معاون اجرایی سازمان مدیریت پسماند شهرداری از اجرای طرح جدیدی برای جمع آوری مواد بازیافتی از سطح شهر خبرداد.
به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از مطبوعات فارس، صمد پناهیان با اشاره به اینکه منطقه یک شیراز روزانه ۹۱۰ تن زباله از شیراز جمع آوری میشود و منطقه یک با ۱۶۰ تن زباله و منطقه چهار با ۱۴۰ تن زباله در روز بیشترین تناژ زباله را دارند، بیان کرد: علت بیشتر بودن زباله در این مناطق تراکم جمعیت، استقرار صنوف و مشاغل متعدد و بافت تفریحی و تجاری و توریستی در این نواحی است. وی افزود: همچنین منطقه ۹ با تولید ۶۰ تن زباله در روز کمترین تناژ زباله شهر را دارد.
معاون اجرایی سازمان مدیریت پسماند شهرداری اظهار کرد: زبالههای همه شهروندان به جز شهروندان بافت قدیم شیراز هر روز از ساعت ۲۳ شب تا شش صبح جمع آوری میشود.
پناهیان گفت: هزار و ۵۲۳ پاکبان که مسئول نظارت و رفت و روب شهر هستند و ۳۵۰ کارگر جمع آوری زباله در سطح شیراز فعالیت میکنند.وی با اعلام اینکه از یکم مهرماه طرح جدیدی برای جمع آوری مواد بازیافتی از سطح شهر آغاز شده که نواقص برنامههای قبلی را برطرف میکند، گفت: ما قبلا روزانه در یکی از مناطق به جمع آوری مواد بازیافتی میپرداختیم ولی در طرحی که از اول مهر آغاز شده، ما جمع آوری مواد بازیافتی را روزانه در تمام سطح شهر انجام میدهیم.
معاون اجرایی سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز عنوان کرد: ما در سطح شهر ۱۲۲ ایستگاه ثابت جمع آوری مواد بازیافتی را داریم و ۲۹ ماشین جمع آوری مواد بازیافت از منازل ما هفتهای یکبار اقدام به جمع آوری این مواد از درب منازل میکنند و همچنین ۱۰۰ ماشین ما مسئول ساماندهی جمع آوری مواد بازیافتی به شکل روزانه از معابر اصلی شهر هستند.
پناهیان افزود: ماشین آلاتی را برای شکایات مردمی در نظر گرفتهایم که اگر مواد بازیافتی شهروندان بماند یا بیشتر از برنامه باشد با تماس آنها، ماشینها را برای پیگیری خارج از برنامه به درب منازل میفرستیم.وی در اشاره به برنامههای آموزش شهروندان در خصوص بازیافت و خدمات، گفت: آموزشهای منطقه یک به اتمام رسیده و برنامه جدید آموزشی از فردا در منطقه چهار شروع میشود.
معاون اجرایی سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز توضیح داد: در هر منطقه بر حسب وسعت آن تعداد آموزشگرهای مورد نیاز مشخص میشود چنانچه در منطقه یک شش آموزشگر و در منطقه دو نیز دارای دو آموزشگر هستیم.
پناهیان با تاکید بر اینکه انجام هیچ برنامهای بدون مشارکت مردم امکان پذیر نیست، گفت: اگر مردم همکاری داشته باشند و بازیافت از مبدا شروع شود، آلودگی کمتر و هزینه کمترین به همراه دارد و میتوان به جای هزینه کردن بیشتر در خصوص بازیافت اعتبار این امر را در موارد دیگری از جمله امور عمرانی صرف کرد.
«نظرات، فقط به صورت نوشتار پارسی و مرتبط با موضوع منتشر میشوند»
«با ورود به این لینک، وارد قسمت بحث آزاد شوید»
جا داره از مسولین این حوزه تشکر کنم .جمع آوری زباله در شیراز (لاقل در منطقه ما )با نظم خوبی صورت میگیره و یک توصیه به خودم زمانی که در خیابان هستم به خصوص بازار، پیش آمده در مورد زباله های خیلی کوچک (مثل یه پوست پسته یا یه بند انگشت کاغذ ) خیلی خودم رو مقید به سطل زباله نمیکنم ، در حالی که دیروز متوجه شدم زحمت جمع آوری این گونه زباله ها برای پاکبانان محترم بیشتره و البته خیابان هم زشت میشود که شاید من و شما متوجه نشیم اما در چشم یک توریست اروپایی برجسته خواهد بود.
به نظر من تعداد ماشین های جمع اوری زباله های بازیافتی رو باید بیشتر کنن تا مردم بدونن این نوع از زباله ها رو باید جمع اوری و تحویل بدن تا یک فرهنگ عمومی شود
فقط محض اطلاع ومقایسه
من در کانادا زندگی میکنم.یک خانه معمولی دارم که برای اون سالیانه بیش از پنجهزار دلار به شهرداری مالیات میدم .
نحوه جمع اوری زباله در اینجا :
زباله خیس و فاسد شدنی(green bin) که تبدیل به کمپوست میشه هفته ای یکبار در سطل سبز رنگ.برای سطل دوم باید وجهی اضافه به شهرداری پرداخت شود و برچسب مخصوصی تهیه و به سطل دوم الصاق گردد.
بازیافتی ها بصورت تمیز (شیشه مربا و سس و…)و فشرده شده(جعبه ها) یکبار در هفته در سطل مخصوص آبی رنگ.
زباله خشک هردوهفته یکبار در کیسه مخصوص یا سطل خاکستری رنگ.
قطعات بزرگ و سنگین دورریز و ناخواسته مثل لوازم ساختمانی تعویض شده(مقدار کم نه در حد زیاد) مبلمان. تخت .تشک …..یکباردر هر ماه.
در اینجا کسی بعنوان رفتگر وجود ندارد تا خیابانها و پیاده رو ها را از کثیفی بوجودآمده توسط شهروندان پاک کند.
در هر شهر سایتهای بازیافتی توسط شهرداری تاسیس شده که شهروندان باید مقادیر بالاتر از حد روزمره را به آنجابرده و تخلیه کنند.معمولا در این سایتها از سوی شهرداری برای افراد دارای ناتوانیهای جسمی وروحی مشاغل ساده و ایمن ایجاد میشود.
لازم به ذکراستکه از مبلغ مالیات سالیانه منزل در صدی به مدارس شهر اختصاص میابد و در نتیجه اکثر مدارس دولتی و مجانی میباشند.