سرویس وعدهها: هویت منطقه قصردشت شیراز به عنوان یکی از مناطق قدیمی این شهر احیاء میشود.
به گزارش شیراز۱۴۰۰، شهردار منطقه شش شیراز در گفتگو با مهر با اعلام این مطلب، گفت: محله قصردشت به جهت سابقه و اهمیت وجود باغها و بافت سبز منطقه دارای اهمیت ویژهای است که تاکنون بیشترین بازدید منطقه در این بافت انجام و نزدیک سه بازدید تشکیلاتی از این منطقه صورت گرفته است.
اسماعیل صالحی با بیان اینکه دفتر تسهیلگری و خدمات نوسازی محله قصردشت راه اندازی شده، خاطرنشان کرد: به خاطر وجود بقعه امامزاده شاهزاده محمد (ع) در این محله و دارا بودن فضا معنوی تصمیم گرفته شد تا در راستای استفاده شهروندان و گردشگران از این بافت تاریخی، معبر روبه روی امامزاده به سمت پایانه قصردشت به صورت کندرو عابر موقتا باز شود تا ورود به این معبر تسهیل شود.
وی ادامه داد: طرح تعریض کوچه صاحب الامری که منتهی میشود به این محور در هفتههای آینده نیز اجرایی میشود. به این صورت این کوچه از عرض بیشتری برخوردار شده تا ترافیک خودروها در این معبر تسهیل شود.
صالحی اعلام کرد: مراحل بازسازی و نوسازی پارک محلهای در محدوده امامزاده شاهزاده محمد (ع) قصردشت نیز با دستور ویژهای برای رفع مشکلات آن به زودی آغاز میشود.
شهردار منطقه شش با بیان اینکه طرح بهسازی و نوسازی معابر محله قصردشت با تاکید بر معماری سنتی ایرانی انتخاب شده، افزود: کوچههای محله قصردشت به خاطر ساختار قدیمی آن در مواردی برای جمع آوری پسماند و زباله با مشکلاتی همراه است که در کنار این در صورت اتفاقات غیرمترقبه نیز امکان دسترسی خودروهای امدادی به این محله مشکل است، از این رو با تاکید شهردار شیراز در تجمیع بافت با همکاری یاوران شورا و مالکان مقدمات تجمیع فراهم شده است تا خدمات رسانی به شهروندان آسانتر شود.
خانه تاریخی نوابی با کاربری فرهنگی در اختیار شهروندان قرار میگیرد
وی خاطرنشان کرد: در طرح تفصیلی جدیدی که برای محله قصردشت در حال تدوین است تاکید شده که بافتهای قدیمی از جمله خانه تاریخی نوابی که هم اینک به عنوان پارکینگ عمومی استفاده میشود با کاربری فرهنگی در اختیار شهروندان قرار گیرد. ضمن اینکه ابتدای کوچه صاحب الامری هم باغ سیبزا که از باغهای قدیمی قصردشت است برای حفظ هویت محله قصردشت کارهای مطالعاتی و مشاوره آن به پایان رسیده و در مرحله طراحی است تا یک بوستان موضوعی با هدف احیای هویت قصردشت قدیم آغاز به کار کند تا افزون بر بازسازی محله یادشده، در مقیاس بزرگتر نیز دیگر اهالی شیراز و حتی گردشگران به عنوان یک جاذبه شبیه به باغ ارم، حافظیه، باغ عفیف آباد یا شاهچراغ (ع) از آن دیدن کنند و اینجاذبه آن چنان خاص باشد که به عنوان نمونهای از بافت قدیم شیراز مورد بازدید قرار گیرد.
صاحلی تاکید کرد: بخشی از اعتبارات شهرداری منطقه شش و معاونت فرهنگی شهرداری شیراز برای احیا باغ سیبزا تخصیص داده شده است.
یادمان حجمی دکتر چمران، شریعتی، رجایی و میرزای شیرازی نصب میشود
صالحی همچنین اعلام کرد: چهار نماد هنری به صورت یادمانهای حجمی توسط گروههای تخصصی گرافیک دانشگاههای شیراز در منطقه شش شیراز نصب میشود.
شهردار منطقه شش خاطرنشان کرد: این نمادها در محورهای دکتر شریعتی، شهید چمران، شهید رجایی و میرزای شیرازی جانمایی و نصب میشود.
وی، اعلام کرد: این نمادها در محور شهید چمران به خاطر شخصیت مقاومتی وی، محور معالی آباد (دکتر شریعتی) به جهت شخصیت و تاثیرگذاری ادبی او، محور فرهنگ شهر (شهید رجایی) به خاطر تاثیرگذاری شخصیت وی در تاریخ سیاسی ایران و محور میرزای شیرازی به خاطر تاثیرگذاری وی در حوزه فقه و کلام طراحی میشود.
وی با بیان اینکه این نمادهای هنری توسط گروههای تخصصی گرافیک دانشکده هنر و معماری دانشگاه شیراز و دانشکده ارم شیراز در حال طراحی است، افزود: طرح مطالعاتی این نمادها به پایان رسیده و هم اینک این یادمانها در حال طراحی و جانمایی در محلهای مناسب در محورهای یادشده است.
صالحی همچنین خبر داد: در اقدامی جدید نیز کل محور زیرگذر میرزای شیرازی تا تقاطع معالی آباد به سمت میدان قصردشت به نام میرزای شیرازی نامگذاری شد. در حالیکه پیش از این بخشی از محور یادشده به نام سردار جنگل نامیده شده بود.
قصردشت یکی از محلات بسیار قدیمی شهر شیراز در شمال غربی شهر محسوب میشود که به واسطه برخورداری از باغهای گسترده، به ریههای تنفسی شهر نیز معروف است.بسیاری از این باغها قدیمی و دارای یک هویت اصیل هستند.
«نظرات، فقط به صورت نوشتار پارسی و مرتبط با موضوع منتشر میشوند»
«با ورود به این لینک، وارد قسمت بحث آزاد شوید»
در کنار این ها آیا بفکر وضعیت افتضاح بلوار صنایع (به قول ایشون میرزای شیرازی) هستند جناب شهردار منطقه شش؟
خیلی وضعیت زشتی داره
اگه به این میگن فضای سبز و درختکاری ما ترجیح میدیم همونجوری مثل معالی آباد باشه گلدون بذارن وسطش
نصب حجم شخصیت های تاثیرگذاری همچون شهید چمران، شریعتی- رجایی و میرزا شیرازی بسیار خوب است.
اما بهتر است شهرداری و سازمان فرهنگی و شورا توجهی به مشاهیر، علما و دانشمندان شیرازی نیز بکند. نام آنها در دست فراموشی است.
انگار تصمیم بر این شده است که تمامی پل ها و تقاطع های تازه تاسیس در شهر همگی به نام شهدا تغییر پیدا کند.
جدیدا پل ستارخان که چهره ای شاخص و ملی است، به پل شهدای مهدی آباد تغییر نام یافته و پل احسان هم به پل شهید شریفی نام گذاری شده است.
این حجمه افراطی نام گذاری صحیح نیست و باعث دلزدگی مردم میشود و مردم در مله عام، از این نام ها استفاده نخواهند کرد و همان نام های معروف خودشان را میگویند.
اگر شهرداری و شورا خیلی دغدغه شهدا و پاسداری از نام شهدا را دارند، بهتر است سری به محل دفن شهدا و یا گلزار شهدا بزنند.
مبلمان قدیمی، نامناسب بودن فضای سبز، جداول، تابلو های شهیدان و … همگی حکایت از بی توجهی شورا به این محل دارد.
امیدوارم وضعیت امامزاده مذکور در قصردشت، شبیه وضعیت محیط های پیرامون امامزاده های مدفون در مرکز شهر نشود.
متاسفانه شورای نامگذاری معابر شهرداری شیراز برای خود شیرینی و خوش خدمتی به برخی افراد خاص اقدام به این عمل افراطی کرده است. به قول شما مردم شیراز خودشان نامهای مصطلح را ترویج می دهند به عنوان مثال اکثر مردم به تقاطع سه سطحی بصیرت، معالی آباد می گویند و مطمئنم تقاطع ستارخان هم با همین نام بین مردم شیراز جا می افتد.
خیلی خوشحال شدم امیدوارم باغات هرچه سرع تر احیاء بشه
من با حرف حامد خان بسیار موافقم خیلی درناکه وقتی میبینیم در نام گذاری اسامی خیایان های شهرمان از اسامی بزرگان یا مکان های تاریخی دیار فارس استفاده نمیشه
افراط بده واقعا بده فکر نکنم شهدا هم به این کار رازی باشن اونها برای رضای خدا به میدان های نبرد رفتن و شهید شدن نه برای شهرت که بخواهند نامشان در خیاابان ها باشد
یکی از اقداماتی که شهرداری جهت احیاء بافتهای قدیم و بافت قصردشت می تواند انجام دهد به سازی معابر (سنگفرش و آجر فرش کردن) و جلوگیری از عبور و مرور خودروهاست. مشابه این عمل در جزیره بیوک آدا در نزدیکی استانبول انجام شده است. در این جزیره معابر وسیعی از بین باغات و منازل شخصی عبور می کند و تنها درشکه هایی که جهت گردش توریستها وجود دارد از بین این معابر عبور کرده و گردشگران از مناظر و طبیعت زیبای این جزیره با استفاده از درشکه لذت می برند. به نظر من کوچه باغهای قصردشت پتانسیل بسیار خوبی برای ایجاد مسیرهای درشکه سواری دارد و این عمل باعث افزایش حضور گردشگران و حفظ باغات قصردشت می شود.
قصردشت با توجه به پتانسیل هایی که داره می تونه بهترین باشه در شیراز.
امیدوارم این وعده ها سریعا عملی بشه