به مناسبت سی و دومین سالگرد شهادت شهید عباس دوران، همایش یاد آسمان با هدف تجلیل از مقام این شهید والامقام در شیراز برگزار میشود.
به گزارش شیراز۱۴۰۰ و به نقل از ایرنا، دبیر همایش با بیان این مطلب، یکشنبه اظهارکرد: این همایش روز ۳۱ تیر جاری از ساعت ۱۶ و ۳۰ با حضور برخی از مسوولان استانی درتالار حافظ شیراز برگزار میشود.
علی نیری افزود: برای این همایش برنامههای مختلفی از جمله رونمایی از پویا نمایی (انیمیشن) با عنوان ˈعباسˈ با حضور رضا میرکریمی کارگردان این اثر، خاطره گویی امیر منصور کاظمیان کابین دوم خلبان عباس دوران، رونمایی از تصنیف موسیقی ویژه ˈیاد آسمانˈ با اجرای نوید نیک کار، گفتوگوی صمیمانه با حضور خانواده سرلشکر شهید عباس دوران، نمایشگـاه هواپیماهای مدل، رونمایی از بازی پرواز دوران، کارگاه بازیهای اکشن، کارگاه نقاشی کودکان و نمایشگاه کتاب تدارک دیده شده است.
نیری اظهارکرد: شهید عباس دوران یک قهرمان ملی است که تمام هنرمندان، مسوولان و اقشار مختلف مردم باید برای معرفی بیش از پیش این قهرمان و سایر قهرمانان کشورمان تلاش کنند.ایشان اضافه کرد: دبیرخانه ˈیاد آسمانˈ امیدوار است با برگزاری این همایش، زمینه برگزاری یادواره دیگر شهدای والامقام و معرفی این قهرمانان به نسلهای آینده فراهم شود.
شهید عباس دوران در۲۰ مهر سال ۱۳۲۹ دریک خانواده مذهبی در شهرستان شیراز تولد یافت.
وی دوران کودکی، نوجوانی و جوانی را در شیراز سپری کرد و در سال ۱۳۴۹ به دانشکده خلبانی نیروی هوایی راه یافت. او پس از گذراندن دوران مقدماتی پرواز در ایران، در سال ۱۳۵۱ برای تکمیل دوره خلبانی به آمریکا رفت.
شهید عباس دوران پس از دریافت نشان خلبانی درسال ۱۳۵۲ به ایران بازگشت و با شروع جنگ تحمیلی به دفاع از کیان جمهوری اسلامی ایران پرداخت و با ۱۰۳ سورتی پرواز جنگی درطول عمر کوتاه اما پر بارش، یکی از قهرمانان دفاع مقدس شناخته شد.
وی درهفتم آذر۱۳۵۹ درعملیات ˈمرواریدˈ حماسهای بزرگ آفرید و به کمک خلبان شهید حسین خلعتبری، پنج فروند ناوچه عراقی را در حوالی اسکله الامیه و البکر منهدم ساخت و بقایای آن را به قعر آب هاب نیلگون خلیج فارس فرستاد.
به گفته یکی از همرزمان خلبانش، شهید دوران در یکی از نبردهای هوایی که فرماندهی دو فروند هواپیما را به عهده داشت، به مصاف ۹ فروند از جنگندههای دشمن رفت و با ابتکار عمل و مهارتی خاص، یک فروند از هواپیماهای دشمن را سرنگون و هشت فروند هواپیمای دیگر را مجبور به فرار از آسمان میهن کرد.
وی سرانجام در سحرگاه روز ۳۰ تیر سال ۱۳۶۱ هنگامی که هدایت یک گروه پرواز را برعهده داشت در مسیر بازگشت از ماموریت هوایی خود مورد اصابت موشک دشمن واقع شد.
در تیر سال ۱۳۸۱ بقایای پیکرشهید دوران توسط کمیته جستوجوی مفقودین شناسایی و برای خاکسپاری به شیراز منتقل شد. وی هنگام شهادت ۳۲ سال داشت.
«نظرات، فقط به صورت نوشتار پارسی و مرتبط با موضوع منتشر میشوند»
«با ورود به این لینک، وارد قسمت بحث آزاد شوید»
شهید دوران شهید سرافرازی است که همیشه در یادها و دلها باقی خواهد ماند روحش شاد