چند روز پیش شاخههای چندین اَصله درخت در باغ ملی شیراز بدون آگاهی مدیران شهرداری، بریده شد. کارگران میگویند؛ به ما گفتهاند برای جوانه زدن است. با این همه و با توجه به جایگاه جایگیری این درختان به نظر نمیرسد این کار برای رشد درختان باشد.
به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از اَمرداد، در باغ نامیده شده به «ملی» شیراز که در سیاههٔ یادمانهای ملی هم به ثبت رسیده و از آنِ روزگار صفویه است، کارگران شاخههای چندین اصله درخت را بریده و بر زمین ریختند. این درحالی است که به گمان بسیار، این کار برای این است که، جلو دید ساختمان پرورش فکری نوجوانان شهرداری که در این باغ جای دارد گرفته نشود. با این همه نه تنها هیچکدام از مدیران شهرداری پاسخگوی ما نبوده، بلکه هیچ یک از این رویداد آگاهی نداشته و ما را به یک دیگر و بخشهای گوناگون پاس میدادند!
جانشین (: معاون) میراث فرهنگی استان نیز، در این مورد اظهار ناآگاهی کرده و به امرداد میگوید: «من به تازگی به سمت جانشینی میراث استان رسیدم و آگاهی چندانی ندارم و شاید برای هَرَس کردن باشد».
ابراهیم قزل باش، ادامه میدهد: «شما به عنوان یک دوستدار میراث فرهنگی، نگارههای (: تصاویر) این درختان را برای ما بیاورید و به ما گزارش کنید تا پیگیر این پیش آمد (: قضیه) باشم».
بنا بر این گزارش، در این روزگار که زندگی انسانها سراسر ماشینی شده و با ساخت آپارتمانها، مجتمعها، پاساژها و غیره ریههای تنفسی شهر از میان رفته، درختان و پوشش گیاهی بیش از پیش ارزش دارد و بایسته (: ضروری) است که به این نهاده (: موضوع) توجه شود. از سویی دیگر همین درختان از پیش آمدن (: وقوع) سیل، گرما، گردباد و توفان و… پیشگیری کرده و در آمدن باران نیز کارایی (: تاثیر) به سزایی دارند. همچنین از آلودگی هوا نیز، پیشگیری میکند.
باغسازی پدیده هنری است که از زمانهای گذشته همواره جز فرهنگ انسانها به ویژه ایرانیان به شمار میرفته است. دلبستگی نیاکان ما به ساخت باغهای بزرگ در درون و یا برون از شهرها و نیز ساخت باغچه در خانهها، پیش از هر چیز باید انگیختهٔ (: معلول) محیط گرم و خشک بخش زیادی از سرزمین ایران دانست. در کشاورزی ایران، باغ به معنای ویژه (: خاص) آن، به میدانی (: محوطهای) دیواربست (: محصور) دارای انواع درختان و درختچهها به کار برده میشود و از زمینهای زیر کشت جدا (: متمایز) است.
باغسازی ایرانی بر اصل شبکهبندی سامانمند (: منظم) و تقسیم فضا به بخشهایی با شکل هندسی به کمک خیابانها و جویها انجام یافته است.
شهر شیراز نیز از دیرباز دارای باغهای و بوستانهای بسیاری بوده که هریک بیانگر روش و شیوهٔ مِهرازی (: معماری) و باغسازی دوران خود بودهاند. شیراز دارای بیش از دو هزار باغ قدیمی بوده که هم اکنون تنها شمار کمی از آنان پای برجا مانده است که از این میان میتوان باغهای جهانی اِرم، ملی، دلگشا، جهان نما، باغ فرزانه، باغ ایلخانی، باغ قوام و… را نام برد.
«نظرات، فقط به صورت نوشتار پارسی و مرتبط با موضوع منتشر میشوند»
دلم واسه درختای قدیمی میسوزه اخه کجای دنیا با درخت اینجوری میکنن اینگیلیسا به قدمت درخت افتخار میکنن ما هم تک تک درختای قصردشتو که شهرداری میبره میگیم هرس . خدا کنه بعد مجبور نشن قطعشون کنن .
از خیابون قصرالدشت که رد میشی واقعا حس سکته به آدم دست میده وقتی وضع درختارو میبینی! شهرداری واقعا عملکردش ضعیفه! واقعا آدم نمیدونه تو این سازکان کیا سر کارن!
کسانی که این کار رو با درختان میکنند آدمهای مریضی هستند که ارزش هیچ چیز رو نمیدونن!خود من هر موقع به این افراد خرابکار که در جای جای شیراز هستند وتمام هدف و نیتشان اززندگی نابودکردن هرچیز سالم و طبیعی که با روحیات سرخورده وخرابکارانه شان سازگار نیست، میباشد.،مواجه میشوم سعی میکنم تنها بانگاه به چشمهای این افراد همه چیر رو بهشون برسونم..درواقع تنها راه مقابله با این افراد ،سالم زندگی کردن و دورنشدن از واقعیات میباشد که مانند خاری درچشمان این افراد میباشد که با تداوم این روش،به مرور زمان همشون به حاشیه کشیده شده و خودشون به جایگاه واقعی شون برمیگردن..انشاالله!
من نمیفهمم چرا در شهرهایی مثل تهران و اصفهان که هر ساله برف سنگین تری میاد، درختها را به بهانه سنگین شدن شاخه ها یشان و قطع سیمهای برق قطع نمی کنند! مگر نه اینکه شیراز آفتاب شدید تری داره و نیازش به درختان سایه دار بیشتره؟ خیابان قصردشت می تونست به زیبایی خیابان ولی عصر تهران باشه اگر درختهاش مثله نمی شدند !
من نمیدونم کدوم ابلهی به اینا اینطوری یاد داده حرس کنن در اروپا با وجود این همه برف و باران اینطوری حرس نمیکنن شهرداری میخواد کمبود پارسالشو که برف اومد حالا برای چند سال جبران کنه همچین حرس کرده که تا ۱۰ سال نمیخواد دلش شور بزنه برای بهار درختا شاخه ندارن .فکر کنم اگه میتونستن این درختای قدیمی رو میکند چهار تا شاخه درخت میزدن تا حالا حالا ها با مشکل روبه رو نشن عقل که ندارن
خواهشا لطف کنید این موضوع رو تو سایت پیگیری کنید
انسانهای مریض در پیشانی توریستی شیراز چه کار میکنند
کسی نیست جلوی اینها رو بگیره
سرسبزی شیراز خوش یکی از مزایا و نکات مثبت در جذابیت این شهر به عنوان یک مقصد گردشگری هست. اما ای کاش مدیران شهرداری شیراز کمی هم از اساتید دانشگاه در رشته مدیریت جهانگردی در اجرای برنامه های این چنینی مشاوره می گرفتند و دست به کارهای بدون کارشناسی نمی زدند.
البته شهرداری شیراز و به خصوص شخص اقای پاک فطرت نشون دادن که رگه هایی از دیکتاتوری و کار هیئتی و نه علمی و کارشناسی رو دارن.