تاریخ : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 25 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

3

کارت دعوت نخستین پارک انرژی ایران برای سرمایه گذاران

  • کد خبر : 16475
  • 07 بهمن 1393 - 18:27

رویای ساخت نخستین پارک انرژی ایران در شیراز با همت سرمایه گذاران قابل تعبیر است و از همین روست که دست اندرکاران ساخت این پارک، دست سرمایه گذاران را به گرمی می‌فشارند. به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از ایرنا، امروز کاهش قیمت بهای نفت در بازارهای جهانی از یک سو، منابع اعتباری دولتی برای ساخت چنین پارکی را در تنگنا قرار داده است اما از سوی دیگر، ماموریت‌های پارک انرژی در چنین شرایطی پررنگ‌تر و ساخت آن ضروری‌تر از گذشته می‌نماید.
81480969-6231653
اگرچه پارک انرژی سال‌ها قبل به فضاهای شهری در کشورهای توسعه یافته راه یافته است، نخستین بار در کشور در شهر شیراز سنگ بنای آن نهاده شده است.

کشورهای توسعه یافته پیش از اینجاذبه‌هایی برای آشنایی شهروندان خود با مبحث مهم انرژی و نهادینه کردن راهکارهای افزایش بهره وری در مصرف انرژی با عنوان «پارک انرژی» ایجاد کرده‌اند.

امروز گام‌های نخست در زمینه طراحی، مکان یابی و فراهم کردن زیرساخت‌های این پارک برداشته شده است وعملیاتی شدن طرح ایجاد آن در گروی همت و تدبیر مسوولان برای جذب اعتبارات و سازوکارهای تامین منابع مالی آن است.

دست اندرکاران طرح پارک انرژی شیراز همچنین از سرمایه گذاران برای مشارکت در عملیاتی شدن این طرح و یا بخش‌هایی از این پارک دعوت به عمل آورده‌اند.

ایجاد چنین پارکی، پس از سالیان جاذبه‌ای جدید و منحصر به فرد در ایران به فهرست جاذبه‌های گردشگری شیراز خواهد افزود و این پارک به عنوان نمادی از داشته‌های امروز این کلانشهر در کنار سایر جاذبه‌های فرهنگی، تاریخی و مذهبی خواهد درخشید.

فرهنگسازی، ماموریت پارک انرژی

ذیل عنوان طرح ایجاد نخستین پارک انرژی ایران، سازمان بهینه سازی انرژی ایران (سابا) زیرمجموعه وزارت نیرو به عنوان بانی این پارک قرار دارد و دانشگاه شیراز مشاور این طرح است.

در فرایند ایجاد این پارک که ماموریت اصلی آن فرهنگسازی درباره بهینه سازی مصرف انرژی است، شهرداری شیراز از بازوان اجرایی طرح محسوب می‌شود.

دکتر ابراهیم فرجاه یکی از چهار عضو هیات علمی دانشگاه شیراز است که به عنوان مشاور در تهیه طرح ساخت پارک انرژی مشارکت داشته است.

او می‌گوید: آموزش‌های مرتبط با بهینه سازی و کاهش مصرف انرژی و آشنایی نسل جوان با انواع انرژی در دستور کار سازمان بهینه سازی انرژی ایران است و این موضوع، ماموریت اصلی پارک انرژی را تشکیل می‌دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز اظهار کرد: ایده اصلی پارک انرژی، سازوکاری با این عنوان است که در کشورهایی چون ژاپن، آمریکا و برخی کشورهای اروپایی عملیاتی شده است.

فرجاه افزود: این کشور‌ها محدوده‌های ۴۰ تا ۵۰ هکتاری و در برخی نقاط، محدوده‌های ۲۰۰ هکتاری را که یک پارک واقعی محسوب می‌شود را انتخاب کرده و بخش‌هایی از این پارک‌ها را به پارک انرژی اختصاص داده‌اند.

وی گفت: شماری از اعضای هیات علمی دانشگاه شیراز اواخر سال ۱۳۹۱ در دیدار با مدیرعامل سابا، ایجاد پارک انرژی را در شیراز خواستار شدند و به دنبال موافقت سابا، در جلساتی با شهرداری، موافقت مدیریت نهاد شهری با این طرح را اخذ کردند.

این جلسات در تاریخ ۲۶ فروردین ماه سال بعد به امضای صورتجلسه و تفاهم نامه‌ای مبنی بر آمادگی شهر شیراز برای ایجاد این پارک انجامید.

در این تفاهم نامه، شهرداری تامین فضای مورد نیاز برای ایجاد پارک انرژی را پذیرفت و به دنبال این تفاهم، «سابا» نیز پذیرفت که به طور مستقیم یا از طریق کانال‌هایی که اختیارات قانونی دارد هزینه‌های ایجاد این پارک را تأمین کند.

مکان یابی پارک انرژی

عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز گفت: به دنبال این هماهنگی‌ها، این دانشگاه مکان‌های مناسب برای ایجاد پارک انرژی را به مجموعه شهرداری پیشنهاد داد که این مکان‌ها می‌بایست از وسعت مناسب و ظرفیت‌هایی برای ساخت نمادهای و سازه‌های پارک انرژی برخوردار می‌بود.

فرجاه اظهار کرد: پارک نور به واسطه قرار داشتن در کوه هزینه‌های زیادی برای اجرای طرح به همراه داشت، باغ جنت گزینه پیشنهادی دیگر بود که فضای کافی برای اجرای طرح را نداشت و در ‌‌‌نهایت از میان پارک‌های محیط زیست و حسینی الهاشمی، این پارک حسینی الهاشمی بود که برای ایجاد این پارک نهایی شد.

وی افزود: شهرداری شیراز عملیات خاک برداری برای اجرای این طرح را در دستور کار دارد.

گشتی در نخستین پارک انرژی ایران

عضو گروه مشاور طرح ساخت نخستین پارک انرژی ایران در شیراز گفت: ۹ موزه شامل موزه‌های انرژی فسیلی، انرژی خورشیدی، پیل سوختی، انرژی آبی، انرژی بادی، انرژی هسته‌ای، زیست توده، مدیریت انرژی و معماری انرژی برای این پارک طراحی شده‌اند.

فرجاه اظهار کرد: فضای نمایشگاهی نیز برای نمایش فیلم کوتاه به کودکان، سالن نمایش اختراعات با حضور مخترعان و کتابخانه تخصصی از دیگر بخش‌های پارک انرژی است.

استاد دانشکده مهندسی برق و کامپیو‌تر دانشگاه شیراز افزود: ساختمان «صفر انرژی» از دیگر بخش‌های پارک انرژی است که بازدیدکنندگان با چگونگی طراحی خانه‌ای با حداقل مصرف انرژی که با بهره گیری از شیشه‌های دوجداره، پوشش‌های خاص در سقف و کف و رنگ‌های خاص ساخته می‌شود، آشنا خواهند شد.

وی ادامه داد: سایت نیروگاه خورشیدی، سایت آبگرمکن خورشیدی همراه با نمایش انواع آبگرمکن خورشیدی با فناوری‌های مختلف، سایت آشپزخانه خورشیدی با هدف نمایش چگونگی پخت و پز با استفاده از انرژی خورشیدی از دیگر بخش‌های طراحی شده برای پارک انرژی است.

به گفته عضو گروه طراحان پارک انرژی شیراز، این پارک همچنین سایت‌هایی جداگانه برای معرفی روش‌های تولید برق از باد، آب و بیوماس (گاز حاصله از فضولات حیوانی و کشاورزی) و سایت CHP برای تولید همزمان برق و حرارت و سرما را در بر می‌گیرد.

فرجاه گفت: در طراحی پارک انرژی، سایت معرفی انواع دوچرخه و موتورسیکلت برقی که آلودگی برای محیط زیست به دنبال ندارند در نظر گرفته شده و همچنین ساخت دوچرخه‌های برقی در آن به مسابقه گذاشته می‌شود و قابلیتهای فنی این دوچرخه‌ها در یک پیست مخصوص به رقابت گذاشته می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز ادامه داد: سایت قایق‌های خورشیدی، پارک ورزشی که از انرژی افراد هنگام بالا رفتن از پله‌ها برق تولید می‌شود و نیز سرسره برقی که هنگام پایین آمدن افراد تولید برق را به دنبال دارد، آب شیرین کن خورشیدی، سایت تصفیه فاضلاب با انرژی‌های نو و ایجاد مرکزی برای برگزاری انواع همایشهای مرتبط با موضوع انرژی از دیگر بخش‌های پارک انرژی است.

تحقق رویای پارک انرژی در چند گام

فرجاه در ادامه گفت: ایجاد این پارک با توجه به محدودیت اعتبارات و اینکه «سابا» قادر به تزریق مستقیم اعتبار به این طرح نیست، در چند مرحله دنبال خواهد شد.

وی اظهار کرد: راهکارهایی برای سود ده شدن پارک در نظر گرفته شده است و می‌توان به مشوق‌هایی اشاره کرد که سازمان بهینه سازی انرژی ایران می‌تواند در نظر گیرد که سرمایه گذاران در این پارک از مشوق‌های مالیاتی و یا فضاهایی برای تبلیغات محصولات مرتبط با انرژی برخوردار شوند.

عضو گروه مشاور طرح پارک انرژی شیراز همچنین از قول مساعد «حسین ذوالانوار» نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون انرژی مجلس برای پیگیری‌های لازم برای ایجاد این پارک به عنوان علامت دلگرم کننده‌ای برای تحقق هرچه سریع‌تر ساخت این پارک یاد می‌کند.

فرجاه گفت: آقای ذوالانوار با استقبال از طرح ساخت این پارک، قول تشکیل جلسه‌ای درحضور وزیر نیرو برای طرح موضوع و درخواست مساعدت از این وزارتخانه را داده است.

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز اظهار کرد: امروز دست اندرکاران این طرح چه در مجموعه دانشگاه، چه در شهرداری و چه نمایندگان مجلس مصمم هستند که با فراهم کردن زمینه‌های عملیاتی شدن پارک انرژی، مانع از آن شوند که این طرح به جای شیراز در شهر دیگری اجرا شود و این کلانشهر به عنوان مبدع این حرکت نو در زمینه فرهنگ مصرف بهینه انرژی در کشور شناخته شود.

فرجاه گفت: در این مسیر، از سرمایه گذارانی که در زمینه‌های طراحی شده برای پارک علاقه‌مند به همکاری و مشارکت هستند دعوت می‌شود که برای اعلام آمادگی خود به دانشگاه شیراز و یا سازمان بهینه سازی انرژی ایران مراجعه کنند تا در قبال سرمایه گذاری، آن‌ها از امکانات و ظرفیت‌هایی در پارک برخوردار شوند.

با این وجود، آنچه در ارتباط با ساخت پارک انرژی مهم جلوه می‌کند این است که در صورت برداشته نشدن گام‌های لازم از سوی مسوولان و متولیان امر در استان فارس برای تحقق آن، ممکن است این ایده در سایر استان‌ها عملیاتی شود.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=16475

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 2در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۲
  1. ۸۰ درصد و شاید بیشتر از سال، ما در جنوب کشور هوای آفتابی داریم که کشورهای اروپایی الان اگه این منابع انرژی رو داشتن دیگه نفت و گاز رو برای برق نمیسوزوندن. فقط کافیه یه کم منطقی باشیم.
    ممنون از خبر خوبتون

  2. انشاالله این طرح ها به سرعت شکل بگیرند تا وابستگی به نفت کشور رو از این بیشتر زمین گیر نکرده ، ما خیلی راحت میتونیم انرژی حاصله از انرژی های نوین رو با این شرایط جغرافیایی بفروشیم
    در ضمن ؛ دیری نمیپاید که نفت را به بهای آب خواهیم فروخت امید وارم که هموطنا قدر آب رو بدونند و واقعا صرفه جویی کنند. انشاالله خدا هم یه نگاهی به کشور خشک ما داشته باشه
    شیراز ۱۴۰۰ هم بد نیست که حداقل در اسلایدرهای سایت به این کوضوع اشاره داشته باشه
    ممنون

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.