تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

10

راه نجات باغ های شیراز چیست؟

  • کد خبر : 1646
  • 25 مرداد 1392 - 15:23

آخرین روزهای دومین ماه تابستان سپری شده و در این فصل نیز خبر چند مورد باغ سوزی در رسانه‌ها منتشر شد. به گزارش شیراز۱۴۰۰، این وضعیت همچنان باعث نگرانی شهروندان است و از طرفی باغ داران این حق را برای خود محفوظ می‌دانند که از باغ خود آنطور که می‌پسندند بهره ببرند.

در سالهای اخیر باغ‌های شیراز روندی رو به زوال را تجربه کرده‌اند و مساحت آن‌ها از بیش از ۴ هزار هکتار در سال‌های گذشته به حدود هزار و ۳۰۰ هکتار رسیده است. این وضعیت درحالی است که روز به روز باغ‌های بیشتری به دلیل خشکسالی و آتش سوزی از بین می‌روند.

از سوی دیگر شهرداری در سال‌های اخیر اقدامی جدی در جهت ایجاد فضاهای سبز پهناور صورت نداده است و کمربند سبز شیراز همچنان در عدد ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار متوقف مانده است.

بنظر شما راه‌های عملی برای حفظ باغ‌های قصردشت چیست و چگونه می‌توان از راهی که هم منافع شهر و شهروندان و هم باغداران حفظ شود، اقدام به احیاء و نگهداری باغ‌های قصردشت کرد؟

 

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=1646

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 17در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱۷
  1. اسم باغ های قصردشت می خوره به گوشم ، جیگرم آتیش میگیره !!!!!!
    به نظر من بهترین راه اقدامات شهرداری یا شورای شهر برای نگه داری و حفظ باغ ها هست . مثلا اون ها رو خریداری کنن و تبدیل به فضای سبز کنن . که خب البته کار دشواریه اما شدنی !!!!
    البته سد تنگ سرخ هم خیلی مهمه که افتتاح بشه . چون به طور کلی فضای سبز شیراز رو تحت تاثیر میتونه قرار بده .

  2. شهرداری این باغها رو بخره ( میتونه ؟! ) یا واسه اینکه شهر اینقدر وابسته به این باغها نباشه تا میتونه پارکهایی مثل بعثت و جنت بسازه. شکل هندسیه شهر رو هم اوکی کنه که بشه کناره خیابون و بزرگراه ( که باید بسازه ) فضای سبز کار کنه ( مثل تهران ) و پارکهای محله ( پارکهای کوچیک ) هم بسازه حتما. همه جای شهر دیگه فقط شده آپارتمان !

  3. شهردارری بخره و کوچه باغها رو احیا کنه و حالت جنگلی بهش بده

  4. به نظر من منابع طبیعی جهاد باید این باغ ها رو به ارازی ملی تبدیل کنه و به یه پارک ملی

  5. راه حل عملی این موضوع : راهبرد TDR است.
    TDR یعنی انتقال حق توسعه، به عنوان مثال اگر شما ۱۰۰۰ متر باغ داشته باشید شهرداری ها با ارائه زمین معوض (که مساحت آن تابع ارزش زمین است ) رائه می دهند به طوری که امکان استفاده از تاسیسات و خدمات شهری در قالب کاربری های مسکونی، اداری، تجاری و… به مالک خواهد داد
    بنده تمام دوستان شهرداری و صاحبان فن رو به مطالعه به روز دنیا دعوت می کنم تا این ۳۰۰ هکتار الاقل حفظ بشه

  6. سلام. پیشنهادم البته ارتباطی به نجات باغ های قصردشت نداره.. اما یکی از ده ها راهی که میشه عملی بشه <> هست… درسته باغ سوزی های تعمدی هم زیاد انجام میشه اما حوادث طبیعی و خشکسالی هم واقعیتی هست که باید پذیرفت.. من پیشنهاد میکنم در طرح پارک های چند ده هکتاری شهرداری که پیشرفتی هم نداشته قسمت جنگلی هم درنظر گرفته بشه و خیلی راحت میشه به مناسبت های مختلف مردم رو ترغیب به شرکت در مراسم درختکاری کرد.. امتیازی هم که داره اینه که هم هزینه رو برای شهرداری کاهش میده و هم نهایتا باغ ها جز سرمایه های شهرداری هست و هرکسی نمیتونه برای منافع شخصی خودش هر بهره برداری ای داشته باشه.. البته تقریبا چنین کاری انجام میشه اما در مقیاس کوچک و متاسفانه تبلیغات خیلی ضعیف هست.. تبلیغات هم فقط این نیست که چهارتا بنر بره بالا که “آهای مردم تشیف بیارید درخت بکاریم” اگه این فعالیت فرهنگ بشه نتیجه بهتری خواهد داشت.. مثلا اگر با ارق و غیرت اکثر شیرازی ها بشه گره اش زد… اصلا از این بگذریم.. اگر هر شیرازی تو یه خونه.. حتی مسولیت باغچه های خونه و جلوی ساختمان خودشو برعهده بگیره چقدر چهره کوچه ها عوض میشه..

  7. من خودم برای ساختمان خودمون یه حیاط سرسبز و تو پیاده روی کوچه چنتا باغچه شلوغ و توی بالکن تمام واحدها چنتا گلدون با گیاهان رونده تعبیه کردم.. خیلی هم ازم وقت نمیگیره و واقعا یه سرگرمی میشه حسابش کرد..
    اگرم بخوام با خودم فکر کنم که چی شد به این کارا ترغیب شدم یادم میاد که توی “اصفهان” توی اتوبوس ها یه صفحه توضیحات درمورد گیاهان و فواید و اثرات اونها بر روی انسانها و آشنایی با انواع گیاهان آپارتمانی نصب میشد یه مدت.. همین کار ساده روی من و خیلی های دیگه اثر کرده… به این میگن فرهنگ سازی.. نه اینکه التماس کنی که آقا بیا درخت بکار… بدون این که یه کلمه درخواست کنه کاری انجام بدین و فقد با چارتا خط نوشته آدمو علاقه مند به اینکار میکنن

  8. فجر سپاسی بالاخره برد و سپاهان را شکست داد تبریک

  9. بهترین راه خرید باغ ها توسط شهرداری ست

  10. باغاتی که سوخته شده باید توسط شهرداری درختکاری و فضای سبز بشه و شهرداری میتونه باغات باقی مانده را بخره و در عوض پول باغ .زمین مسکونی یا تجاری بده

  11. با سلام
    بهترین راه نجات باغهای قصرالدشت این هست که شهرداری باغها رو مصادره کنه و همه رو برای شهر مورد استفاده قرار بده . تنها راه نجات باغها همین هست .

  12. شعار ما همراه با غیرت و تعصب
    شیراز میزبان المپیک ۲۰۳۲ – شیراز میزبان المپیک ۲۰۳۲ – شیراز میزبان المپیک ۲۰۳۲ – شیراز میزبان المپیک ۲۰۳۲ – شیراز میزبان المپیک ۲۰۳۲ – شیراز میزبان المپیک ۲۰۳۲ – شیراز میزبان المپیک ۲۰۳۲ – شیرازشیراز میزبان المپیک ۲۰۳۲ – میزبان المپیک ۲۰۳۲ – شیراز میزبان المپیک ۲۰۳۲ – شیراز میزبان المپیک ۲۰۳۲ –

  13. موضوع خریدی که دوستان مطرح کردند یه کاریه که نیاز به طرح و برنامه درست داره چون هر کاری که بدون مطالعه انجام بشه انگار داریم سعی و خطا میکنیم ببینیم خوب میشه یا نه که به نظرم میتونه بررسی شه، فکر خوبیه.
    یه کاری که میشه در راستای افزایش فضای سبز انجام داد ایجاد بام سبزه که خوشبختانه شهرداری یه سری ضوابط برای این کار تهیه کرده اگر به طور متوسط ۵۰ درصد مساحت بام ساختمان هایی که ساخته میشه فضای سبز ایجاد بشه خیلی خوبه.
    در مورد هزینه هاش فکر کنم در مقایسه با خرج میلیاردی یه ساختمان مثل پول خرد باشه.

  14. بهترین راه اینه که شهرداری تمع کاریشو از بین ببره و برای به دست آوردن ۷۰ درصد زمین باغ ها و یا گرفتن پول اجازه ی تخریب و ساختمان سازی باغ ها رو نده.الان یکی از اقواممون تو چمران باغ داشت .شهرداری سهمشو گرفت و اجازه داد باغشونو کوچه بندی و ساخت و ساز کنن.به نظر من اگر شهرداری بخواد حتی یک متر هم از این باغ ها نابود نخواهد شد و اگر هم صاحبش آتیشش بزنه میتونه مصادره کنه و دوباره درختکاری توش کنن.

  15. اهمیت دادن به حفظ باغها توسط مردم و مسولین
    خریداری باغها و تبدیل انها به فضای سبز عمومی

  16. بعضی کارها باید انقلابی باشه شهرداری باید طبق طرح حریم سبز تعریف کنه و اجازه تخریب نده و حتی المکان انهارو خریداری کنه و از درامد اونها که همان با کاربری فضای سبز باشه (اجاره به شهروندان و سافران و ….) بقیه را هم خریداری کنه به خدا ارزششو داره
    راستی یک سئوال چرا بعد از این همه سال ما پارکی در حد پاترک ازادای نداریم مگه میخواستیم فانتم هوا کنیم یا راکتور بسازیم؟
    پارک جنت هم چی بگم خدا رحمت کنه بانیشو
    نگفتین چرا؟

  17. واقعا حیفه و جگر ادم کباب می شه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.