به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از امرداد، آبراهه شناسایی شده در بخش خزانه تخت جمشید، با شیب بالای ۳۰ درجه، توانایی این را دارد، تا آبهای سطح بنای خزانه را به بیرون از محوطه هدایت کند.
نزدیک به ۲۰ روز پیش دومین دوره از دور جدید کاوش آبراهههای تخت جمشید با آرمان (: هدف) مشخص کردن وضعیت آبراهههای بخش خزانه تخت جمشید و برطرف کردن مشکل آبگرفتگی این بنا در زمان بارندگی، آغاز شد.
از دستاوردهای (: نتایج) باارزش (: مهم) به دست آمده در پیدایش خروجی جدید در ضلع جنوبی تختگاه تخت جمشید این است که این خروجی میتواند به شیوهای مستقیم آبهای سطحی قسمتهایی از بنای خزانه را به بیرون از محوطه هدایت کند.
کانال کشف شده ۵۰ متر از خزانه تا دیواره جنوبی امتداد دارد و دارای شیب زیاد و بیش از ۳۰ درجه است.
علی اسدی، سرپرست تیم کاوش، با بیان اینکه آبراههای که در دور نخست کاوشها شناسایی شده بود، در گوشه جنوب شرقی تختگاه قرار داشت، گفت: «خروجی جدید در قسمت غربی خروجی پیشین (: قبلی) قرار دارد و با هم در ارتباط نیستند.»
خروجی شناسایی شده از نظر سطح قرارگیری نزدیک به چهار متر پایینتر از خروجی پیشین است.
وی با اشاره به اینکه کاوشهای دوره دوم تا پانزدهم شهریور ماه ادامه دارد، افزود: «پیش بینی میشود دو دوره دیگر برای کامل کردن بخشهای ناشناخته (: مبهم) آبراهههای تخت جمشید و شناسایی کامل نظام و معماری آنها نیاز باشد.»
پیش از این در سال ۸۹ گزارشی منتشر شد مبنی بر اینکه آب باران در محوطه تخت جمشید جمع شده و آثار سنگی این مجموعه زیر سطحی از آب پوشیده شده است.
بازتاب این گزارش شوند (: باعث) شد تا متولیان میراث فرهنگی، اعتباری را به تخت جمشید برای از بین بردن (: برطرف کردن) مشکل آبگرفتگی آن ویژه کنند تا کاوش برای شناسایی آبراهههای آن انجام شود.
«نظرات، فقط به صورت نوشتار پارسی و مرتبط با موضوع منتشر میشوند»
«با ورود به این لینک، وارد قسمت بحث آزاد شوید»
غرور انگیزست دوستان امروز گروهی ضد ایرانی به کمک پان های ترک در حال جعل اسناد و بی اعتبار کردن این اثر ملی و توهین کردن به اثار باستانی ملی هستن باید محکم در جلوی این گروه ایستاد و این وظیفه ماست