تاریخ : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 21 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

12

بارش‌های اخیر فارس و امید به احیاء «پریشان» / نهر‌ها به سوی تالاب جاری شد

  • کد خبر : 15368
  • 11 آذر 1393 - 22:40

بارش‌های اخیر در استان فارس و شهرستان کازرون و جاری شدن نهر‌ها به سوی تالاب پریشان باعث شده که امید به احیاء زمستانه دریاچه پریشان بیشتر شود. به IMG23473926 [800x600]گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از مهر، پریشان یکی از زیبا‌ترین و بزرگ‌ترین دریاچه‌های آب شیرین ایران و خاورمیانه است که در بخش جره و بالاده شهرستان کازرون قرار گرفته است. این دریاچه به نامهای مور، پریشان و فامور نیز شناخته شده‌است.

دریاچه پریشان در طول تاریخ با فرهنگ و تمدن مردم فارس و کازرون عجین شده و به عنوان یکی از جاذبه‌های طبیعی کازرون همواره مردم نقاط مختلف ایران به ویژه استان فارس را به سوی خود جلب می‌کرد.سالهاست که دریاچه پریشان خشک شده و از آن فقط حوضچه‌ای کوچک برای زنده ماندن زیستمندان دریاچه آنهم با کوشش محیط زیست و دوستداران دریاچه باقی مانده است.

درطول این سال‌ها دریاچه پریشان در فصول بارندگی آبدار می‌شود و تاحدودی زیستمندان می‌توانند در قسمتهای احیاء شده آن به زندگی ادامه دهند. طی یکی دو هفته اخیر نیز بارندگی‌های به نسبت مناسب باعث شده که کار‌شناسان به احیاء بخشهایی از دریاچه برای فصل زمستان امید داشته باشند.

دبیر موسسه ۱۳ فروردین در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت دریاچه پریشان گفت: طی چند مدت اخیر ۸۰ میلیم‌تر بارندگی در شهرستان کازرون داشته‌ایم که بیش از ۶۵ میلیم‌تر آن مربوط به ۲۴ ساعت است.

علی اکبر کاظمینی ادامه داد: این بارندگی‌ها جاری شدن آب از کوه‌های اطراف پریشان را به همراه داشت به گونه‌ای که نهرهای عظیمی از کوه به سمت تالاب جاری شدند. وی با تاکید بر اینکه این بارندگی‌ها خسارتهای زیادی به روستای شهرنجان وارد کرد، اظهار داشت: قرار بود که زمین‌ها و خانه‌های این روستا از سوی محیط زیست خریداری شود تا مردم روستا جابه جا شوند زیرا این امر در آبدار شدن و احیای دریاچه تاثیر زیادی دارد اما متاسفانه به دلیل کمبود اعتبار این اقدام صورت نگرفت.

این فعال حوزه محیط زیست ادامه داد: بارشهای اخیر شهرستان کازرون پر آب شدن کانال‌های آب فصلی این روستا را به همراه داشت به گونه‌ای که سطح سفره آبهای زیرزمینی پرآب شده و زمین سیراب شد. کاظمینی گفت: با توجه به این وضعیت می‌توان امیدوار بود که در آینده چشمه بنگ در دریاچه پریشان آبگیری شده و در ‌‌نهایت دریاچه آبدار شود.

وی با اشاره به نقش بارندگی‌ها در احیاء نیزار‌ها بیان کرد: این بارندگی‌ها نقش مهمی در احیا و شادابی نیزار‌ها و همچنین چشمه بنگ داشت، پرندگانی که در این نیزار‌ها زندگی می‌کردند، محلی امن را برای سکونت پیدا کردند.

دبیر موسسه ۱۳ فروردین اظهار داشت: در این راستا می‌توان امیدوار بود که در فصل زمستان نیز پرندگان مهاجر از جمله فلامینگو، پلیکان و… در بخشهای مختلف دریاچه ساکن شوند که این امر در احیای دریاچه نیز موثر است. وی در بخش دیگری از سخنان خود خواستار جابه جایی اهالی روستای شهرنجان شد و گفت: در صورتی تحقق این امر بیش از ۳۰ حلقه چاه از سوی دولت خریداری شده و می‌توان نسبت به مسدود کردن آن اقدام کرد که این موضوع در آبدار شدن بخشهای شمالی دریاچه موثر است.

کاظمینی همچنین خواستار هدایت آبهای دشت دوان به سمت دریاچه شد و گفت: این آب‌ها در حال حاضر به سمت غرب در حرکت است از این رو باید آن‌ها را به سمت شرق هدایت کرد که این امر در آبدار شدن دریاچه نقش زیادی دارد. وی تاکید کرد: در صورت پیگیری این مسائل می‌توان انتظار داشت که ۲۰ الی ۳۰ هکتار از دریاچه احیا شود و حتی در فصل تابستان نیز آبدار بماند.

«نظرات، فقط به صورت نوشتار پارسی و مرتبط با موضوع منتشر می‌شوند»

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=15368

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱
  1. امیدواریم مسئولین استان به فکر باشند و برای دریاچه های استان که اکثرا خشک شدن بتونن کاری از پیش ببرند

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.