افزایش ساعات استفاده از مترو از هفته آینده، ادامه دار شدن خشکی باغ های شیراز و تاثیر ارائه مشوق در تملک املاک مورد نیاز پروژه های شهری از مهمترین رویدادهای این هفته شورای شهر بود.
ارائه مشوق به املاک مورد مسیر، کاهش زمان پروژهها را در پی داشته است
رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر شیراز گفت: ارائه مشوق به املاک مورد مسیر، کاهش زمان اجرای پروژهها را در پی داشته است. رضا محمدیاندر گفتوگو با خبرنگار فارس در شیراز اظهار داشت: لایحه تشویقی املاک مورد مسیر باعث کوتاهشدن زمان بسیاری از پروژهها شده که این موضوع در کاهش هزینه تملک به سبب تورم سالانه بسیار مؤثر بوده و از سویی از سال ۹۳ تاکنون مردم شیراز از ۵۰ میلیارد تومان اعتبار لایحه تشویقی املاک استفاده کردهاند که نسبت به بودجه شهرداری، یک درصد بودجه سال بوده و رقم بسیار پایینی است.
وی افزود: از سویی در متن توافقنامه با مردم ذکرشده که اوراق بستانکاری آنها از شهرداری بهعنوان پول نقد تا ابد قابلاستفاده است و این تعهد که دادهشده باید رعایت شود و مصوبات شورا نباید آن را نقض کند.
این عضو شورا با ذکر مثالی در این زمینه گفت: حدود هفت سال است که شهرداری میخواهد در محل ادامه بلوار رحمت زمینهایی را تملک کند که قیمت اولیه زمینهای آن بین متری ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان بوده و اکنون با متری دو تا دو و نیم میلیون تومان تملک میشود و در زمان ابتدای کار حتی اگر شهرداری صد درصد تخفیف داده بود باز هم به نفعش بود.
محمدیان تصریح کرد: سال گذشته وقتی بنا بود پروژه زیرگذر گلستان آغاز شود برآورد مدیران املاک شهرداری و شهرداری منطقه این بود که در صورت وجود اعتبار تملک، بازگشایی محور گلستان یک و نیم سال زمان میبرد که با استفاده از بسته لایحه تشویقی املاک، این پروژه ظرف چهار ماه انجام شد و به این صورت ضریب تعدیل آن ۴۰ درصد به نفع شهرداری بوده، غیر از آنکه با گذر زمان بیشتر، تورم هم شامل ملک میشد و از این رو، تخفیف ۳۰ درصدی ارائهشده باز به سود شهرداری بوده است.
رئیس کمیسیون عمران شورا بیان کرد: امروز کسب درآمد کسب ریال نیست بلکه مدیریت منابع مالی است و مدیریت منابع مالی تنها گرفتن پول از مردم نیست بلکه خلق ارزشافزوده با راهکارهایی چنین است.
وی اضافه کرد: بسته تشویقی املاک مورد مسیر باعث شده بسیاری از پروژهها یک سال جلو بیفتند و به طور قطع، اینها برای شهرداری ایجاد سود کرده است.
به گزارش فارس، در یکصد و هفتمین جلسه شورای اسلامی شهر شیراز، بنابر رأی اکثریت اعضا، لایحه تشویقی املاک مورد مسیر همچنان به روال قبل باقی ماند و ۲۰ درصد تخفیف عوارض مصوب قبلی شورا به ۲۵ درصد افزایش یافت.
وی تصریح کرد: در زمینه خدمات قطار شهری باید هم در داخل مجموعه مترو و هم در فضای عمومی شهر کارهای فرهنگی و همچنین اطلاعرسانی قویتری در برای نهادینهسازی فرهنگ نظافت و نگهداری از مترو انجام پذیرد.
علی راستگو در گفتوگو با خبرنگار فارس در شیراز اظهار داشت: ما از مراکز «دی آی سی» واقع در بافت تاریخی شیراز بازدید کردیم و اعتراضات مردم در این زمینه تا حد زیادی درست است چراکه در شرایط فعلی این مراکز خود عامل آلودگی شده است و حتی برخی از عوامل این مراکز خود گرفتارشدهاند.
وی افزود: اگر بنا باشد این مراکز به این وضعیت باشد وجود آن زیر سؤال است و به جای جابجایی باید تعطیلی مطرح میشد اما از سویی اگر دستگاههای دیگر با شهرداری همراهی نکنند، شهرداری امکان انتقال و جابجایی این مراکز و نگهداری معتادان را نخواهد داشت.
رمضان امینی معاون اجرایی شهردار شیراز نیز ضمن تأکید سخنان راستگو تصریح کرد: اردوگاه سلامی تا یک ماه آینده تکمیل میشود اما این اردوگاه نمیتواند جایگزین ۱۹ مرکز «دی آی سی» باشد که بناشده جابجا شوند.
احمدرضا نقیب زاده عضو شورای اسلامی شهر شیراز هم در همین زمینه گفت: در بند ۱۰ مصوبه قبل شورا ذکرشده بود مراکز دی آی سی جمعآوری شوند اما مصوبه جدید آن را اصلاحکرده و «جمعآوری» را به «جابجایی» تبدیل کرده است.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورا بهعنوان کمیسیون متولی این بحث، ابراز داشت: مراکز «دی آی سی»، مستند به ماده یک مجمع تشخیص مصلحت نظام و بندهای ۶، هفت و ۹ سیاستهای کلی مبارزه با مواد مخدر ابلاغشده و حتی سیاستهای کلی کشور مبتنی بر توسعه آن است و از اینرو شورا با توجه به اجرای غلط این مصوبات در مراکز واقع در بافت از موضع قبلی خود عدول و به جای جمعآوری بر جابجایی تأکید دارد.
محمد حقنگر افزود: در این زمینه ساختمانی به مساحت ۳ هزار مترمربع ساختهشده و ما اصرار داریم به آنجا بروند اما علوم پزشکی این مکان را خلاف سیاستهای احداث مراکز «دی آی سی» میداند و ازاینرو ما ضمن تأکید بر جابجایی خواستار آن هستیم که جانمایی مکانهای جدید بهگونهای انجام شود که در کوچههای فرعی و غیرقابلدسترس مکانی امن برای معتادان ایجاد نشود که این مسئله را به خود علوم پزشکی واگذار میکنیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه مراکز «دی آی سی» زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی است آنها با مصوبات شورا مبنی بر جمعآوری مراکز «دی آی سی» مخالفت کردند که با برگزاری جلسات مشترک استدلالهایی را درزمینهٔ جلوگیری مراکز دی آی سی از بیماریهایی مانند هپاتیت بیان کردند و شورا نیز تصمیم گرفت در این زمینه مصوبات خود را تعدیل کند اما در مقاطع بعد مردم محلات خود راسا اقدام کرده و برخی از این مراکز را تعطیل کردند.
این عضو شورا تصریح کرد: شورا با برگزاری جلسات با فرمانداری و سایر دستگاهها، مصوبه خود مبنی بر جمعآوری مراکز «دی آی سی» در بافت تاریخی را به طورجدی دوباره مطرح کرد چراکه برخی از این مراکز باوجود نیت خوب بانیان آن به جولانگاه معتادان تبدیلشده و نیروی انتظامی نیز درزمینهٔ پاکسازی منطقه محدودیت دارد.
وی افزود: پاکسازی مراکز «دی آی سی» در اطراف حرم و محدوده بافت تاریخی خواست جدی شورا است و اینکه تمام معتادان در مراکز «دی آی سی» و بهویژه در محله بیات جمعآوریشده و بهجای دیگر انتقال یابند.
حق نگر این موضوع را مبتنی بر جلسات با فرمانداری، استانداری، ستاد مبارزه با مواد مخدر و دادگستری دانست و گفت: خواست تمام این دستگاهها جابجایی مراکز «دی آی سی» است و مسئولان بهداشت و درمان فارس خود با موضوع جابجایی موافقت کردهاند و بناشده شهرداری هم به این مسئله کمک کند.
زینالعابدین عرب دیگر عضو شورا بود که به اظهارنظر در این زمینه پرداخت و اظهار داشت: اگر الزام راهاندازی مراکز «دی آی سی» مبنی بر جلوگیری از پخش شدن معتادان و نشر بیماریهای واگیر و پراکنده شدن سرنگ در گوشه محلات مدنظر قرار میگرفت هرچند وقت یکبار بحث جمعآوری مطرح نمیشد.
وی افزود: شورا در این زمینه مصوب کرد که در صورت وجود اردوگاه مناسب و مراکز جایگزین، این مراکز جمع شود اما در شرایطی که مرکز جایگزین مناسب وجود ندارد جمعآوری بدون دلیل مراکز «دی آی سی» خود آسیبزا خواهد بود.
جابجایی باعث آلوده شدن محلات سالم میشود
دیگر عضو شورای اسلامی شهر شیراز در همین مورد بیان کرد: سالها این بحث مطرح بود که محلاتی برای ارائه خدمات به این افراد بیمار جانمایی شود تا ضمن جلوگیری از انتشار بیماریهای واگیر، خدماتی به آنها ارائه شود.
مظفر مختاری افزود: پس از مطالعات فراوان این محلات که محل تجمع معتادان بوده انتخابشده و اکنون نمیشود بدون مطالعه این مکانها را تغییر داد که باعث میشود محلاتی که آلوده نیستند هم آلوده شوند.
وی ادامه داد: از سویی جمعآوری معتادان بنا بود بهصورت کلی انجام شود اما به سبب آنکه دستگاههای دیگر به تعهدات خود عمل نمیکنند قابلاجرا نیست و ازاینرو با اعمال اصلاحاتی باید این مراکز فعلی را حفظ کرد.
مختاری ابراز داشت: اگر مرکز محله بیات جمع شد این معتادان باید کجا بروند و سرنگ را از کجا تهیهکرده و در کجا مصرف خواهند کرد که باعث گسترش ایدز و بیماریهای دیگر نشود.
وی متذکر شد: با توجه به آنکه جانمایی این مراکز باکار کارشناسی انجامشده مناسب است که جابجایی نیز با دریافت نظر کارشناسان بهداشت و درمان انجام شود.
ابراهیم شعرا اما دیگر عضو شورا بود که از مصوبه کمیسیون خدمات شهری دفاع کرد و گفت: مردم خود بهشدت به این مراکز اعتراض دارند و درب برخی از این مراکز را بستهاند چراکه با حضور افراد معتاد، قاچاقچیان هم در اطراف این مراکز حضور پیداکرده و محلات بافت تاریخی را بسیار ناامن کردهاند و ازاینرو مصوبه شورا مبنی بر جابجایی تنها به معنای انتقال به مراکز خالی از تمرکز جمعیتی است.
به گزارش فارس، در یکصد و هفتمین جلسه شورا موضوع جابجایی مراکز «دی آی سی» مورد تصویب اعضای شورا قرار گرفت و بنابر تذکر نماینده فرمانداری، مقرر شد این مصوبه پیش از ارسال به فرمانداری به اطلاع دستگاه دخیل در موضوع رسانده شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، مدیرعامل قطار شهری شیراز عصر امروز در یکصد و هفتمین جلسه شورای اسلامی این شهر گفت: بر اساس برنامهریزی انجامشده از روز بعد از عید فطر (بیست و نهم تیرماه) ساعت بهرهبرداری از فاز یک قطار شهری شیراز از پنج ساعت به هشت ساعت در روز افزایش مییابد و ساعت آن هفت صبح تا ۱۵ بعدازظهر خواهد بود.
اسدالله حاجی زمانی افزود: در این زمینه با توجه به همزمانی با عید فطر مناسب است دو روز نخست بهرهبرداری از قطار شهری برای عموم مردم بهصورت رایگان باشد.
زینالعابدین عرب عضو شورای اسلامی شهر نیز پیشنهاد کرد که در روزهایی که بهرهبرداری از قطار شهری رایگان است اقدامات فرهنگی متناسبی درون مترو برای فرهنگسازی و اطلاعرسانی به شهروندان انجام شود.
محمدرضا دیهیمی رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورا نیز در همین زمینه پیشنهاد داد مسابقاتی با جوایزی ارزنده در راستای نهادینهسازی استفاده از حملونقل عمومی و نگهداری از امکانات شهری در مترو برگزار شود.
وی با بیان اینکه عدم آبرسانی به این باغات در حالی اتفاق افتاده که در جوی آب ضلع جنوبی این خیابانها آب فراوانی جاری است افزود: مسئولان مرتبط ادعا میکنند که این باغات به دلیل کمبود آب محکومبه خشک شدن هستند.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اینکه در گذشته با پیگیریهای ستاد آبادگری باغات قصردشت شهرداری شیراز چندین چاه آب در بلوار شاهد برای جبران کمبود آب باغات شمالی حفرشده است، خاطرنشان کرد: آب این چاهها نیز به باغهای جنوبی منتقل میشود و شهرداری شیراز در مدیریت آب چاههای خود هیچ نقشی ندارد.
معین تصریح کرد: حتی اگر در این منطقه کمبود آب نیز وجود داشته باشد باید باغهای اضلاع شمالی و جنوبی به نسبت متوازن متحمل کمبود آب شوند و نباید سهم آب باغات شمالی یکسره به ضلع جنوبی منتقل شود.
وی با تأکید بر اینکه اگر روند آبیاری این باغات با همین روند پیش رود تا پایان امسال تمام باغهای ضلع شمالی خیابان قصردشت خشک میشود، بیان کرد: خشک شدن این باغات درخواست برخی از مالکانی است که قصد تغییر کاربری و تفکیک باغات را دارند.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز عنوان کرد: در این صورت این گمان تقویت میشود که شاید خشک شدن باغات ضلع شمالی خیابان قصردشت آگاهانه و با تبانی انجام میشود که در حال حاضر میراب قدیمی منطقه نیز به امپراتوری میماند که حیات یا ممات بخشی از باغها بسته به تصمیم وی بوده و بدین ترتیب باغ چند هکتاری انتهای کوچه هفت خیابان دانشآموز بهسوی خشک شدن میرود.
در مرود باغات باید بگم زیر سر خود شهرداری برای تفکیک این باغات و کسب درآمد دندان تیز کرده ابیاری قطره ای هم کنن حل یکی یک منبع اب شهرداری در باغات نصب کنه و هفته ای یک بار اب رسانی این ها بهانست
در ضمن در خیابان ولی عصر قصردشت حد فاصل ساختمان مخابرات تا سر خیابان قصردشت درختان چنار آن جا خشک شده و تقریبا بدون درخت است خوب که شهرداری درخت کاری کنه تا زیبایی دوچندانی به خیابان ولی عصر داده بشه