تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

17

نتیجه کاوش های جدید:شهرپارسه دردوره کوروش نیز وجود داشته است

  • کد خبر : 14926
  • 25 آبان 1393 - 13:21

سرپرست ایرانی گروه کاوش تل آجری مستقر در شهرپارسه گفت: به نظر می‌رسد شهر پارسه حوالی تخت جمشید در دوره کوروش هخامنشی نیز وجود داشته است.
به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از ایرنا علیرضا عسکری چاوردی درگزارشی که روز یکشنبه نسخه‌ای از آن به خبرگزاری جمهوری اسلامی نمابر شده است آورده است: در حال حاضر ۱۲ بنای باستانی دوره هخامنشیان در حریم تخت جمشید شناسایی شده که به دلیل وجود شباهت زیاد بین آجرهای لعابدار کشف شده دروازه‌ها با نقوش اسطوره‌های بین النهرین، به نظر می‌رسد شهر پارسه در دوره کوروش هخامنشی نیز وجود داشته است.

وی افزود: بناهایی که در این محوطه کشف شده به احتمال زیاد پیش از بنای تخت‌گاه تخت جمشید ساخته شده و در واقع کشفیات اخیر خلاء‌های تاریخی شهر پارسه به ویژه در دوره حکومت کوروش و کمبوجیه و پیش از به قدرت رسیدن داریوش هخامنشی در سال ۵۲۱ پیش از میلاد را احیا می‌کند.

عسکری اظهارداشت: در این فصل از کاوش‌ها تعداد ۳۰ قطعه آجر لعابدار رنگین مزین به انواع نقوش ترکیبی حیوانات بالدار و تصاویر ترکیبی از حیوانات اسطوره‌ای دوره عیلامی و هخامنشی، کشف شده است.

وی بیان کرد: همچنین در این فصل کاوش‌ها، نقشه و ساختار بنای تل آجری بر اساس بخش‌های مشخص و نتایج به دست آمده از بررسی ژئوفیزیکی و ژئو مغناطیسی بازسازی شده که بر اساس اطلاعات مقدماتی به دست آمده، پلان یک ساختمان چهار گوش کشف شد.

رئیس دانشکده هنر شیراز با بیان اینکه تل آجری در سه کیلومتری غرب تختگاه تخت جمشید واقع شده است اضافه کرد: یکی از مهم‌ترین بخش‌های واقع درحریم تخت جمشید، بخش شمال غربی تختگاه است که به مجموعه فیروزی معروف است که امروز در این مکان ویرانه‌های بنایی دیده می‌شود که به آن تل آجری می‌گویند.

عسکری ادامه داد: ابعاد هرضلع این ساختمان حدود ۴۰ متر در محور شمالی- جنوبی و ۳۰ متر در محور شرقی- غربی است که دیواره‌های قطور این ساختمان به ضخامت حدود ۱۰ تا ۱۲ متر است.

او عنوان کرد: همچنین در این فصل از کاوش، یک دروازه بزرگ شناسایی شده است که این دروازه در فاصله ۱۰۰ متری جنوب محوطه تل فیروزی قرار گرفته که در محور ارتباطی آن کاخ بزرگی به ابعاد ۵۵ در ۶۰ متر وجود دارد.

وی افزود: طبق شواهد موجود در محدوده بین دروازه تل آجری و این کاخ، پردیس‌هایی قرار داشته که امروزه بخشی از سازه‌های آبرسانی در آن دیده می‌شود.

عسکری گفت: بدنه بیرونی و راهروی بزرگ بنای دروازه به آجرهای لعابدار رنگین مزین بوده است و در ساختار این دروازه، هزاران قطعه آجر به ابعاد ۳۳ در ۳۳ سانتی و ضخامت ۱۱ سانتی متر به کاررفته است.

وی بیان کرد: بنای مذکور پس از دوران هخامنشیان به تلی از خاک تبدیل شده است که امروزه ساکنان محلی منطقه این محوطه را تل آجری می‌خوانند.

رضایی منفرد یکی از کار‌شناسان میراث فرهنگی به ایرنا گفت: بیشتر مساحت شهر پارسه، مدفون و زیر خاک است. شهر پارسه را می‌توان از مناطقی که به عنوان شهرهای ممنوعه و مقدس می‌دانستند به حساب آورد که بر همین اساس ورود به شهر یادشده، محدودیت داشته است.

تخت جمشید در سال ۵۲۱ پیش از میلاد در زمان داریوش هخامنشی بنا نهاده شده و تا پایان حکومت هخامنشیان در سال ۳۳۱ پیش از میلاد به عنوان مهم‌ترین پایتخت سیاسی و مذهبی هخامنشیان مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

چشم انداز تختگاهی که کاخ‌های هخامنشی روی آن بنا شهد است با شناسایی بیش از ۱۰۰ اثر و بنای باستانی بزرگ در پیرامون تختگاه همواره منظر شهری را برای کاخ‌های هخامنشی ساخته است.

این بنا‌ها در محدوده‌ای به وسعت ۶۰۰ هکتار در حریم تخت جمشید پراکنده است که حدفاصل فضاهای خالی بین این آثار را پردیس‌هایی فرا می‌گرفته است.

باستان‌شناسان از حدود یک صد سال پیش تاکنون در پی شناخت کارکرد این آثار باستانی واقع در حریم تخت جمشید هستند.

برنامه پژوهشی هیات باستان‌شناسی مشترک ایرانی ایتالیائی به مدت ۵۰ روز در ماه‌های مهر و آبان سال ۱۳۹۲ در محوطه تل آجری انجام شد.

برنامه این فصل به سرپرستی دکتر علیرضا عسکری چاوردی از دانشگاه شیراز و پروفسور پی یر فرانچسکو کالیری از دانشگاه بولونیا ایتالیا با حمایت و مدیریت پژوهشگاه میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی کشور و اداره کل میراث فرهنگی استان فارس و محوطه میراث جهانی تخت جمشید انجام گرفت.

همچنین، در این فصل چشم انداز زمین ریخت‌شناسی تخت جمشید و شهر پارسه در چارچوب مطالعات ژئومورفولوژی شناسایی و بازسازی شد.

در این فصل، ۱۰ هکتار از محدوده پیرامون تل آجری در حوزه باغ فیروزی با استفاده از روش ترکیبی ژئو الکتریک و هم ژئوفیزیک بررسی و مستندنگاری شد. در برنامه حاضر علاوه بر بکارگیری روش‌های دقیق باستان‌شناسی و تخصص‌های مرتبط نظیر استخوان باستان‌شناسی، از انواع آزمایش‌ها در خصوص مواد آلی و کانی، مطالعات ژئوالکتریک، ژئوفیزیک، نقشه برداری، زمین‌شناسی، ژئومورفولوژی استفاده، و نتایج مطالعات در سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی و تشکیل انواع بانک‌های اطلاعاتی مورد استفاده و ارزیابی قرار گرفت.

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=14926

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.