مدیرعامل برق منطقهای فارس گفت: با استفاده از کابل خودنگهدار، نیاز به هرس درختان در شیراز منتفی شده و به این ترتیب فضای سبز متراکم شهری حفظ میشود.
به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از فارس، محمدرضا مشفقیان عصر امروز در هفتادمین جلسه شورای اسلامی این شهر اظهار داشت: استفاده از شبکههای فشار ضعیف برای جوشکاری در هر لحظه بین ۵۰ تا ۱۰۰ آمپر برداشت لحظهای دارد و مانند آن است که یک وزنه ۲۰ کیلویی به طور مرتب به هوا پرتاب و دوباره گرفته شود و از این نوسانات قابل کنترل نیست.
وی ادامه داد: در برخی شهرها به جای اینکه از شبکه ضعیف برق دهند استفادهکنندگان این چنین در موارد عمرانی و… را موظف میکنند که یا ترانس خریداری کنند یا شرکتهایی که ترانس کرایه میدهند، آن را تأمین کنند تا نوسانات باعث آزار مردم و لطمه خوردن به حقالناس نشود.
مدیرعامل برق منطقهای فارس خاطر نشان کرد: در مورد بحث بینالحرمین از شهرداری و وزارت دفاع آمدند و صورتجلسهای تنظیم شد که بنابر آن قرار نبود هشت مگاوات در یک ایستگاه برق تأمین شود بلکه ما قبول کردیم زمانی این کار را انجام دهیم که افق آن شفاف باشد و بنابراین ما اعلام کردیم اگر چه وظیفه داریم ایستگاه فشار قوی احداث کنیم اما تأمین زمین از عهده ما خارج است و اگر زمین را بدهند ما به وظیفه خود عمل خواهیم کرد.
مشفقیان خاطر نشان کرد: در این زمینه ما دو خط فشار متوسط ۱۱ کیلوولت دادیم و مشکل حل شد اما فراموش کردند که این تفاهمنامه و صورتجلسه را داشتهایم.
به گفته وی، با تدابیری که در این زمینه اندیشیده شده و همکاری شهرداری و سایر متولیان از جمله تولیت سیدعلاءالدین حسین (ع) به زودی ایستگاه ۶۶ هزار ولت با ظرفیت ۸۰ مگا ولتآمپر در محدوده بینالحرمین احداث و تا ۵۰ سال مشکل برق این منطقه حل میشود.
وی با اشاره به سخنان یکی از اعضای شورا مبنی بر این معافیت مساجد و حسینیهها از پرداخت هزینه برق، بیان کرد: بنابر قانون، ما ۲۵ آمپر سه فاز در هر جا که حسینیه مصوب یا دارای وقفنامه باشد برق تأمین میکنیم اما اینکه مالک یک ساختمان بگوید طبقهای از خانه من مجلس عزاداری برگزار میشود، در این زمینه قابلقبول نیست.
مدیرعامل برق منطقهای فارس عنوان داشت: تأمین برق حسینیهها و مساجد تا ظرف ۲۵ آمپر سه فاز مجانی است اما برخی مساجد غیرانتفاعی هستند و میخواهند بیش از ظرفیت استفاده کنند و به عنوان مثال مسجدی که ۵ هزار متر زیربنا دارد بهطور قطع دارای بانی توانمندی است که میتواند مازاد بر آن ظرفیت را پرداخت کند و البته قانون تصاعدی حساب شدن برق که برای منازل اعمال میشود شامل محاسبه قیمت برق مساجد و حسینیهها نمیشود و از این نظر تخفیف مضاعفی علاوه بر تا ۲۵ آمپر رایگان در نظر گرفته شده است.
یک ثانیه قطع برق مترو، آبروی شیراز را خواهد برد
این مسئول تأکید کرد: در مورد قطار شهری صورتجلسهای وجود دارد که از کنار تپه تلویزیون کابلکشی شود و ما به آنها برق دهیم و میدان نمازی برای کنترل ولتاژ باشد اما این سازمان با مشکل اعتبار مواجه شد و تقاضا کرد برق موقت بدهید و ما استدلال کردیم به همه جا برق موقت میدهیم جز قطار شهری که اگر مردم در آن تونل زیرزمین یکلحظه دچار قطع برق شوند رسانهها ما را محکوم خواهند کرد.
وی خاطر نشان کرد: یک روز قبل از سفر معاون رئیسجمهور گفتیم برای امنیت مردم، قطار شهری باید دو منبع تأمین برق داشته باشد که اگر یک منبع قطع شود دومی بتواند برق لازم را تأمین کند و توجه داشته باشیم که اگر یکبار متروی شیراز دچار قطعی برق شود، آبروی شهر در کشور خواهد رفت و برق مترو حتی نباید در حد یک چشمک زدن دچار قطع و وصل شود.
مشفقیان متذکر شد: در مورد معابر پیاده و جابجاییها اگر در جایی دکل برق فشارقوی وجود دارد بهطور قطع ما اقدام خواهیم کرد و در این زمینه مهندس ابراهیم شعرا عضو شورای شهر میتوانند بهترین نماینده بین شورای شهر و برق باشند.
توان اداره تیم برق را نداریم
این مسئول در مورد سرنوشت تیم برق شیراز نیز اضافه کرد: ما تا سال ۹۰ یک درصد بودجه خود را میتوانستیم صرف ورزش کنیم که از سال ۹۰ اختلالاتی در این مورد پیش آمد و سازمانهای نظارتی در مواردی پرداختها به تیمهای ورزشی و تیم برق را مورد سؤال قرار دادند.
وی تصریح کرد: در این زمینه ما به احمدزاده استاندار وقت و خدابخش مدیر تربیتبدنی وقت مکاتبه کردیم و توضیح دادیم که ما توان اداره تیم برق را نداریم و این تیم در حال از هم پاشیدن است و آمادگی واگذاری آن را داریم.
مشفقیان بیان کرد: بعد از آن مقطع احساس میشود شهر متولی ورزش ندارد که اگر اینگونه بود این تیم ۶۰ ساله نباید به فلاکتی میافتاد که پول بلیط سفرهای آن را آژانسهای ورزشی بدهند.
وی عنوان داشت: اگر تدبیری در مورد این تیم دارید ما آمادگی کامل اجرای آن را داریم و حداکثر کمکی که میتوانیم انجام دهیم این است که زمین چمن و امکاناتی که داریم را در اختیار قرار دهیم.
مدیرعامل برق منطقهای فارس یادآور شد: من خود در مورد زمینی شدن شبکههای برق تعصب دارم اما کابلهای هوایی جدید ما عایق است و تا یک سال دیگر تمام مناطق شیراز که درخت وجود دارد به کابل خودنگهدار بدل میشود تا دیگر نیازی به هرس نباشد.
مشفقیان توضیح داد: این کار در قصر و دشت انجام شده اما به سبب گستردگی آن منطقه و درختان آن، برخی مناطق محدود باقی مانده که در دست هرس است و اگر شورا یک سال صبر کند به طور کل از هر گونه هرس در شهر بینیاز میشویم چون این کابلها عایق بوده و مشکلات سیم مسی را ندارند ضمن اینکه ۲۷ میلیارد تومان برای تبدیل شبکههای هوایی به کابل خودنگهدار هزینه شده است.
وی با اشاره به اینکه فارس اکنون به استان صادرکننده برق تبدیل شده است، تشریح کرد: در هفت سال گذشته این استان واردکننده برق بود، اما در شرایط فعلی این استان از صادرکنندگان برق محسوب میشود.
مدیرعامل برق منطقهای فارس در پایان خاطر نشان کرد: با ایجاد خطوط فوق توزیع زمستان امسال قطعی برق بر اثر بارش برف یا طوفان نخواهیم داشت.
کاش میشد شهرداری به برق کمک میکرد تا بازم برق رو توی لیگ برتر ببینیم
نماینده های شیراز باید وزیر نیرو رو به چالش میکشوندن که چرا بقیه ارگان ها پول مفت میدن برای ورزش ولی برای شیراز این امکان وجود نداره
اتفاق برق رفتن در مترو در ایران یک امر عادی هست واین اتفاق چند بار در مترو تهران افتاده وابرویی هم از این شهر نرفته شما هم امین جان بهتر هست بعضی موقها مشکلات شهری مثل تهران رو هم بیان کنید تا دوستانی که در شیراز هستند فکر نکنند مشکلات فقط برای شیراز هست وشهرهای دیکه مدینه های فاضله چون تو سایت شما فقط تعریف وتمجید از تهران هست
این رو هم بخونید بد نیست در مورد بر ق رفتن تو مترو تهران هست که مردم با چه مشکلاتی روبرو شدن
http://www.tabnak.ir/fa/news/446993/
هاشم جان اینکه مقایسه کنیم در هر موردی به نظرم خوب نیست به چند دلیل . اول اینکه بودجه شیراز در حد بودجه شهرهای دیگه نیست دوم اگر قرار به مقایسه باشه خوب مثلا میتونیم بگیم از بوشهر جلوتریم پس راضی باشیم سوم هم ما باید تلاش کنیم از هر جهت شهرمون خوب و اباد باشه حالا چه شهر اول باشیم چه شهر مثلا پنجم . مهم ابادانی شهرمون هست نه مقایسه . ایده میشه گرفت اما مقایسه نه . مثلا الان بگیم چون تهران در مترو قطع برق داشته پس قطع برق مشکلی نداره چون تهران هم داشته ؟
هاشم جان اصلا چیکار به شهرهای دیگه داری ؟ با این شیوه ی تفکر شما شیراز در همین وضع موجود خواهد ماند. مثل اینکه فراموش کردین ریزش پل کابلی چه بمب خبری در کشور علیه شیراز بپا کرد. در صورتی که در ریزش پل “جمهوری اسلامی ” در قم که چند روز پیش رخ داد و ۱۵ نفر زخمی شدند کمتر خبرگزاری اشاره کرد بهش. این نشون میده که انتظارات از شهری که ادعای جذب توریست و پایتخت فرهنگی رو داره بالاست. عده ای هم منتظر انگشت نما شدن این شهر هستند. به نظر من رویکرد شیراز ۱۴۰۰ خیلی هم مناسبه و انتقاد سازنده فرق داره با تخریب. در ضمن یک سوال دارم از شما !! گیرم هیچ نقطه در ایران مدینه ی فاضله نباشه. آیا این حرف شما معنیش اینه که به همین علت نباید انتظار زیادی از مسئولین و مردم شهر برای پیشرفت در مسیر مدینه ی فاضله شدن داشت؟؟؟
اینکه برق مترو تهران رفته دلیل میشه تا ما هم دنباله رو تهران باشیم و مساله رو جدی نگیریم و پیشرو بودن در این زمینه رو کنار بذاریم ؟
باسلام خدمت دوستان من این صحبتا رو کردم چون هر وقت صحبتی از تهران به میون میاد خصوصا در این سایت همش حرف اینه که تهران فلان داره ما نداریم چون مثلا تهران پل طبیعت داره دیگه شیراز زیر صفر هست وجای زندگی نیست وبسیاری مسائل دیگه اینو گفتم که همجا مشکل هست ولی اونا مثل ما مشکلاتشون رو تو بوق کرنا نمیکنن همجا جار بزنن سروش جان مقایسه به نظر شما اون موقع خوبه که فقط از خوبیهای تهران گفته بشه به همون اندازه که باید از پیشرفتهای شهرهای دیگه بگیم برا عقب نموندن باید از مشکلاتشون هم بگیم که یه عده فکر نکنن هرچی مشکل هست فقط مال شیراز هست واون رو خار بکنن بکنن توچشمون خصوصا تو فضای مجازی در مورد مشکلات شیراز که بمب خبری میشه علت اینه که وقتی ما کوچکترین مشکلاتمون رو همه جا جار میزنیم نباید توقع داشته باشیم دیگران سوءاستفاده نکنن بعد هم علی جان چجور کار به شهرهای دیگه نداشته باشیم فقط باید برتریهای تهران رو بزنیم تو سر خودمون تا افرادی مثل شما خوشحال بشید تا یک بار هم از مشکلات این شهر حرف به میون بیاد افرادی مثل شما موضع میگیرن که چکار به شهرهای دیگه دارین !!!!
هاشم جون عزیز من نگفتم مقایسه زمانی خوبه که از خوبیهای تهران بگیم من گفتم از نظر بودجه قابل مقایسه نیستیم که بخوایم بعضا پروژه هامون رو هم مقایسه کنیم تو شیراز بیشتر داره از جیب مردم و اوراق مشارکت خرج میشه و میگم ما باید سعی کنیم بهترین باشیم در هر زمینه و اینکه بخوایم پیشرفت کنیم حالا از تهران بهتر بشیم یا نه فرقی نداره مهم اینه که پیشرفت کنیم حالا بهترم شدیم چه بهتر اخه اگر بحث مقایسه باشه ۱ مورد پیش میاد که خوب میشه با شهرهای عقب تر از خودمون مقایسه کنیم و بگیم خوب خوبه پس ما جلو هستیم . به نظرم مقایسه خیلی جایگاهی نداره چون شرایط هم مساوی نیست که بشه مقایسه کرد مثلا تهران مرکز سیاسی کشور هست بودجش چندین برابر شهرهای دیگه هست از نظر ماشین الات از تمامی شهرها جلو تر هست حتی اگر تو امار دقت کنید میبینید اصلا تهران رو تو امار نمیارن مثلا میگن شیراز تو پروژه عمرانی رتبه اول کشور رو داره چون تهران تو امار نیست به خاطر شرایط خاصش. از طرفی هاشم خان هر مشکلی بده نمونه گفتید قطعی برق خب این مشکل چه تو تهران باشه بده چه تو شیراز باشه چه تو هر کشوری اونم تو مترو من حرفم اینه نمیشه چون تو مثلا فلان شهر اتفاق افتاده پس اگر تو شیرازم بود انتقادی نشه . در اخر با اون قسمت حرفتون که گفتید نهران رو بزنیم تو سرمون موافقم که نباید تهران رو تو سر خودمون بزنیمش چون مقایسه درستی هم نیست .
بله جناب آقای مشفقیان این حرفارو واسه یکی تعریف کنید که ندونه شما ۱۰ سال میدیریت برق منطقه ای فارس رو در اختیار دارید و هیچ احدی هم البته زورش نرسید شما رو از این سمت برکنار کنه! چرا نمیگید واسه عزیز کردن خودتون بودجه برق استان فارس رو به دولت بر میگردوندین و اعلام کردین مازاد بر نیاز ماست؟ چرا صنعت برق فارس که سال ها پیش در کشور مقام اول رو از لحاظ توانایی مهندسی داشت به جایی رسوندین که در حال حاظر در آخر لیست استان های مطرح کشور قرار گرفته! کدوم نهاد نظارتی گفت که شما نباید واسه تیم برق هزینه کنید چرا سایر ارگان ها در استان های دیگه اینکارو میکنند و شما نکردید! شما بودید که به محض ورودتون مشکلات برق شیراز شروع شد!
شرکت توزیع نیروی برق شیراز از شما مستقل و مدیریتشم خوشبختانه در اختیار یکی از توانمند ترین مدیران اجرایی استان مهندس صحرائیان که از لحاظ شاخص های استاندارد مدیریتی و کیفیت در کشور به عنوان ملاک و شاخص در نظر گرفته شده و اقداماتش به عنوان استاندارد کشوری بهش نگاه میشه پس ربطی به شما نداره و اگر اقدامی در خصوص تبدیل کابل های سیمی به کابل های خود نگهدار صورت گرفته از اقدامات شرکت توزیع برق شیراز و در راستای مجموعه اقدامات پدافند غیر عامله که جز سیاست های دفاعی کشور هست — قصه مدیریت شما ۱۰ سال که خونده شده و پایانی نداره! اقدامات افراطی شما زبان زد کلیه افرادیه که به نحوی با صنعت برق در ارتباط هستند! چیزی که واضح هست شما هیچ تعلق خاطری به این شهر و استان ندارید چون زاده این استان نیستید و بوشهری هستید و البته توانایی اداره صنعت برق فارس رو هم ندارید!
ازاین مسولانی که سالها دراستان فارس در رده های بالا فعالیت میکنند ،بسیار زیادهستند وجالب اینکه نه نهاد نظارتی هست که نقدوبررسی کنه ونه خود مردم انتقادی میکنن!انتقادات فقط درحد شهردار واستاندار هست..فوتبال برق دولتی هست ولی ذوب آهن و مس و فولاد وتراکتور و نفت و..خصوصی هستند!
کاش توضیح بیشتری در مورد “کابل خود نگهدار” می دادید، خصوصا به چه دلیل اسمش خودنگهداره؟ مثلا “عایق” نیست.
و حالا که هزینه ای میخواد بشه برای تعویض کابل، چرا برق کشی زمینی استفاده نمیشه که اولا دوام بیشتری داشته باشه و ثانیا بطور اساسی مشکل نازیبایی، فضای سبز و خطرات برق کشی هوایی رو نداشته باشه؟
دوست عزیز یه اطلاعات خیلی مختصری دارم گفتم شاید به درد بخوره . تا جایی که من دیدم این کابلها از ۳ تا کابل روکش دار هست که بهم تابیده شده که یکیش فاز و یکیش نول و اون دیکی دیگه نگه دارنده هست که وقتی میخوان به ستون وصلش کنن اون کابل میوفته رو قلاب و وزن رو تحمل میکنه و فکر میکنم به این دلیل بهش میگن کابل خود نگهدار که وزن رو خود کابل تحمل میکنه عایق هم هستن . امیدوارم درست گفته باشم
اصلا کابل خود نگهدار چیه؟
چرا درختان بی زبون که زیبایی وریه های شهرهستن رو از تنه میزنید؟توکدوم شهر اینکارو با درختان میکنن؟!
چرا درختان این اندازه ضعیف هستند که با یک برف سبک میشکنند؟!
چرا بجای قطع درختان که در مسیر کابل برق هستند،مکان عبور سیم برق رو تغییر نمیدین؟!
اصلا چرا سیم های برق شهر اینقدر نامنظم و درهم برهم هستند؟!
و .و .و .؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سروش عزیز هزینه اجرای شبکه برق زمینی در شیراز ۶ تا ۸ برابر هزینه شبکه هوایی هست. شهرداری برای هر متر حفاری در شیراز هزینه گزافی را از شرکت برق طلب می کند که در کلانشهرهای ایران کم سابقه است. این موضوع یکی از دلایل عدم اجرای شبکه های زمینی می باشد. در ضمن مسائل فنی نیز در این موضوع دخیل هستند. البته در برخی نقاط نیز شبکه زمینی اجرا می شود مانند مناطق شهری با تراکم بالا و مکانهای توریسیتی تاریخی
امین جان من اطلاعی از هزینه ها ندارم ولی فقط فکر میکنم اگر کانال تاسیسات شهری داشته باشیم خیلی مفیده . در مورد قیمت و هزینه گفتید یه نکته رو خوبه بگم . این تعویض سیمهای برق ممکنه فکر کنید هزینه داشته برای وزارت نیرو ولی به نظر من سود هم کردن و اونم سود خیلی خوب . دارن سیم تماما مسی رو با ضخامتهای بعضا بالا و وزن خوب بر میدارن و جاش از کابل استفاده میکنن . اگر در جریان باشید قیمت مس تو چند سال اخیر در بازار های جهانی و به موازات اون در بازار ایران جهش خوبی داشته این کابلهای قدیمی هم فروخته میشه و سود خوبی میشه برای اداره برق .
نبی جان کابل های خودنگهدار یه کابلهایی گفته میشه که از یک رشته نول موجود در اون به عنوان ساپورت کننده بین ۲ تکیه گاه استفاده میشه که ۳ رشته دیگه دور اون تابیده شده در ۴ سایز ۳۰ و ۵۰ و ۷۰ و ۹۰ و در نوع دیگر از یک مسنجر فولادی استفاده میشه که هر چهار رشته به دورش تنیده شده و به اون تکیه دارن که نوع دوم بیشتر استفاده میشه و بهتر هم هست- از جمله مزیت هاش ایمنی بیشتر نصب سریعتر و کم هزینه تر کاهش تلفات و البته در حیطه سلسله اقدامات پدافند غیر عامل جای میگیره که به دلیل دارا بودن روکش در برابر اختلالات بمب های الکترو مغناطیسی مقاومه و اختلالی در جریان برق ایجاد نمیشه