تاریخ : یکشنبه, ۱ مهر , ۱۴۰۳ Sunday, 22 September , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

15

در نشست فعالان گردشگری فارس، شهردار شیراز به عنوان چهره برتر گردشگری استان انتخاب شد

  • کد خبر : 22878
  • 05 آبان 1394 - 3:17

IMG_2929رئیس انجمن صنفی راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی استان فارس با بیان اینکه شهردار شیراز از سوی تشکل‌های صنایع دستی و گردشگری فارس به عنوان چهره برتر گردشگری این استان شناخته شد، گفت: شهردار شیراز با دریافت کارت راهنمای گردشگری به جمع هزار و دویست راهنمای گردشگری فارس پیوست.
امیر سبوکی در این جلسه به تشریح اهمیت صنعت گردشگری در سراسر جهان پرداخت و افزود: صنعت گردشگری یکی از مهم‌ترین صنایع جهان محسوب می‌شود و بی دلیل نیست که در دنیا از آن به عنوان صنعت نام می‌برند.
وی با اشاره به اینکه در کشور ما آنچنان که باید به اهمیت این صنعت واقف نیستیم و تنها صنعت نفت و خودروسازی مدنظر قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: اگر می‌دانستیم درآمد صنعت گردشگری چقدر می‌تواند بر اشتغال مردم مؤثر باشد تمرکز استراتژی خود را بر آن می‌گذاشتیم.
سبوکی با بیان اینکه امروزه حتی آلمان و ژاپن که کشورهای صنعتی دنیا هستند، تمام همت خود را بر رونق گردشگری گذاشته‌اند، تصریح کرد: کشوری مانند فرانسه از طریق گردشگری چندین برابر پول فروش نفت درآمد به دست می‌آورد.
وی از اینکه گردشگری در ایران تنها یک نام است که هیچ‌گاه به واقع صنعت تلقی نشده است؛ ابراز تأسف کرد و با اشاره به اینکه در نفت و پتروشیمی به ازای هر ۷۰۰ میلیون تومان یک اشتغال ایجاد می‌شود، بیان کرد: در گردشگری به ازای هر ۵۰ میلیون تومان یک اشتغال ایجاد می‌شود.
رئیس انجمن صنفی راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی استان فارس، عنوان کرد: امروز حوزه گردشگری با بحران‌های متعددی مواجه است؛ نگاه به حوزه گردشگری به عنوان صنعت تعریف نشده و در مورد بد یا خوب بودن آن، گاه بحث‌هایی مطرح می‌شود.
سبوکی با بیان اینکه امروز متأسفانه هنوز در کشور ما شاکله و استراتژی مشخصی برای صنعت گردشگری وجود ندارد، اظهار داشت: در سطح کلان در کشور حتی برنامه صنعت گردشگری برای مدت یک هفته مشخص نیست تا چه رسد به استان‌ها و شهرها.
وی افزود: در کشورهای مهم گردشگری مانند مالزی، فرانسه، اسپانیا، آلمان و ترکیه می‌دانند تا سال ۲۰۲۰ میلادی هر هفته بناست چه اتفاقی در حوزه گردشگری بیفتد در حالی که ما در گردشگری دچار روزمرگی هستیم و برنامه‌های این صنعت در کشورمان مشخص نیست.
رئیس انجمن صنفی راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی استان فارس با اشاره به اینکه نقش شهرداری در توسعه گردشگری بر هیچکس پوشیده نیست و شهردار محترم و شورای اسلامی شهر در طول مدت اخیر تلاش‌های زیادی برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری انجام دادند، خاطرنشان کرد: معافیت هتل‌سازان از عوارض در زمینه هتل‌سازی از آن جمله بوده است و توجه ویژه به زیرساخت‌ها مورد اذعان گردشگران به شیراز سفر کرده، است.
سبوکی، راه‌اندازی کمیته تورهای ورودی را در رونق صنعت گردشگری شیراز بسیار اثرگذار دانست و با بیان اینکه در نبود این کمیته‌ها مسافران از تهران تقسیم می‌شدند و سهم شیراز از سه شب به یک شب کاهش یافته بود، تصریح کرد: زمانی که کمیته تورهای ورودی شکل گرفت یکی از مهم‌ترین آرمان های ما در افزایش ماندگاری مسافر رقم خورد و پرواز مستقیم به شیراز با انعقاد قرارداد با ایرلاین‌ها دایر شد.
وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون بسیاری از توریست‌هایی که به ایران می‌آیند مبدأ یا مقصدشان شیراز است، بیان کرد: افزایش ماندگاری مسافران خارجی از یک شب به سه شب با راه‌اندازی این کمیته‌ها رقم خورد که البته لازم است جاذبه‌های گردشگری جدیدی نیز در شیراز تعریف شود.
رئیس انجمن صنفی راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی استان فارس، عنوان کرد: اگر توریستی ۴۰ سال پیش به شیراز آمده باشد و اکنون تمایل داشته باشد بار دیگر به شیراز بیاید باید با جاذبه‌های جدید و به روز گردشگری، احتمال افزایش ماندگاری وی را بیشتر کرد.
سبوکی با تأکید بر اینکه ایجاد جاذبه جدید بسیار مهم است، اظهار داشت: کشورهای مالزی، سنگاپور و ترکیه که در امر گردشگری فعالیت دارند هر سال حداقل یک جاذبه به وجود می‌آورند چنانکه ترکیه سال گذشته توانست ۳۶ میلیون گردشگر جذب کند که با دو میلیون گردشگر ما که با احتساب وارد شوندگان از عراق و افغانستان است، قابل قیاس نیست.
وی افزود: تا چشم‌انداز ۱۴۰۴ چند سالی وقت نمانده و در آن چشم‌انداز پیش‌بینی شده که باید سالانه ۲۰ میلیون گردشگر توسط کشورمان جذب شود که در وضع فعلی این امر یک رویاست چرا که زیرساخت گردشگری وجود ندارد.
رئیس انجمن صنفی راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی استان فارس با اشاره به اینکه در کل فارس از هتل‌های یک تا ۵ ستاره، ۶ هزار تخت وجود دارد، بیان کرد: در کل استان شبی بیشتر از شش هزار نفر توریست را نمی‌توان اقامت داد.
سبوکی با بیان اینکه در مهمانپذیرهای فارس ۹هزار تخت وجود دارد، از این تعداد اندک با عنوان فاجعه یاد کرد و گفت: اگر همه دست به دست هم ندهیم چشم‌انداز برنامه محقق نمی‌شود و در این مسیر کمک‌های شهرداری و شورا واقعا راهگشاست.
وی با تشکر و قدردانی از حمایت‌های کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر شیراز و اعضای این شورا از جمله آقایان مهندس طالبان، نقیب‌زاده و دستغیب، خاطرنشان کرد: این افراد خالصانه در بدترین شرایط به میدان آمدند و به ما کمک کردند و مجموعه مدیریت ارشد شهرداری و معاونان ایشان نیز در کمک به حوزه گردشگری تمام قد از ما حمایت کردند.
رئیس انجمن صنفی راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی استان فارس با بیان اینکه بهتر است کمیته ویژه‌ای برای رسیدگی به بحث سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری در سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری شیراز برای تسهیل کارها تشکیل شود تا هتلدار یا سرمایه‌گذار برای رسیدگی به پرونده کارش معطل نشود، تصریح کرد: همچنین مناسب است سازمان گردشگری شهرداری شیراز برای تمرکز خاص بر مقوله گردشگری با اهداف و نیروی انسانی مشخص راه‌اندازی شود زیرا بدون شک شهرداری شیراز می‌تواند کشتی گردشگری را به ساحل برساند.
رئیس اتحادیه صنایع دستی استان فارس:
شهرداری شیراز بیش از متولیان رسمی به صنایع دستی خدمت کرده است
رئیس اتحادیه تعاونی‌های صنایع دستی استان فارس، گفت: شهرداری شیراز بیش از متولیان رسمی به صنایع دستی این شهر خدمت کرده است.
سلمان گورنگی با بیان اینکه در مقوله صنایع دستی مشکلات زیادی در استان فارس وجود دارد، اظهار داشت: یکی از مشکلات، عدم همکاری اداره کل میراث فرهنگی است که اگر چه بارها این موضوع مطرح شده است اما به نتیجه نرسیده‌ایم و در این میان شهرداری با وجود آن که وظیفه نداشته بسیار بیشتر از متولی اصلی در زمینه برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی صنایع دستی با ما همکاری کرده است.
رئیس اتحادیه تعاونی‌های صنایع دستی استان فارس از همکاری شهرداری شیراز در برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی صنایع دستی قدردانی کرد.
نایب رئیس جامعه هتلداران استان فارس:
آمادگی جامعه هتلداران برای ارائه بسته های سرمایه گذاری و آموزش همگانی گردشگری
مهندس افشین تهرانی، نایب رئیس جامعه هتلداران استان فارس نیز در این جلسه به اظهار نظر پرداخت و ضمن قدردانی از فعالیت‌های شهردار شیراز و شهرداران مناطق در ایجاد زیرساخت‌های گردشگری، اظهار داشت: بحث تجدیدبنا برای هتل‌ها و نماهای آن با توجه به آمادگی جامعه هتل‌داران برای حرکت رو به جلو در عرصه گردشگری و این که هتل‌ها آماده‌اند مطابق استاندارد روز خدمات ارائه دهند بهتر است مساعدتی شود تا معاونت‌های مختلف شهرداری با هماهنگی در بحث معافیت‌های عوارضی در اجرا با پاره‌ای تناقضات همراه نباشد.
وی افزود: سرمایه‌گذاران در بحث ساخت هتل دچار مسائل زمانبر اداری می‌شوند و مناسب است شهرداری و شورا اقدامی انجام دهند که این زمانبر بودن کار، معافیت‌ها را تحت‌الشعاع قرار ندهد.
نایب رئیس جامعه هتلداران استان فارس در مورد زیباسازی و نورپردازی هتل‌ها نیز گفت: اگر روند مجوزها تسهیل شود کار رونق خواهد گرفت و جا دارد در بحث زیرساخت‌های گردشگری کمیته‌ای باشد که مسائل معماری، شهرسازی، تأیید نقشه و غیره را به صورت منسجم بررسی و با روندی سریع پاسخ دهد.
تهرانی با بیان اینکه ما با همراهی انجمن راهنمایان برای آشناکردن مردم در مورد نحوه تعامل با گردشگران آمادگی داریم، خاطرنشان کرد: جامعه هتلداران استان فارس می‌تواند بسته‌های تشویقی و سرمایه‌گذاری شهرداری شیراز را سریع‌تر به اطلاع سرمایه‌گذاران بخش هتلداری برساند.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و خدمات گردشگری استان فارس:
پلیس راهور با اتوبوس‌های توریستی همکاری کند
محمود فخری، رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و خدمات گردشگری استان فارس در سخنانی اظهار داشت: در حال حاضر ۲۰۰ دفتر خدمات مسافرتی در شیراز فعال است که بین ۱۵ تا ۳۰ نفر در هر دفتر مشغول فعالیت هستند.
وی افزود: یکی از اتفاقاتی که در شیراز و استان فارس محقق شد تشکیل کمیته تورهای ورودی بود تا برای جذب گردشگر به فارس اقدامات بیشتری شود.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و خدمات گردشگری استان فارس با بیان اینکه راه‌اندازی پرواز مستقیم به شیراز، کار را برای ما آسان کرد، خاطرنشان کرد: با این اقدام می‌توان گردشگر را به صورت مستقیم به شیراز آورد نه این که ابتدا به تهران بروند و بعد وارد شیراز شوند.
فخری با اشاره به اینکه یکی از مشکلاتی که دفاتر خدمات مسافرتی دارند در حال حاضر عوارض تابلو است که از دفاتر دریافت می‌شود، تصریح کرد: بهتر است دفاتر از این موضوع معاف شوند غیر از این که عوارض شغلی هم فشاری بر دوش دفاتر است که باید آن را پرداخت کنند.
وی بیان کرد: باید توجه داشت که هر گردشگری که با همت این دفاتر وارد شیراز می‌شود تمام صنوف از آن بهره می‌برند و از این رو مناسب است شهرداری جایزه تشویقی به دفاتر برتر ارائه کند که تشویق شوند.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و خدمات گردشگری استان فارس عنوان کرد: بهتر است پلیس راهور با کسانی که مجوز تردد اتوبوس توریستی دریافت کرده‌اند همراهی کند زیرا در عمل مجوز ارائه شده را قبول نکرده و حتی اتوبوس را متوقف کرده و می‌خوابانند.
فخری با تأکید بر اینکه در این زمینه مناسب است شورای ترافیک مصوب کند که به گونه‌ای کار تسهیل شود، خاطرنشان کرد: کارگروهی متمرکز، مسیر صدور مجوزهای گردشگری را کوتاه کند.
رئیس اتحادیه میهمانپذیرداران استان فارس:
فارس، رتبه دوم تعداد مهمانپذیر در کشور
هدایت فرهادی، رئیس اتحادیه میهمانپذیرداران استان فارس نیز در این جلسه گفت: استان فارس ۱۳۹ میهمانپذیر دارد که ۱۲۱ میهمانپذیر در شیراز است و بعد از خراسان رضوی رتبه دوم کشور را داریم و تهران بعد از فارس قرار دارد.
وی با بیان اینکه عدم پویایی صنعت گردشگری ما و اینکه نمی‌تواند به جایگاه واقعی خود برسد دلایل متعددی دارد، اظهار داشت: وقتی شخصی برای راه‌اندازی یک واحد اقامتی یا پذیرایی در حوزه گردشگری اقدام می‌کند آن قدر او را می‌دوانند که باید کفش آهنی به پا کند و در نیمه راه پشیمان می‌شود که چرا وارد این مقوله شده است.
رئیس اتحادیه میهمانپذیرداران استان فارس با اشاره به اینکه در حال حاضر تمام مسئولان به این نتیجه رسیده‌اند که اگر گردشگری فعال شود شاید بحث مشکل اشتغال حل شود، خاطرنشان کرد: مسئولان استان ما باید فکری کنند که وقتی تقاضایی در حوزه گردشگری می‌آید کار گروهی متمرکز با حضور تمام دستگاه‌های متولی و ذی نقش این تقاضا را بررسی کند و این گونه نباشد که صدور مجوز یک تا دو سال زمان ببرد.
فرهادی با اشاره به اینکه شهرداری شیراز و شورای این شهر در زمینه گردشگری کمک بسیاری کرده‌اند، تصریح کرد: شیراز بهترین شورا در حوزه گردشگری در کشور را دارد چنان که نخستین شورا در کشور است که کمیسیون گردشگری تشکیل داده و وارد هر مشکلی که در این حوزه بوده شده و گاه حتی ما کوتاهی کرده و اعضای شورا اصرار به بازدید و پیگیری داشته‌اند.
وی افزود: استان فارس در حوزه میهمان‌پذیرها نیز شاید در کشور اول باشد اما خدمات ما در شان مردم نیست.
رئیس اتحادیه میهمانپذیرداران استان فارس عنوان کرد: وقتی در بافت قدیم ۳۰ تا ۵۰ متر جلو برویم وضعیت مناسب نیست مسئولان کشوری که می‌آیند را نباید تنها به صحن احمدی و حافظیه و بلوار چمران ببریم بلکه باید ۳۰ متر در عمق بافت قدیم را به آنان نشان دهیم تا برای حل مشکلات کاری کنند.
این پیشکسوت عرصه گردشگری استان فارس بیان کرد: برپایی نمایشگاه‌های دائمی گردشگری در شیراز ضرورت است.
امیرحسین حکمت‌نیا:
لزوم تدوین کتاب جامع بافت تاریخی شیراز
امیرحسین حکمت‌نیا، نماینده راهنمایان گردشگری استان فارس نیز در این جلسه ضمن تبریک انتخاب علیرضا پاک‌فطرت به عنوان برترین شهردار در حوزه گردشگری کشور و تقدیر به واسطه ایجاد همدلی در این حوزه، اظهار داشت: در استان فارس یک هزار و ۲۰ نفر راهنمای گردشگری فعالیت دارند که ۵۰۰ نفر کارشناس، ۳۰۰ نفر کارشناس ارشد و ۱۰ نفر در مقطع دکتری تحصیلات خود را به اتمام رسانده‌اند.
وی افزود: ۵۰ نفر از مجموعه راهنمایان فارس در حال حاضر با عالی‌ترین مدراج و در کمیته‌های تخصصی گردشگری به عنوان مدرس دانشگاه و مراکز آموزش عالی در حال فعالیت هستند و تعدادی از اعضای انجمن راهنمایان به عنوان مشاور در حال خدمت هستند.
نماینده راهنمایان گردشگری استان فارس گفت: باعث شگفتی است که شیراز با دارا بودن۳۷۰ هکتار بافت تاریخی کتاب جامعی درباره محلات، بناها و معرفی جامع این وسعت تاریخی ندارد که مناسب است راهنمایان جوان و با تجربه در امر نگارش نخستین کتاب جامع بافت تاریخی به کار گرفته شوند.
حکمت‌نیا تصریح کرد: مناسب است مانند برخی مشاغل در نامگذاری خیابان‌ها و معابر از رسته‌های شغلی گردشگری نیز استفاده شود.
وی با بیان اینکه نخستین پارک گردشگری و صنایع دستی در شیراز به عنوان شیرازه فرهنگ و تمدن ایران اسلامی راه‌اندازی شود، خاطرنشان کرد: بناهای تاریخی و فرهنگی زیر پوشش شهرداری دارای ایستگاه دائمی راهنمایان شود و با توجه به اهتمام شهرداری در مالکیت و مرمت بناهای تاریخی، خانه‌ای به عنوان خانه گردشگر، راهنما و هنرهای بومی مشخص کرده و تغییر کاربری دهد.
نماینده راهنمایان گردشگری استان فارس با اشاره به اینکه لازم است ایستگاه “از من بپرس” در بافت تاریخی شیراز ایجاد شود و در اختیار صنف راهنمایان گردشگری قرار گیرد، بیان کرد: برپایی نمایشگاه دائمی سالانه گردشگری شیراز ضرورت این شهر و استان است و شهرداری تنها مرجعی است که می‌تواند به داد گردشگری فارس برسد.
حسین اربابی:
شهرداری شیراز تنها مرجعی است که توان رسیدگی به مشکلات گردشگری فارس را دارد
حسین اربابی، مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری های فارس و فعال گردشگری نیز در این جلسه بیان کرد: برخی از متولیان گردشگری استان خسته شده‌اند که اینک دست به دامان شهرداری شده‌اند چراکه تنها مرجعی است که اگرچه فعالیت‌های گردشگری در حیطه مستقیم وظایف آن نیست توان رسیدگی به مشکلات گردشگری فارس را دارد.
وی اظهار داشت: ما ضمن احترام به تمام متولیان از میراث فرهنگی، اداره ارشاد و غیره متاسفانه وضعیت را به گونه‌ای می‌بینیم که نمی‌توانیم روی دستگاه‌های دیگر حساب باز کنیم در حالی که شهرداری شیراز در موقعیتی است که می‌تواند به دادِ گردشگری نه تنها شیراز که استان فارس برسد.
این فعال گردشگری با اشاره به اینکه شاید برخی بگویند که نباید پاره‌ای نقاط مثبت افراد را بازگفت اما این سنت نیکویی است که حسن افراد بیان و تقویت شود، گفت: اشتباه است اگر تصور کنیم که پاک‌فطرت تنها شهردار شیراز است بلکه ایشان به نوعی شهردار یک شعاع ۲۰۰ کیلومتری پیرامون شیراز و حتی کل استان فارس است و ما در حوزه منابع مالی، منابع فکری و مدیریتی، مرجعی بهتر از شهرداری شیراز سراغ نداریم چنانکه برخی زیرساخت‌ها را از هیچ کجا نمی‌توانیم طلب کنیم.
اربابی خاطرنشان کرد: وقتی با ایجاد مجموعه‌های ورزش آبی، مشهد توانست ماندگاری گردشگران و زائران را افزایش دهد بسیار آموزنده است که ما توجه کنیم پارک‌های آبی و پارک ۵۸۰ هکتاری شیراز که شهرداری معظم شیراز بر روی آن متمرکز شده به رونق گردشگری نیز کمک خواهد کرد و بار دیگر تقاضای ما از شهرداری این است که حمایت خود را از گردشگری دریغ نکند و لازم است هتل‌های ارزان قیمت مناسب در شیراز احداث شود.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر شیراز:
ساخت هتل‌های ارزان‌قیمت در شیراز ضرورت دارد
نایب رئیس شورای اسلامی شهر شیراز گفت: علاوه بر هتل خوب و چند ستاره باید هتل ارزان‌ قیمت با سرویس‌دهی قابل قبول در شیراز ساخته شود.
محمودرضا طالبان در این جلسه ضمن قدردانی از تمام فعالان حوزه گردشگری که با تمام مشکلات این تنور را گرم نگاه داشته‌اند، اظهار داشت: زمانی بحث می‌شد که کمیسیون گردشگری شورا شاید چندان نتواند کاری پیش ببرد اما در عمل دیدیم همین که شورا این عنوان را ایجاد کرد خود توجه مدیریت شهری به این مقوله را نشان داد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر نگاه استراتژیک در مقوله گردشگری مورد تاکید بزرگان استان است، افزود: شهرداری شیراز در بحث گردشگری اقدامات بسیار خوبی انجام داده است اما اگر بناست گردشگری در شیراز به نتیجه مطلوب منتهی شود باید در این حوزه نگاه راهبردی وجود داشته باشد.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه مصوبه ۱۱ماده‌ای شورا در بحث گردشگری تکرار وظایف شهرداری بود، خاطرنشان کرد: مطالبه شورا این بود که پارک‌سازی، پل‌سازی و تمام اقدامات عمرانی با نگاه و توجه ویژه به راهبرد گردشگری انجام شود.
طالبان تصریح کرد: از سویی مناسب است شهرداری در حوزه گرامیداشت مفاخر و برگزاری یادروزها برای ارتقای برنامه یادروزها به طور جدی‌تری وارد شده و این مسائل در بودجه لحاظ شود.
وی با اشاره به اینکه شیراز باید تعداد قابل قبولی هتل چند ستاره داشته باشد، بیان کرد: در کنار آن باید در شیراز علاوه بر هتل خوب، هتل ارزان قیمت با سرویس دهی قابل قبول احداث شود.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر شیراز، عنوان کرد: این قابلیت وجود دارد که با ارائه بسته‌های حمایتی، مسافرخانه‌های شیراز به هتل‌های ارزان تبدیل شوند تا بتوان جذب گردشگر را افزایش داد.
طالبان با بیان اینکه ورود گردشگر به شیراز خوب است و رونق اقتصادی ایجاد می‌کند اظهار داشت: با وجود رونق اقتصادی، درآمد بلند مدت عاید شهرداری می‌شود اما مهم است که با تدابیری مناسب، شهرداری از مقوله گردشگری درآمد مستقیم نیز داشته باشد.
وی گفت: حمایت شورای اسلامی و شهرداری شیراز از گردشگری یک فرصت تکرار نشدنی است که باید مورد بهره‌برداری قرار گیرد.
احمدرضا نقیب‌زاده:
سیاست‌های تشویقی احداث تاسیسات گردشگری، مصوبه شورای شهر است
احمدرضا نقیب‌زاده، عضو شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این جلسه اظهار داشت: فعالیت‌هایی که تحت لوای مدیریت شهردار فعلی شیراز صورت گرفت منجر به انتخاب شهرداری شیراز به عنوان شهرداری برتر حوزه گردشگری در کشور شد.
وی افزود: در بحث حمایت از این صنعت در شیراز، در دور دوم شورا در سال ۸۵ برای نخستین بار موضوع معافیت احداث هتل از عوارض تصویب شد در حالی که در آن مقطع قانون تجمیع عوارض تصویب شده بود و با همکاری فرمانداری این مصوبه تأیید شد.
این فعال گردشگری با اشاره به اینکه در شورای سوم این مصوبه تکمیل شد و با عنوان سیاست‌های تشویقی احداث تاسیسات گردشگری به تصویب رسید، خاطرنشان کرد: به دنبال آن تمام تاسیسات گردشگری اعم از هتل در شهر شیراز از عوارض معاف شد و تنها رستوران‌های سنتی خارج از محدوده بافت قدیم موضع محاسبه عوارض بر اساس قانون همچنان وجود داشت.
نقیب‌زاده تصریح کرد: این موارد در شرایطی تصویب شد که در هیچ کلان‌شهر کشور چنین مصوبه‌ای نبود و سال ها بعد از شیراز یعنی سه سال قبل، اصفهان چنین مصوبه‌ای را تصویب کرد.
وی با بیان اینکه فعالان در حوزه گردشگری باید ضوابط و موارد مورد نظر خود را به شورا منتقل کنند، عنوان کرد: این شرایط استثنایی است که شهردار و شورا حامی گردشگری هستند چنانکه موضوع مرمت بناهای مربوط به مجموعه میهمانپذیران با پیشنهاد یکی از اعضای همین جامعه تصویب شد و تامین پارکینگ در بافت قدیم برای زیرساخت‌ها نیز در شورای چهارم به تصویب رسید که در راستای بسته های تشویقی بودند.
شهردار شیراز:
گردشگران شیراز باید تا پنج سال آینده معادل ۱۰ درصد جمعیت این شهر باشد/چشم‌انداز گردشگری شیراز با همکاری مسئولان استان فارس تحقق می‌یابد
شهردار شیراز با تأکید بر اینکه چشم‌انداز گردشگری شیراز با همکاری مسئولان استان فارس تحقق می‌یابد، گفت: تعداد گردشگران شیراز باید تا پنج سال آینده معادل ۱۰ درصد جمعیت این شهر باشد.
مهندس علیرضا پاک‌فطرت اظهار داشت: اعضای شورای اسلامی شهر شیراز و کمیسیون گردشگری این شورا، مسائل مربوط به حوزه گردشگری را با علاقه و جدیت پیگیری کرده‌اند و در شرایط کنونی همه به این نتیجه رسیده‌اند که حل اشتغال مردم شیراز در بحث صنعت گردشگری خلاصه می‌شود.
وی افزود: درست است که شیراز پایتخت فرهنگی است اما تحول در بحث گردشگری مستلزم برطرف کردن معضلات فرهنگی امروز شهر و مسائل نوین فرهنگی از قبیل آپارتمان‌نشینی و فرهنگ ترافیک است.
شهردار شیراز با اشاره به اینکه شهر وایمار در آلمان با جمعیت کمتر از ۱۵۰ هزار نفر بیش از ۲۰۰ هزار نفر توریست دارد، خاطرنشان کرد: یکی از مسئولان شهر وایمار خودش با دغدغه بسیار در یک برنامه و جشنواره، صندلی می‌چیند و اینها برای ما درس‌آموز است که در بحث گردشگری و به طور کل در مقولات مدیریتی باید نگاه خود را تغییر دهیم و همه با هم به میدان بیاییم.
مدیر ارشد شهری شیراز با بیان اینکه در حال حاضر شورا با شهرداری شیراز هماهنگ است، راهنمایی می‌کند، خط می‌دهد و کارها را به پیش می‌برد، تصریح کرد: حق هم همین است که همه با هم همدلانه کار کنیم تا بتوانیم شهر را به درجه‌ای برسانیم که بیکاری در این شهر وجود نداشته باشد و از این رو از حضور آقایان مهندس طالبان، نقیب‌زاده و دستغیب که در جلسه حاضر هستند و در تمام مواقع در بحث گردشگری همراهی کرده‌اند قدردانی می‌کنم.
علیرضا پاک‌فطرت با اشاره به گذشت چند روز از هفته جهانگردی و گردشگری بیان کرد: همه روزها و هفته‌ها می‌تواند روز گردشگری باشد و ما حتی در ماه محرم هم می‌توانیم بحث گردشگرپذیری را داشته باشیم چنانکه هند ۱۵۰ میلیون مسلمان دارد و شیعیان این کشور علاقه‌مند دیدن سومین حرم اهل بیت (ع) نیز هستند که باید در همان کشور با راه اندازی دفاتر گردشگری برای جذب توریست برنامه ریزی کرد.
وی عنوان کرد: معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز با حمایت شورا مسائل و مشکلات طرح شده فعالان حوزه گردشگری را پیگیری کند.
شیراز و فارس بسته ای کامل از تمام عناصر گردشگری است
شهردار شیراز در پاسخ به پرسش برخی از فعالان گردشگری درباره طرح جامع گردشگری شیراز، گفت: برای تدوین طرح جامع فراخوان اعلام و طرح های متعدد دریافت شد و گروهی از اساتید دانشگاه آن را بررسی کردند و در نهایت دانشگاه اصفهان که قوی‌ترین طرح را ارائه داده بود، پذیرفته شد.
علیرضا پاک‌فطرت افزود: ۵۰ استاد دانشگاه در این امر دخیل هستند که ۱۰ استاد و ناظر عالیه (دکتر هل‌فروش عضو هیئت علمی دانشگاه وین) شیرازی هستند و مدیر پروژه نیز شیرازی است ضمن آن که بسیاری از اساتید دانشگاه اصفهان هم شیرازی هستند.
وی با اشاره به اینکه از سویی در صنعت گردشگری نمی‌توان به شیراز تنها نگریست بلکه باید در یک بسته، شیراز، اصفهان، یزد و حتی کاشان و کرمان با هم دیده شود، خاطرنشان کرد: در طرح جامع گردشگری باید این مسائل دیده شود چراکه بسیاری گردشگران می‌خواهند تمام این شهرها را با هزینه کمتر ببینند و شاید بازدید از یک شهر برای آنها به صرفه نباشد که البته شیراز و فارس بسته ای کامل از تمامی عناصر گردشگری است.
تأکید بر راه اندازی قطار سریع السیر شیراز-اصفهان
شهردار شیراز به برخی مشکلات این حوزه نیز اشاره کرد و اظهار داشت: نمی‌شود گردشگر را سوار اتوبوس شیراز ـ اصفهان کرد که هفت ساعت اتوبوس سواری کند ضمن این که آنها آمار کشته‌های جاده‌ای را می‌دانند پس باید در این حوزه به صورت جامع مسائل را دید و بررسی کرد.
علیرضا پاک‌فطرت بر اینکه در طرح جامع گردشگری باید مسائل تا ۲۰ سال بعد دیده شده و نظرات فعالان گردشگری در آن لحاظ شود، تأکید کرد.
شهردار شیراز با تأکید بر اینکه برنامه‌های حوزه گردشگری شهر شیراز باید به گونه‌ای تنظیم شود که این شهر ۵ تا ۱۰ سال آینده معادل ۱۰ درصد جمعیت خود توریست داشته باشد، خاطرنشان کرد: این کار بزرگ اما شدنی است و با ظرفیت‌های موجود باید زیرساخت‌های لازم اعم از تخت اقامتی و جاذبه‌های جدید را فراهم کرده و به سمت تحقق اهداف حرکت کنیم.
علیرضا پاک‌‌فطرت اظهار داشت: شهرداری شیراز برای حل آن مشکلاتی که در حوزه شهرداری باشد آماده همکاری کامل با صاحبنظران و فعالان گردشگری است اما باید توجه شود که مدیریت واحد شهری در حال حاضر وجود ندارد.
وی با بیان اینکه شهرداری امروز بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار است و اوراق مشارکتی که می‌فروشد ۱۰درصد توسط مردم فارس و شیراز خریداری می‌شود و مابقی را دیگر استان‌ها می‌خرند، افزود: همین اوراق باعث شده حداقل یک میلیون متر مربع ساخت و ساز در شیراز شده که از این بابت تعداد زیادی شغل ایجاد شده است.
شهردار شیراز یادآور شد: پروژه‌های در دست احداث فرهنگی، تجاری، تفریحی و ورزشی متعدد در شیراز وجود دارد که می‌تواند حداقل نیمی از روز، یک خانواده را سرگرم کند اما به سبب همان نبود مدیریت واحد، مشکلاتی در بحث تاسیسات و برق و سایر موارد وجود دارد.
علیرضا پاک‌فطرت با بیان اینکه در تمام کشورها و شهرهای گردشگری، عبور اتوبوس توریست در همه جا آزاد است، خاطرنشان کرد: این اتوبوس‌ها حتی در محدوده ترافیکی هم تردد می‌کنند و پلیس هم با احترام ویژه برخورد می‌کند اما این موارد خارج از حیطه شهرداری است.
شهردار شیراز همچنین با تاکید بر ضرورت ایجاد هتل دانشجویی، عنوان کرد: اگر این هتل ها ساخته شود افزایش گردشگر را در پی خواهد داشت.
وی در مورد ایجاد جاذبه‌های جدید برای افزایش ماندگاری توریست توضیحاتی را ارائه کرد و افزود: وظیفه شهرداری فراهم آوردن تسهیلات در بحث زیرساخت‌ها است اما منطقی نیست اگر بخواهد تمام زیرساخت‌های گردشگری را بسازد چنانکه ساخت تله‌کابین ۴۰ تا ۵۰ میلیارد تومان هزینه دارد و حتی اگر شهرداری آن را بسازد باید با چه هزینه‌ای آن را نگهداری کند که در این زمینه شهرداری کمک می‌کند و تشویق‌هایی ارائه می‌دهد که سرمایه‌گذاران به میدان بیایند.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=22878

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 11در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱۱
  1. آقای پاک فطرت عزیز
    ممنون از زحماتی که میکشید ولی ای کاش یه فکر اساسی برای محور حافظیه میکردید
    یکبار برای همیشه تکلیف تردد خودرو ، پارک خودرو،سنگ فرش و زیبایی بصری این محور را روشن کنید
    ناسلامتی یکی از گردش پذیرترین محورهای شهرمونه

  2. مبارک باشه جناب شهردار

    فقط تو رو به خدا زودتر زیر گذر قصر الدشت رو شروع به ساختن بکنید

  3. به نظر میرسه کم کم توی شیراز تفکرات و مدیریت واپسگرا و متحجّر و عقب افتاده داره جای خودش رو به اعتدال و اصلاحات و عقلانیت و تدبیر میده و بارقه های أمیدی به وجود میاد که شیراز و ایران به آبادانی بیشتری برسه.

  4. صنعت گردشگری در ایران حقیقتا عقب مانده است. و این عقبماندگی در همه ایران از جمله شیراز بسیار محسوس است. تعداد گردشگران خارجی‌ بسیار اندک است و افزایش ۵ یا ۱۰ درصدی هیچ فایده ا‌‌ ندارد. در شیراز زیر ساختهای گردشگری خیلی‌ ضعیف است. یک توریست خارجی‌ هنوز نمی‌تواند از اینترنت هتل و پرواز خریداری کند و در بدو ورود به شیراز با سالن قدیمی‌ و فاجعه بار خارجی‌ مواجه میشود. تعداد پرواز خارجی‌ اندک و نزدیک به صفر است. رانندگان تاکسی نحوه برخورد با گردشگر خارجی‌ را نمی‌دانند و آگر بتوانند ۳، ۴ برابر از آنها پول میگیرند. تابلو‌هایی‌ که برای راهنمایی توریستها لازم است خیلی‌ کم و بی‌ فایده است و توریست اگر هنگام ورود به شهر لیدر نداشته باشد کاملا گیج و سردرگم میشود…از دیگر مسائل می‌توان به کمبود هتل ، کمبود رستورانهای خوب، فرسوده شدن اماکن تاریخی‌، تعطیل بودن همیشگی‌ باجه‌های راهنمای گردشگر و… اشاره کرد. بخش عمده این کارها وظایف سازمان گردشگری است که در این ۳۰ سال عملکردی ضعیف در حد فاجعهٔ داشته، بخش دیگر کار با شهرداری است که همواره در این زمینه کم رمق و در حد حرف ظاهر شده است….ضمنا درباره ایجاد جاذبه‌های گردشگری جدید کلا در شیراز کاری انجام نشده و همچنان به حافظ و سعدی و تخت‌جمشید متّکی هستیم… در صورتی‌ که شهری که ادعای افزایش تعداد توریست‌ها را دارد نیازمند مراکز خرید پیشرفته، یک یا چند موزه مدرن، تل کابین، پارک‌های آبی، سافاری حیات وحش، شهر گلها و پرندگان و…. می‌باشد.

  5. در مورد مترو یک مطلب میخواستم بگم :
    هر توریستی که بخواهد از مترو استفاده کنه به دلیل عدم وجود تابلو مترو نمیتونه عملا از مترو استفاده کنه . ایستگاه تاکسی تابلو داره ایستگاه اتوبوس ایستگاه داره ولی مترو که مهمترین وسیله حمل و نقل هست تابلو نداره و همان ارم M که در لوگوی قطارشهری شیراز هست به عنوان تابلو باید استفاده بشه .

  6. اقا یکی بیاد ‌بگه کار‌ مدیر ‌کل صنایع دستی وگردشگری فارس دقیقا چیه متاسفانه توقع از شهردار محترم بسیار زیاد شده ولی باید قبول کنیم که شهردار تمام تلاش خودش رو برای رونق گردشگری شهرمون داره انجام میده و همچنین امام جمعه محترم که با گوشزد هاشون به استاندار باعث انتخاب معاونت گردشگری استانداری فارس شدن متاسفانه در شیراز فقط اقای پاک فطرت هستند که در هر زمینه فعال هستند بقیه دستگاه های استان تو خواب هستند نمایندگان مجلس هم که بی عرضه هستند البته تا زمانی که مسءولان استان غیر بومی هستند وضع به همین شکل هست فقط شهردار محترم که اهل شیراز هستند تمام مساءل رو دنبال میکنند

  7. دوستان زیاد خوشحال نباشید منظور این ها از گردشگر توریست های اروپایی و امریکایی نیست توجه نکردید از حرفاشون توریست غربی آزادی و امکانات روز میخواد این ها که زیر بار این چیزا نمیرن هدف این ها جذب گردشگر های مذهبی از هند و عراق و … غیره هست چیزی که در مشهد میبینیم فردا زنان با روبنده بسیار خواهیم دید

  8. ساماندهی تابلوهای تبلیغاتی، تابلو مغازه ها نیز در سفرم به شیراز احساس میشد. نورهای زیاد و زننده آنها، کنار خیابانها به هیچ وجه نشان پیشرفت و تمدن نیست. بلکه آلودگی بصری، پریشانی و عدم تمرکز رانندگان را بدنبال دارد. عدم استفاده از نورهای زننده و چشمک زن در خیابانها و معابر سطح شهر بهتر است برای همه الزامی شود. همین امر بدون شک به آرامش روحی روانی مردم و بازدید کنندگان کمک شایانی خواهد کرد.

  9. تبریک میگم به آقای پاک فطرت به خاطر دریافت این نشان که انصافا در چند سال گذشته ثابت کرده اند لیاقت دریافت چنین عنوان هایی را دارند البته یک انتقاد هم از شهرداری دارم که چرا سنگ فرش بلوار نصر از کلبه به سمت چهار راه فضیلت که از اواخر سال گذشته شروع شد چند متر بیشتر پیشرفت نداشته و اکنون با گذشت بیش از هشت ماه همچنان بلا تکلیف است؟

  10. من شیرازی شما اول برو تحقیق کن ببین روبنده مال کدوم دورانه…روبنده از حجاب غیر اسلامی هست جناب.توی قران هم اشاره صریحی نشده.اصلا ما تو احکام فقهی چیزی به اسم روبنده نداریم.روبنده به دوران روم و بیزانس و یونان برمیگرده..

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.