با بالا گرفتن بحث ها میان دانشگاه شیراز و دانشگاه علوم پزشکی این کلانشهر در خصوص زمینهای موجود در حاشیه بزرگراه کوهسار که حتی به تهدید اعضی هیئت علمی دانشگاه شیراز بر تعطیلی کلاس های درس منجر شده است، یکی از بینندگان سایت یادداشتی در این خصوص ارسال کرده است، که در ادامه ملاحظه می کنید :
با سلام
اخیرا دانشگاه علوم پزشکی شیراز تلاش کرده تا به اسم توسعه بیمارستان نمازی (یا بیمارستان نمازی شماره ۲)، حدود ۴۰ هکتار از زمین های دانشگاه شیراز که در طرح توسعه و تجمیع دانشگاه شیراز، بخش عمده ای از دانشگاه در آن قرار می گیرد (و حتی بعضی از ساختمان ها هم در آن ساخته شده و نزدیک به بهره برداری هستند، ازجمله دانشکده فناوری های نوین و دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر)، را تصاحب کرده و در آن به نام بیمارستان، دانشکده پزشکی و مراکز تحقیقاتی تاسیس نماید (بر اساس طرحی که به هیات دولت ارائه شده است). لازم به ذکر است برنامه توسعه دانشگاه شیراز مصوب هیات وزیران است.
در این موضوع سه نکته وجود دارد.
اول اینکه در منطقه مورد نظر بیمارستان های زیادی وجود دارد و آن قسمت از شهر شیراز (بلوار چمران – بهترین نقطه آب و هوایی و از گزانقیمت ترین بخش های شهر شیراز) عملا نیاز به بیمارستان ندارد، بیمارستان شهید چمران و بیمارستان شهید رجایی در فاصله کمتر از ۱۵۰۰ متری این زمین ها قرار دارند و در شعاع ۴ کیلومتری آن هم بیمارستان های خصوصی و دولتی بسیاری وجود دارند (از جمله بیمارستان اردیبهشت، بیمارستان مرکزی شیراز (ام آر آی)، بیمارستان کوثر، بیمارستان حافظ و …) در حالیکه بسیاری از نقاط شهر شیراز فاقد بیمارستان هستند و می تواند این کار در آن بخش ها انجام شود تا مردم مجبور نباشند همه به یک جا هجوم بیاورند. ترافیک سنگین ساعات اوج کار بیمارستان در بلوار چمران در نزدیکی بیمارستان چمران و در خیابان زند و میدان نمازی که گاهی این بخش از شهر شیراز را فلج می کند اصولا موید همین نکته است که همه بیمارستان ها و مراکز پزشکی در مناطق خاصی متمرکز شده اند. این موضوع در شرایط بحرانی و حوادث غیر مترقبه قطعا خسارات جبران ناپذیری را به مردم تحمیل خواهد کرد.
دوم اینکه این کار با ذکر بهانه دروغ وقفی بودن این زمین ها برای ساخت بیمارستان توسط دانشگاه علوم پزشکی به میان کشیده شده است درحالیکه این زمین ها وقفی نبوده و از املاک دانشگاه شیراز محسوب می شود. این زمین ها به هیچ وجه نزدیک بیمارستان نمازی هم نیستند که به بهانه توسعه بیمارستان نمازی به آن ها دست اندازی شود. در هنگام تقسیم دانشگاه شیراز به دو بخش در سالهای دهه شصت و هفتاد، بر اساس توافقنامه مکتوبی که با حضور مرحوم دکتر حسن حبیبی امضا شد، این بخش برای توسعه در اختیار دانشگاه شیراز قرار گرفت. در آن زمان بخشی از بهترین املاک دانشگاه در اختیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز قرار گرفت اما این زمین ها پشت مله بود و هیچ ارزشی نداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز هیچ تمایلی به آنها نداشت. امروز اما این زمین ها ارزشمند شده (محمودیه و نیایش – از گرانترین نقاط شیراز) و علوم پزشکی قصد دارد آنها را در اختیار بگیرد. اگر اینچنین نبود که دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای طرح توسعه خود یک زمین ۵۰۰ هکتاری و یک مجموعه ۵۰ هکتاری دارد و عملا نیازی به این ۴۰ هکتار ندارد.
سوم اینکه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در عدم وفای به عهد های خود در برابر دانشگاه شیراز (که همه مکتوب هستند) سابقه درخشانی دارد، موضوع خوابگاه شهید دستغیب که به یکی از بزرگترین معضلات فرهنگی دانشجویی دانشگاه شیراز تبدیل شده از همین قسم است. این بار هم به بهانه توسعه خود و با عنوان مردم فریب بیمارستان، قصد دارد تا خواسته یا ناخواسته و فقط با در نظر گرفتن منافع خود با دست اندازی به توافقات مکتوب قدیمی، با در اختیار گرفتن این زمین های بسیار گرانقیمت به بخش های دیگری از علم و فناوری کشور لطمه جدی وارد نماید.
به پیوست نامه رییس دانشگاه شیراز به وزیر علوم در این مورد خدمتتان ارسال می گردد.
منم موافقم نیایش نباید بیمارستان اخته شود در ابیوردی بسازن بهتر است
خب ابیوردی هم همون چمران هست! بهتره در میانرود ساخته بشه که راه های دسترسی خیلی خوبی هم داره بهش ساخته میشه
چه خبره اینهمه بیمارستان. همین اندازه که هست کافی نیست؟ چرا جاهای دیگه نمیسازن؟ حیف مناطق زیبایی مثل چمران که تبدیل به محیط آلوده بیمارستانی میشن.
من واقعا درک نمیکنم چرا مسئولان شهرداری هیچ قدرتی ندارن که دخالت کنن. آقای پاکفطرت همانطور که در اذهان عموم موجود هست و احتمالا جنابعالی هم به خاطر دارید شما دو سال پیش گفته بودید باید از دس اندازی به زمین های مجاور بزرگراه کوهسار جلوگیری بشه تا این اتوبان کارایی خود رو از دست نده. درصورتی که هیچ گونه تقاطع غیر هم سطح و کنارگذر کندرو برای اون نقطه در طرح اتوبان دیده نشده یک شبه بیمارستانی با بیش از ۱۰۰۰ تخت خواب در کنار اتوبان و در حریم اون سبز میشه!!!! چطور صحبت های گذشته به فراموشی سپرده شده. دانشگاه علوم پزشکی شیراز اکنون با عبور اتوبان از کنار زمین های دانشگاه شیراز و ارزشمند شدن این زمین ها چنگال های خودش رو تیز کرده و قصد تصاحب ۴۰ هکتار زمین رو داره. یه بیمارستان حداکثر ۱۰ هکتا یا نهایت ۲۰ هکتار زمین نیاز داره. بار ترافیکی که این بیمارستان بزرگ به بزرگراه وارد میکنه و دوربرگردان های هم سطحی که روبروی اون ساخته میشه عملا شاهد بلوار چمران دومی در شیراز خواهیم بود که فقط نام بزرگراه رو یدک میکشه
جناب پاکفطرت به نظر من نوعی به عنوان یکی از شهروندان این شهر همکاری شهرداری شیراز با دانشگاه شیراز درمورد این زمین ها به حل مشکلات موجود در تقاطع جام جم با این دانشگاه کمک میکنه و از حریم اتوبان کوهسار هم حفاظت میشه
خواهشمندم منافع و مصالح شهر رو در نظر داشته باشید. این بر گردن شماست اگر یکی از مسئولان عالی رتبه شهرداری و یا اعضای شورای شهر این پست رو مطالعه کردید و کامنت من رو خوندید که از منافع شهر شیراز دفاع کنید
باید برن جنوب شهر بسازن تو این قسمت شهر بیمارستان و مجتمع های درمانی زیاد هست.این جنوب شهر هست که کمبود امکانات داره و ساخت این بیمارستان در یه منطقه ای تقریبا بکر هم مثل میانرود میتونه سرعت توسعه جنوب رو بیشتر کنه.کلا دقت کردین برا ساخت هر مورد جدیدی معضل و دعوا داریم مثل دهکده المپیک و برجهای زند و ایستگاه قطار …
با توزیع بیمارستان ها واماکن دیگر درمناطق مختلف شهر ،رفت و آمدهای بی دلیل مردم درسطح شهر و ازشمال به جنوب یا شرق به غرب کاهش وترافیک به صورت یکسان ویکنواخت پخش میشود ولی دانشگاه علوم پزشکی وقتی بیمارستان های چمران،ام آر آی،امام رضا رو میبینه و پادگان هایی که دربهترین مناطق شهرهستن و محکم چسبیدن و یه متر از زمیناشون رو آزاد نمیکنن،پس میگه چرا من ازاین خان گسترده چیزى نصیبم نشه!!!!
توی شهر بی صاحب،هرکی هرکاری دوست داره و بهتربگم زورش برسه انجام میده! اگه بیمارستان ها وپادگان ها به حاشیه شهر انتقال داده شوند،باتوجه فضای سبز بکر این اماکن چهره شیراز بکلی تغییر میکنه وکمی به شهر شباهت پیدامیکنه!!
دوستان عزیز چه خوش خیالن که میگن برن بیمارستان رو جنوب شهر بسازن!!!!
بحث اصلا بحث بیمارستان نیست!!!! بحث ۴۰ هکتار زمین در یکی از گرون ترین مناطق شیراز به ارزش حداقلی ۴۰۰ میلیارد تومان هست!!!!
الان که اونجا یکی از حیاتی ترین و شریانی ترین بزرگراه های شیراز در حال احداثه علوم پزشکی میخواد از فرصت استفاده کنه.
واقعا در عجبم از این شورای شهر و شهرداری که شیرازو اب ببره اینارو خواب میبره. حاشیه بزرگراه باید فضای سبز باشه مثل بزرگراههای تهران نه واحد های بیمارستانی و تجاری اینها خودشون ترافیک زا هستند.
واقعا جای تاسف و نگرانیه که شهرداری کاربری این بزرگراه رو داره به بلوار تغییر میده بلایی که داره به تدریج سر حسینی الهاشمی میاد. اگرم قراره واحدی در حاشیه ساخته بشه باید با فاصله حریم مناسب و ایجاد خروجی و راه فرعی در حاشیه بزرگراه باشه که خودرو ها مجبور به توقف در حاشیه نشن بلایی که سر چمران اومده که محور چمران با این همه حجم عبوری و بیمارستان اشتباهی بلوار شده.
ونکته جالب اینکه شهرداری و شورا از این همه بلوارسازی که ترافیکش بلای جان مردم شده درس نگرفتن مثل مطهری-مدرس-رحمت-باهنر-چمران اینها اگر بزرگراهی بودن خیلی از مشکلات ترافیکی حل بود.
ایا بهتر نیست کمی هم به جنوب شهر توجه کنیم با وجود طرح توسعه جنوب و کمبود مراکز درمانی در جنوب شهر ،این مرکز مثلا در میانرود ساخته بشه بهتر نیست که دسترسی بزرگراه امام خمینی هم داره
با تشکر از سایت خوبتون که دوباره مثل قبل فعال شده امیدوارم تداوم داشته باشه..اما این مطلب بعید بود از سایت شما..
باید گفت الله اکبر از این کامنتهای زیبا!!! واقعا ادم نمیدونه از این طرز تفکرها بخنده یا گریه کنه! یکی میگه چرا این همه بیمارستان کافیه! یک مدیری هم که داره کارش رو بخوبی انجام میده شما میگید کافیه؟!؟!؟!؟!؟ یکی هم تو شیراز پیدا شده بومی شیراز هم هست و در زمینه زیرساخت های درمانی خوب هم نه عالی کار میکنه میگید نمیخوایم ؟ تا باشه ازین مدیرا اینقدر کار کنن که بگید نمی خوایم!!!اتفاقا اصلا هم کافی نیست و شیراز به عنوان قطب درمان کشورباید امکانات بسیار بیشتری رو داشته باشه..علاوه براین هنوز هم بیمارستان های دولتی بسیار شلوغ هستن و علاوه بر شیراز کل جنوب کشور رو پوشش میدن..پس نگید کافیه! یکی دیگه میگه بیمارستان رو ببرن حاشیه شهر! اون وقت کسی خدای نکرده سکته کرد دو ساعت فقط باید تا بیمارستان فاصله داشته باشه؟!؟!؟!؟ اونی که باید بره خارج از شهر کارخونه و پادگانه نه بیمارستان..یکی میگه چمران جای بیمارستان نیست! اتفاقا نقاط خوش اب و هوا باید واسه بیمارستان انتخاب بشن و انتخاب مکان بیمارستان مسلولین ( چمران ) هم موید این نکته هست..شاید همین خوش اب و هوا بودن هست که باعث شده غرب شهر بیمارستانهای بیشتری باشه..البته در پرانتز میگم من خودم موافق اینم که مثلا در میانرود یا نقاطی که دسترسی بیمارستانی سخت هست؛ بیمارستان احداث شه ولی خب شاید مسایلی هست که حواس ما به اونها نیست مثلا یکیش همین خوش اب و هوا بودن..یکی دیگه میگه بحث ارزش زمین هست! این ارزش زمین زمانی به درد میخوره که بخوان توش اپارتمان بسازن نه بیمارستانی که تازه وقتی هم راه افتاد باید علوم پزشکی یه پولی از جیب بزاره که ورشکسته نباشه و بتونه ادامه حیات بده..درباره این زمینها هم بگم وقتی که دانشگاه علوم پزشکی از دانشگاه شیراز جدا شد سر این مسایل اختلاف زیاد بود حتی طبق شنیده ها همین خوابگاه دستغیب توسط علوم پزشکی اجاره میشه یعنی حتی دانشگاه شیراز سهم خوابگاه رو هم نداده هیچ یه پولی هم بابت اجاره دادن..یا همین پردیس ارم صرفا در اختیار دانشگاه شیراز هست و تا اون جایی که ما دیدیم تنها مواردی که از دانشگاه جدا شدن صرفا مکان همین دانشکده ها بوده و بقیه موارد در قبضه دانشگاه شیراز بوده و هست***این که گفته شده بخشی از بهترین املاک دانشگاه در ده ۶۰-۷۰ در اختیارعلوم پزشکی بوده دقیقا کجاست؟ چرا اینقدر ابهام؟ ۵۰۰ هکتار و ۵۰ هکتار کجا هستن؟! مناسب واسه ساخت بیمارستان هستن؟ یجوری توی مطلب گفته شده عنوان مردم فریب بیمارستان انگار تو این شهر تاحالا بیمارستانی ساخته نشده و یا بیمارستان چیز بدی هست..امیدوارم کسی مریض نشه و سر و کارتون به بیمارستان های شلوغ نکشه تا بفهمید بیمارستان حتی اگه زیاد باشه بد نیست..این زمین ها هم از قبل سر اونها اختلاف بوده..یک جوری نوشته شده صرفا انگار وقتی اتوبان رد شده علوم پزشکی یادش افتاده در صورتی که این ها از قبل بصورت مکتوب بوده و الان صرفا با ایجاد راه دسترسی کاندیدای ساخت بیمارستان ۷۵۰ تختخوابی شده..باز هم میگم امیدوارم که گذارتون بدلیل بیماری و کسالت خود و اقوام به بیمارستان نیوفته تا متوجه اهمیت این موضوع بشید..اگر هم یک ارگان و مدیر بخوایم انتخاب کنیم بعنوان نمونه یقینا علوم پزشکی هم و در چند سال اخیر شهرداری جز اونا هستن..با اعتبارات قطره چکانی دولتی که حتی توان دادن حقوق کارمندان خودش رو هم نداره ببینید تو شیراز در زمینه درمان چه کارهایی که انجام شده..
درود بر شما علیرضا عزیز و ممنون از توجهی که به متن داشتید،
دوست عزیز سایت بنابر رسالت خبری خودش به این موضوع بسیار مهم پرداخت و البته از دیدگاه یک بیننده سایت که تقریبا با موضع سایت همسان بود.
نکته اول اینکه هیچکدام از دوستان نگفتن که بیمارستان کافی هست، گفتن در بلوار چمران به اندازه کافی بیمارستان وجود داره و نیازی به بیمارستان جدیدتر در این منطقه نیست نه اینکه کلا به بیمارستان نیازی نداریم.
درباره حاشیه شهر بودن هم مطمئن باشید بیمارستانی که در میانرود ساخته بشه در هر نقطه از شیراز حداکثر در ۱۵ یا ۲۰ دقیقه میتونه خودش رو به اونجا برسونه! درباره فضای سبز هم فراموش نکنین که ساخت بیمارستان و هتل از همان ابتدا هم در چمران اشتباه بود چون باعث از بین رفتن باغ ها شدن. هنر این هست که بیمارستان ساخته بشه و اطرافش هم فضای سبز ایجاد بشه، مثل اتفاقی که در بیمارستان پیوند اعضا افتاد و چند ده هکتار فضای سبز ایجاد شد در اطراف بیمارستان و همین اتفاق هم در شرق شیراز و در پروژه بیمارستان احمد بن موسی در حال رخ دادن هست.
طبق سندهای ادعا شد و ارائه شده از سوی دانشگاه شیراز این اراضی متعلق به این دانشگاه بود و با هزینه دانشگاه شیراز و از طریق مرحوم نمازی و وکیل ایشون خریداری شدن تنها. درباره ۵۰۰ و ۵۰ هکتار هم باید گفت که ۵۰۰ هکتار مربوط به پروژه شهر سلامت هست و ۵۰ هکتار هم مربوط به پردیس علوم پزشکی در صدرا.
بیمارستان بد نیست ولی تجمع امکانات در یک نقطه از شهر بد هست و خلاف عدالت. درباره علوم پزشکی و خوب کارکردن اون هم نقدهای بسیاری وجود داره و بحث ایجاد زیرساختهای درمانی بیشتر مربوط به عملکرد خیرین هست تا مدیریت دانشگاه علوم پزشکی!
نوچه های ایمانیه همه جا هستند بخصوص شمال و شمال غرب شیراز و حتی همینجا!!
آقاعلیرضای عزیز!لطفا بازم کامنت بزار و مارو از الطاف خود بی نصیب نزار!!ماشما رو دوست میداااااریم!!!
اول ازهمه قبول دارم که بعضی کامنت ها عجیب وغیرمنطقی هستن ولی شمابااین نظرات دیگه جاروکش کردی رفت پی کارش!!!!
لطفا واسه حرفاتون دلیل هم بیاریدمثلا ارتباط بیمارستان با آب وهوای خوب! شما یابه قول بعضی ها شومو،یه جا میگی بیمارستان بایدجایی باشه که آمبولانس سریع بتونه برسه یه جا دیگه میگی بیمارستان باید درمناطق خوش آب وهوا و غرب شهر باشه..که تناقض در حرفای خودشماست..یعنی بیماران اورژانسی مناطق بدآب وهوا وشرق شیراز باید فاصله طولانی شرق تا غرب شیراز رو طی مسیر کنن چون که بیمارستان باید درمنطقه خوش آب وهوا باشه وآقایون خودخواه مکان خوش آب وهوا رو دوست دارن!!خودم به دفعات اورژانس های بیمارستان های نمازی،چمران،امام رضا و.. رو درترافیک خیابان زند،ستاد،ملاصدرا و میدان دانشجو دیدم که کار از آژیر زدن گذشته بود ومانده بود راننده پیاده شه از مردم التماس کنه راه بدن!!!!و دل هر رهگذری رو به درد می آورد.درحالیکه اگر بیمارستان ومراکز درمانی درسطح شهرپراکنده بودن وهر منطقه شهرداری دو سه تا بیمارستان داشت، دیگر نیازی نبود آمبولانس از این معابر همیشه شلوغ شهر ترددکنه..
درمورد اینکه شیراز بیمارستان بیشتر نیاز داره یا نه کارشناسان بایدنظر بدن که بحث جداگانه ای هست..
با سلام مجدد و اروزی سلامتی و توفیق روز افزون و ابراز تشکر و احترام دوباره..امیدوارم که اشنایی با شما بصورت حضوری هم صورت بگیره که بسیار مایه خوشحالی بنده هست..
الان بحث اصلی سر این نیست که چمران تراکم بیمارستانی زیادی داره بلکه بحث اصلی این هست که این زمین ها متعلق به علوم پزشکی هست یا دانشگاه شیراز. .دلایلی مثل عدم وجود بیمارستان در سایر نقاط( که خودم هم قبول دارم ولی ربطی به مالکیت زمین نداره )، ترافیک در چمران و خیابان زند، عدم توسعه متوازن و غیره صرفا در جهتی هست که علوم پزشکی رو مقصر جلوه بده ولی این دلایل ابدا ربطی به مالکیت زمین ندارن..بنده هم معتقد هستم به طور قطع مکانهایی مثل میانرود و بلوار نصر و تخت جمشید هم باید بیمارستان هایی ساخته شه ولی باید به چند نکته توجه کرد: ۱. بیمارستانهایی که در ورودی صدرا هستن یا حتی بیمارستان امتیاز( رجایی ) همگی خود در حاشیه سایر بیمارستانها قرار دارن..۲.همونطوری که خودتون اشاره کردید سایت ۵۰۰ هکتاری مربوط به شهرک سلامت بوده که متولی اون شهرکهای صنعتی هست و فاصله ی زیادی از شهر داره ..سایت ۵۰ هکتاری هم به دلیل دوری مسافت کاندید مناسبی برای ساخت بیمارستان نیست..همونطوری که میدونید هزینه ساخت بیمارستان بسیار زیاد هست و نزدیک به ۲۰۰ میلیارد برای ۳۵۰ تختخواب هست و همینقدر هم هزینه برای تجهیز اون هست حالا اگر هزینه ی زمین هم اضافه شه با بودجه ی علوم پزشکی که بیشترش صرف موارد جاری میشه مثل هزینه تجهیزات و وسایل ازمایشگاهی و حقوق پرسنل؛ عملا تا سالها ساخت بیمارستان میسر نیست..مسلما و یقینا اگر این زمین در میانرود هم اگر بود این بیمارستان در اونجا ساخته میشد ولی برای صرفه جویی در چند صد میلیارد تومان پول ناقابل که هزینه تجهیز، ساخت بیمارستان جدید و نوسازی بیمارستانهای فرسوده هست بیمارستانهای جدید در حاشیه سایر بیمارستان ها ساخته میشه..جا داره که مسکن و شهرسازی، منابع طبیعی، شهرداری یا استانداری دست به کار شن و زمین های مناسبی رو در اختیار علوم پزشکی قرار بدن برای ساخت بیمارستان در جاهایی مثل میانرود، سرداران، نصر یا تخت جمشید..
در بحث مدیریت دکتر ایمانیه هم واقعا بی انصافی هست اگر خدمات ایشون نادیده گرفته شه..جذب خیرین یکی از هنرهای مدیریت ایشون بوده که استفاده از این الگو در مصاحبه های پی در پی وزیر بهداشت و معاونینش مبنی بر دعوت از خیرین قابل مشاهده هست..ضمن این که خیرین فارس سنگ تمام گذاشتن انتقادهایی هم به مسلما به مجموعه علوم پزشکی وارد هست ولی در کل ایشون نمونه موفق یک مدیر بومی و شیرازی هست..زیرساختهایی که ایجاد کرده واقعا میگم در کشور نظیر نداره و اگر تهران بالاتر از شیراز قرار داره صرفا و صرفا به دلیل پایتخت بودن و بودجه ی بسیار بسیار زیاد اونها میشه..مشکلاتی هم که دیده میشه بیشترشون مشکلاتی هستن که مختص شیراز و فارس نیست بلکه در نظام سلامت کشوری این مشکلات خودنمایی میکنن..
در رابطه با بحث اصلی که مالکیت زمین ها هست خود دانشگاه شیراز متاسفانه به صورت بسیار خودخواهانه ای عمل میکنه..دلایلی که تو متن بودن اصلا ربطی به بحث مالکیت زمین نداره بلکه مربوط به مکان یابی بیمارستان هست .رونوشت نامه به وزیر نفت و ارتباطات هم فرستاده شده که ابدا ربطی به ماجرا ندارن و صرفا جزیی از هیات دولت هستن..من یه سوال دارم..این زمین ها اصلا وقف نیستن و خریداری شدن( در صورتی که میدونیم این زمین ها وقفی هستن ودر این شکی نیست ) وقتی که این دو دانشگاه جدا شدن نباید امکانات به طور مساوی هم نه، به طور متناسب تقسیم شن؟ عقل و عرف و شرع غیر از اینه که امکانات به طور متناسب تقسیم شن؟ دانشکده های علوم پزشکی هم همگی پراکنده هستن و نیاز به تجمیع دارن!! بابت خوابگاه دستغیب که اشاره شده دانشگاه شیراز اجاره دریافت میکنه!! یعنی بابت امکاناتی که که قبلا هم مشترک بوده و هزینه ای پرداخت نمیشده علوم پزشکی پول پرداخت میکنه!!! متاسفانه دانشگاه شیراز از اسمش سواستفاده میکنه و میگه که زمین ها و امکانات صرفا مال دانشگاه شبراز هست نه علوم پزشکی در صورتی که این دو دانشگاه قبلا یکی بوده و مشخص و واضح هست که امکانات و زمینهایی که برای هردو بوده و بصورت مشترک استفاده میشده بعد از جدایی باید به طور متناسب تقسیم میشده که نشده و دانشگاه شیراز جمله ی امکانات و زمین ها رو قبضه کرده و حالا داره به هر دری میزنه تا از واقعیت و عدالت فرار کنه..دو شریک هم جدا بشن مایملکشون رو تقسیم میکنن..مساوی هم نه متناسب..فردی هم فوت کنه داراییش رو تقسیم میکنن..این چیز واضحی هست..اینجا هم به هرحال بیمارستان ساخته نشه قسمتی از این زمین ها متعلق به علوم پزشکی هست..زمانی که پردیس ارم ساخته شده هم واسه دانشکده مکانیک بوده هم دارو و دندون و پزشکی..هم دانشکده کشاورزی هم دانشکده ادبیات..وقتی جدا میشن امکانات و زمین ها ایا نباید بین همه ی اینها به طور متناسب تقسیم شن؟؟؟ بسیار ممنونم که پاسخ بنده رو قبلا دادید الان هم متشکر میشم جواب بدین..جواب یک کلمه ی بله یا خیر هست..اگر این زمین ها متعلق به دانشگاه پهلوی بوده، بعد از جدایی قسمتی از این دانشگاه باید امکانات و زمین ها به طور متناسب تقسیم بشن یا خیر؟!؟!؟
حالا علوم پزشکی صرف نطر کرده از امکانات و مکانهایی که قبلا مشترک بودن مثل پردیس ارم و غیره صرفا حقشو از زمینهایی میخواد که قبلا مشترک بوده و قسمتی از اون حقش هست نه برای توسعه بلکه برای مردم و سلامت مردم..اصلا دانشگاه شیراز بیاد بگه ۵۰ هکتار رو بر میدارم بجاش همین قدر زمین واسه بیمارستان تو میانرود میدم..حاضر هست ایا این کار رو بکنه؟؟؟
دوست عزیز همونطور که گفتم این بحث اصلا سر بیمارستان نیست و بلکه سر اون زمین گرون قیمت هست!!!
شما فرمودین علوم پزشکی زمین رو میخواد برا ساخت بیمارستان و کمک به مردم در حالیکه این حرف اصلا صحت نداره!!! شما هیچ میدونین با یه درخواست کوچولو از استانداری یا شهرداری یا فرمانداری در هر جایی از شهر که علوم پزشکی زمین برای احداث بیمارستان بخواد به سرعت و به صورت رایگان زمین در اختیارش قرار میگیره؟؟؟؟
نمونه اش هم بیمارستان احمد بن موسی که شهرداری زمینش رو رایگان به علوم پزشکی داد!!!
یا بیمارستان پیوند اعضا و سرطان که استانداری بخش اعظمی از زمین هاش رو به صورت رایگان در اختیارش گذاشت!!! نمونه های دیگه ای هم موجوده!!!
یه نکته دیگه مساحت بیمارستان نمازی و مجتمع مسکونیش و باغ هاش و درمانگاه و پارکینگ مطهری و دانشکده پرستاری روی هم در حدود ۱۰ هکتار هست که کمتر از ۵ هکتارش این بیمارستان هست!!! حالا که قراره این بیمارستان هم به صورت طبقاتی احداث بشه به فضای بسیار کمی احتیاج هست! سوال من اینه که اگه واقعا هدف احداث این بیمارستان و خدمت به مردم شیراز هست که احتیاجی به ۴۰ هکتار هست؟؟؟؟ جز اینکه علوم پزشکی برنامه دیگه ای برای ۳۰ و خورده ای هکتار بافیمونده داره؟؟؟
در اینکه این زمین حق کدومشون هست من هیچ بحثی ندارم و مطمئنن کارشناسان زیادی در سازمان بازرسی کل کشور و دیوان عدالت اداری هستن که میتونن این مورد رو بررسی و به نتیجه برسونن! نظر من تنها در این باب بود که علوم پزشکی سیاه نمایی میکنه که هدفش از گرفتن این زمین خدمت به مردم شیراز هست و منافع دیگه ای رو در سر میپرورونه!
اقای مجیدی با این کامنت احترام امیز و با شخصیت!!! هنوز شما یاد نگرفتید وقتی با یک ویژگی فردی مخالف هستید با دیده انصاف نگاه کنید وگرنه من هم اصلا با مشرب سیاسی ایمانیه موافق که نیستم هیچ مخالف سرسخت هم هستم اما دلیل نمیشه چون با دیدگاه و عقاید سیاسیش مخالفم بقیه توانایی هاش رو نادیده بگیرم..
ممنون که پاسخ من به ایشان را منتشر نکردید!
من اگه جای پاکفطرت بودم برای ختم دعوا اعلام میکردم مال هر مدومتون هم که باشه شهرداری اجازه ساخت و ساز در اطراف بزرگراه رو نخواهد داد تا موزوع ختم بشه از دیدگاه یک شهروند هم به نظر من مهم نیست که مال کدومشون باشه مهم اینه که هیچ کدوم نباید تو حاشیه بزرگراه فکر ساخت و ساز باشن
یکی از معضلات پیشرفت شیراز و عده ی کثیری از دلواپسان تو شیراز متعلق به همین دانشگاه شیرازه! دانشگاهی که از قدرترین دانشگاه ایران جاشو به محل فعالیت های سیاسی کرده و به رسالت علمیش توجه ای نمیکنه!
جمله بندیم مشکل داشت عذرخواهی میکنم- قدرترین دانشگاه ایران تبدیل شده به محل فعالیت های سیاسی و به رسالت علمیش توجه ای نمیکنه!
یکی از ملزمات اصلی بیمارستان وجود فضای سبز اطراف اون و هوای پاک هست، حالا بجای اینکه بیمارستان رو بسازن و اطرافشو فضای سبز ایجاد کنن میان باغ رو نابود میکنن و وسطش بیمارستان میسازن مثل همه این بیمارستانای تو چمران و بیمارستان کوثر،آخه اینهمه جا تا کی گیر دادن به این چمران،والا دیگه باغی هم مگه مونده ،بخدا بچه های خودتونم تو این شهر میخوان زندگی کنن و بزرگ شن ،اگه مردم واستون مهم نیستن بذارید بچه ها و نوه های خودتونم بدونن یه زمانی شیراز باغ داشته،آخه تا کی باغ هارو نابود میکننن
محمد عزیز بنده گفتم خودم اعتقاد دارم باید بیمارستانها عادلانه پخش شه ولی به عنوان مثال به یکی از مشکلات پخش شدن بیمارستان ها یعنی مشکل تامین زمین اشاره کردم..البته من عذرخواهی میکنم که اولین نظرم کمی تند بود..الان هم بحث اصلی سر مالکیت زمیت هست که متاسفانه رفته به سمت مکان یابی بیمارستان! واسه خوش اب و هوا بودن هم علاوه بر الودگی هوا که تاثیر داره، بر خلق و خوی هم نوع اب و هوا خیلی تاثیر داره ولی باز هم به عنوان یک دلیل احتمالی ذکر کردم این رو و گفتم شاید! باز هم میگم اگر قرار باشه ما بین انتخاب مکان فعلی و مثلا میانرود یکی رو انتخاب کنیم مسلما میگیم میانرود ولی متاسفانه متاسفانه همچین انتخابی رو نداریم..در رابطه با تعداد بیمارستان هم مطمئن باش خیلی کمه نسبت به پوشش کل جنوب کشور و حتی کشورهای اطراف..بازهم تاکید میکنم الان این دعوا و بحث بین دو ارگان سر مالکیت زمین هست که حالا یکی مدعی بیمارستان هست دیگری تجمیع دانشکده ها..البته به نظرم اگر میشد این زمین با مقدار بیشتری در مناطقی که برخوردار از بیمارستان نیستن معاوضه بشه و بیمارستان ساخته شه و اضافی زمین تبدیل به فضای سبز شه..راستی با رایزنی هایی که شده قراره تولیت شاهچراغ یک درمانگاه در نزدکی شاهچراغ احداث کنه..بازهم اگر عزیزی حس کرد بنده بهش توهین کردم دوباره پوزش میطلبم
علیرضا جان گرفتن زمین مجانی برای احداث بیمارستان یک هفته هم طول نمیکشه!!! مشکل از نظام پزشکی هست وگرنه…..
اینو بخون:
برادر گرامی جناب آقای مهندس پاک فطرت
شهردار محترم شیراز
با سلام
احتراماً، نامه شماره ۴۶۵۵۴/۹۲ مورخ ۲۱/۵/۹۲ جنابعالی مثبوت به شماره ۳۳۶۶۳ مورخ ۲۶/۵/۹۲ دبیرخانه شورا در خصوص بررسی قرارداد فیما بین شهرداری و دانشگاه علوم پزشکی ، در سیصد و سومین جلسه علنی مورخ ۳/۶/۹۲ شورای اسلامی شهر شیراز مطرح و مستند به وظایف مندرج در ماده ۷۱ اصلاحی قانون شوراها و پیرومصوبه شماره ۳۳۶۶۲ مورخ ۲۲/۴/۹۰ با قرارداد فیما بین شهرداری و دانشگاه علوم پزشکی مبنی بر واگذاری زمین به دانشگاه علوم پزشکی جهت احداث بیمارستان همجوار پارک سایه واقع در بلوار رسول اعظم توسط خیّر موافقت گردید.متعاقباً پس از ارسال مصوبه مذکور به فرمانداری آن مرجع طی نامه شماره ۴۸۴/۹۲/ش ش مورخ ۶/۶/۹۲ ، مصوبه فوق را مغایر با قوانین و مقررات مربوطه تشخیص نداده است لذا مقتضی است دستور فرمائید مستند به مواد۸۰ و۹۳ اصلاحی قانون شوراها نسبت به اجرای مصوبه مذکور اقدام و و نتیجه را به این شورا اعلام نمایند.
شهردار ۲۵ مرداد نامه زده برا زمین….۳ شهریور یعنی کمتر از ۱۰ روز بعد یه زمین چند ده هزارمتری رایگان در اختیار علوم پزشکی قرار گرفت برا ساخت بیمارستان!!!!
مشکلاتون رو دوستانه حل و فصل کنین .خدمات مدیر بومی هم الحق و الانصاف قابل تقدیر و مثال زدنی هست ولی بنظر میرسه بعضیا دوست دارن اسم تپه های اونجا رو هم بنامشون کنن یا اصلا اسم چمران رو بذارن خیابان بیمارستان یا نه بلوار علوم پزشکی تا بلکه هم بلکه.از رو تپه های مذکور میانرود بخوبی دیده میشه تفاوت آب و هوایی هم باشه مثل تفاوت زابل و چالوس که نیست که نشه دومین بیمارستان مجهز و بزرگ شهر (علوم پزشکی!!) رو اونجا ساخت.هنر این نیست که در منطقه ای با اون تراکم بیمارستان بسازی هنر اینه که دومین قطب بیمارستانی شهر رو جایی ببرین که آینده داره و منشا آبادگری بشه مثل میانرود یا هرجای دیگه که شهرداری هم موظف به ایجاد دسترسی های سریع و بیخطر بشه.درکل من هم با قلدربازی موافق نیستم و معتقدم باید بعدالت بین دو دانشگاه حکم بشه و برام مهمه که مالکیت ها بین این دو دانشگاه بعدالت و درستی باشه و بی تفاوت نیستم اما در هر حال امیدوارم شهرداری اجازه ساخت در حریم اون بزرگراه رو نده.متن نوشته شده سایت هم جدا جانب دارانه که نه بلکه یک طرفه به قاضی رفتنه باید فضا هم در اختیار علوم پزشکی قرار بگیره که جواب بده که البته یکی از دوستان بنحوی داره اینکار رو میکنه.
در پاسخ به دوست عزیزی که میگن زمین ها در سال ۶۹ به طور متناسب تقسیم نشده باید بگم بسیار نظر اشتباهی میدن! تعداد دانشجویان داشنگاه شیراز به مراتب بیشتر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هست و همچنین بسیاری از این رشته ها نیازمند فضای زیاد هستند، برای مثال در حال حاضر دانشکده های مهندسی برق، عمران و مواد همگی در یک ساختمان قرار دارن که باعث مشکلات بسیاری شده، در مورد خوابگاه هم شما رو دعوت میکنم به مطالعه مصوبه تقسیم دانشگاه سال ۶۹ که در اون تعدادی خوابگاه هم متناسب با تعداد داشنجویان دانشگاه علوم پزشکی به این دانشگاه واگذار شده، ولی در سال های بعد از اون در حالی که دانشگاه شیراز خوابگاه های چمران و تعدادی خوابگاه دخترانه ساخته، دانشکده علوم پزشکی هیچ خوابگاه مناسب جدیدی نساخته و مجبور شده به خوابگاه های دانشگاه شیراز متوصل شه.
در ضمن، در صورت تصرف این اراضی توسط دانشگاه علوم پزشکی، وسعت اراضی این دانشگاه از اراضی دانشگاه شیراز بیشتر خواهد شد!
امین خان بنده هم عرض کردم به طور متناسب نه مساوی! به گواه سایت این دو دانشگاه، علوم پزشکی دارای بیش از ۱۰۰۰۰ دانشجو و۷۸۲ هیات علمی، ۱۸۰۰۰ پرسنل و ۱۷ دانشکده که ۱۰تاش داخل شیراز هست و مکان ۵تاش بعد از جداشدن دو دانشگاه جدید هست یعنی حاصل مدیریت علوم پزشکی در این ۲۰ سال هست.. دانشگاه شیراز ۱۹۰۰۰ دانشجو و ۶۱۰ هیات علمی و ۱۶ دانشکده داره که بعضی هاش مثل کشاورزی خارج از شهر هستن( مثل دانشکده داروسازی )..پس بطور تقریبی میشه گفت نیاز دانشگاه شیراز دو برابر هست..و یک سوم زمین ها متعلق به علوم پزشکی هست..فرضا اگر سایت ۳۵۰ هکتاری دانشگاه شیراز رو در نظر بگیریم تقریبا ۱۲۰ هکتار متعلق به علوم پزشکی هست که فقط ۵ هکتارشو دادن به علوم پزشکی!!!!!!!!!!!!!! ضمن این که زمین های دانشکده ها رو هم به پای می گذاریم یر به یر!!! اون خوابگاه هایی هم که شما گفتید در همون زمین های غصب شده توسط دانشگاه شیراز ساخته شده ..علوم پزشکی زمینی نداره که بخواد توش خوابگاه بسازه و ضمنا یک سوم خوابگاه های اون زمان باید به علوم پزشکی تعلق میگرفتن نه این که اجاره بدن 🙂 فقط یه زمین صدرا داره علوم پزشکی که خودش خریده و داخلش هم خوابگاه هست ولی خب بعد مسافتش خیلیی زیاده!
در جواب به آقای علیرضا، بنده هم نگفتم مساوی، گفتم متناسب.
خوابگاه هایی که دانشگاه شیراز ساخته سر کوی دانشگاه و داخل محوطه خوابگاه دختراست، از طرفی، مجموعه کنونی پردیس ارم شاید ۱۰% زمین قابل استفاده هم نداره! تمام کوه های چمران هم جزو اراضی دانشگاه شیرازه، اونا رو هم جزو اراضی قابل استفاده حساب میکنین؟؟ وقتی از وسعت اراضی میگین به قابل استفاده بودنش هم فکر کنید!
علوم پزشکی هم خوب زمین داره، ولی با سودطلبی فقط بیمارستان احداث میکنه و فکر فضاهای رفاهیش نیست؛ مگه همین برج های تحقیقات علوم پزشکی در زمین های به این مرغوبی ساخته نشدن؟ دانشگاه شیراز کی همچین زمین هایی داشته؟
بله امین عزیز فرمایش شما درسته هم در رابطه با زمین های قابل استفاده و هم در رابطه با کوه های چمران که متعلق به دانشگاه پهلوی بوده..پس شما هم قبول دارید که این امکانات و زمین ها و حتی پردیس ارم به طور متناسب تقسیم نشدن و حالا مرجعی هم نیست که بورطور عادلانه این اراضی قابل استفاده و غیر قابل استفاده رو تقسیم کنه و متاسفانه دانشگاه شیراز به هیچ وجه حاضر نیست حتی یک متر زمین هم تقسیم شه..چیزی که حق علوم پزشکیه..حالا در مقدارش دعوا نمیکنیم ..برج های پژوهشی هم جهت اطلاع در بیمارستان نمازی هستن که باز هم کمبود زمین علوم پزشکی رو نشون میده که مجبور شدن اونجا بسازن..غیر از زمین صدرا هم علوم پزشکی زمین دیگه ای در اختیار نداره مطمئن باش شما..ضمن این که علوم پزشکی هم به عنوان بخشی از دانشگاه شیراز قرار بوده دانشکده هاش تجمیع شن و مشکل پراکندگی گریبانگیر این مجموعه هم هست..ضمنا دوست عزیز بیمارستان ساختن هیچ سودی نداره و جالبه بدونید چندتا از بیمارستان هایی هم که ساخته شدن بصورت هیات امنایی اداره میشن..
راستی یادم رفت بگم برخلاف گفته های تند و اتشین !! دکتر صفوی مبنی ببر دولتی بودن این اراضی ها رییس دانشگاه شیراز کاملا تایید کرده که این اراضی موقوفه نمازی هستن
اینم حسن ختام بحث در مورد مالکیت زمین( نبهتربنین کاربری قابل استفاده )..با تشکر از سایتتون که باعث شد حقیقت واسه من و احتمالا چند نفر دیگه ( حتی خودتون ) مشخص شه
اراضی مورد گفتگو سالهااست در تصرف دانشگاه بوده و هیچ سند به علوم پزشکی ارایه نمیشد .. اخیرا با پیگیری رییس بیمارستان نمازی پس از زحمات فراوان مستندات کامل و غیر قابل خدشه از مالکیت بیمارستان بر زمینها و وقف بودن عمده این زمینها به دست علوم پزشکی رسید( که هیچ ربطی هم به دکتر ایمانیه ندارد و ایشان فقط هر از چند گاهی مصاحبه ایی در این خصوص نموده) این مساله با تصویب ساخت بیمارستان جدید نمازی در لایحه بودجه همزمان شده که منطقا و بر اساس وقفنامه بهترین مکان برای ساخت بیمارستان است.. مسولین دانشگاه شیراز که فکر نمیکردند این اسناد به دست علوم پزشکی برسد قضیه را جدی نگرفتند و انکار میکردند!!! اکنون که این اسناد به دولت رسیده و هیچ جای انکاری نمانده به سوء استفاده از خط مشی سیاسی ایمانیه پرداخته و با مطرح کردن مباحث بی ربط سعی در تحت تاثیر قرار دادن افکار عمومی دارند!!! در صورتیکه این موضوع کاملا حقوقی و قابل اثبات است و نیازی به برگزاری تجمع ندارد، امری که علوم پزشکی از ابتدا درخواست انرا داشته است.بر اساس اسناد موجود این زمینها توسط مرحوم نمازی از اشخاص خریداری شده (بالغ بر ۴٠٠ هکتار) و سپس وقف مرکز طبی بهداشتی نمازی شده( دانشگاه پهلوی به اعتبار همین بیمارستان افتتاح میشود) پس از افتتاح دانشگاه شیراز بخشی از همین زمینهای وقفی بر خلاف قوانین شرعی به دانشگاه پهلوی صلح میشود. ( دانشگاه پهلوی شامل هم دانشگاه شیراز و هم علوم پزشکی بوده است و بنا بر توافقات میبایست هنگام جدا شدن دو دانشگاه به نسبت ۶٠ به۴٠ بین دو دانشگاه تقسیم شود) پس بخشی از زمینها مستقیم وقف بیمارستان و بخشی به غلط صلح به دانشگاه شده که باز ۴٠٪ متعلق به علوم پزشکی است