تکاپوی کارگران کارخانه مخابرات راه دور ایران (ITI) برای دستیابی به بدیهی ترین حق و حقوقشان همچنان ادامه دارد. به گزارش شیراز۱۴۰۰ به نقل از خبرجنوب، این کارگران به روال ۹ سال اخیر باز هم دست به تجمع اعتراض آمیز زدند، تجمعی که برای نخستین بار در دوره استاندار فعلی فارس اتفاق می افتد و کارگران این امید را دارند که مقام عالی دولت در فارس که چند ماهی است در این استان زمام امور را به دست گرفته مشکل آن ها را حل کند. به اعتقاد آن ها در دولت پیشین بخشی از مشکلات آنها حل شده اما مقامات دولت یازدهم هنوز نتوانستهاند گامی مثبت در جهت حل مشکلات این کارگران بردارند.
کارخانه ITI یکی از قدیمی ترین و بزرگترین کارخانجات فارس است که سنی بالغ بر ۴۰ سال دارد. این کارخانه ۱۷ هکتاری در نزدیکی فرودگاه شیراز قرار دارد و سالها در این کارخانه به روزترین و مرغوبترین قطعات الکترونیکی مخابراتی تولید می شد. در معرفی اقدامات این کارخانه همین بس که پروژه هوشمندسازی سوخت توسط کارگران متعهد و مجرب این کارخانه اجرا شد اما همین کارگران این روزها به دنبال مطالبات معوقه خود هستند که ۹ سال است سوخت شده است.
روز گذشته صدها کارگر ITI با نصب پلاکاردهایی جلوی کارخانه جمع شده و خواستار آن شدند که با گذشت این همه سال، مشکل آن ها که مطالبات معوق ۳۳ میلیارد تومانی مربوط به حقوق، سنوات و سایر موارد این چنینی است حل شود و تاکید کردند تا زمانی که مشکل شان حل نشود دست از عدالت خواهی برنخواهند داشت.
نکته غم انگیزتر این تجمع، دست نوشته یکی از کارگران کارخانه بود که با خطی درشت روی برگه ای درخواست رسیدگی به مطالبات ۱۲ ناشنوای ITI را کرده بود. وی که خود از کارگران ناشنوای این کارخانه بود همان طور که با دست دیگر دوستان ناشنوای خود را نشان داد، با ایما و اشاره اعلام کرد که ما ناشنوایان مثل سایر کارگران ITI منتظر دستیابی به حق و حقوق قانونی مان هستیم.
یکی دیگر از کارگران نیز با انتقاد از برخی برخوردهای غیرمنطقی با کارگرانی که به دنبال مسائل صنفی خود هستند تاکید کرد: متاسفانه گاهی تلقی دیگری از تجمع می شود و پلیس ضدشورش پا به میدان می گذارد این در حالی است که ما به دنبال حق و حقوق صنفی امان هستیم و قصد بلوا و آشوب نداریم.
یکی دیگر از کارگران نیز گفت: اغلب کارگران این کارخانه از برادران رزمنده، ایثارگر و جانباز هستند و تنها مساله ما بحث مسائل صنفی و دستیابی به حقوق و سنوات معوقه امان است موردی که اگر برای هر یک از مسئولان استان و یا بستگان آن ها اتفاق بیفتد قطعاً هیچ کدام سکوت نخواهند کرد.
یکی از کارگران که طلب ۴۰ میلیون تومانی از ITI دارد هم به «خبرجنوب» گفت: ۹-۸ سال پیش مجبور شدم خانه ام را به دلیل عدم پرداخت حقوق از سوی ITI بفروشم و خرج مخارج روزانه کنم آن خانه دو طبقه مستقل را ۵۰ میلیون تومان فروختم خانه ای که حالا ۷۰۰-۶۰۰ میلیون تومان می ارزد.
وی افزود: همین حالا هم اگر طلب ۴۰ میلیونی ام را بدهند ۱۰ متر از آن خانه را هم نمی توانم بخرم.
یکی دیگر از کارگران هم گفت: هیچ یک از دستگاه های اجرایی استان برای ما کاری نکردند و اگر همکاری سپاه و اطلاعات نبود تاکنون بازنشسته نشده بودیم.
هاشم شمشیری به نمایندگی از کارگران بازنشسته ITI گفت: ۱۲۲۶ نفر از کارگران ITI بدون محاسبه ضرر و زیان ۳۳ میلیارد تومان از سال ۸۵ تا کنون از این کارخانه طلب دارند که متاسفانه با گذشت ۹ سال هنوز پرداخت نشده است در این دوران ۵ استاندار عوض شده ولی ما به حق و حقوقمان نرسیده ایم.
وی با اشاره به مزایده گذاشته شدن کارخانه ITI گفت: این کارخانه ۱۷ هکتار وسعت دارد اما در کمال تعجب این سطح وسیع را تنها ۳۶ میلیارد تومان و اموال را فقط ۱۷ میلیارد تومان برای فروش گذاشته اند این در حالی است که نامرغوب ترین زمین در محدوده بریجستون حداقل متری یک میلیون تومان ارزش دارد.
وی با بیان این که اگر با همین مبلغ، زمین و اموال کارخانه فروش رود چیزی دست ما را نمیگیرد افزود: کارگران به هیچ وجه حاضر نیستند طلب خود را به همان مبلغ سال ۸۵ بگیرند چرا که ارزش این طلب بسیار کم شده است و باید به نرخ روز طلب ما را بدهند همان گونه که بانک ملی اعلام کرده طلب ۱۲ میلیارد تومانی اش از ITI به نرخ روز و با احتساب جرایم ۳۴ میلیارد تومان یعنی حدود ۳ برابر است.
شمشیری تصریح کرد: کارگران ITI بزرگترین پروژه هوشمند سازی خاورمیانه را که طرح کارت سوخت بود اجرا کردند، طرحی که به گفته رئیس جمهور وقت در همان ماه اول هزینه اش جبران شد اما نه تنها چیزی نصیب کارگران نشد بلکه بعد از اجرای این طرح کارگران یکی یکی اخراج شدند و بعد هم کارخانه به طور کامل تعطیل گردید.
وی با بیان این که کارگران ITI در عین حال آن که تخصص و تجربه زیادی دارند اما بنیه اقتصادی چندانی ندارند خاطر نشان کرد: ۱۲۲۶ کارگر طلبکار این کارخانه که با احتساب خانواده شان جمعیتی حدود ۶ هزار نفر را شامل می شود ۹ سال است در تنگنا به سر می برند و متاسفانه کسی پیگیر و پاسخگو نیست.
نماینده کارگران ITI بیان داشت: متاسفانه از ۴ نماینده مردم شیراز در مجلس فقط دکتر قادری پیگیر مشکلات ما بود و متاسفانه ۳ نماینده دیگر خود را کنار کشیدند.
شمشیری به نمایندگی از کارگران ITI درخواست کرد که مسئولان مشکل موجود را حل کنند و نگذارند کارگران زحمتکش و خانواده آن ها بیش از این در مشکلات غوطه ور شوند.وی با تقدیر از مسئولانی که همراهی آنها باعث شد تا کارگران ITI با ۲۰ سال سابقه تحت قانون مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شوند افزود: حق سنوات کارگران ثمره ۲۰ سال زحمت آن هاست و روا نیست بیش از این حق و حقوق قانونی و بدیهی کارگران پایمال شود.
بدون شک عوامل نفوذی دشمن باعث تعطیلی این کارخانه شده اند. همان غربزده هایی که نمی خواهند کشور رو به پیشرفت و عدالت برود.
باید دستان پیدا و پنهان شناسایی شوند . ان شاءالله