مدیر کل دفتر حفظ و احیای سازمان میراث فرهنگی کشور گفت: طرح توسعه در بافت تاریخی شیراز مجوز و مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی را ندارد. به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از مهر، سیاوش صابری ظهر جمعه در نشست خبری گروه اعزامی سازمان میراث فرهنگی کشور برای بررسی تخریب خانههای تاریخی شیراز تاکید کرد: نیمه شب گذشته وارد شیراز شدیم و تاکنون مشغول بررسی این تخریب بودیم.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری در خصوص مصوبه طرح توسعه منطقه نیز افزود: به هیچ عنوان مخالف اجرای این طرح نیستیم اما باید به این نکته توجه شود که طرح عظیم توسعه پس از تصویب در فارس باید به شورای عالی معماری و شهرسازی ارائه شود و مصوبه داشته باشند که تاکنون چنین نشده است.
مدیر کل حفظ و احیای سازمان میراث فرهنگی کشور یادآور شد: گروهی ناشناس اقدام به چنین حرکتی کردهاند که مامورین حفاظت میراث فرهنگی نیز با این افراد درگیری شدند که باعث شد کار در شب اول نیمه کاره تمام شود.
صابری ادامه داد: اما این گروه ناشناس دو شب گذشته این خانه را به طور کامل تخریب کردند.وی با بیان اینکه از سه جنبه وارد بررسی و پیگیری عاملین این کار هستیم، گفت: جنبه حقوقی، بخش تخصصی میراث فرهنگی و بحث اجتماعی در این خصوص باید مورد بررسی قرار گیرد.
مدیر کل حفظ و احیای سازمان میراث فرهنگی کشور تاکید کرد: همکاران استان فارس از شهرداری و راه و شهرسازی شکایت کردهاند و به طور حتم طی چند روز آینده باید منتظر پاسخهای دستگاههای مختلف در این خصوص باشیم.
صابری ادامه داد: به طور حتم وضعیت موجود مستند سازی خواهد شد تا اگر امکان پذیر باشد نسبت به احیا اقدام شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر شکایت رسمی به شعبه ۲۱ بازپرسی عمومی و انقلاب شیراز ارائه شده است.
مدیر کل دفتر حفظ و احیای سازمان میراث فرهنگی کشور یادآور شد: دستور توقف تخریب صادر شده و امیدواریم هرچه سریعتر به نتیجه مثبت برسیم و دستگاههای مختلف در این راستا همکاری لازم را داشته باشند.
صابری در خصوص مقصر اصلی این تخریب افزود: بررسی و کارهای کارشناسی در حال انجام است.
خانه تاریخی «پور نواب» متعلق به دوران زندیه و از آثار فاخر این دوران بود که طی چند روز گذشته در دو مرحله تخریب شد.
پس شهرداری هم پشت این قضیه بوده؟
واقعا خسته نباشه آقای پاک فطرت با این شاهکاراش
اگر راست میگن به حفظ و احیای بافت فرسوذه برسن فقط شعار ندن
در اینکه خانه هایی که ارزش تاریخی دارند باید حفظ شوند شکی نیست، اما رها شدن این خانهها بصورت نیمه مخروبه برای سالیان متمادی چه حاصلی دارد؟ میراث فرهنگی برای بازسازی و استفاده مفید از این خانهها هیچ کاری انجام نمیدهد. اینجور خانههای تاریخی در بسیاری مناطق شهر هست. خرابه یا نیمه مخروبه، وقتی به حال خود رها میشوند نتیجه همین میشه. میراث باید بودجه بگذاره و این خانهها را نوسازی و حراست کنه و در دید شهروندان قرار بده یا گالری و نمایشگاه هنری و…این چیزا بشه. نه اینکه ولش کنن تا مخروبه بشه، یا توسط دستگاههای دیگه ویران بشه
دوست عزیز
به نظر شما ، رها شدن یک اثر تاریخی ، مجوزی هست برای تخریب آن اثر ؟
برای شهرداری متاسفم برای میراث فرهنگی هم متاسفم که دیر میجنبه
سکوت سکوت درحالی که خطر بیخ گوش این منطقه تاریخی است و چون طرح توسعه حرم است سکوت وای بر ما
آقاااااااااااااااااااااا ما طرح توسعه حرم نمیخوایم به کی باید بگیم سومین حرمم نمیخوایم بشیم