تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

9

پاسارگاد اولین پایتخت هخامنشیان با ساختار مسکونی

  • کد خبر : 25299
  • 07 بهمن 1394 - 3:45

تحقیقات هیئت باستان‌شناسی ایرانی- فرانسوی در پاسارگاد منجر به مستندسازی گورهای فراهخامنشی شد و شاید بتوان پاسارگاد را اولین پایتخت هخامنشیان دانست که ساختار مسکونی دارد. به گزارش شیراز۱۴۰۰ به نقل از مهر، اخیرا هیئت باستان‌شناسی مشترکی بین فرانسه و ایران در مجموعه پاسارگاد در حال تحقیق و مستندسازی است و در این راستا موفق به کسب نتایجی در حوزه مسکونی بودن دشت پاسارگاد نیز شده‌اند.

سرپرست هیئت باستان‌شناسی مجموعه جهانی پاسارگاد در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مطالعات مشترک هیات فرانسوی و ایرانی در این مجموعه گفت: هدف اصلی در مطالعات هیات مشترک ایران، فرانسه شناخت بهتر محوطه باستانی پاسارگاد و شناسایی حدود محوطه پاسارگاد در دوره هخامنشیان بود.

کورش محمدخانی ادامه داد: در این فصل حدود ۵۰ هکتار از محوطه حفاظت شده به صورت میکروتوپوگرافی برداشت شد که ۲۰ هکتار از قسمت شرقی محوطه در اطراف تل تخت به روش مغناطیس سنجی با استفاده از دستگاه مغناطیس سنج ربیدیوم- سزیوم مورد بررسی قرار گرفته و ساختارهای معماری مدفون بسیاری شناسایی و آشکار شد.

وی با اشاره به اینکه قسمت‌های مختلف بستر رودخانه و قسمت جنوبی محوطه به وسیله روش الکترو مغناطیس برای یافتن حدود باستانی شهر پاسارگاد مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته، بیان کرد: تیم بررسی باستان‌شناسی هیات مشترک همچنین با همکاری بخش باستان‌شناسی پایگاه میراث جهانی پاسارگاد به بررسی‌های باستان‌شناسی در قسمت شمالی محوطه پرداختند.

کاوش در پاسارگاد

کاوش در پاسارگاد

سرپرست هیات باستان‌شناسی مجموعه جهانی پاسارگاد افزود: در این راستا برای به دست آوردن حدود شهر پاسارگاد در قسمت شرقی از روش الکترومغناطیس استفاده شد که در این فصل مطالعات پیرامون این موضوع ناتمام ماند.

وی افزود: علاوه بر این در این فصل نسبت به برداشت میکروتوپوگرافی در محوطه پاسارگاد اقدام شد که دیوارهای بسیاری برداشت و نقشه توپوگرافی تکمیل شد.

محمدخانی با اشاره به اینکه این برداشت‌ها در وسعتی حدود ۵۰ هکتار انجام شد، گفت: در فصل آینده نقشه‌های توپوگرافی تکمیل خواهد شد و علاوه بر این نقشه باستان‌شناسی دشت پاسارگاد به دست آمد.

مستندسازی گورهای فراهخامنشی

وی با اشاره به اقدامات در شمال پاسارگاد افزود: در این راستا قسمتی از این منطقه نیز بررسی و گورهای فراهخامنشی نیز مستند شد.

سرپرست هیات باستان‌شناسی مجموعه جهانی پاسارگاد در خصوص گورهای فراهخامنشی بیان کرد: در حال حاضر این گور‌ها مستندسازی شد و در فصل آینده مطالعات پیرامون این گور‌ها و به دست آمدن اطلاعات مبنی بر اینکه مربوط به چه زمان‌هایی است انجام می‌شود.

محمدخانی در خصوص یکی از مهم‌ترین نتایج به دست آمده در این فصل از مطالعات بیان کرد: در گذشته فقط در سیستان و بلوچستان ساختار مسکونی از هخامنشی به دست آمده بود اما در حال حاضر با نتایجی که به دست آمد این احتمال وجود دارد که پاسارگاد نیز از جمله شهرهای هخامنشی است که ساختار مسکونی داشته است.

وی تاکید کرد: بر این اساس شاید بتوان اعلام کرد که پاسارگاد اولین پایتخت هخامنشیان است که ساختار مسکونی داشته است.

مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: ایران یک تفاهمنامه پنج ساله با این هیئت فرانسوی به منظور انجام مطالعات در مورد پاسارگاد دارد.

کاوش در پاسارگاد

کاوش در پاسارگاد

حمید فدایی افزود: در این راستا فصل جدید مطالعات با حضور این هیات از یک ماه قبل در مجموعه جهانی پاسارگاد آغاز شده که عمدتا نیز در حوزه باستان‌شناسی بوده است.

وی ادامه داد: این مطالعات با اندازه گیری ژئوفیزیک در منطقه بوده که نتایج خوبی نیز به دست آمده است.

فدایی هدف از انجام این مطالعات را پی بردن به رمز و رازهای این مجموعه عنوان کرد و گفت: با وجود اینکه مطالعات گسترده‌ای در خصوص مجموعه جهانی پاسارگاد انجام شده اما همچنان رازهایی از آن ناگشوده باقی مانده است.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=25299

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 2در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۲
  1. ادمین های محترم این نظر من در ارتباط با مطلب نیست و درصورت تمایل انتشار ندهید.
    چند روز بود به سایت سر می زدم و میدیدم که به روز آوری نشده است این در حالی بود که مطالب جدید در تلگرام به روز می شدند و متوجه شدم سایت مشکل دارد و ستون آخرین مطالب در صفحه اول به روز نیست.
    نظر دیگر من در ارتباط با همین قسمت نظر خواهی است که من در حال حاظر که در حال تایپ کردن هستم به سختی نوشته های خودم رو می توانم بخوانم.امکان اصلاح رنگ نوشتن به سادگی در طراحی سایت قابل انجام است.لطفا در صورت امکان اصلاح فرمائید.
    و نهایتا اینکه بارها و بارها به جهت حمایت از این سایت بسیار خوب می خواستم نظرات دیگر ببندگان را مثبت و منفی بدهم اما انگار این دکمه های مثبت و منفی را باید چندین باز کلیک کنیم تا شاید نظر مثبت ثبت شود.
    و موردی که الان به خاطرم رسید اینکه گاها و غالبا بعد از درج نظر و کد کپچا و فشردن دکمه ارسال نظر با خطا در ارسال مواجه می شوم به همین علت با آشنایی که با این سایت دارم نظرات خودم را کپی می کنم که نکند آنهایی را که نوشته ام از دست ندهم.
    اگر این ایرادات برطرف بشود بسیار موجب رضایت ببندگان سایت خوبتان می شود.

    • درود حمید عزیز وسپاس بابت توجه و نکته بینی شما.
      مشکل نخست که اشاره کردید بدلیل انتقال سایت به حالت آفلاین و استفاده از کش بود که اگر هاست شیراز۱۴۰۰ دچار مشکل بشه، از اون استفاده کنه که الان این مشکل رفع شده.

      در رابطه با قسمت نظرخواهی ورنگ نوشته ها تلاش میکنیم بزودی این موضوع رو حل کنیم. درباره رای + و – نیز با یک بار کلیک رای شما محاسبه خواهدشد هرچند ممکنه گاهی همان موقع ثبت و نمایش داده نشه. درباره کد کپچاهم بررسی خواهیم کرد که این اشکال از کجا هست.

      بازهم از شما و سایر دوستان عزیز بابت توجهی که به سایت و مشکلات اون دارید سپاسگذاریم 🙂

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.