آبشار مارگون در استان فارس به عنوان یکی از زیباترین و باشکوهترین آبشارهای کشور و خاورمیانه همچنان کوچکترین بهرهای از زیرساختهای گردشگری نبرده و از داشتن حداقل امکانات نیز محروم است.
به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از مهر، آبشار مارگون در استان فارس به ارتفاع ۷۰ متر و عرض ۱۰۰ متر فاصله در۱۳۰ کیلومتری شیراز قرار گرفته که حاصل رودخانه کمهر و حوزه آبخیز آن است.آبشار مارگون یکی از بزرگترین و باشکوهترین آبشارهای ایران به شمار میرود که در استان فارس قرار دارد.
مارگون تنها آبشاری است که در زمستانها با وجود یخ بستن همچنان در جریان است. دامنه شیب دار و پردرخت، کوههای سر به فلک کشیده و صخرههای خزه بسته چشم انداز بسیار زیبایی از مارگون به تصویر در آورده است.منطقه حفاظت شده آبشار مارگون که شرایط و زیبایی خود آبشار را دارد در سال ۷۸ با مصوبه شورای حفاظت محیط زیست به عنوان منطقه حفاظت شده جنگلی اعلام شد. خرس قهوهای، بز و پازن، خارپشت، کفتار، رودک، شغال، گرگ، روباه معمولی و… از گونههای جانوری مشاهده شده در این منطقه به شمار میرود.
این آبشار را زیباترین آبشار خاورمیانه میدانند و جزو پنج منطقه نمونه گردشگری است. در تمامی ایام هفته به خصوص روزهای تعطیل بالغ بر یک هزار خودرو سواری از اقصی نقاط کشور و به ویژه استان فارس به این منطقه سفر میکنند.طی سالهای اخیر تاکیدات زیادی برای رسیدگی به این آبشار بسیار زیبا صورت گرفته اما همچنان از داشتن امکانات حداقلی مورد نیاز گردشگران بیبهره مانده است.
گرچه در طول سال به خصوص ایام تابستان و نوروز، گردشگران بسیار زیادی از این منطقه دیدن میکنند اما حضور گردشگران در این منطقه نه به خاطر برخورداری از زیرساختهای مناسب اقامتی است بلکه این خود آبشار است که مردم را به سوی خود جلب میکند.زیباییهای منطقه گردشگری مارگون باعث میشود در طول سال مسافران زیادی از آن بازدید کنند و اگر قرار باشد برای جذب گردشگر سهمی برای زیرساختها در نظر گرفته شود به طور حتم نمره چندان چشمگیری به این بخش تعلق نخواهد گرفت.
فرماندار شهرستان سپیدان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه آبشار مارگون یک فضای بسیار زیبا و دیدنی گردشگری است که در طول سال تعداد زیادی برای بازدید به این منطقه سفر میکنند، گفت: در این منطقه گردشگری در حوزه زیرساختها کم کاری شده و از داشتن حداقل امکانات نیز محروم است به گونهای که گردشگران برای استفاده از سرویس بهداشتی نیز با مشکل روبرو هستند.
عبدالحسن صمدنژاد ادامه داد: طی مدت اخیر اقدامات مناسبی برای فراهم شدن حداقل امکانات در منطقه مارگون انجام شده اما متاسفانه به دلیل ممانعت اهالی محل در این حوزه با مشکلاتی روبه رو هستیم.وی در ادامه با اشاره به وضعیت جاده منتهی به آبشار مارگون نیز تصریح کرد: جاده ورودی این آبشار مناسب نیست که در این خصوص اعتباری برای تعریض کردن اینجاده در نظر گرفته شده است.
فرماندار سپیدان با اشاره به اینکه در روزهای تعطیل تعداد زیادی به این منطقه سفر میکنند، بیان کرد: ساختن رستوران و کافی شاپ در منطقه گردشگری مارگون با توجه به حجم بالای سفر گردشگران که حتی در برخی از روزهای تعطیل به شش هزار نفر نیز میرسد، ضروری است به همین دلیل مسئولان مربوطه باید در این رابطه اقدام کنند.وی افزود: علاوه بر این ساخت سرویس بهداشت و پارکینگ برای گردشگران در این منطقه لازم است از این رو با توجه به اینکه در فصل تابستان حجم سفر گردشگران به این منطقه افزایش مییابد باید حداقل امکانات برای گردشگران فراهم شود.
صمدنژاد با اشاره به عدم توجه به موضوع گردشگر در کشور اظهار داشت: متاسفانه در کشور ما فرهنگ گردشگری جا نیفتاده از این رو هیچگونه شکوفایی در این بخش صورت نگرفته است.
«نظرات، فقط به صورت نوشتار پارسی و مرتبط با موضوع منتشر میشوند»
«با ورود به این لینک، وارد قسمت بحث آزاد شوید»
درود
ضمن تشکر بابت این گزارش ، زیر ساخت های فضاهای گردشگری نیاز به مطالعات تخصصی داره ، فقط با تعریض مسیر و ساخت رستوران زیر ساخت مهیا نمیشه . گاهی وقت ها تعریض مسیر به معنای ورود بازدید کننده بیشتر و در نتیجه تخریب بیشتر محیط زیست هست . ضمن اینکه منطقه هایی مانند مارگون نیاز به نظارت بر روی بازدید کنندگان در مسائلی مانند روشن نکردن آتش در نقاط حادثه خیز ، رها نکردن زباله و … داره . همچنین میشه ماننده روستای قلات ، با گرفتن ورودی از مسافرین هزینه نگهداری از فضاهای موجود و حقوق کارکنان رو تامین کرد .