در کشور استفاده شده است .
شمس تصریح کرد: بخش طراحیهای اکتیو و پسیو این مجموعه از کارهای مهم وتخصصی است که در مرحله اجرایی توسط کارشناسان ارشد سازمان فناوری اطلاعات شهرداری شیراز با همکاری تعدادی از شرکتهای دانش بنیان با رویکردی فناورانه و منحصر بفرد صورت پذیرفته است.
گفتنی است، در این مراسم قائم مقام و مدیر حراست شهرداری، معاونین برنامه ریزی و شهرسازی، شهردار منطقه یک و … حضور داشتند.
باز این سوال پیش می یاد که چرا شیراز به عنوان شهرهای پایلوت هوشمند انتخاب نشد؟!
چون شیراز صاحب نداره اگه داشت تبریز نمیشد نمونه گردشگری و کسی هم جواب گو نبود کلا همین استدلال رو میشه کرد
رفیق میشه برنامه سینما ها و تئاتر ها ورو به صفحه اصلی اضافه کنید
حتما تلاش میکنیم در هقته اینده این اتفاق بیفته