استاندار فارس گفت: با توجه به تصمیم دولت مبنی بر استقلال درآمدی ۱۵ استان کشور، فارس نیز میزان درآمد و هزینههای سالانه خود را استحصال خواهد کرد.
به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از ایسنا، دکترسیدمحمد احمدی عصر شنبه ۲۹ شهریور در حاشیه جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان فارس، در جمع خبرنگاران، گفت: دولت در نظر دارد که در صورت امکان ۱۵ استان کشور را بهلحاظ درآمد مستقل و خودگردان کند.
وی با بیان اینکه از هفته گذشته برخی استانها کار استحصال میزان درآمدهای بخشهای مختلف را در دستور کار قرار دادهاند، بر آزمایشی بودن این طرح تاکید و اضافه کرد: در فارس نیز با توجه به ظرفیتهای موجود فکر میکنیم میزان درآمدها از هزینههای سالانه بیشتر باشد.
استاندار فارس با تاکید براینکه این برنامه هنوز اجرایی و عملیاتی نشده است، گفت: فارس بیش از ۴۲ درصد سهم تولیدی گاز کشور و سهم قابل توجهی در بخش معادن، پتروشیمی و گردشگری دارد.
وی با یادآوری اینکه در طرح پیشنهادی دولت، برخی استانهای خودگردان بهعنوان معین سایر استانها هم تعیین میشود، گفت: احساس میکنیم میزان درآمدهای فارس به نسبت هزینهها، بیشتر باشد.
رئیس شورای برنامهریزی و توسعه فارس همچنین با اشاره به برگزاری هفت جلسه این شورا در سالجاری خاطرنشان کرد: یکی از مباحث مهم کنونی که در شورا هم مطرح شد، موضوع سرشماری کشاورزی است که با توجه به تاثیرات آمارهای دقیق بر برنامهریزیهای مدیریتی، باید جدیت در تهیه آمار دقیق داشته باشیم.
احمدی خاطرنشان کرد: ممکن است برخی از بهرهبرداران بخش کشاورزی و کشاورزان آمارهای دقیق را به آمارگیران ارائه ندهند، البته با توجه به نوع پرسشها و جلسات آموزشی و توجیهی پرسشگران، امیدواریم آمار نسبتا دقیقی از این بخش بهدست بیاید.
استاندار فارس همچنین در خصوص اعمال ممنوعیت در بخش کشاورزی، گفت: با توجه به وضعیت فعلی آب، احتمال محدودیت وجود دارد اما اعلام نشده که کشاورزی در فارس محدود یا در بخشهایی ممنوع شود.
احمدی در عینحال تصریح کرد: باید تلاش کنیم متناسب با شرایط و با برنامهریزی دقیق، نسبت به مدیریت منابع در بخش کشاورزی اقدام کنیم.
اگه این امر محقق بشه که درصدی از درامد گاز و نفت و صنایع تبدیلی این بخش به استان تعلق بگیره باید اونو به فال نیک گرفت .و همت استاندار می بایست در راستای تحقق عملیاتی شدن پروژه های پتروشیمی و پالایشگاهی که ارش افزوده بسیار بالایی دارند قرار بگیره.چرا که تاکید بر قطب کشاورزی استان فارس با توجه به خشکسالی مشکلات درامدی زیادی را برای استان فارس در پی خواهد داشت
ذکر این نکته مهم که توسط یکی از مسولین شهرستان جهرم در مورد اجرای پروژه پتروشیمی این شهرستان برای من جالب بود که برای دوستان هم می گم.
ایشون در رادیو می فرمودند مت به مسولین رده بالای کشور می گیم با توجه به خشکسالی های اخیر فارس هم باید استانی صنعتی بشه.اما مسولین میگن برای صنعتی شدن باید زیر ساخت های لازم مثل راههای خوب و راه اهن گسترده در فارس باشه که نیست.بعد ما می گیم خوب بیایید راه اهن و اتوبانهای برون شهری را در فارس توسعه بدید اونا در جواب می گن استان فارس صنعتی نیست و توسعه راهها در این استان توجیه اقتصادی نداره و این دقیقا یعنی یک سیکل معیوب و یا دور باطل و یا vicious cycle ..
حال پیدا کنید پرتقال فروش را
رضا جان مشکل همینجاست. اگر درصد قابل توجهی می خواستن اختصاص بدهند به خاطر منابع گازی و نفتی الان اهواز باید بهترین شهر ایران می بود…
همه جا کوتاهی کردنهای نمایندگان فارس توی مجلس باعث عقب موندن شده کلا هیچ کاری انجام نمیدن پس چرا اصلا میرن مجلس؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
فارس ۴۲درصد گاز کشور؟؟؟!!!!!
عجب!!!فازهای پارس جنوبی بااین همه پرسنل ،نیرو وبودجه و بزرگی،تمام شهرهای خوزستان و بوشهر و گچساران ۴۸درصد گاز تولید میکنن،فارس ۴۲درصد؟!!
لااله الا الله..
دوست عزیز نگفته که فارس دارای ۴۲ درصد گاز ایران هست!!!!گفته ۴۲ درصد گاز مصرفی کشور رو تولید میکنه!!!
پارس جنوبی یا گازش صادر میشه و یا به محصولات پتروشیمی تبدیل میشه!!!!
خوزستان هم کمتر از فارس گاز داره و همون میزان هم بیشترش برای جلوگیری از کاهش افت فشار مخازن نفت به این مخازن تزریق میشه!!!!
بزرگترین پالایشگاه های گاز ایران هم پارسیان در مهر و فراشبند هستن که هر دو در فارس هستن!!!