دانشمندان کشورمان در دانشگاه شیراز با طراحی و ساخت متمرکز کننده ی نوری به جمع معدود دارندگان دانش و فناوری فوق پیشرفته نامرئی سازی پیوستند. به گزارش شیراز۱۴۰۰ به نقل از خبرگزاری صدا و سیما ، محمدمهدی صادقی، دانشجوی دکترای بخش فیزیک دانشکده ی علوم دانشگاه شیراز در رساله دکتری خود موفق شد بحثی جدید در مشددهای فابری – پرو مطرح کند که نتیجه آن چاپ مقاله ای علمی در مجله Scientific Reports از زیرشاخه های Nature و در نهایت ساخت متمرکزکننده نوری شد که تا پیش از آن دسترسی به این دانش و فناوری دور از ذهن بود.
دکتر محمد مهدی صادقی در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: تا پیش از این نامرئی سازی به صورت تئوری مطرح بود اما از سال ۲۰۱۰ میلادی اولین تولیدات در برخی از کشورهای پیشرفته دنیا محقق شد و از سه سال پیش طرح ساخت متمرکز کننده نوری به عنوان یکی از زیر شاخه های اپتیک ترکیبی برای نامرئی سازی به عنوان رساله دکتری انتخاب شد.
این دانشمند جوان کشورمان افزود: برای طراحی و مدل سازی این طرح در شرایط تحریم علمی کشور مجبور به طراحی نرم افزار های شبیه سازی بومی شدیم و در نهایت با دستیابی به این دانش نتیجه این تولید علمی به صورت دو مقاله علمی در مجله Scientific Reports چاپ شد که در نوع خود در حوزه نامرئی سازی و متمرکزکننده های نوری بی نظیر است.
پروفسور حمید نادگران استاد راهنمای این طرح علمی هم یادآور شد: تئوری نامرئی سازی در دانشگاههای پیشتاز دنیا اثبات شده است اما تلاش دانشمندان دستیابی به زیر شاخه های این دانش جدید است و در این طرح مبحثی جدید در حوزه متمرکز کننده های نوری که منجر به گرم شدن شیء نمی شود مطرح شد و ساخت آن که نیازمند امکانات آزمایشگاهی فوق پیشرفته بود با همکاری دانشگاه شانگهای چین صورت گرفت.
یکی از مباحث مهم و کاربردی حوزهی فیزیک اپتیک و لیزر یا فوتونیک، اپتیک تبدیلی است که از اپتیک تبدیلی به طور عمده برای نامرئی سازی اجسام و اشیاء استفاده میکنند. کار نامرئی سازی اجسام که cloak نامیده میشود کاربردهای فراوانی دارد و یکی از شاخه های cloak ، استفاده از اپتیک تبدیلی برای ساخت متمرکزکننده های نوری است. این متمرکزکننده ها وسایلی هستند که خود نامرئی اند و باعث میشوند که نورهای تابیده شده در محل آنها انباشته شوند؛ بدون اینکه جذب شده و باعث اتلاف انرژی گردند.
ای ول دانشمندان شیرازی
احسنت به دانشگاه شیراز.این علم بسیار پیشرفته هست
دردود بر دانشمندان سرزمین خدایی ایران
پس چرا تو اخبار خبری از این کار به این بزرگی ندادن ؟!!
اونم از بی خیالی صدا وسیمای فارسه! اخه همش یا دارن برنامه هم ولایتی پر میکنن یا سلام کشاورز یا باد خبرنگاراشو از سر زمین کشاورزی جمع کنی