سرپرست مجموعه جهانی تخت جمشید گفت: فصل دوم کاوش آبراهههای زیرزمینی با مجوز پژوهشکده باستانشناسی بمدت دو ماه آغاز شده است.
به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از ایرنا، مسعود رضایی منفرد بیان کرد: در این دور از کاوشها، کارشناسان به بررسی آبراهههای زیرزمینی مجموعه جهانی تخت جمشید میپردازند.
وی با اشاره به فصل نخست این کاوشها در سال ۹۱، افزود: در دور نخست این کاوشها، امتداد مسیر خروجی آبراهههای تخت جمشید در جنوب تختگاه، مسیر خروجی آب مجموعه کانالهای زیرزمینی باز شد.
رضایی منفرد اظهارداشت: در دور نخست کاوشهای آبراهههای زیرزمینی، مشکل چندین دهه اخیر آبگرفتگی کاخها و کانالهای تخت جمشید در مواقع بارندگی حل شد.
سرپرست گروه کاوش آبراهههای زیرزمینی تخت جمشید نیز گفت: دور دوم عملیات کاوش آبراهههای زیرزمینی با حضور چهار کارشناس باستانشناس، دو کارشناس مرمت و ۱۰ نیروی کار، در خزانه تخت جمشید آغاز شده است که در این دوره پیشرفت کار، کانالهای دروازه ناتمام و کاخ تچر نیز مورد بررسی و کاوش قرار خواهد گرفت.
دکتر علی اسدی عنوان کرد: در فصل دوم کاوش آبراههها، علاوه بر خزانه، متمرکز بر دو نقطه دیگر از تخت جمشید انجام میشود.
وی با بیان اینکه کاوشهای این دوره در امتداد مسیر آبراههها انجام میشود که از حاشیه شرقی دروازه ناتمام به سمت شمال امتداد دارد اضافه کرد: علاوه بر کاوش در این بخش، بخش انتهایی این آبراه و هدف از ساخت این آبراهه مشخص خواهد شد.
اسدی ادامه داد: بخش نهایی در دور جدید کاوشها به کانال حیاط جنوبی کاخ تچر اختصاص دارد که با کاوش این کانال، علاوه بر شناخت بهتر از وضعیت آبراه در این قسمت، مشکل آبگرفتگی حیاط جنوبی کاخ تچر نیز مرتع خواهد شد.
وی افزود: انجام مطالعات کلی بر روی کانالها و نقشه برداری دقیق آنها از اهداف جانبی دور دوم کاوشهای آبراهههای زیرزمینی مجموعه جهانی تخت جمشید است.
اسدی با اشاره به موفقیت آمیز بودن کاوش آبراههای تخت جمشید در فصل نخست گفت: در دوره نخست این کاوشها مشخص شد در زمان هخامنشیان و در تعبیه سیستم دفع آب کاناهای زیر زمینی، به جز خروجی فعلی آبراههها که مورد کاوش قرار گرفت، مجموعه خزانه تخت جمشید نیز از یک خروجی منحصر به فرد برخوردار بوده است.
وی بیان کرد: کاوش امتداد مسیری که به احتمال فراوان به خروجی خزانه منتهی شود از اهداف این دور از فعالیتهای کاوش به شمار میرود.
«نظرات، فقط به صورت نوشتار پارسی و مرتبط با موضوع منتشر میشوند»
«با ورود به این لینک، وارد قسمت بحث آزاد شوید»
برای حفظ این تخته جمشید باید تلاش بیشتری کنن