تاریخ : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 21 November , 2024

آخرین اخبار

ساخت همزمان ۴ خط مترو در شیراز 🎥: پیشرفت ۸۵ درصدی زیرگذر گویم گلسنگ و حفاری کوه رحمت برای تخت جمشید خطرناک تر است یا کنسرت؟ 🎥: آخرین روند ساخت زیرگذر گویم 🎥: ساخت بزرگترین پارک آبی کشور در شیراز 🎥: ساخت بزرگترین آکواریوم کشور در شیراز کمبود زمین مسکن ملی در صدرا ساخت ۶ شهرک جدید مسکونی در فارس 🎥: آخرین وضعیت احداث دوربرگردان اردی‌بهشت شیراز – تیر ۱۴۰۳ ثبت ملی ۹ درخت کهنسال در فارس حافظیه همچنان در صدر پربازدیدترین جاذبه تاریخی کشور در نوروز پیروزی تیم بسکتبال لیموندیس شیراز برابر تیم مس رفسنجان دو کشته و سه مصدوم در برخورد کامیون با خودرو سواری 🎥: مرگ ۸ نفر بر اثر گازگرفتگی در فارس 📸 افتتاح باند جنوبی بزرگراه کوهسار و سپس تعطیلی آن! فجرسپاسی برابر نفت مسجد سلیمان شد 📸 برداشت گل نرگس از بزرگترین نرگس زار دیم کشور شکست تیم لیموندیس شیراز مقابل نماینده آبادان 🎥 معرفی پروژه پارک آبی شیراز 🎥 ادامه روند ساخت بزرگراه شرق شیراز

14

وقتی هایپرمارکتهای شیراز از سینما‌ها پر رونق‌تر است/ ساخت پردیس سینمایی راهکار خروج از رکود

  • کد خبر : 13419
  • 03 مهر 1393 - 12:22

این روز‌ها تعداد هایپرمارکتهای شیراز از سینماهای شهر بیشتر و پر رونق‌تر است و در عین حال مردم نیز علاقه چندانی به فیلم دیدن در همین سینماهای محدود نیز IMG11051948 [800x600]نشان نمی‌دهند که در این رهگذر کار‌شناسان امر ایجاد پردیس سینمایی و نزدیک‌تر شدن فیلم سازان به مردم را راهکار خروج از این رکود می‌دانند.

به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از خبرنگار مهر، یک زمانی که خیلی هم دور نیست برای دیدن فیلم‌های سینمایی شاهد صف‌هایی بودیم که انت‌هایش را با یک نگاه گذرا نمی‌شد تخمین زد، آن روز‌ها به هر بهانه‌ای مردم دنبال اوقات فراغت برای رفتن به سینما بوده‌اند، اما حالا به نظر می‌رسد مردم دیگر حاضر نیستند وقتشان را در سینماهای فاقد کیفیت بگذرانند در سینماهایی که نه تنها استاندارد‌های لازم را ندارند بلکه بوی کهنگی‌اش هم بلند شده است.

هر چه از تعداد مخاطبانی که به سینما می‌روند کاسته می‌شود باید احساس ترس بیشتری کرد زیرا وجود شبکه‌های مختلف ماهواره‌ای و شبکه‌های اجتماعی گواه این امر است که بسیاری از اوقات جوانان ما پای این شبکه‌ها هدر می‌رود.

از سوی دیگر سینما در کنار ویژگی هنری خود یک صنعت قدرتمند است که امروزه نقشی مهم در اقتصاد کشورهای پیشرفته دارد.سینما می‌تواند رونق اقتصادی و اشتغال را به همراه داشته باشد و این موضوع یک حقیقت امتحان شده است.در همین کشور خودمان روزی برخی آثار علاوه بر رونق اقتصادی نشاط اجتماعی را نیز به همراه داشتند اما امروز سینما‌ها در پول آب و برق خود نیز مانده‌اند.

هرچند که در این سال‌های اخیر فیلم‌هایی همچون مدرسه موش‌ها، طبقه حساس، خط ویژه و کمی دور‌تر اخراجی‌ها و معراجی‌ها سینما را برای مدتی کوتاه از رکود خارج کردند، حالا اما در برخی از شهر‌ها تعداد سینما‌ها از تعداد هایپر مارکت‌ها کمتر است و این یعنی به راحتی توپ را در زمین حریف انداختن.

سرمایه گذاران برای ساخت پردیس‌های سینمایی و تولید فیلم تشویق شوند

مصطفی امیری فرماندار شهرستان شیراز در این راستا به خبرنگار مهر گفت: برای رونق صنعت سینما در شهرستان‌ها باید از ظرفیت‌های بخش خصوصی استفاده شود.وی ابراز داشت: بخش خصوصی ظرفیت فراوانی دارد که با استفاده از این ظرفیت‌ها می‌توان رونق اقتصادی را در صنعت سینما شاهد بود.

فرماندار شیراز ادامه داد: سینما یکی از صنعت‌های مهم در امر اشتغال زایی است و با حمایت از این صنعت می‌توان شاهد اتفاقات خوبی در حوزه اشتغال زایی باشیم.وی اظهار داشت: ساخت پردیس‌های سینمایی در شهری مانند شیراز با رویکرد فرهنگی تاریخی می‌تواند برای سرمایه گذاران بخش خصوصی نیز سودمند باشد.

امیری تاکید کرد: شهر شیراز ظرفیت مناسبی نیز برای تولید فیلم دارد و سرمایه گذاران بخش خصوصی می‌توانند در این راستا فعال باشند.وی تصریح کرد: شهر شیراز دارای سابقه فرهنگی درخشانی است و توریسم فرهنگی می‌تواند در رونق اقتصادی این شهر موثر باشد.

کاهش مخاطبان سینما ریشه اقتصادی دارد/ تولید کنندگان فیلم‌ها به مردم نزدیک شوند

مهدی نجابت رئیس سازمان حوزه هنری فارس نیز به خبرنگار مهر گفت: به نظر می‌رسد یکی از علت‌های رکود در عرصه سینما و پایین آمدن سرانه سینما رفتن موضوع اقتصاد جامعه است که مشخصا بر مبنای قدرت خرید مردم تاکید دارد.

وی بیان کرد: قدرت خرید به این معنا که حوزه فرهنگ از سبد کالای خانواده‌ها بیرون آمده و فرهنگ در اولویت پنجم و ششم قرار گرفته است، بنابراین مشخصا هزینه‌ای برای عرصه فرهنگ و هنر لحاظ نمی‌شود.

نجابت دلیل دیگر عدم استقبال از سینما را ضعف تکنولوژی فرهنگی و هنری دانست و ادامه داد: وقتی در هر خانه‌ای سینما خانواده و فیلم‌های روز دنیا با کیفیت مطلوب در قالب دی وی دی وجود دارد کمتر به سینما برای تماشای فیلم تمایل نشان نمی‌دهند.

وی با بیان اینکه عدم تولید فیلم مناسب عامل دیگری برای عدم استقبال از سینماست، تصریح کرد: نگاه هنر برای جامعه یا به نوعی ساخت فیلم برای مردم در بین فیلمسازان کم شده و حرکت به سمت فضاهای هنری آن‌ها را در فضای اجتماعی دور کرده و رابطه فیلم و هنرمند با جامعه تحت تاثیر قرار گرفته است.

رئیس حوزه هنری فارس خاطرنشان کرد: راه حل این مساله نزدیک شدن تولیدات سینمایی به مردم است که یکی از مشخصه‌ها و ملاک فروش فیلم است.وی افزود: استقبال مردم از یک فیلم بدون توجه به محتوا و تکنیک قیلم نشان می‌دهد مخاطب به چه میزان با آن ارتباط برقرار کرده است.

نجابت با اشاره به تعمیرات جزئی سینما سعدی و شیراز تصریح کرد: به جز محدود تعمیرات این ۲ سینما هیچگونه تعمیری در سینما‌ها صورت نگرفته و تماشاگران فضای فرهنگی مناسبی را شاهد نیستند و این مهم انگیزه مردم را برای رفتن به سینما کم می‌کند.

این مسئول با اشاره به سیاست گذاری کلان فرهنگی که به سمت کتاب و کتابخوانی پررنگ‌تر است تا عرصه سمعی و بصری، خاطرنشان کرد: این سیاست‌ها بستگی به سیاست‌های هر دولت دارد و با تغییر دولت‌ها عوض می‌شود عاملی برای پایین آمدن سرانه سینمارفتن است.

وی از عدم وجود سیاست یکسان و معلوم و سیاست‌های دوپهلو در عرصه فرهنگ سخن گفت و یادآور شد: مشخصا یک بام و دو هوا بودن سیاست‌های فرهنگی به این معنا که برخی فعالیت‌های فرهنگی و هنری برای ارگان‌های دولتی همچون ارشاد و حوزه هنری ممنوع است اما بخش خصوصی به راحتی وارد این عرصه می‌شود.

نجابت در پایان گفت: اگر یک سیاست و روند ممنوع است باید برای همه ممنوع باشد اگر برای بخش خصوصی آزاد است باید برای بخش دولتی هم محدودیت وجود نداشته باشد.

احداث پردیس‌های سینمایی باید جدی گرفته شود

در این راستا بهروز مرامی رئیس اداره امور سینمایی و سمعی بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به سرانه سینما رفتن در شیراز ابراز داشت: در کشور سرانه سینما بین ۶ تا ۷. ۵ درصد است اما اگر نگاهی منصفانه در شیراز داشته باشیم این رقم در شیراز ۶ درصد است.

رئیس اداره امور سینمایی و سمعی بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس گفت: در ۳۰ سال گذشته مردم برای گذراندن اوقات فراغت گزینه‌های محدودی داشتند اما این گزینه‌ها در شرایط کنونی با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی نامحدود شده و در بسیاری از شرایط مخاطب تصمیم می‌گیرد فیلم‌ها را در خانه خود با تجهیزات سینمای خانگی و با کیفیت بهتر تماشا کند.

وی تصریح کرد: کشورهای خارجی برای مقابله با این موضوع تجهیزات سینمایی خود را ارتقا دادند و به ساخت تولیدات متفاوت و فیلم‌های سه بعدی روی آوردند و توجه به فضاسازی سالن سینما‌ها را در اولویت قرار دادند.

رئیس اداره امور سینمایی و سمعی بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس ادامه داد: به رغم اینکه در آمریکا بیشترین سرانه سینما وجود دارد اما هنوز رکورد فیلم سینمایی به فیلم برباد رفته تعلق دارد.وی گفت: در کشورهای خارجی سالن‌های سینما را کوچک‌تر و پردیس سینمایی احداث کردند تا گردش مالی در سینما‌ها رونق داشته باشد.

مرامی خاطرنشان کرد: در ایران حدود ۹ سال است که ساخت پردیس سینمایی آغاز شده اما این مهم هنوز در شهرستان‌ها فراگیر نشده است.وی با اشاره به قرار گرفتن اکثریت سینماهای شیراز با قدمت حدود ۵۰ سال در بافت نامناسب شیراز افزود: بافت شهری شیراز الان تغییر کرده و همین امر سبب شده از سینماهای شیراز استقبال آنچنانی صورت نگیرد.

رئیس اداره امور سینمایی و سمعی بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس بیان کرد: امروزه احداث سینما جذابیتی برای سرمایه گذاران وجود ندارد و باید این ظرفیت را ایجاد کرد.وی ابراز داشت: حوزه هنری به عنوان مالک پنج سینمای شیراز به رغم تمام کمبود‌ها و کم فروشی‌ها توانسته این سینما‌ها را سروپا نگه دارد اما بیش از این نمی‌تواند کاری انجام دهد.

مرامی خاطرنشان کرد: شاید یک دلیل دیگر عدم استقبال مردم از سینما تنوع محدود فیلم هاست چون ما فقط در سینماهای کشور موظف به پخش فیلم‌های ساخت ایران هستیم.وی گفت: در کشور فرانسه ۳۸ درصد فیلم سینما‌ها تولید ملی خودشان است و بقیه فیلم‌ها ساخت سایر کشورهاست.

رئیس اداره امور سینمایی و سمعی بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد فارس ادامه داد: میانگین تولیدات سینمایی در ایرن ۸۰ فیلم است و شاید ۵۰ فیلم آن فرصت اکران داشته باشند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فرسوده بودن سازه‌های سینماهای شیراز عنوان کرد: این سازه‌ها نیاز به تقویت دارند زیرا ممکن است با زلزله شدیدی به ویرانه تبدیل شوند.

به گزارش مهر، به نظر می‌رسد صنعت سینما در یک موقعیت تاریخی قرار گرفته است و سیاستگذاران این عرصه باید برای نجات آینده سینما چاره‌ای تازه بیاندیشند.شاید تحول جدی در جذب سرمایه گذاران برای ساخت پردیس سینمایی از یک سو و از سوی دیگر ایجاد تحولی جدی در عرصه تهیه کنندگی و اعتماد به تهیه کنندگان جوان بتواند کمی مشکل مخاطب در سینما را برطرف کند.

«نظرات، فقط به صورت نوشتار پارسی و مرتبط با موضوع منتشر می‌شوند»
«با ورود به این لینک، وارد قسمت 
بحث آزاد شوید»

telegram
لینک کوتاه : https://shiraz1400.ir/?p=13419

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 8در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۸
  1. مشکل اصلی سینما ها نیستن بلکه فیلم ها هستن!!!!
    چطور توی همین سینماهای به قول خودتون فرسوده فیلم های شهر موش ها و اخراجی ها و…. تونستن اینقدر خوب فروش کنن و مردم رو بکشونن به سینما؟؟؟؟
    مشکل امروز صنعت سینمای ما اینه که یا فیلم ها خیلی هنری ساخته میشن که مردم پای فیلم خوابشون میبره و از فیلم استقبال نمیشه!!!!
    یا اینکه اینقدر سبک و بی مزه ساخته میشن که ارزش دیدن ندارن!!!!
    کمتر کارگردانی پیدا میشه که فیلم خوب بسازه و البته مجوز پخش هم بتونه بگیره!!!!

    فراموش هم نکنیم که ۹۰ درصد کارگردان های خوبمون فقط فیلم غمگین و احساسی میسازن!!!! آخه ملتی که از صبح تا شب داره ۱۰۰۰ تا بلا و مصیبت اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی سرش میاد دیگه حوصله داره بره سینما باز بدبختی ببینه؟؟؟

  2. همش میگن سرمایه گذار بیاد ! آقا جان اگر ساخت پردیس سینمایی سود ده باشه خود شهرداری چرا نمی سازه تا در آمد زایی هم کنه؟ اگر هم ضرر میده چه انتظاری از سرمایه گذار دارید که بیاد برا ضرر پردیس سینمایی بسازه؟؟ اگرم واقعا به فکر تفریح مردمید یه نمونه بسازید دیگه. سنندج هم پردیس سینمایی داره شیراز اما نه.

    • اومدیم تا ۱۰۰ سال سرمایه گذار پیدا نشد این چه حرفیه این همه مالیات و عوارض مالیات بر ارزش افزوده ازما برای چی میگیرن برای خدمات رسانی پس دولت چیکارست بودجه بگیرن دولت وظیفشا امانات رفاهی برای مردم ایجاد کنه
      مدیریتشو بعد بدن بخش خصوصی و ماهیانه پول بگیرن

  3. سلام. از اون مجتمع ۶ سالونه که قرار بود جای سینما سعدی احداث بشه خبری نیست؟

  4. این به دلیل ۱ فیلم های با محتوا خوب و جذاب کمتر ساخته شده ۲ به دلیل نبود سالن های مناسب سینما ۳ به دلیل حمایت نکردن بخش سرمایه گذار در بخش فرهنگی در شیراز ۴ سود دهی و استقبال مردم به دلیل رفع ملزومات زندگی ۵ به دلیل اوضاع اقتصادی مردم خرجهای خود را اولویت بندی کردند ۶ به دلیل وجود سی دی های فیلم ارزان در بازار و دانلود رایگان و …….. این ها همه دلیل رکود سینمای ایران و شیرازه باید فکری عاجل برای بدنه مریض فرهنگ شیراز کرد که سینما و تاتر و کنسرت بخشی از این بیماری است که متاسفانه به فراموشی سپرده شده چه در بخش دولتی چه در بخش خصوصی که ساخت سینما در نقشه ها حذف میشه

  5. شیراز با عنوان پایتخت فرهنگ و هنر به پردیس سینمایی نیاز مبرم داره و اگه پردیس سینمایی کیفیت و امکانات خوب داشته باشه مردم شیراز استقبال خواهند کرد .

  6. دیگه حالم از شعار. دادن مسولین بهم می خوره…….پس کی زمان عمل فرا می رسه

  7. این مشکل ۲تا علت عمده بیشتر نداره،
    اولیش اینه که کارگردانهای معروف ایرانی و فیلم های خارجی اجازه پخش آثارشونو ندارن و بطور خلاصه سانسور محصولات فرهنگی باعث رکود سینماها شده،
    دلیل دوم هم نبود کپی رایت و حق مولف در کشور هست، این باعث میشه که برای هیچ کس صرف نداشته باشه در محصولات فرهنگی و نرم افزاری سرمایه گذاری کنه.

    اگه کمکی بخواد به وضعیت سینما و کلا صنعت سینما بشه تنها راهش اجرا شدن حقوق مولف و برداشتن سانسور شدید محصولات فرهنگیه.

    بهترین سینماها هم ساخته بشه بدون فیلم مناسب مثل رستوران باکلاسیه که توش غذای مناسبی نباشه، هیچ کس حاضر نیست پول بده بره اونجا.

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.