معاون اقتصادی شهردار شیراز از برگزاری جشنواره ۱۰۰ پروژه سرمایهگذاری در این شهر خبر داد. به گزارش شیراز۱۴۰۰، رضا خیراندیش امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شیراز اظهار داشت: مقرر شده در قالب جشنواره حداقل ۱۰۰ پروژه و بسته سرمایهگذاری فراخوان شود که اینها علاوه بر ۲۸ پروژه تکلیف شده شورا است و از تمام مناطق، سازمانها و معاونتها تجمیع شده است.
وی در تشریح برخی از پروژههای سرمایهگذاری شهرداری افزود: یکی از پروژههای قدیمی سرمایهگذاری بینالحرمین است که فاز یک آن صددرصد به نتیجه رسیده و فاز دو انجام شده و فاز سوم هم که بیشتر فرهنگی است بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
این مدیر شهری ادامه داد: پروژه مهستان در خیابان انوری یک مجموعه تجاری-پارکینگ است و ۷۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و یکی از مشکلات ما در این پروژه برق و تأسیسات جانبی و اشتراک آب است که تعداد واحدهای سهم شهرداری ۲۱ واحد تجاری و ۵۰۰ واحد پارکینگ عمومی است و در پایان سال چند واحد تجاری به اجاره میرود تا علیرغم عدم اتمام کار، مجموعه رونق پیدا کند و سال آینده افتتاح شود.
معاون شهردار شیراز اضافه کرد: یکی از پروژههایی که مشکلات زیادی داشته اما در چند ماه اخیر بر روی ریل قرارگرفته و حدود ۲۰ درصد پیشرفت دارد مجتمع تجاری-اداری- درمانی مریم است که یک مرکز درمانی-تجاری با زیربنای بیش از ۵ هزار متر است.
به گفته وی، مجتمع پارکینگ-تجاری هلالاحمر با پیشرفت فیزیکی ۸۳.۹ درصد تعداد ۱۳ واحد تجاری در دست اقدام است که پارکینگهای آن سهم شهرداری بوده و واحدهای تجاری آن به واحد فروش اعلام شده است.
خیراندیش خاطرنشان کرد: مجتمع پارکینگ-تجاری-ورزشی در خیابان زند با یکهزار و ۸۶ متر زمین و ۱۲ هزار و ۹۰۲ متر زیربنا، ۳۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی بیان کرد: پنج طبقه مجتمع پارکینگ-تجاری نگین سهم شهرداری است و مجتمع پارکینگ-تجاری بیتالمقدس با ۲۵ هزار متر زیربنا حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ۳ هزار و ۹۰۰ متر زمین آن است که سرعت پیشرفت خوبی دارد.
خیراندیش ابراز داشت: تجاری-اداری بهشت با یکهزار متر زمین و بیش از ۴ هزار متر زیربنا مشکلات زیادی داشت اما سرعت پروژه مناسب شده و بیش از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که سهم شهرداری از آن دو واحد تجاری و شش واحد اداری است.
وی تصریح کرد: از پروژههای جدیدی که در سال ۹۳ انعقاد قرارداد شده یکی فردوس شهید دوران با ۴.۲ هکتار زمین و ۱۳۷ هزار متر مربع زیربنا است که مبلغ قرارداد آن بیش از ۲۱۳ میلیارد تومان است و بعد از ۶ ماه که از انعقاد قرار میگذرد باید طرح ارائهشده و کار آغاز شود که تجهیز کارگاه انجامشده و با توجه به آزمایش ژئوتکنیک، تجدید طراحی شده و ظرف یکی دو ماه آتی عملیات اجرایی آغاز میشود.
این مدیر شهری یادآور شد: سه پروژه پارکینگ طبقاتی کاراندیش، حافظ و غدیر که به صورت قرارداد اجرایی هستند و معادل آن از طریق تهاتر با زمین و عوارض پیشبینیشده است در مرحله طراحی هستند و تجهیز کارگاه کردهاند.
خیراندیش متذکر شد: برخی پروژهها نیز تکلیف بودجهای شهرداری هستند و بستههای سرمایهگذاری آن آمادهشده و سیاست شهرداری این است که از طریق کارگزاران سرمایهگذار بیاید و پروژه را ببینند و بر اساس نظر آنها طراحی و بعد فراخوان اعلام شود که این روش در جذب سرمایهگذار موفقتر است تا روشی که روند طراحی بهطور کامل مستقل از سرمایهگذاری پیش برود و سرمایهگذاران با بسته ارائهشده بیگانه باشند.
به گفته وی، پروژههای مجتمع مسکونی رشد در انتهای بلوار باهنر جنوبی در حال تجدید فراخوان هستند و سهم شهرداری در آن ۳۰ درصد است ضمن این که مجتمع تجاری-مسکونی کشاورز قبلاً دو بار آگهی شده و در حال تجدید ارزیابی و رایزنی با سرمایهگذار است و سهم شهرداری در آن ۴۷ درصد پیشبینیشده است.
خیراندیش افزود: مجتمع سهراب سپهری حدود ۹ زار و ۶۰۰ متر زمین و ۳۲ هزار و ۸۵۶ مترمربع زیربنا دارد و به سه صورت مسکونی، تجاری و تلفیقی طراحیشده و نسبت سهم شهرداری در این بستهها متفاوت و متوسط آن حدود ۳۰ درصد است.
معاون اقتصادی شهردار شیراز اضافه کرد: مجتمع مسکونی گلستان یک در جاده پیام نور حدود ۱۱ هزار متر زمین و ۳۱ هزار متر زیربنای ساخت دارد و برای آنکه از نظر ارزشی بهصرفه باشد ۳۰۰ متر تجاری برای سرمایهگذاران پیشبینیشده و مجتمع گلستان دو نیز در همین جاده با ۵ هزار متر زمین و ۱۴ هزار متر زیربنا در فهرست قرار دارد که سهم شهرداری در آن ۲۵ درصد است.
خیراندیش با بیان این که در حال حاضر مذاکرات برای عقد قرارداد پارک آبی واقع در بلوار حسینی الهاشمی در جریان است، افزود: برای مجتمع ایستگاهی «احسان» قطار شهری مذاکراتی شده تا در نهایت تفاهمنامههایی منعقد شود، مجتمع ایستگاهی پوربیرک در بلوار عدالت در همین وضعیت قرار دارد و حدود ۵۱ درصد سهم شهرداری است.
وی متذکر شد: برای مجتمع ایستگاهی میرزای شیرازی در ضلع جنوب شرقی تقاطع بصیرت نیز چندین سرمایهگذار آمدهاند که هنوز به نتیجه نرسیده است اما مجتمع ایستگاهی فضلآباد (بوستان) ظرف یک ماه آینده عقد قرارداد میشود.
معاون شهردار شیراز در ادامه گفت: در حال حاضر حدود ۱۲ بسته سرمایهگذاری نیز در دست تدوین است که ظرف یک هفته به کمیسیون سرمایهگذاری شورا اعلام میشود.
هتل ۴۰ طبقه نیایش (فدک) در بلوار چمران، مجتمع ۱۲ طبقه ستارخان، مجتمع تجاری-ورزشی رهبر ماه، مجموعه تجاری-خدماتی نگین شهر، مجتمع تجاری پایانه امیرکبیر، پروژه ۵۰۴ واحدی، مجتمع ایستگاهی میانرود، مجتمع تجاری-اداری مدرس، پردیس طوبی، تجاری بلوار گلستان، مجتمع تجاری ولیعصر، پروژه مسکونی-تجاری قائم (اطلسی)، زیرگذرهای تجاری معاونت حملونقل در این فهرست مورد وی قرار گرفت.
پروژههای تلهکابین و هتل کوه نور، بام شیراز، باباکوهی، هتل ۵۸۰ واحدی، هتل بینالمللی چنار راهدار، مجموعه تفریحی و پارک آبی کوشک میدان از جمله مواردی بود که خیراندیش روند کار از آمادهسازی، مباحث حقوقی، مذاکره با سرمایهگذاران و طراحی بسته و سایر موارد مرتبط با آنها را تشریح کرد.
وی متذکر شد: یکی از دلایلی که سرمایهگذاران به پروژههای هایپرمارکت و هتل فرودگاه تمایل ندارند وقفی بودن زمین آن است که هر طرحی در آن حداقل باید ۲۵ ساله باشد.
خیراندیش در مورد علت کندی روند تدوین بستههای سرمایهگذاری و تکالیف شورا گفت: بسیاری از این موارد مشکل زمین و حقوقی داشتهاند و از سویی با توجه به رکود ساختوساز کار دچار تأخیرهایی شده که تا پایان امسال به یکهزار میلیارد تومان تعهد سرمایهگذاری خواهیم رسید.
رکود اقتصادی عامل تاخیر در تحقق بستههای سرمایهگذاری
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر شیراز در همین زمینه گفت: باید توجه داشت که شرایط اقتصادی متأثر از تحریم یکی از عوامل اصلی سخت بودن جذب سرمایهگذاران است که سرمایهگذاران نمیدانند آینده اقتصاد، قیمت دلار و سایر شاخصهای بازگشت سود چگونه خواهد بود و به همین دلیل در اقدامات خود دست نگاه داشتهاند.
ابراهیم شعرا افزود: شهرداری شیراز در بحث سرمایهگذاری از شهرهای دیگر نهتنها عقبتر نیست بلکه در بسیاری موارد شهرهای دیگر از شهرداری شیراز در مورد جذب سرمایهگذار راهنمایی میخواهند.
وی ادامه داد: امکان ایجاد جاذبههای گردشگری جدید و تعریف پروژههای سرمایهگذاری بهعنوان مقاصد گردشگری وجود دارد و لازم است از بانکها و شرکتهای سرمایهگذاری در این مسیر استفاده کنیم.
شعرا بیان کرد: سرمایهگذاری اینگونه نیست که فراخوان بدهیم و منتظر بمانیم بلکه باید به دنبال سرمایهگذاران برویم و در نمایشگاههای مختلف که در کشور برگزار میشود حضور فعال داشته باشیم که این کار شاید از طریق کارگزاری بهتر انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: از سرمایهگذاریهای مهم قابل اشاره یک سرمایهگذاری در خیابان شهید دوران است که در قالب مجتمع بزرگ مسکونی تجاری فرهنگی احداث میشود و در آن خانههای مسکونی ارزانقیمت برای منطقه کم برخوردار و مغازه و هایپرمارکتهای متعدد و مراکز فرهنگی دیده شده که با مشارکت شهرداری انجام میشود و سهم شهرداری در این پروژه ۲۰ درصد است.
شعرا تصریح کرد: همچنین در سطح شهر تعدادی پارکینگهای بزرگ داریم که از جمله در خیابان زند، انوری، رودکی و چهارراه پارامونت بوده و با احداث آنها مشکل پارک در مرکز شهر تا حد زیادی کاهش مییابد.
وی ابراز داشت: علاوه بر این موارد به دنبال آن هستیم که چند پارک آبی بزرگ با وسایل اسباببازی و تفریحی برای مردم احداث شود.
شعرا افزود: پیشنهاد دادهایم در صورت امکان سرمایهگذاران آزاد که زمین یا مشارکت با شهرداری ندارند برای تسریع کار به معاونت اقتصادی ارجاع شوند تا دچار طولانی شدن مسیر صدور پروانه نشوند.
رئیس کمیسیون برنامهوبودجه شورا نیز در این زمینه گفت: باید تدابیری اندیشیده شود که استقبال سرمایهگذاران افزایش یابد.
زینالعابدین عرب افزود: لازم است این مسئله بررسی شود که آیا پیشنهادهای ارائهشده از جذابیت برخوردار نبوده یا کمپین تبلیغاتی و موارد مرتبط با جذب ضعیف بوده است.
رئیس کمیسیون حملونقل و ترافیک شورا با اظهارنظر در مقوله سرمایهگذاری گفت: در مورد رقمهایی که برای تکلیف سرمایهگذاری تعیینشده ابهام وجود دارد که آیا این رقم منظور تهیه بسته سرمایهگذاری به این میزان است یا میران انعقاد قرارداد و درآمد حاصل از فعالیت سرمایهگذاری را مدنظر دارد.
احمدرضا نقیب زاده افزود: در مشهد رقم فعالیت سرمایهگذاری را بهعنوان درآمد و تعهد سرمایهگذاری اعلام میکنند و مشخص نیست که این ۳ هزار میلیارد تومان که در شیراز تکلیف شده آیا ۳ هزار میلیارد تومان بسته سرمایهگذاری است یا درآمدهای حاصله از سرمایهگذاری را مدنظر دارد که این موضوع باید در شورا تعیین تکلیف شود.
افزایش مخاطب، افزایش سرمایهگذاری را در پی دارد
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورا با تشکر از فعالیت حوزه معاونت اقتصادی شهرداری گفت: در مورد سرمایهگذاری ما فعالیتهای مناسبی نداشتهایم چنانکه پروژه خلیجفارس بینظیر است اما اشباعشده و در رکود به سر میبرد.
محمد حق نگر افزود: در شهری بااینهمه جاذبه ما مخاطب ایجاد نکردهایم و باید قبل از تمام این فعالیتها برای شهر شیراز مخاطب دائمی ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: پروژه جذب مخاطب در شیراز فراموششده و شوراهای صنفی، نظام پزشکی و نظام صنفی و سایر دستگاهها باید در این جذب مخاطب هماهنگ شوند.
این عضو شورا تصریح کرد: تبلیغ، تشویق، برگزاری همایشهای سرمایهگذاری و بسیاری راههای دیگر برای جذب مخاطب وجود دارد و اگر مخاطب به شیراز جذب شود خودبهخود سرمایهگذاران از پروژهها و بستههای سرمایهگذاری استقبال میکنند.
وی خاطرنشان کرد: سه سال است بنا شده همایش بینالمللی با حضور شهرهای مذهبی برپا شود اما کاری برای آن انجام ندادهایم.
جذب سرمایهگذار نیروی عاشق میخواهد
سید محسن معین دیگر عضو شورا بود که در این زمینه اظهارنظر کرد و اظهار داشت: زحمات انجامشده در حوزه سرمایهگذاری قابل کتمان نیست و در شرایط فعلی کار بسیار سختی برای جذب سرمایهگذار وجود دارد که شرایط رکود در کل کشور حاکم است.
وی افزود: جذب سرمایهگذار کار عشق است و با کار روتین اداری محقق نمیشود و باید به دنبال سرمایهگذاران حقوقی و حقیقی رفت و با آنها ارتباط برقرار کرد و ما انتظار داریم از ۳ هزار میلیارد تکلیف سرمایهگذاری حداقل نیمی از آن امسال محقق شود.
معین خاطرنشان کرد: اوراق مشارکت یک نوع سرمایهگذاری است، صدور پروانه هم سرمایهگذاری است اما اوراق مشارکت معاونت و متولی جداگانه دارد و توقعی که شورا دارد این است که ۳ هزار میلیارد تومان قرارداد مشارکتی عقد شود و در این زمینه حتی پروژههای تهاتری هم معادل تکلیف سرمایهگذاری شورا نیست.
به سرمایهگذاران برچسب زده میشود
سید کمال پاکفطرت نیز در این مورد اظهار داشت: روالی که در شهر شیراز وجود دارد این است که ما گاه هر سرمایهگذاری که میآید میخواهیم تمام مشکلات شهرمان را از طریق وی حل کنیم و آنقدر بر وی بار تحمیل میکنیم که فراری میشود.
وی افزود: از سویی هر سرمایهگذاری که وارد شهر میشود به وی برچسب وهابی، بهایی یا کلاهبردار میچسبانیم درحالیکه در هر هزار مورد ممکن است یک مورد هم مشکلی داشته باشد اما نباید اینگونه باشیم که باور کنیم هرکسی توانمند است حتماً مشکلی دارد مگر خلاف آن ثابت شود.
پاکفطرت تصریح کرد: نباید از سرمایهگذاران باجخواهی شود و نباید اینگونه باشد که انتظار داشته باشیم یک پروژه سرمایهگذاری سود بیشتر را نصیب شهرداری کند بلکه باید از درآمدهای جانبی این پروژهها برخوردار شویم.
واقعا اگه این پروژه های تعریف شده و البته دربیشتر موارد در حال اجرا به بهره برداری برسه شیراز به معنای واقعی واجد وصف شهر مدرن خواهد شد…..ان شالله به اون روز می رسیم
مجتمع ایستگاهی میانرود دقیقا چیه؟
آقای شهردار، آقای خیر اندیش چن تا سوال
چرا بسیاری از بستههای سرمایه گذاری در حد حرف و روی کاغذ باقی میمانند و هرگز اجرایی نمیشه؟ عزم و اراده محکم شما کجاست؟
چرا هنوز شهرداری و دیگر نهادها از اینکه سرمایه گذار به سود برسه وحشت دارند و همین عامل فراری دادن خیلی از اونها شده؟
چرا در عمل طرحهای محدود سرمایه گذاری که به اجرا رسیده همه تجاری اداری مسکونی هستند و اثری از پروژههای بزرگ گردشگری و تفریحی نیست؟
شیراز به هتل ، تله کابین، پارک آبی و مکانهای تفریحی مدرن نیاز بیشتری داره تا به مغازه و پاساژ…چرا نتوانستیم سرمایه گذران را در این بخش جذب کنیم و بعد از چند سال هنوز میگوئید برای پارک آبی در حال مذاکره هستیم!!
و کلام آخر اینکه باید برای سرمایه گذار جاذبه و آرامش ایجاد کرد تا به شیراز بیاید. هنوز بسیاری حالت نا امنی و وحشت در سرمایه گذاران ایجاد میکنند و از پیشرفت و مدرن شدن شهر هراسانند. آیا توان از پای در آوردن این تفکر را دارید یا باز هم با یک طومار یا زنجیره پنجاه نفره انسانی وا میدهید و عقب نشینی میکنید؟
شیرازنیازمند اجرای پروژه های بزرگ سرمایه گذاری در بخش گردشگری است تا در رقابت جلب گردشگر از سایر شهرهای رقیب عقب نیفتد. در غیر اینصورت به تدریج در بلند مدت جذابیت شیراز برای گردشگران کاهش می یابد.
سرمایه گذار در درجه اول به برگشت سرمایه اش فکر میکنه . او همین که ایران را برای سرمایه گداری انتخاب کرده به اندازه کافی ریسک کرده. نگاهی به سرمایه گذاریهای چند سال گذشته در شیراز از قبیل ساختمانهای آتی ساز – هتل کورش – برجهای باغ فرزانه – ساختمانهای تجارت جهانی – هتل آسمان و امثالهم متاسفانه اشتیاق چندانی در سرمایه گذاران جدید بوجود نیاورده
حرف آقای پاک فطرت واقعا منطقی و درست خیلی از این اتفاقات می افته و باید جلوی این شیوه برچسب زدن ها گرفته بشه
درود. امین جان قراره چه پروژه ای در باباکوهی ایجاد بشه؟ درست متوجه نشدم
به طور دقیق موردی اعلام نشده فرشاد جان
امین جان پروژه پارکینگ مکتبی هم خوب داره پیش میره یه گزارش بزار
از پروژه های مجتمع تجاری تفریحی دوستان و مجتمع هرمزگان خبری دارید در چه حالن .؟ پیشرفتشون خوبه؟ البته مجتمع هرمزگان نمیدونم اصلن ساختش اغاز شده یا نه
ممنون از سایت خوب
دوستان با سرعت مناسبی درحال ساخت هست و تا پایان سال اسکلت بتنی اون تکمیل میشه. از هرمزگان هم خبری نداریم.