شهردار شیراز اظهار امیدواری کرد تا پایان سال حداقل یک هزار میلیارد تومان قرارداد سرمایهگذاری بسته شود. به گزارش شیراز۱۴۰۰، علیرضا پاکفطرت امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شیراز اظهار داشت: یکی از مصادیق سرمایهگذاری اوراق مشارکت بوده و از این نظر شهرداری شیراز در کشور اول است و علاوه بر آن سودی که از اوراق مشارکت به تمام شهروندان میرسد بسیار مناسب است و اشتغال زیادی هم ایجاد کرده که این مهم نتیجه زحمت گروه سرمایهگذاری شهرداری است
وی با بیان اینکه کمتر از ۵۰ درصد از بودجه ۲ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومانی شهرداری از مردم اخذ میشود بقیه آن سرمایهگذاری است ادامه داد: سرمایهگذاری تنها معادل مشارکت با یک سرمایهگذار و تعلق درصدی از کار به شهرداری و درصدی به وی نیست بلکه روشهای مختلفی دارد.
شهردار شیراز اضافه کرد: حجم فعالیت تیم سرمایهگذاری شهرداری بسیار سنگین بوده اما باید بهتر شود که بهعنوانمثال یکی از مصادیق سرمایهگذاری اوراق مشارکت است و همین امر بسیار کار سختی است که ابتدا باید زمین آن تولید و مشکلات سند رفع شود که گاه یک سال است ما بر سر دریافت سند یک زمین معطل میشویم.
وی تصریح کرد: بعد از پیدا کردن زمین و سند زدن باید پروژه تعریف شود که گاه نیاز به تغییر کاربری دارد و شهرداری در مورد تغییر کاربریها متهم میشود که نمونه آن را به خاطر دارید که گفتند چرا بخشی از کاربری فضای سبز را به تجاری بدل کردهاید.
وی بیان کرد: تأمین زمین، کنترل سند، تغییر کاربری، طراحی فاز صفر و مهندسی ارزش مراحلی است که باید برای سرمایهگذاری انجام شود.
وی متذکر شد: در سه پروژه پارکینگ با ارزش بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان شهرداری حتی یک ریال هزینه نکرده است که فقط قرار شده زمین را خود سرمایهگذار بیاورد و ما تراکم بدهیم.
پاکفطرت افزود: پروژههای پارکینگ غدیر، حافظ و کاراندیش مشارکتی هستند اما بناشده پیمانکار آن را بسازد تحویل شهرداری دهد و مالکیت و زمین متعلق به شهرداری است و در نهایت تراکم به سرمایهگذار ارائه میشود که در حال حاضر دو مورد آن فعالیت خود را آغاز کردهاند.
شهردار شیراز یادآور شد: پیدا کردن زمین و گذاشتن تراکم بر روی آنگاه حتی بهتر از آن است که ما به سرمایهگذار زمین و پروانه بدهیم و ۶ سال ساخت زمان ببرد و در مراحل ساخت و بهرهبرداری هزاران اختلاف ایجاد شود.
وی با ذکر مثالی در این مورد اظهار داشت: در بحث کارخانه سیمان سرمایهگذار آمد و گفت ۳ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری میکنم و همین مبلغ ذهنیت معاونت سرمایهگذاری را بالا برد اما این سرمایهگذار به دلایلی نامعلوم پایکار نیامد.
پاکفطرت ابراز داشت: مشکل سرمایهگذاری شهرداری نیست بلکه دستگاههای خدماترسان آب و برق و گاز موانع بسیاری برای کار سرمایهگذاران ایجاد میکنند و گاه آن قدر رقمهای مطالبه شده در فعالیت خود را افزایش میدهند که سرمایهگذار از کار خود پشیمان میشود.
این مدیر شهری متذکر شد: در بحث مسائل اقتصادی و سرمایهگذاری و مشارکتها شهرداری جلسات مختلفی را داشته و شاید بیشترین وقت ما بر همین مباحث گذاشته شده است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر پروژههای خوبی تعریفشده و آماده سرمایهگذاری است اما اینکه کدامیک از این موارد تبدیل به قرارداد شود گاه در دایره تأثیر عواملی خارج از کنترل شهرداری قرار میگیرد که فراخوان اعلام میشود اما سرمایهگذار به میدان نمیآید.
وی ادامه داد: در حال حاضر برای چندین پروژه در حال مذاکره با افراد هستیم اما هنوز به نتیجه نهایی نرسیدهایم که از جمله پارک آبی دارد به نتیجه میرسد.
پاکفطرت اضافه کرد: در مورد تلهکابین مطالعات به اتمام رسیده و به دنبال سرمایهگذار هستیم که هزینه حدود ۴۵ میلیارد تومانی این کار از عهده شهرداری خارج است و باید سرمایهگذار وارد کار شود.
دلایل نیامدن سرمایه گذار بخصوص در طرحهای تفریحی و مدرن نامعلوم نیست اتفاقا خیلی هم معلومه…یکیش اینکه باید برای سرمایه گذار جاذبه و آرامش ایجاد کرد تا به شیراز بیاید. هنوز بسیاری حالت نا امنی و وحشت در سرمایه گذاران ایجاد میکنند و از پیشرفت و مدرن شدن شهر هراسانند. آیا توان از پای در آوردن این تفکر را دارید یا باز هم با یک طومار یا زنجیره پنجاه نفره انسانی وا میدهید و عقب نشینی میکنید؟
آقا امین اون سرمایه گذاری ۲.۵میلیارد دلاری به کجا رسید؟
اون مربوط به اتاق بازرگانی هست و جزییاتش اعلام نشده
سرمایه گذار در درجه اول به برگشت سرمایه اش فکر میکنه . او همین که ایران را برای سرمایه گداری انتخاب کرده به اندازه کافی ریسک کرده. نگاهی به سرمایه گذاریهای چند سال گذشته در شیراز از قبیل ساختمانهای آتی ساز – هتل کورش – برجهای باغ فرزانه – ساختمانهای تجارت جهانی – هتل کورش و امثالهم متاسفانه اشتیاق چندانی در سرمایه گذاران جدید بوجود نیاورده.
برخی از سرمایه گذاری های شهرداری بصورت چراغ خاموش در حال انجام است به عنوان مثال در روزنامه خبر امروز (۲۸ آبان) چند آگهی انتخاب سرمایه گذار برای پروژه های تفریحی پارک دراک چاپ شده است
http://www.khabarads.ir/jonoob/Jshau.php?View=17-94.8.28-www.khabarAds.com.jpg
همانطور که قبلا شیراز۱۴۰۰ اشاره کرده ساخت شهر هیجانی مجموعه تفریحی دراک قطعی هست و انجام فراخوان هم به منظور آماده سازی ورود سرمایه گذار و نهایی شدن ساخت اون هست.
آقا امین دلیل اینکه سرمایه گذار کارخانه سیمان پای کار نیامد مشخص نشد ؟ به نظرت آیا برای سرمایه گذاری به استان های دیگر رفت ؟ یا اینکه دلیل دیگه ای داشت؟
پوریا جان از وضعیت این طرح اطلاعی ندارم متاسفانه