سرویس وعدهها: سالانه تعداد قابل توجهی از آثار تاریخی طی عملیاتهای عمرانی و حفاریهای غیرمجاز از محدوده و روستاهای همجوار تختجمشید کشف میشود. آثاری که به یک محوطهای روباز در تختجمشید انتقال و در شرایط نابسامان نگهداری میشود. موضوعی که وقتی با مدیر پایگاه پارسه و پاسارگاد در میان گذاشته میشود میگوید: «برای حفاظت بیشتر از آثار کشف شده تختجمشید برنامههای متعددی درنظر داریم و بههمین منظور بوستان پردیس را راهاندازی کردهایم»
بهگزارش شیراز۱۴۰۰و به نقل از CHN، برخی از کارشناسان درحالی از وضعیت نگهداری آثار کشف شده تختجمشید ابراز نگرانی میکنند که به گفته آنها، خمرههای قدیمی و کوزههای سفالینی که به مرور زمان و در طول سالهای مختلف از محدوده و مناطق همجوار تخت جمشید کشف میشوند با انتقال به قسمتی از تختجمشید به حال خود رها میشوند.
آنها درحالی معتقدند که این آثار کشف شده مربوط به دوره هخامنشی نبوده و دیگر دورههای تاریخی را شامل میشود که ضرورت مرمت، حفظ و نگهداری مناسب و اصولی این اشیاء تاریخی بسیار اهمیت دارد و هر گونه غفلتی سبب مخدوش شدن این آثار و به تبع از بین رفتن بخشی از اسناد هویتی میشود.
موضوعی که وقتی با مدیر پایگاه تختجمشید در میان گذاشته میشود اینطور پاسخ میدهد: «پایگاه پارسه و پاسارگاد برای آثار کشف شده تختجمشید برنامههای مختلفی در نظر دارد.»
«مسعود رضاییمنفرد» مدیر پایگاه پارسه و پاسارگاد درخصوص وضعیت نگهداری آثار تاریخی کشف شده تختجمشید به خبرگزاری میراثفرهنگی میگوید: «برای حفاظت بیشتر از این آثار که در پشت دفتر فنی تختجمشید نگهداری میشود قرار است فضایی در بوستان پردیس تختجمشید راهاندازی شود و آثار به این مکان منتقل شود.»
ایشان میگوید: «برخی از سفالهای کشف شده اطراف و محدوده تختجمشید درحالی به سایت جهانی تختجمشید منتقل میشوند که برخی از این سفالها در زمان کشف منهدم شده بودند.» بهگفته مدیر پایگاه پارسه و پاسارگاد، اما اشیاء در پایگاه پارسه و پاساگارد مورد مرمت قرار میگیرند و در بانک سفال تختجمشید ثبت میشوند.
رضایی منفرد تاکید کرد: «برای حفاظت از اشیاء کشف شده تختجمشید، بوستان پردیس را قبل از آغاز سال جدید راهاندازی میکنیم. در این بخش کارگاه سفال دایر میشود و اشیاء کشف شده برای مرمت و حفاظت به آنجا انتقال پیدا میکند.»
«نظرات، فقط به صورت نوشتار پارسی و مرتبط با موضوع منتشر میشوند»