صنعت سینما در استان فارس چندین سال است مورد توجه مسوولین فرهنگی قرار نگرفته است وبا این اوصاف نمی توان امیدوار بود به عنوان یک بسته مورد وثوق ودارای سود وتوجیه اقتصادی به سرمایه گذاران پیشنهاد شود و دراین حوزه نه تنها بخش های دولتی که بخش های خصوصی نیز حاضر به سرمایه گذاری نبوده ونیستند !؟ به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از مطبوعات فارس، متاسفانه در سالهای گذشته حتی یک مورد سرمایه گذارداخلی وخارجی دراین بخش ورود نکرده است تا به تاسیس سینما در استان فارس منتهی شود .
هر چند توان فیلمسازی داخلی نیز این امکان را برای جذابیت این صنعت در حوزه سرمایه گذاری فراهم نکرده است . به گفته معاون سینمایی وزارت ارشاد که اخیرا به مناسبت روز سینما به شیراز سفر کرده بود ، شیراز حتی یک سینمای درست وحسابی ندارد .
البته شیراز پایتخت فرهنگی کشور میراث دار تعداد قابل توجهی سالن سینما ست که به دلیل فرسودگی شدید چندان مورد اقبال قرار نمی گیرند وسرمایه گذاری جدیدی برای نوسازی آنها انجام نشده است .
سینما پرسیای شیراز یکی ازسینماهای قدیمی والبته بازسازی شده این شهر بود که در سال گذشته نتوانست در مقابل بحران های پیش رو مقاومت کند وسقف آن دوباره فروریخت .
در زمان بازسازی این سینمای فرسوده ، تبلیغات گسترده ای انجام شد تا شاید اقبال به صنعت سینما افزایش یابد، اما دیری نپایید که موریانه ها کار خود را به آخر رساندند و روند روبه افول این صنعت را تسریع نمودند .
این روزها اگر با عبور از ترافیک گره خورده هسته مرکزی شهر بتوانید خود را به ابتدای خیابان رودکی برسانید با کمال نا باوری مشاهده می کنید ، این مرکزفرهنگی هنری بزرگ که پشتیبان صنعت سینما بوده است به فروشگاهی برای عرضه پوشاک تبدیل شده وباید دید کدامیک از مسوولین فرهنگی استان مجوز این تغییر کاربری را صادر کرده اند !؟
سینما پرسیا در یکی از مهمترین محور های گردشگری شیراز ، در ابتدای بولوار زند واقع شده است ، نقطه ای که به لحاظ صنعت هتلداری نیز از اهمیتی ویژه برخوردار است . در این محور شاید شش سینمای مهم وجود داشت ، سینما هایی که هر یک برای خود صاحب نام بودند و امروز فرسوده تر از دیگری روزگار انزوای خودرادر پرتو بی مهری مسوولین می گذرانند.
حال این پرسش مطرح است که چگونه مدیران استان با موضوع تغییر کاربری این سینما موافقت کرده اند وایا این تغییر کاربری صوری ، مقدمه ای برای تخریب و بلند مرتبه سازی آتی دراین پلاک بارارزش نیست !؟ آیا بولوار زند کنجایش این تراکم مضاعف را دارد ؟
واقعا که.ایجو نمیشه که.توهین تا کجا آخه؟این خیابون یتیم رو همی سینماها و ساختمونای قدیمی هویت بش می دن.شیراز ۱۴۰۰ جان اطلاعات بیشتر نداری؟
سینماهای فعال شیراز در سال ۱۳۵۶
سینما ایران
سینما پرسیا
سینما پیام
سینما سعدی
سینما شیراز
سینما بهمن
سینما حافظ
سینما پاسارگاد
سینما پارامونت
سینما آریانا
سینما تخت جمشید
سینما مهتاب
سینماهای فعال شیراز در سال ۱۳۹۴
سینما ایران
سینما پیام
سینما سعدی
سینما شیراز
سینما حافظ (نیمه تعطیل )
سینما فلسطین
سینما فرهنگیان
البته توجه داشته باشید که سال ۵۶ جمعیت شیراز کم تر از نصف بود و هیچ کدام از این سینماها فرسوده نبود….
علی جان
فعالیتهای خوبی در زمینه ساخت سینما در شیراز صورت گرفته که انشاالله تا دو سال اینده کمبودهای فضاهای سالن های سینما در پایتخت فرهنگی ایران جبران خواهد شد . سالنهای سینما در حال ساخت عبارتند از :
۱ – مجتمع خلیج فارس با ۶ سالن سینما
۲ – مجتمع دوستان معالی اباد با ۳ سالن سینما
۳ – پروژه دانشنامه معالی اباد با ۱ سالن سینما
۴ – مجتمع سعدی شیراز با ۱ سالن سینما
۵ – هتل بزرگ شیراز که ساخت ۱ سالن سینما در دستور کار دارد .
۶ – مجتمع تجاری مشیر با ۱ سالن سینما
البته اگه ساخته بشن و تبلیغات نباشه!مثل مجتمع خلیج فارس که کلی هیاهو به پا کرد آخرش ..
نمونههای که شما ذکر کردید لازمۀ برنامۀ توسعۀ شهری هستند. مرکز شهر شیراز اما در محدودۀ بلوار کریمخان زند قرار داشته است. منتهی مراتب طی بیست سال اخیر این محدوده قربانی کملطفی و بیمهری مسئولان شهر واقع شده است.
اگر به کشورهای اروپایی سفر کرده باشید، متوجه میشوید که مرکز شهر همان منطقهای است که یک قرن پیش هم بوده است! مرکز شهرها با توسعۀ شهرها جابجا نمیشود.
در ایران عادت ناشایستی رواج یافته که پس از انقلاب تشدید هم پیدا کرد: عدم وابستگی یا بهتر بگوییم عدم دلبستگی به محل سکونت. خانه به دوشی برای مردم به رسم و عادت تبدیل شده است. هر از چند صباحی باید این خانه را بفروشند و به خانهای جدید اسبابکشی کنند! اصولاً چند درصد از مردم شیراز مایل به سکونت در بافت قدیمی شیراز هستند؟ چند درصد از مردم شیراز مایل به سکونت در خیابانهای اطراف بافت قدیمی شهر هستند؟ واقعیت آن است که اگر کسی وسعت مالی آن را داشته باشد با کمال تأسف سعی در دور شدن از این مناطق مرکزی شهر را دارد.
امیرجان چرا خودمونو گول میزنیم؟ سینماهای خلیج فارس و احتمالا دیگر سینماهایی که نام بردید ( البته اگه مثل زیتون و ستاره در هنگام افتتاح یهو غیب نشن) ۱۵۰ نفره هستن یعنی ده ردیف ۱۵ نفره. حالا با سینماهای تعطیل شده که حدود ۱۰۰۰ نفر ظرفیتشون هست مقایسه کنید!
امیرم جان سینماهایی که گفتی دو تاش سینمای ۴ بعدی هست .همونا که در شهر بازی ها میذارن . نه سینمای واقعی… اونا رو که دیگه نباید حساب کرد. بقیه اش هم وقتی افتتاح شد منو بیدار کن . پرده ی سینمای ۱۰۰ نفره با پرده ی سینمای ۱۰۰۰ نفره قابل مقایسه نیست …
چشم مسولین روشن….مثلا پایتخت فرهنگی هستیم….حالا اگه بگن یه امام زاده تو سوریه ریزش کرده میلیاردها میلیارد پول باید کمک کنن.
آقای امیر م ، شما بیش از حد به وعدهها و حرفهای روی کاغذ خوشبین و امیدواری. اینهایی که شما نام میبری شاید تا ۵ سال دیگه یکیش هم به سرانجام نرسه، یعنی تجربه اینو ثابت کرده…متاسفانه در زمینه هنری در شیراز فاجعهٔ اتفاق افتاده. شهر ۲ میلیونی ما که داعیه پایتخت فرهنگی کشور را هم یدک میکشه فقط ۵ سینمای فرسوده براش باقی مونده. بزرگترین سالن کنسرت و تئاترش فقط ۸۰۰ نفر ظرفیت داره. اصلا تالار شهر نداره و….دهها درد هنری دیگه…برخی شهرها صاحب تالار شهر و پردیس سینمایی و سالن اجلاس پیشرفته شدند اما در شیراز بعد از ۳۵ سال هیچ اتفاق و پیشرفتی که نبوده هیچ ، پسرفت هم کرده ایم. تا کی بنشینیم دلمون به وعدهها و مصاحبههای آقایان خوش باشه؟
۲ میلیونی ؟!!! :/
سینماها رو تغیر کاربری بدین به مسجد و حسینیه تا ببینین چطوری سقفشو از طلا و با آینه کاری تعمیر میکنن!
من فعالیت سایت شما را دنبال میکنم: سر خط اخبار و بعضی وفتها هم نظرات.
سینماهای شیراز روزگاری برای من خاطرات شیرینی را رقم میزدند. روزگاری که در همین سینما پرسیا، در فصل گرم تابستان فستیوال فیلمهای والتدیزنی برپا میشد و تماشای جدیدترین فیلمهای والتدیزنی در آن دوران دهۀ هفتاد میلادی برای نوجوانان شیرازی به تفریحی شیرین و خاطرهانگیز تبدیل میشد. روزهایی که اکران آخرین فیلمهای آمریکایی مانند راکی (سیلوستر استالونه) آن هم با دوبلۀ برتر ایرانی صفهای طولانی مشتاقان را در برابر این سینماها ایجاد میکرد. یا وقتیکه بازی روشنفکرانۀ وودی آلن بر پردۀ سینما پرسیا مردم شیراز را با چهرهای متفاوت از زندگی نیویورکی آشنا میکرد. وقتیکه در بوفۀ سینما بستی قیفی کاکائوی پاک یا بستی پرتقالی کانادافراست در کنار کوکاکولای خنک مکملی برای این تقریح کوتاه تابستانی میشد. روزهایی که کسی از سفر به دوبی و آنتالیا سراغ نمیگرفت و خیابانهای شهر مملو از توریستهای خارجی بود.
حتی بیلبورد عنوان فیلمها مانند سینماهای آمریکا به صورت کامپوزیت حروفچینی میشد و شبها با نور پیشزمینه جلوۀ خاصی داشت. دنیای عجیبی است. در روزهای انقلاب این بیلبوردها را با سنگ خرد کردند و دیگر هیچوقت بازسازی نشدند.
سالهای بعد از انقلاب، سالهای زوال سینماها بود. سینماهای ایران ارتباط خودشان را با غرب از دست دادند و از توسعه به سمت مالتیپلکس بازماندند. حال آنکه سینماهای شیراز در همان پیش از انقلاب هم چند منظوره بودند. پرسیا و پارامونت رستوران خوبی داشتند و آریانا که گل سرسبد سینماهای شیراز و به جرأت یکی از ممتازترین سینماهای خاورمیانه بود. (با معماری زندهیاد استاد مقتدر) به خصوص سینماهای پرسیا و پارس که موقعیت خوبی برای تبدیل شدن به یک مالتیپلکس مدرن را داشتند. این وضعیت برای ایران و پاسارگاد هم صدق میکند.
از سینما آریانا و پارامونت بیشتر چیزی نمینویسم. تلخ است یادآوری برخی چیزها.
دنیای عجیبی است. نسلی میسازد و نسلی دیگر به بهانۀ بهینهسازی ویران میکند.
سپاس بابت انعکاس اخبار شهر.
درود بر شما
اون دوران دوران طلایی شیراز بود دورانی که دیگه تکرار نمیشه با این سخنان زیبای شما اقا شهریار اشک در چشمانم حلقه زد
دوستان میگن مسئولین پاسخگو باشن اخه دوستان هنوز بر این باورید که شیراز مسئول و صاحب داره یه شورای شهر خود فروخته داره که به جای توجه به نیاز ها و کبود های شیراز بفکر واگذاری زمین بیت المال برای ساخت حسینیه هستند یه امام جمعه و فرمانده سپاه که تمام فکرشون تبدیل شیراز به یک شهر مذهبی و توسعه شاهچراغ هست
مردم هم که در خواب خرگوشی
خیلی قشنگ نوشتی شهریار جان . من مال اون دوره نیستم اما کامل حس کردم حس و حال اون موقع شما رو ..
کلا شیراز شهر دستفروش ها شده و دستفروشی به یک شغل دوم بی زحمت و دردسر تبدیل شده و خیلیاشونم با مظلوم نمایی و ادعای اینکه ناچار هستیم، نظم و ظاهر شهر بهم ریختن و روز به روز هم تعدادشون داره بیشتر میشه .درحالیکه به عقیده من شغل وجود داردولی خیلی افراد دنبال راحت ترین شغل هستن(به هرقیمتی که باشه) و حاضر نیستن راه درست انتخاب کنن..
شهرداری در زمینه ساخت سینما در پارکهای بزرگ باید برنامه ریزی کنه . سینما یک مجموعه فرهنگی هست و قسمتی از فضای پارکها بایدبه بخش فرهنگی یعنی ساخت سینما اختصاص پیدا کنه . با توجه به انصراف رهپویان وصال در باغ جنت میتوان همان ۲۰۰۰ متر زمین رو صرف ساخت سینما کنند .
ساخت پردیس سینمایی حدود ۴۰ میلیارد تومان بودجه لازم داره که البته به نظر من اولویت باید به ساخت خط یک تله کابین توسط شهرداری باشه چون حدودیک سال و نیم از تصویب شورا برای ساخت تله کابین دروازه قران توسط شهرداری میگذره. اجرای تله کابین زمینه رو برای سرمایه گذاری های گردشگری در دروازه قران مانند پردیس سینمایی و شهربازی و پارک ابی و ……فراهم خواهد کرد .
اونا یا خودشون رو زدن به نفهمی یا واقعا نمیفهمن.اسلام گفته هم این دنیا هم اون دنیا.ولی مسولین شیراز میخوان شیراز صرفا مذهبی بشه..باور کنید من خییلی مطالعه کردم اسلام اصلا سخت نگرفته ولی مسولین دارن خیلی سخت میگیرن.