ویندوز ده تکاملی است از نسخههای قدیمیتر سیستمعامل ویندوز، به گونهای که اگر با دقت کافی این نسخهی جدید از ویندوز بررسی شود میتوان اثراتی از نسخههای پیشین یافت. به گزارش شیراز۱۴۰۰، به نقل از فیس ایت، به طور مثال در این نسخه میتوان ردپای نسخهی ویندوز ویستا را دید.به عنوان مثال Start Menu نسبت به نسخههای قبلی تغییرات زیادی کرده است اما با این حال میتوان موارد مشابهای با نسخههای قبلی هم پیدا کرد.
۱- تنظیمات محافظ صفحهی نمایش
در حال حاضر محافظ صفحهی نمایش دیگر رایج نیست اما برای نسخهی جدید سیستمعامل ویندوز ده امکان ستکردن آن فراهم شده است. شرکت مایکروسافت در مورد تنظیمات محافظ صفحهی نمایش تغییراتی اعمال نکرده است. در سیستمعامل ویندوز ده این قابلیت شبیه ویندوز اکسپی وجود دارد.
۲- سهم دیسک
تنظیمات مربوط به سهم دیسک، شامل توابعی هستند که به مدیر سیستم این امکان را میدهد سهم استفاده از دیسک را مدیریت و کنترل کند و به این ترتیب کاربران قادر نیستند به هر میزانی که میخواهند از حافظه استفاده کنند. این تنظیمات بیشتر در فضای اداری کاربرد دارد تا در بین کاربران خانه. در واقع این تنظیمات به کاربران زمانی که به ماکسیمم حد استفاده از دیسک نزدیک میشوند و یا قبل از این که دیسک را پر کنند، هشدار میدهد و از این نظر این تنظیمات سودمند است.
چنین تنظیماتی در سیستمعامل ویندوز ده هم در نظر گرفته شده است. برای تنظیم سهم کاربران از دیسک در ویندوز ده کافی است به قسمت This PC رفته، روی درایو مورد نظر کلیک راست کنید و سپس از منوی ارائه شده گزینهی Properties را انتخاب کنید. سپس Quota را انتخاب کرده و در نهایت گزینهی Show Quota Settings را انتخاب کنید.
۳- Uninstall یک برنامه
کنترل پنل به مرور زمان تا به حال تغییراتی کرده است. اما در برخی قسمتها هنوز شبیه به نسخههای قبلی عمل شده است؛ به طور مثال در مورد توابعی مثل Uninstall در سیستمعامل ویندوز ده مشابه با سیستمعامل ویندوز اکسپی عمل شده است. روند Uninstall در سیستمعامل ویندوز ده به این صورت است با جستجوی سیستم به قسمت change or remove a program بروید. برنامهی مورد نظر را انتخاب کرده و گزینهی Uninstall را انتخاب کنید. حال اگر در حینی که برنامه در حال پاکشدن است، همین روند را تکرار کنید، پیامی از طرف سیستمعامل داده میشود که تا پایان install لطفاً منتظر بمانید.
۴- پسوردهای گوگل کروم
برای ادامهی این قسمت لازم است که گوگل کروم و یک پسورد برای حساب کاربری ویندوز داشته باشید. کروم را باز کنید. سپس در نوار آدرس یوآرال، آدرس را وارد کنید. این آدرس در واقع محلی است که تمام پسوردهای کاربر در آن نگه داشته میشود، پسوردهایی که خود کاربر به موتور جستجو اجازهی ذخیرهی آنها را داده است. گزینهی Show را انتخاب کنید و سپس یک پنجره باز میشود که پسورد ویندوز را به عنوان ورودی میگیرد. تصویر بالای این پنجره کاملاً مشابه با ویندوز اکسپی است. کروم برای این قسمت از یک رابط برنامهنویسی کاربردی قدیمی استفاده کرده است تا بهتر بتواند از سیستمهای قدیمی پشتیبانی کند.
۵- ژورنال ویندوز
با جستجوی سیستم، به دنبال ژورنال باشید؛ برنامهای که خیلی از کاربران از وجود آن خبری ندارند. این ابزار برای اولین بار در تبلت ویندوز اکسپی استفاده شد و کاربرد آن ایجاد و سازماندهی یادداشتهای کاربران است. جالب است که این برنامه در نسخهی جدید سیستمعامل ویندوز، ویندوز ده هم اضافه شده است.
بازگشت به عقب
همان طور که اشاره شد، در ویندوز ده ردپاهایی از نسخهی قبلی یعنی ویندوز اکسپی دیده میشد، خیلیها معتقد هستند که این یک ضعف است برای شرکت مایکروسافت، که از نسخههای قدیمی مواردی را شامل شده باشد.