پرسش بسیار مهمی که در این میان پیش میآید این است که، مگرگروه، دسته و یا نهادی بالاتر از قانون وجود دارد که مدیری حتا در بالاترین پُست استانی از آن سر باز زند؟ همچنین مگرنه این که، فَرنشین(:رییس) سازمان میراث فرهنگی معاون اول رییس جمهور است. و آیا فرمان معاون اول رییس جمهور در شهرها و استانهای دیگر اینگونه انجام میشود؟! اگر بنا باشد هرکسی خود را بالاتر از قانون بداند و از بالا دست خود هم پیروی نکند، پس چگونه چشمداشت داریم که یادمانهای تاریخی – فرهنگی کشور که دستاورد دسترنج نیاکان سختکوشمان است پاسداری و نگهداری شود؟ از سویی دیگر، اگر دادخواهی مدیران رَده بالا در کشور بیپاسخ بماند دیگر چگونه میتوان به دادخواهی مردم عادی امید داشت؟ مگر میراث فرهنگی از آنِ همهی مردم ایران نیست و نباید سود(:منافع) ملی را در این باره درنظر گرفت؟ و دهها پرسش دیگری که در این مجال نمیگنجد.
چیز دیگری که باید از آن نام برد این است که، فَرنشین میراث فرهنگی کشور سال گذشته پنج نامهی جداگانه به نهادهایی مانند وزارت کشور و دفتر رهبری و … فرستادند و خواستار پیشگیری از ویرانیها شده بودند. هم اینک پس از گذشت نزدیک به هشت ماه، پاسخ این درخواست چه بوده است؟ چرا دراین باره آگاهیرسانی نشده است. همچنین مدیرکل میراث فرهنگی استان از چه کسانی در سال گذشته و امسال شکایت کرده است که جانشین میراث فرهنگی کشور میگوید، نمیدانیم ویرانیها کار چه کسانی است و کسی آن را بر دوش نمیگیرد! این سخنان ناسازگار را باید چگونه بررسی کرد؟ پاسخ شکایت مدیرکل میراث فرهنگی استان در این چندین ماه چرا بیپاسخ مانده است؟ یا اگر پاسخی داده شده، چرا آگاهیرسانی نشده است تا افکار همگانی(:عمومی) خود پیشداوری(:قضاوت) کنند. میراث فرهنگی دستاورد دسترنج گذشتگان است که همهی مردم ایران باید آن را پاسداری کرده و همانگونه که هست به آیندگان بسپارند. هم اکنون پاسخ آیندگان و فرزندان را چه کس یا کسانی خواهند داد. چرا یکبار برای همیشه تصمیمی درست برای همهی بافتهای تاریخی کشور گرفته نمیشود تا هر نهاد و اُرگانی در هر شهر و گوشهای به خودش اجازه ندهد تا به میراث یک ملت دستدرازی کند. این نیروهای خودسر آنهم در زمینهی میراث فرهنگی چه کسانی هستند؟ و پرسشهای بیشمار دیگری که هیچ پاسخی هم ندارد!
سخن در خُور نگرش(:قابل تامل) این است که، دکترطالبیان با هیات همراه خود به شیراز سفر کرده بود تا از ویرانی بافت تاریخی و ارزشمند شیراز پیشگیری کند، ولی درست همان روزی که وی شیراز را ترک کرد، شبانه دستکم سه خانهی دیگر را ویران کردند و صدایی هم از نهاد کسی برنخواست!
به گزارش اَمرداد، بافت تاریخی و کهن شیراز تکه تکه و سلاخی شده و ویرانیها همچنان دنباله دارد و هر از چند روزی یک بار، آه از نهاد مردم در کوی و برزن بلند میشود و فریادرَسی هم نیست. با این رُخدادهای ناگوار که باید ازآن با نام یک فاجعهی ملی نام برد، روزی فرا خواهد رسید که دیگر هویت و پیشینهای برای مردم بر جای نماند و ملتی که بدون هویت و شناسنامه باشد، محکوم به نابودی است.
گوش اگر گوش تو وناله اگر ناله من
آنچه البته به جایی نرسد فریاد است
تو تاریخ خواهند نوشت که در فلان دهه بافت تاریخی شیراز به تاراج رفت و نابود شد و مردم شیراز صرفا نظاره گر بودند.
وای بر ما…
میدونین که شبانه دارن خراب می کنن و جلو میرن و نابود می کنن و آوارش رو از شاه چراغ خارج میکنن؟
و روز بعد هم آقای دستغیب نماینده و تولیت از آن بازدید میکنن؟
مگه میشه گفت کسی مسول نیست؟
این صحبت های آقای رییس و جانشینشون فقط سیاه بازی هست.
می خوام ببینم مردم با (بی ؟)غیرت شیراز چند ماه دیگه بازم به این آقای دستغیب خاین به هویت شیراز رای میدن؟
اینم شد کار که با سو استفاده از نام شهید دستغیب و دل رحیم مردم شیراز رای بیاری ، ۴ سال از حقوق بسیار بالا و ۱۰۰۱ مزایا استفاده کنی هیچ کاری که برای شیراز انجام ندی هیچ..متولی تخریب شیراز هم باشی؟ (ما را به خیر تو امیدی نیست..شر مرسان؟)
حیف از نام فامیل اون مرد بزرگ که روی افرادی اینچنین هست.
جواب خدا رو اینها چجوری میخوان بدن من در عجبم.
خدا از حق الناس میگذره؟!
من پایان نامه دانشگام مربوط به بافت تاریخی شیراز هست
وقتی برای تهیه پرسشنامه و تحقیق رفتم محله سنگ سیاه کارشناس میراث فرهنگی معرفی نامه هام رو ازم گرفت کم مونده بود به خاطر تحقیقاتم کتکم هم بزنه چون داشتن یکی از خونه های تاریخی رو تخریب می کردند
حتی اجازه نداد هیچ کدوم از مهندسای اونجا با من حرف بزنن
فکر می کنی در جواب اعتراض هامون چی گیرمون میاد
اینا به تاریخ و هویتمون رحم نکردن، پس مطمئنا به جون و ابرمون هم رحم نمی کنن
وقتی برای ساخت خیابان ۹ دی داشتن بافت رو تخریب می کردن من اونجا بودم، ادعا می کردن هیچ خونه تاریخی تخریب نمیشه اینا فقط خونه های فرسوده هستن ولی چند تا از با ارزش ترین خونه ها رو تخریب کردن و هیچ مسئولی صداش در نیومد تنها خونه ای که تونست سالم بمونه وتخریب نشه خونه منطقی نژاد بود که انجمن معماران به خاطرش سروصدای زیادی به پا کردن تونستن جلوش رو بگیرن
یه سوال دارم از این آدمهایی که تا نوک بینیشون رو بیشتر نمیبینن.
اقایون نمیشه یکم بیشتر فکر کنین روی این قضیه؟
ببینین طرح جایگیزینی وجود داره یا نه؟
بابا شما هم مسلما ایرانی هستین پس از یه حداقل ضریب هوشی بهره بردین..یکم فکر کنین!
الان توی حرم مطهر یه سری دفاتر اداری وجود داره.
مثل دفتر خدام،دفتر IT,دفتر توسعه حرم،دفتر تو لیت،و از همه مهمتر در این زمینه موزه و دفتر روابط بین الملل و … .
من کارشناس این مساله نیستم،ممکنه چند تا از این خونه ها ارزش نگه داشتن نداشته باشن ولی آقایون عقل کل که فقط بلدین لودر بذارین و همه جا رو نابود کنین
آیا نمیشه از خونه ای که بجا مانده از دوره آل مظفر هست (و ما یه دینی داریم نسبت بهش و باید حارث اون باشیم) در طرح توسعه حرم بجای تخریبش به عنوان موزه استفاده کرد؟
(اینها که دیگه مربوط به دوران اسلامی هست و مربوط به طاغوت نیست که با آنها دشمن باشین)
یا اینکه از خونه ای که در دوره زندیه یا قاجاریه ساخته شده برای پذیرایی از توریست ها استفاده کرد بجای استفاده از یک اتاق ساده ۲۰ متری؟
از تک تکشون میشه استفاده مفید کرد.متولیان این امر در حرم باید جاذب مردم باشن نه دافع…
یعنی واقعا این نماینده محترم که قراره به عمران و آبادانی شیراز کمک کنه و از حقوق مردم شیراز دفاع کنه این مطلب به ذهنش نمیرسه؟ یعنی ایشون چقدر ضریب هوشی داره؟
یا چند تا مسولی که توی حرم به پستی رسیدن که کمر همت به تخریب برداشتن چطوری پست گرفتن؟ واقعا متاسفم براشون.
این حقوق هایی که میگیرن حلاله؟
آقایون تخریب هیچ کاری نداره..همون جور که شبانه دارین این کارو میکنین
ولی آیا میتونین یه خونه بسازین که مربوط به دوره ال مظفر باشه؟ یا ۲ تا خونه بسازین که ثبت ملی باشه؟
اقای دستغیب شما چطور خودتو مسلمون میدونی و پیرو پیغمبر و حضرت علی؟
کی اسلام و این بزرگواران گفتند که هر چه از پیشینیان بهتون رسیده نابود کنین؟
شما شب چطوری براحتی سر بر بالین میگذاری؟
بیاین کمی فکر کنیم…
برای بزرگ کردن صحن شاهچراغ و کلا پروژه های مذهبی هر کاری که فکرشو کنید میکنند
فقط هم مختص شیراز نیست
چیزی که اهمین نداره براشون تو ایران ، تفریح شادی لذت و… است
مردم با تحصن و کمپین می توانند جلوی این فاجعه را بگیرن بزرگترین بافت تاریخی ایران را می توان ساماندهی کرد و جذب توریست و نمادی برای شهرمان و کشورمان باشد هتل و پیاده رو ها و صنایع دستی چرا فکر نمی کنن مسولین با سواد و مدیر ما
بزرگترین بافت تاریخی مال یزده