نفس مردم به شماره افتاد. تنگی نفس، سرگیجه، حالت تهوع، سوزش چشم، گلودرد و خستگی و بیحالی، سراغ بیشتر ساکنان شهرهای تهران، کرج، اصفهان، اراک، خوزستان، مشهد، تبریز و… رفته، مراجعه بیماران قلبی و ریوی به بیمارستانها، اورژانسها و درمانگاهها زیاد شده، نفسها در چهار روز گذشته به سختی بالا میآید.
به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از شهروند، آلودگی تنها به تهران محدود نمیشود. هوای شهر اصفهان، نیز از روز جمعه همزمان با تهران، آلوده شده، رئیس اداره امور آزمایشگاههای محیط زیست استان اصفهان، وضعیت هوای این شهر در سه روز گذشته را در حالت هشدار اعلام میکند. شاخص کیفیت هوای این شهر، بر اساس آخرین بررسیها، ١۵٢ است که ۵٢ واحد از استاندارد بالاتر است.
شهر مشهد هم همین شرایط را دارد، هوای این شهر هم در مرز آلودگی قرار گرفته، آسمان لرستان و کرمانشاه و خرم آباد هم غبار آلود و آلوده به ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون است. به گفته کارشناس سازمان هواشناسی، آلودگی از این استانها فراتر رفته و تمام شهرهای صنعتی و پرجمعیت را در برگرفته. فریبا گودرزی میگوید: «به خاطر پایداریهای جوی انتظار میرود از امروز تا اواسط هفته جاری باید شاهد افزایش آلایندههای جوی در شهرهای صنعتی و پرجمعیت کشور باشیم.» به گفته او، پیش بینی میشود در استانهای اصفهان، تهران، کرج، اراک، تبریز، قم و مشهد آلایندههای جوی افزایش یابد. کشور باید در انتظار ورود سامانه بارشی جدید باشد تا هوای شهرهای آلوده را از پایداری جوی خارج کند.
کودکان، سالمندان، بیماران و زنان باردار، بیش از همه در معرض سموم این آلایندهها قرار دارند. وضعیت پایتخت از همه بحرانیتر است، آنقدر بحرانی که دود آن به چشم نوزادان پایتخت هم رفته. به طوری که سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس میگوید: ٣٠ درصد نوزادان متولد شده در پایتخت به بیماریهای گوارشی و آسم مبتلا هستند. محمد حسین قربانی از این اتفاق زنگ خطری برای کل کشور یاد میکند. به اعتقاد او، استاندارد نبودن خودروها، تردد خودروهای فرسوده، وجود کارخانهها و پالایشگاههایی که در اطراف تهران مشغول فعالیت هستند باعث شده تا معضل آلودگی هوای شهر تهران دوچندان شود.
شاخص ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون روی عدد ١٢٩ یعنی فراتر از حد مجاز قرار گرفته و تهران را در حالت هشدار قرار داده است. اقدسیه، ستاد بحران، شهرری، پارک رازی، پارک سلامت، پارک شکوفه، پارک قائم، دانشگاه تهران، سوهانک و فرمانداری شهرری بیش از همه درگیر این شرایط هستند. آلودگی هر روز که میگذرد شدیدتر میشود، اتفاقی که از ابتدای این هفته، پیش بینی شده بود. دیروز منطقه اقدسیه تهران، آلودهترین جای تهران بود. مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، این را میگوید. اطلاعات رسیده از ایستگاههای سنجش آلودگی هوای شهر تهران حکایت از افزایش میزان غلظت تمام آلایندهها به غیر از آلاینده ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون نسبت به روز یکشنبه حکایت دارد. به گفته وحید حسینی، افزایش احتمال علایم تنفسی در میان این افراد، تشدید بیماری قلبی و ریوی، مرگ و میر زودرس در افراد مبتلا به بیماریهای قلبی، ریوی و افراد مسن از عوارض قرار گرفتن هوا در شرایط ناسالم است. او به این گروه توصیه کرد در مناطق ناسالم و فضای باز فعالیتهای طولانی مدت را کم کنند.
حالا رئیس اورژانس تهران هم از آماده باش کامل ماموران این سازمان خبر میدهد. سخنگوی مرکز فوریتهای اورژانس تهران از افزایش ١٠ درصدی مراجعهها به خاطر آلودگی هوا خبر میدهد. حسن عباسی میگوید: «افزایش ١٠درصدی آمار بیماران تنفسی نشان میدهد که روز یکشنبه ٢۵ آبان، آمار بیماران تنفسی مراجعهکننده به اورژانس ١۵١ نفر، روز جمعه ٢٣ آبان، ١٠٨نفر و روز سه شنبه ٢٠ آبان ماه این تعداد به ١٠٧ مورد مراجعه رسیده است.» رضا دهقانپور، رئیس اورژانس تهران هم به فارس میگوید: «مرکز اورژانس تهران برای امدادرسانی به شهروندان تهرانی در روزهای آلودگی هوا در پنج میدان تجریش، انقلاب، آزادی، راه آهن و امام خمینی (س) استقرار یابد.» به گفته او ۵ دستگاه اتوبوس آمبولانس در اماکن آلوده شهر مستقر میشود. دهقانپور، آمار مراجعه بیماران به دلیل مشکلات ریوی و قلبی را بهدلیل قطعی نبودن آمارها اعلام نمیکند. «نمیتوان به صورت صریح و قطعی آن را به دلیل آلودگی هوا دانست.» بر اساس اعلام این مرکز، در ٢۴ ساعت روز یکشنبه، ١١٣ مورد بیمار قلبی و ١۵٣ بیمار تنفسی به اورژانس منتقل شدند.
هر بار که هوا آلوده میشود، آمار و ارقام از مرگ و میر ناشی از هوا و کارهایی که برای کاهش آلودگی روی زمین مانده به میان کشیده میشود. دیروز رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تکرار آمار مرگ سالانه ۴ هزار نفر در پایتخت بر اثر آلودگی هوا، به صحبتهای رئیس سازمان محیط زیست درباره توزیع بنزین پتروشیمی انتقاد کرد. «بنزین پتروشیمی در تهران هیچ وقت توزیع نشده، این مسئله را کمیسیون اصل ٩٠ نیز بررسی کرده، اظهارنظر ابتکار مبنی بر اینکه خودروها تماما یورو ۴ شدهاند و پرونده یورو ۴ بسته شده هم قابل قبول نیست.»
حسینعلی شهریاری به فارس میگوید: «اگر خودروها یورو ۴ شدهاند باید این سؤال را از پلیس راهور ناجا پرسید که چرا خودروها شمارهگذاری نمیشوند؟! بنزین یورو ۴ از سال گذشته در کلانشهرهای کشور توزیع میشد. پالایشگاه اراک هم در سال ١۴ میلیون لیتر بنزین یورو ۴ تولید میکند که این مسئله از دولت قبل شروع شده بود.» او به محصولات غیراستانداردی که از سوی صنعت خودروی کشور تولید میشود، گلایه میکند. «صنعت خودروی کشور به خاطر قیمت ٨٠ تا ١٠٠ هزار تومان وسیلهای که آلایندگی بنزین را کنترل میکند حذف کرده، گازوئیل که در تهران مورد استفاده قرار میگرفت PPM ۵٠٠٠ بود که بر اساس استاندارد این رقم باید به زیر ۵٠ PPM میرسید.» همین اظهارات، «ابتکار»، رئیس سازمان محیط زیست را این هفته به مجلس میکشاند. سخنگوی فراکسیون محیط زیست مجلس این را گفته بود. «هفته جاری برای بررسی آلودگی هوای پایتخت جلسهای با حضور «ابتکار» در خانه ملت تشکیل میشود.»
امین چه ربطی به شیراز دوشت؟
وضع شاخص الایندگی شیراز چطوره؟
همینکه اسم همه شهرها بود جز شیراز خودش مرتبط میشد
شیراز و میگن نازه واسه افتاوو جنگش واسه همینه دیگه ! ببینید آدم حال میکنه با این هواااا!
البته یه مدت پیش یه عده تو یکی از سایتای خبری دعواشون سر این بود که ما شهرمون هواش آلوده تر پس مهم تریم! با کیا شدیم ۷۷ میلیون!
فقط امین جان ای کاش شهرداری به فکر ایجاد یک پارک جنگلی وسیع مانند پارک جنگلی لویزان تهران در سمت جنوب ودر سمت شرق شیراز بود به خدا واجبه شاید الان نه ولی در آینده ……..
من کاملا با فارسی موافقم باور کنین اگه این موقعیت رو تهران یا اصفهان داشت با وجود این همه کوه و ارتفاعات الان دور تا دور تهران و اصفهان جنگل های کوهستانی میشد اما در شیراز هیچی
شیراز در شرق وجنوب غرب وشمال شرقش با مشکل کمبود فضای سبز ونداشتن یک پارک بزرگ وکامل روبروست متاسفانه
میشه بفرموین بگین آبش رو از کوجو بیاریم؟ نه که اینجو تر و تر داره بارون و برف میاد؟ اگه میگفتی کاکتوس بکارن باز سنگینتر بود. یه حرفی بزنیم که با منطق و امکاناتمون جور باشه. آب نیست. آب نداریم. هی سد زدن، محیط زیست ریخته به هم. همینا هم که تو شهر داریم آبشون برسه، کلاهمون باید بندازیم هوا. باغها را هم کردن خونه و برج و … . بذار هیچی نگم
بر خلاف اکثر کلانشهرها که توسعه مرکزی و نقشه شهری تقریبا دایره ای دارند،گسترش شهر شیراز بصورت طولی (شمالغرب-جنوب شرق) بصورت خطی در حال توسعه است به همین خاطر آلودگی مرکز شهر با جریانهای باد راحت تر زدوده میشه و جابجایی هوا بهتر اتفاق میوفته
بطور معمول بخاطر فرهنگ شهری شیرازیهای عزیز که نسبت به اکثر نقاط کشور متفاوته، انجام هر فعالیتی در شیراز تقریبا ساعت خاص خودش رو داره مثلا غالب شهروندان برای خرید پوشاک، ۸ صبح اقدام نمیکنند یا انجام امور اداری در ساعتهای اولیه صبح تقریبا بدون ترافیک شهری قابل انجامه و …
این تبدیل به یک نقطه قوت در شیراز شده که با وجود جمعیت به نسبت زیاد خودش، نسبت به بقیه کلانشهرها کمتر با مشکلات آلودگی دست و پنجه نرم کنه
ضمن اینکه شیراز هم شهری کمتر صنعتی نسبت به باقی کلانشهرهاست و آلودگی صنعتی کمتری داره
و هرچند کاهش یافته اما شیراز بافت متراکم فضای سبز قصرالدشت رو هم داره که قلب تپنده و تصویه هوای شهر است و اکثر شهرها از این نعمت بصورت تجمعی به بهره اند
این عوامل شاید به جای خود دارای نواقصی هم برای شهر باشه(مثل توسعه خطی و خدمات رسانی شهری) اما به خودی خود باعث بروز کلانشری شده که کیفیت زندگی و هوا در اون به نسبت بقیه کلانشهرها بالاتره و امکانات نسبی کلانشهرها در ایران رو هم داراست
شیراز از این نظر از بیشتر شهر های ایران جلوتر هست حتی از شهرهایی که جمعیتی نصف شیراز رو دارند که بخشیش مربوط به موقعیت مکانی شیراز میشه اما این نباید دلیل بشه تا مسئولین دست روی دست بذارن و آینده نگری نکنند. باید از همین حالا توجه کرد تا صنایع آلاینده بیرون از شهر قرار بگیرند و استفاده از وسایل نقلیه عمومی مثل مترو و تراموا و بی ار تی مورد توجه بیشتری قرار بگیره از طرفی باید در حفظ ریه های تنفسی شیراز که همون باغ های قصردشت هستند تلاش بشه و به غیر از اون متناسب با افزایش جمعیت و تراکم شهر فکری برای ایجاد فضای سبز بیشتر بشه.
ولی خداییش هوای تبریز این ماه آلودگی خاصی نداشته الان ۲ روز هم هست داره بارون میاد !
خب خداروشکر!
خوشتیپ اونهمه برف و بارونی که اونجا میاد اینجا میمود الان ما هممون از پاکیزگی هوا پوستمون شبیه شیشه بود!
سینا جان بارش تبریز از شیراز کمتر هست در واقع شیراز در میان ۵کلانشهراصلی بیشترین بارش رو داره
میانگین بارش تبریز در ۶۰سال گذشته ۲۸۳میلیمتر بوده
میانگین بارش شیرازدر۶۰سال گذشته۳۳۴ میلیمتر بوده
تولینکهای زیر میتونی میانگین بارش این دوشهر رو ببینی همچنین داخل همین سایت میتونی میانگین بارش تمام شهرها روببینی
http://www.chaharmahalmet.ir/stat/archive/iran/azs/TABRIZ/25.asp
http://www.chaharmahalmet.ir/stat/archive/iran/far/SHIRAZ/25.asp
عزیزم من منکر آلودگی نیستم ولی امسال خداشکر هوا خیلی بهتر شده حداقل تبریز چون دیگه بنزین بی کیفیت استفاده نمیشه! امیدوارم همه شهرها بخصوص اهواز پاک بشه چون مردم به سرطان و بیماریهای خطرناک دچار میشوند.
اینم میزان بارندگی شهرها
http://wrs.wrm.ir/m3/istgah_baranlist.asp?t=istgah_baran&RecPerPage=ALL
سلام دوست خوبم این اماری که من گذاشتم امار بارندگی۶۰سال گذشته این دو شهر هست که بطور میانگین شیراز به مراتب بارش بیشتری رو نسبت به تبریز داره این اماری که شما گذا شتید اماردوماه مهر وابان امسال هست وچون بارشا معمولا درپاییز از سمت شمالغرب شروع میشه طبیعی هست که در این دو ماه بعضا بارش تبریز بیشتر از شیراز باشه چون بارشهای موئثر در اینجا از اذر شروع میشه و دربیشتر سالها در ادامه کار شیراز بارش بیشتری داره وهمین باعث میشه در میانگین تبریز کم بارشتر شیراز باشه در لینکی که گذاشتم شما میتونید بارش ۶۰ساله شهر خودتون رو به تفکیک ماه مشاهده کنیدوببینید چه ماههایی بارشتون از شیراز کمتر هست اماربارندگی ۲ماه که در مقابل ۶۰سال ملاک نمیشه !!!!
بلی منم قبول دارم میزان بارش شیراز بیشتر از تبریز هست در کل سال البته میزان بارش تجمعی برف تبریز بیشتر هست نسبت به کلانشهرهای بزرگ دیگر.
در کل خشکسالی و آلودگی هوا جدی هست در کشور و باید چاره ای اساسی اندیشه شود.
خیلی خوبه که شیراز ازشهرهای بانصف جمعیت هواش تمیزتره!بیاید همگی واسه اینکه هواتمیزتر شه،همه چیزو تحریم کنیم ویه گوشه بشینیم تاهوا ازاینم تمیزترشه!!!
ببخشید تو اعلامیه سازمان محیط زیست درسال۹۱که۸کلانشهر آلوده ایران معرفی کرده بود نام شیراز نیز وجود داشت پس فکر نمی کنم هوای شیراز هم خیلی تمیز باشه
دوستان عزیز من.وقتی شب باشه واسه همه شب هست.ببینید تمام کلانشهرهای ایران آلوده هستند شاید شاخص ها متفاوت اما هستند.ببینید مستند حرف میزنم. با مراجعه به آمارنامه شهرداری شهرهای بزرگ از جمله تهران و اصفهان و تبریز و شیراز و سایت های اداره کل حفاظت محیط زیست می بینید که تهران ۱۱ ایستگاه سنجش هوا ، اصفهان ۸ ایستگاه ، تبریز ۵ ایستگاه ، مشهد ۶ ایستگاه و شیراز ۲ ایستگاه دارد!! که قرار بوده به ۹ عدد تا پایان امسال برسد . خب وقتی ایستگاهای مختلف رو میسنجین مثلا اصفهان حتی در آلوده ترین روز هم دو ایستگاهش هوای حدود ۱۰۰ رو نشون میده. و اکثر روزها حدود ۵۰ میشه. ولی وقتی میانگین کلی گرفته میشه این عدد تغییر میکنه. مثلا اگر در پارک جنگلی ناژوان بررسی بشه مطمئنم هوای اونجا به کلی فرق داره با ایستگاههای دیگه. یا تهران مثلا ایستگاه اقدسیه و مسعودیه و پارک رز اکثر روز ها هوای حدود ۳۵ نشون میدن! پس با دو ایستگاه در شیراز نمی توان نتیجه گرفت که هوای اونجا پاکه. البته ایشالا که اینجوری باشه و حداقل شیراز پاک باشه اما این به همت دوستان بر میگرده که زودتر خواهان نصب ایستگاهای جدید باشند تا واقعیت به مردم گفته بشه و اصلاحات لازم انجام شود.
شیراز وقتی صنعتی نیست خوب مشخصه الوده نیست. البته صنعتی نبودنش باعث این همه بیکاری شده.اقای شهردار نمیزاره شهر صنعتی بشه چون بچه هاش اون قدر پارتی دارن که سر کار باشند.
کاکو ناموسا داریم خفه میشیم از الودگی??