چهاردهمین نمایشگاه کتاب استان فارس با حضور بیش از ۴۰ ناشر در شیراز گشایش یافت.به گزارش خبرنگار مهر، در آیین گشایش این نمایشگاه که با حضور معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار فارس برگزار شد، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با بیان اینکه فضای مجازی سرانه خواندن را بالا برده، عنوان کرد: گرچه این موضوع سرانه مطالعه را پایین آورده است اما مطالعه ناشی ازخواندن عمیق و غرق شدن در متن و انس گرفتن با کتاب است.
مدیر اجرایی چهاردهمین نمایشگاه کتاب فارس، سهم کتابخوانی را از ضرورت کتاب های درسی دانست و گفت: کتابخانه ها تبدیل به محل دفن کتاب شده است. امروزه از میزان مطالعه عمیق کم شده است. انگار مردم کمتر رمان، داستان بلند و سرونوشت آدم ها را می خوانند و دنبال می کنند. انگار در سرعت روزمره و پراکندگی مطالعه در فضای مجازی فرصت برای همراه شدن با آدم ها در داستان ها کم است. اما کتاب بی گمان به پایان خود نرسیده است.
مریدی افزود: اگرچه بسیاری تلویزیون را به کتاب ترجیح می دهند اما کتاب هنوز یار مهربان است و اگرچه با او نامهربانیم. هنوز برخی داستان و رمان می خوانند و سرنوشت دیگران برایشان مهم است. هنوز کتابخوانان واقعی هستند. نمایشگاه کتاب تنها بازار بزرگ کتاب نیست بلکه محل گردهمایی نویسندگان و فرهنگیان است. سالی یکبار جمع می شویم تا بگوییم هنوز کتاب زنده است.
مدیرکل ارشاد استان عنوان کرد: با هر تفکری که داریم بکوشیم تا بر شمار کتابخوانان بیفزاییم.
در ادامه این آیین معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گزارشی از نمایشگاه امسال ارائه کرد و گفت: نمایشگاهی که تا هشتم آذرماه ادامه دارد حاصل تلاش همکاران ماست که یک هفته گذشته را بی وقفه کار کرده اند.
بهاره شفیعی اظهار کرد: نمایشگاه امسال تفاوت هایی با پارسال دارد و ما امسال اولین استان هستیم که در انتخاب ناشران تاثیرگذار بودیم و تلاش کردیم ناشرانی انتخاب شوند که مردم فارس آنها را به نیکی می شناسند و به خوشنامی در کشور معروف هستند و در حوزه های مختلف بهترین کتاب ها را ارایه می کنند.
وی افزود: افزون بر این امسال بخش بین الملل را داشتیم که ۲۰ نمایندگی از نمایندگی های ناشران جهانی حضور دارند. همچنین از فارس ۴۰ ناشر حضور دارند.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد: امسال سالن ها دسته بندی شده اند.زیرا، آغازین سال زندگی تاثیرگذارترین سال زندگی هستند یکی از سالن ها برای کودکان طراحی شده تا کودکان با کتاب ارتباط داشته باشند و این نمایشگاه برای آنان تبدیل به خاطره ای خوب شود.
وی تفاوت دیگر نمایشگاه امسال را ادغام بخش کتاب های زبان و دانشگاهی در یک سالن ادامه داد: یکی دیگر از برنامه های متفاوت امسال ما برنامه شهرستان ها بود و ۶ شهرستان استان در هر روز نمایشگاه یک برنامه ویژه خواهند داشت و به معرفی فرهنگ ها و خرده فرهنگ های شهرستان خود می پردازند.
در چهاردهمین نمایشگاه بزرگ کتاب فارس ۱۸ برنامه فرهنگی، ۲۰ برنامه ویژه نوجوانان، ۲۲ برنامه هنرهای تجسمی، ۱۳ برنامه تخصصی نقد داستان و همچنین رونمایی کتاب برگزار خواهد شد.
در ادامه این آیین که در سرسرای ملاصدرا نمایشگاه بین المللی شیراز برگزار شد از چهار عنوان کتاب رونمایی شد.
نمایشگاه امسال هم اصلا پر بار نبود باید تصمیم جدی در روند اجرای این گونه نمایشگاه ها بشه در اصلا در شان شهر فرهنگی شیراز نیست
با بیش از ۴۰ ناشر!!!
و جالب اینجاست که مسئولین نمایشگاه هم به هیچ عنوان زیر بار خطاها و سطحی نگریشون نمیرن. که این باعث پسرفت دوره به دوره نمایشگاه ها شده.
کیفیت نمایشگاه که خدایی خیلی پایینه….در ضمن خداییش خیلی زشته نحوه بن دادنشون…۳۰هزار بده ی بن ۴۰ تومنی میدن یا ۴بده تا ی بن ۵۰بدن…اخه مگه ملت مرده ۱۰ تومن اختلاف هستن…
متن خبر مشکل داره توی سایر خبرگزاری ها هم نوشته ۴۰ ناشر…. خیلی عجیبه…در حالی که پارسال بیش از هشتصد ناشر حضور داشتن.اگر ادمین محترم خودشون یه سر برن نمایشگاه میبینن که سالن کودک بیش از این مقدار غرفه و ناشر داره جدای از اینکه بعضی از غرفه ها مشترک با چند ناشر بودن.سالن حافظ هم تمام غرفه هاش تکمیل بود.با توجه به پنج سالنی که فعال بودن میشه گفت متن خبر مشکل داره و خیلی بیشتر از اینها ناشر در نمایشگاه حضور داشت.
البته در اینکه نمایشگاه های کتاب شیراز به عنوان پایتخت فرهنگی اصلا قابل قبول و در خور نیست هیچ شکی نیست و نسبت به سال قبل کاهش یک روزه ی مدت نمایشگاه رو هم داریم و تنها شش روز برگزار میشه که با توجه به روز افتتاحیه که اصولا هیچ چیز سر جای خودش نبود و حتی دستگاه های کارت خوان هم نصب نشده بود میشه گفت تنها پنج روز نمایشگاه دایره
با تشکر از اطلاع رسانی و درج خبر
امین جان لطفا یه گزارش از نمایشگاه و کاستی هاش تهیه کن
محمدجان ما از خبرگزاری مهر نقل خبر کردیم